Şimdi Ara

Kanunu Takip Fİndeks Raporundan Sİldirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    2019 Mart ayında kapattığım kmh hesabım vardı kanunu takip olmuştu. Bugün çektiğim findeks raporunda halen görünmekte normalde 5 yıl geçtikten sonra silinmesi gerekiyor. Bugün findeksi konu hakkında aradım beni garanti bankasına yönlendirdi. Garanti bankasını aradım biz birşey yapamayız deyip findek'se yönlendirdi. ne yapacağımı şaşırdım.




  • Kayıtlar silinmiyor.

  • Hiçbir şekilde temizlenmez mi yani geçmişteki takip kararları ? Ben üniversitedeyken düşmüştüm ne yazık ki. Hayatım boyunca hep 1 olarak gözükecek mi findeskte?
    Kanunu Takip Fİndeks Raporundan Sİldirme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birdemetyesilsogan -- 6 Mayıs 2024; 22:3:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birdemetyesilsogan B kullanıcısına yanıt
    Silinmiyor hocam sadece belirli bir süre sonra etkisi geçiyor.Bu raporda görmeseniz dahi bankalar görüyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, sağlık olsun yapacak bir şey yok. Ders almak gerek :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Siliniyor. Bir süre sonra düzenli ödemeler yapıldığı taktirde etkisi geçiyor evet. Rapor'dan silinme süresi 5 yıl borcun kapatılış tarihinden itibaren.Fakat bugün öğrendiğim karar ile mart ayında bddk rapor'dan silinmesi hususunda 5 yıl olan süreyi 10 yıl'a çıkartmış. :) Yani silinme mevzusu var ki böyle bir açıklama ve uygulama var.


    Metin bey ve Şükrü Bey bilginize.



    Kod

    Yığını:
    Takibe İntikal Etmiş ve Kapanmış Hesap : Yasal ve İdari Takip statülü kredili ürünlerinizin risk raporlarında , tahsil tarihinden itibaren 10 yılın sonunda risk raporlarınızda görünmeyecektir.   Zarara Atılmış Hesap ise :  Yasal ve İdari Takip statülü kredili ürünlerinizin borcu ilgili kurum tarafından zarara atıldığında belirli bir süre olmaksızın risk raporunuzda görünmeye devam edecektir.   Takibe İntikal Etmiş ve Borcu Halen Devam Ediyor ise : Yasal ve İdari Takip statülü kredili ürünlerinizin borcu halen devam ediyorsa belirli bir süre olmaksızın risk raporunuzda görünmeye devam edecektir.   Varlık Yönetim Şirketine Devir Olan Hesap ise : Yasal ve İdari Takip statülü kredili ürünleri-nizin borcu ilgili kurum tarafından Varlık Yönetim Şirketine devri söz konusu ise kapanış tarihinden itibaren 10 yıl raporlarınızda görünmeye devam edecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 7 Mayıs 2024; 12:38:17 >




  • Birdemetyesilsogan B kullanıcısına yanıt

    14.01.2020 Tarihinde takibe alınmışssınız peki kapanış tarihi nedir. Kapanış Tarihine 10 yıl ekleyeceksiniz. Mesela 2020 Şubat ayında kapatma bildirimi var ise 2030 şubat ayında rapordan silinecek. Normalde 5 yıldı fakat bddk mart 2024 yılında silinme süresini 10 yıla çıkartmış.

  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Bir ara sanki o süreyi kaldırmışlardı. Süre uzun ama en azından silinebilir olması iyi olmuş.

    Zaten bankalar eskisi gibi çok fazla takmıyorlar 1-2 yıl içinde tekrar ürün kullanmaya başlayabiliyor insanlar doğru adımları atarsalar.

  • metin0 kullanıcısına yanıt

    Ya bana ne dersin. 2019 Mart ayında 700 tl kmh için kanuni takip yedim. 5 yılı geçeli 1 ay oldu ama halen raporda görünüyor. Çünki kapanış ile bddk açıklaması aynı tarihe denk gelmiş hemen hemen. Şimdi silinecekken 5 sene daha bekleyeceğim. Ama bu süre sonra zaten düzenli ödemeler ile etkisiz kalıyor. kanuni takip'ten sonra defalarca kredi,kmh kk aldım ben.

  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Tam bitecekken yapmaları da ayrı. Kanunu Takip Fİndeks Raporundan Sİldirme 


    Neyse puanı topluyoruz bir şekilde zaten özünde hepsi borç veren kâr amacı güden şirketler.


    Sağolun aydınlattığınız için…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.