Şimdi Ara

Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.613
Cevap
108
Favori
196.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ispanak99 I kullanıcısına yanıt
    Üstad evimde hali hazırda bosch condens 2500 w ve boschun o dönemki pahali bir termostatı takılıydi. Sicak farklılığı 0.5 dereceyle çalışıyordu. Konforsuzluk yaratiyordu. Termostatı söküp direk kombi üzerinden ayarlamaya başlayınca konforu yakaladık. Fakat bosch condense 2500w menüsü zor olunca ben yokken evde hanım beceremiyordu.
    O kombinin Birde openterm özelliği de yoktu.

    Şimdi bir büyük kombi ile güzel bir oda termostatı taktırıp güney cephe odaya 2 adet danfoss mekanik oda termostatı taktırmayı planlıyorum.

    Halihazirda eski oda termostatın kablosu duruyor. Honeywell t4 kablolu mu t4r kablosuz mu taktırayım arasında kaldım. Bu sefer Kablosuzdan yana kullanicam gibi

    Açıkçası tasarruftan önce konfor önemli benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silent_engineer -- 22 Şubat 2024; 6:42:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • silent_engineer S kullanıcısına yanıt

    Öncelikle kombinizde herhangi bir sorun yoksa kombi değiştirmek ile tasarruf sağlanmayacağını bilin, konfor için zaten oda termostatı kullanacaksınız. Kablolu termostatların en can sıkıcı özelliği şudur. Eğer evin genel durumunu yansıtmayan bir yerde ise konfordan çok eziyet olur, o nedenle ya çok iyi bir yere konumlandırılmalı, ya da kablosuz tercih edilmelidir ki düşünülen yer uygulamada sorunlu olursa yeri kolayca değişsin. Ben kablolu modulasyonlu termostatdan sırf bu nedenle vazgeçip T3R ye döndüm, termostatın konduğu oda en kolay ısınıp en zor soğuyan oda olarak belirlenmiş. Her şey bittikten sonra da kablo çekimi çok zor oluyor doğal olarak. En sonunda kablosuza geçip derdimi bitirdim.

  • Evet, bence de kablosuz olması daha mantıklı. Gerçi termostat için uygun konumu belirledikten sonra muhtemelen hep aynı yerde kalıyor, örneğin ben duvara sabitledim, ancak kablolama derdi yok, bir de ev içerisinde en mantıklı konumu bulana kadar yer değiştirme imkanı oluyor.


    Termostatik vanaların da güney cephedeki odalara yani muhtemelen kolay ısınan, çabuk soğumayan odalara takılması mantıklı. Aksi halde kolay ısınmayan alanlarda olduğunda termostatik vananın devreye girme şansı olmuyor, sistem sadece oda termostatı tarafından kontrol edilmiş oluyor. Bizde de benzer bir durum var, ben de rahatsız edici ya da gereksiz olduğu durumda fazla ısınan odanın petek vanasını kısıyorum mecburen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak99 -- 22 Şubat 2024; 23:45:19 >
  • Ispanak99 I kullanıcısına yanıt
    Bosch condense 2500i Kombinin kullanımı zor bir menüsü var(Bayanlar için :) ve opentherm özelliği yoktu. Ev 4 cephe güney ile kuzey dediğiniz gibi kutuplar arası yolculuk gibi. Bende elimle ayarlıyordum güney cepheli odaları ama görevde olduğum süreçte eşim yapamıyor . yaptığım güncellemeler tasarruf odaklı değildi. Kablosuz oda termostatı ile konfora en uygun yeri seçip çalışmasınıi sağlayacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • demirdöküm nitromix kombi kullanıyorum eskişehirdeyim

    demirdöküm rf 6001 oda termostatı kullanıyordum bozulduğu için yenisini almak için araştırma yaparken honeywell t3r herkes memnun olduğunu gördüm ben de aldım


    kurulumu nasıl yaptınız/yaptırdınız?

    ayarlama olarak nasıl yapıyorsunuz ben büyük ihtimal bir derece belirleyip sabit kullanıcam optimizasyon ayarları ya da diğer ayarlardan önerileriniz nelerdir?

  • fl0ral kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Öncelikle hayırlı olsun. Huzurla ve sağlıkla kullanmanızı dilerim.


    Bağlantı şekli aşağıdaki gibi (kutuyu açtığınızda, kutunun kapakçıklarında da görebilirsiniz):



    Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu

    1- N ve L uçları 220 Volt besleme için. (N => Nötr, L => 220 Volt girişi)


    2- L ve N'nin yanındaki aşağı yönlü oku andıran işaret ise toprak hattı. Bunu bağlamasanız da çalışır, eski tip topraksız prizde kullanıyormuş gibi sadece topraklama bağlantısını yapmamış olursunuz. 220 Volt bağlantısı için muhtemelen kombinin elektriğinin de verildiği sigortayı kullanırsınız. Sigorta üzerinde toprak hattı varsa onu da buraya bağlarsınız.


    3 - Yine T3R'nin alıcı kutusuna ait yukarıdaki şekilde gösterilen A ve B uçları da kombinin termostat girişlerine bağlanacak.


    Eski oda termostatının alıcı kutusu da zaten aynı uçlara bağlıdır. Dolayısıyla kombinin içini hiç açmadan, eski kutudabn söktüğünüz termostat uçlarını tornavida ile bu A ve B klemenslerine bağlamanız yeterli olacaktır. Yönü yani hangi ucu A'ya hangi ucu B'ye bağladığınızın bir önemi yok.


    Ben fabrika ayarlarıyla kullanıyorum. Bunun dışında, ilk açılışta tarih, saat ayarlarını yaptırıyor olması lazım. Tarihi ve saati ayarladıktan sonra bence ilk etapta manuel modta kullanıp bu cihazla rahat ettiğiniz dereceyi tespit edin. Belki gece yatarken de sıcaklığı örneğin yarım ya da bir derece düşürerek deneyebilirsiniz.

    Bu arada, ev ısınıp ayarladığınız sıcaklığa ulaştığında termostat ekranındaki alev işaretinden kombinin kaç dakika yanıp kaç dakika kapalı kaldığını gözlemleyerek mevcut hava koşullarında kombinin çalışma yüzdesi ve tüketimi hakkında da bir fikir sahibi olabilirsiniz. Gerçi bir günlük sürede sayaçtan tüketim değeri de takip edilebilir elbette ama en azından bu işlem de daha kısa sürede kabaca bir fikir verecektir. Örneğin benim şu son birkaç haftalık kullanımımda 23 C derece oda sıcaklığında, 10 dakikalık süre içerisinde yaklaşık 4-5 dakika çalışıyor diyebilirim. Bu gözlemlere göre ev için konfor ve tüketim açısından uygun gördüğünüz gece-gündüz sıcaklık ayarını da belirledikten sonra belki zaman ayarı yaparak günün belirli saatlerinde belirli bir dereceye otomatik olarak geçiş yapmasını da sağlayabilirsiniz. Çok uğraşmayı sevdiğiniz konular değilse ayarlama konusunda da açıklama yapmaya çalışırım isterseniz.


    Umarım yardımcı olur. Sorunuz olursa ve yardımcı olabileceğim bir konu ise gördüğümde cevaplamaya çalışırım yine.


    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak99 -- 26 Şubat 2024; 23:53:57 >




  • silent_engineer S kullanıcısına yanıt

    Termostatı kuzay cepheli odalardan birine koyun, güney cepheli odalara da reglaj ayarı yapın. hatta termostatik radyatör vanası takın ki hem konfor hem tasarruf olsun

  • Ispanak99 I kullanıcısına yanıt

    Cevapladığınız için teşekkür ederim

    öyle özel ince bir ayar yapmama gerek yok sanırım

    3/1 3/3 gibi şeyler okudum da tam anlamadım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fl0ral kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Çok elzem değil. Bahsettiğiniz ayarlar oda sıcaklığını kontrol eden algoritmanın çalışma sıklığı (CR) ve kombi termostat tarafından her devreye alındığında en düşük yani minimum yanma süresi (OT) ile ilgili ayarlar.


    Fabrika ayarları CR=6 / OT=1 şeklinde. Bu durumda oda sıcaklığı saatte 6 döngü ile kontrol edilip minimum yanma sürei 1 dakika olarak ayarlanmış oluyor.

    Elbette bu her devreye girdiğinde kombi sadece 1 dakika yanıp kapanacak demek değil. Termostat iç ünitesi 1 dakika alt sınır olmak üzere ihtiyaç duyduğu kadar kombiyi devrede tutuyor. Ben bu ayarlarla kullanıyorum, önceden de dediğim gibi, her on dakikada bir (yani saatte 6 kez) 4-5 dakika yanıp duruyor ve peteklerin içindeki su tamamen soğumadan kombi tekrar devreye girdiğinden petekler hep ılık oluyor ve konforlu bir ortam sıcaklığı sağlanıyor.


    Örneğin bu ayarları 6/1 yerine 3/1 olarak değiştirirseniz algoritma saatte 6 yerine 3 çevrim olarak çalışır, bu durumda saatte 10 dakika yerine 20 dakikalık döngülerle sistem devreye girip çıkacağından kombinin açık ve kapalı kalma süreleri de artacaktır. Ama bu durumda muhtemelen kapalı kalma süresi artacağından peteklerdeki soğuma 6/1 ayarına göre bir miktar fazla olabilir. Yani özet olarak, ayarlanan CR değeri büyüdükçe (3 - 6 - 9 - 12 gibi) sistemin kontrol sıklığı ve dolayısıyla sıcaklık denetim hassasiyeti artmış oluyor. Bu ayarlar sistemin zaman olarak açık kalma yüzdesini yani ortalama tüketimi ya da iç ortam sıcaklık stabilitesini etkileyebilir ancak benim şu ılıman geçen Şubat ayında kısa kullanım tecrübemde test edip gördüğüm 6/1 (fabrika çıkış ayarı) optimum bir performans veriyor.


    Elbette ev izolasyonu, peteklerin boyutu, sayısı, dış hava sıcaklığı vb. gibi etkenlere göre ya da daha uzun süreli testlerde farklı tecrübesi olanlar olabilir ancak yine de 6/1 bence gayet makul bir ayar. Bence bir süre bu ayarlarla deneyin, sonrasında gerekirse diğer ayarlarla da deneyip kıyaslamasını yaparsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak99 -- 27 Şubat 2024; 13:16:0 >




  • fl0ral kullanıcısına yanıt

    Hocam onlar alıp kullanmaya başladıktan sonra düşünülecek şeyler, öncelikle fabrika ayarlarında kullanın, size uymayan , ters giden bir şeyler olduğunu düşünürseniz o zaman ayarlara müdahale edilebilir. Program yapmayacağınız için optimizasyon vs gerekli değil zaten. Ancak ne yaparsanız yapın termostatın kendini eve göre ayarlaması için 3 günden az süre ile zırt pırt ayar değiştirmeyin. Yoksa öğrenme durumu sapıtabiliyor.

  • Yorumlarınız için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Sabah kalktım şalter atmış. Açtım baktım 2 yıldır sorunsuz çalışan t3r nin alıcısında ışık yanmıyor. Garanti olarak nereye göndermem gerekiyor? Sorun ne olabilir acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ispanak99 I kullanıcısına yanıt

    kombi sıcaklığını kaç yapmak gerekiyor

    demirdöküm rf kullanırken 60 yapmışlardı

  • fl0ral kullanıcısına yanıt
    Kombi yogusmali ise 60 ust sinir ama 55 ile isinabiliyorsaniz 55 daha mantikli, hatta 50 bile olabilir. T3 tpi algoritmali oldugu icin zatan yak sondur yaparak cok soguklar haric o dereceleri gormezsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.
    Elektrikli kombilerde honeywell modellerini kullanabiliyormuyuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rainmanstern R kullanıcısına yanıt

    Mantıken kullanılır ama araya röle koyup kombinin elektriğini aç kapa yapacak şekilde bağlayabilirsiniz. Röle koymadan olmaz.

  • Buderus RT24RF termostatım su gelince yanıdğı için General HT250RF modelinde termostat aldım sizce nasıldır ?

  • Beyler kombi termostatı dinlemiyor 55 dereceye ayarlı kendi duruyor cok yanıp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Kombi rölesinin ışıkları nasıl, 2 yeşil sürekli yanıyor mu, tek yeşil mi yanıyor, yoksa kırmızı mı? Röle takılı kalmış olabilir, Oda ünitesi üzerinde iletişim durumu ne alemde iletişim kopmuş ve iletişim olmadığında kombi sürekli yansın şeklinde ayarlanmış olabilir vs.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Şuan duruyor öyleymiş o ama fakat petekler cok soğuyor istenilen dereceye ulaştığı için sonra yanması uzun sürüyor doğal haliyle normal mi yoksa değişebilirmiyiz hani soğutmadan ılık tutsun vs diye.

  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.