Şimdi Ara

Kablonet Ping Problemi(PS5) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
4
Favori
9.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kacanga kullanıcısına yanıt
    Mesela fut oynuyor musunuz? Bende sürekli turuncu ping işareti, bf 5 oynarken de sürekli sağda ping ya da paket loss işareti çıkıyor
  • fasakasa kullanıcısına yanıt

    son 1aydır fut oynuyorum hocam. 178 ip ile maca girmeen 50-60 gösteriyodu çok sorun olmuyordu. simdi 176 ip ile ilk girişte 90-100 gösterdiği oluyosonra biraz düşüyo ama maçta ağırlık oluyo .hatta çok kişi maç öncesi çıkıyo ping yüzünden . bu iplerin yurt dışı çıkışları farklı sanırım ondan kaynaklanıyor. sende kaç gösteriyo pingi futta. bir de modem ne hocam sendeki




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 6 Eylül 2021; 16:25:37 >
  • kacanga kullanıcısına yanıt
    Netmaster 401 bendeki modem. Ping 70 gösteriyor girerken ama oyun içinde sarı oluyor ping göstergesi ve takılmalar, paket losslar oluyor.
  • fasakasa kullanıcısına yanıt

    hocam bende bi şekilde oynanabiliyor. öyle süreklilik arz eden bi durum yok.her maçta aynı şekilde sorun yasıyorsan hattında problem olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 7 Eylül 2021; 8:51:35 >
  • hocam https://forum.donanimhaber.com/uydunet-ping-hiz-oyunlarda-ani-ping-yukselmeleri-cozumu-ayar-rehberi--118072305

    bu konudaki adımları tek tek uygulayın ping problemine ufak bir katkısı oldu ama packet loss sorununu bu şekilde çözdüm. Birde müşteri hizmletlerini sık sık arayın ve packet kaybı yaşadığıızı belirtin çözülmesse 3. arızayı açın ve şikayet kaydı oluşturun iss'ler üstüste açılan 3. arızayı sonlandırmak zorunda tabi burda önemli olan arıza olduğunu kanıtlayabilmek bunun için ekran görüntüleri alıp mail olarak atabilirsiniz birde fifa ayarlardan yakın sunucu ile eşleşmek için bir ayar vardı onu kontrol edin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_king -- 7 Eylül 2021; 9:40:50 >




  • fearless_king kullanıcısına yanıt

    hocam bu linkteki ayarlarda upnp kapatılmış. fakat online oyunlar için bunun açılması gerekiyor diye biliyorum. hatta bazı oyunların sitelerinde ağınızı kontrol etme amaçlı programlar bunun açık olup olmadığını kontrol ediyor ve açılmasını öneriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kacanga

    hocam bu linkteki ayarlarda upnp kapatılmış. fakat online oyunlar için bunun açılması gerekiyor diye biliyorum. hatta bazı oyunların sitelerinde ağınızı kontrol etme amaçlı programlar bunun açık olup olmadığını kontrol ediyor ve açılmasını öneriyor.

    doğru ben de upnp'yi kapalı bırakmıştım ama benim bildiğim kadarı şle dmz açıkken upnp'ye gerek kalmıyor. Birde araştordığım kadarı ile upnp ea serverlarında ekstra laga sebeb oluyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_king -- 7 Eylül 2021; 11:47:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasakasa

    https://www.youtube.com/watch?v=GMyYuGYGcVI&feature=youtu.be

    Güncel durum videodaki gibi :)

    Ayarlardan ping ms i açsaydınız keşke. Görseydik anlık yükselmeleri.

  • O tam olarak hangi menü altında? Sadece ping ve packet loss işaretlerini görüyorum şuan
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
  • Paket loss işareti çıkarken 70 lerden 800 lere çıkıyor, hatta 1000i falan da geçti :)
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    TT 35mbps fiber var senden 25 ping fazla alıyorum :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasakasa

    Paket loss işareti çıkarken 70 lerden 800 lere çıkıyor, hatta 1000i falan da geçti :)

    Bire bir aynı durumdayız. Benim de videolarım aynı şekilde pingler o seviyelerde, işin kötüsü kötülüğünün bile bir standardı yok iniş çıkış sürekli olarak. Offline oynarken bile oyuncuların hızı ve animasyonlarında gariplikler hissediyor olmalısınız servera her türlü bağlı olduğu için çünkü stabillikten olabildiğince uzak Kablonet. :)


    Edit: Yeterince açık ve net olması adına Kablonet ile konsollarda PS4 burada Fifa 21 ile gerçekleştirdiğim herhangi bir online maç içinde yaşadığım tecrübeyi/acıları çok açık şekilde gösteren bir online maç videosu ile durumu ortaya koyayım. Bu kronik problem benim tecrübelerime istinaden 6 yıldır Kablonet ile devam etmekte 1 gıdım bile iyileşmediği gibi hep daha da kötü oldu, kimsenin de umurunda değil.


    Benimle birlikte 14 dakikalık bir Kablonet acısını Fifa 21'de yaşamak isterseniz buyurun videoya.


    ataman5youtube
    Kablonet ile online oyun oynanır mı sorusunun karşılığı olarak çok açık ve net söyleyebileceğim şey hayır Kablonet ile online oyun oynanmaz. Özellikle konsollar yani PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X sahibi olup da o aletler ile Kablonet bağlantı kurarsanız oyun oynamaktan soğursunuz, Kablonet'in bu sorunları kroniktir minimum kendi tecrübelerime dayanarak 6 yıldır devam ettiğini belirtmek isterim. Fifa 21'in ping ve paket kaybı göstergelerini koymasıyla birlikte de açık seçik bir şekilde Kablonet'in online oyun rezilliğini görebiliyorsunuz.
    https://www.youtube.com/watch?v=O4KFRWoDgCk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataman5 -- 18 Eylül 2021; 15:25:21 >




  • Seasons maçlarında ping sorunları oluyor. TR'den biriyle eşleşince genelde 20ms civarlarında sezon maçı oynayabiliyorsunuz. Fut'ta deneyin. Fut'ta Kablonet 48-60ms arası olur. EA Sports Seasons'a önem vermiyor.


    @ataman5 @fasakasa




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 18 Eylül 2021; 16:10:9 >
  • Videoda host benim, arkadaşla oynuyoruz.

    Futta da oluyor packet loss
  • Modeminiz nedir? Bende de kablonet var. Böyle bir sorun olmuyor.

  • Paket kaybı ya da ping süreleriyle input gecikmesi birer online oyun problemleri olduğu kadar, Kablonet'in bir diğer büyük problemi rubberbandingdir. Bu ne demek bu varsayımsal serverdaki diyelim ki futbolcu olsun fifadaki kontrol ettiğiniz oyuncuların birer noktadan ibaret olduğunu düşünün sahada durdukları yeri serverda konumlayamayınca bu durum o kontrol ettiğiniz oyuncun garip animasyonlara girmesini ya da çoğunlukla belirtilen kontrolünüzdeki oyuncunun hafiflik hissini yani o kontrol hissiyatından çok uzak sanki havada roketle uçuyor gibi bir hareket etme halini veriyor yani ayakları yere basmıyor hissi bu da oyun hissiyatı açısından son derece berbat bir histir, oyunun tüm keyfini öldüren bir şey. Yani öyle sadece tracertlerde ping süreleri değil olayın bir de bu yönü de var. Maalesef bunların hepsini ben yaşıyorum, gönül istiyor ki yaşamayayım ama maalesef durum bu Kablonet ile.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: RunoLegend

    Modeminiz nedir? Bende de kablonet var. Böyle bir sorun olmuyor.

    Netmaster 401 olması lazım.


    Futta da oluyor Pro oynarken de oluyor, hadi sezonun serverları kötü, rocket leaguede neden oluyor ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasakasa

    Netmaster 401 olması lazım.


    Futta da oluyor Pro oynarken de oluyor, hadi sezonun serverları kötü, rocket leaguede neden oluyor ?



    Alıntıları Göster

    Yıllardır NBA 2K oynamaya çalışıyorum, oynayamadığım için de artık komple neredeyse online oyunu bıraktım bu yüzden yani NBA 2K'da da oluyor demek ki onların da serverları kötü ya da sorun bizde mi acaba desek artık? Durumu. :)

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.