Şimdi Ara

HB araç almamalısınız kullanışlı değil (Detaylı anlatıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkemiz şartlarında yarın deprem olsa sokakta kalsanız hb araçta yatmanız zor. Ama sedan arac arka koltukları sökünce arka kısım yatak olabiliyor. Avantajı bol.


    Yolda aracınız arıza yapsa yine arka koltukları yatırınca bagajla beraber yatak oluyor sabah oluncaya kadar ya da çekici gelinceye kadar rahat edebilirsiniz. Yani rahat uyuma olanakları fazla.


    Çeşitli yükler aldığınızda sedanın uzun olması çoğu durumda büyük kolaylık sağlıyor asla HB aracın alamayacağı yükleri taşırsınız. Hatta bagaj açık şekilde iple bağlayarak daha da büyük ürünleri taşıma şansınız olabilir.


    Sedan da hafta sonu 2-3 günlük tatillere çıktığınızda otele daha gerek duymazsınız yine bahsettiğim arka koltukların olduğu kısım ve bagaj alanını yatağa çevirerek.


    Sedan araçlar HB lere göre daha gösterişlidir HB araçlarda b-c-d sınıfı da olsa benzer şekilde arkaları küt durur 2. elde alıcısı bu tasarımı beğendiği için 3-5 araçtan hangisi uygun fiyatlıysa onu seçer özellikle bayanlar motora bakmaz ufak tefek şirin araçları seçiyor çoğunlukla. Yani 2. elde fiyatları segment büyüdükçe daha da zararına satılıyorlar. Oysa Sedanlarda hep öncelikli tercih meselesi aile olsun, tasarım olsun , bagaj hacmi olsun aranan kriterler








  • Hocam bi 3 kişilik çadır alsanız aslında tüm sorunlarınız ortadan kalkacak gibi duruyor.

  • Simdi onerin Sedan mi? D sinifi Suv daha iyi olmaz mi deprem vs durumu icin?
    HB arac Turkiye sartlarinda rahatliktir sollamalar olsun park yeri olsun Sedan cekilecek dert degil.Hb ile rahat rahat parkimi yapiyorum her yere girip cikiyorum.Ayrica kime gore neye gore cirkin.Cogu Hb cok yakisikli duruyor
  • Deprem zamanı 1 hafta i20 nin içinde yattım. Benim gibi 186 boya sahip adamlara arka koltuklarda yatmak falan olmuyor sedan falan farketmez. şoför koltuğunu arkaya yatırıp uyuyordum.

    Depremde falan en önemli şey arabanın arıza yapmaması. O trafikte hengamede yokuş yukarı dur kalk yapmaktan şanzımanı ısınan dsgli araçlar, motoru hararet yapanlar sağda sıra sıra duruyordu. Aracınızı bakımlı tutun ne zaman lazım olacağı belli olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 6 Mayıs 2024; 11:59:17 >
  • tam bir boş beleş geyik konusu. biraz boş beleş geyik yapalım:


    yatak mevzuuna hiç cevap vermiyorum.  


    yük taşıma konusunda sedan / hb avantaj-dezavantaj duruma göre değişir (hem sedan, hem hb aracım oldu):


    -koltuk yatırdığında HB net daha iyi, kamyonet gibi oluyor. sedanda koltukları yatırsan da ucube bişey oluyor.

    -koltuk yatırmadığında ise şekil olarak HB daha güzel genellikle, indirme bindirme daha kolay oluyor genel olarak (mesela benim passat'ın 590 lt devasa bir bagajı var ama sonuna ulaşmak benim gibi 185'lik biri için bile zor, hb'de böyle bir sıkıntı olmaz). sedanların çoğunun bagajı daha büyük ama bazılarının daha küçük.


    yani bagaj konusunda sedan pek avantajlı değil. sadece bagajı daha büyükse -koltuklar yatırılmadığında- bir artısı olabilir ama o da zaten direk hacimle ilgili sedan / hb olmasıyla ilgili bir durum değil.


    gösterişli olup olmaması tamamen kişiye göre değişir. türk insanı sedanı daha çok beğeniyor, avrupalı hb'yi. kişisel zevk mevzuu.





  • Kardeşim sana acil çingen kasa transit lazım çok mutlu olursun

  • Kücücük eski kasa yarisimde arka koltukları yatırarak İkea dan ne mobilyalar taşıdım eve ben bilirim. Coğu sedan araba bagajı açık gitmek zorunda kalıyordu mobilya yükleyince. Hb araçlar arka koltuklar tam yattığında sedandan avantajlıdır bana göre. (Modelden modele değişir elbet ama benim kendi görüşüm bu yönde)
  • https://forum.donanimhaber.com/hb-arac-almamalisiniz-kullanisli-degil-detayli-anlatiyorum--158604370

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.