Şimdi Ara

EN İYİ İNGİLİZCE DİL KURSU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
13
Favori
183.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aysun Uğuş Dil Eğitim Merkezi kesinlikle ...
  • Aysun Uğuş Dil Eğitim Merkezi ...
  • BRITISH TIME GERÇEĞİ

    Size British Time ile ilgili başımdan geçen, kanunlara göre yasal ama meslek etiği ve iş ahlakı olarak son derece yanlış olan ve tarafıma yapılan bir çirkinliği anlatacağım. Umarım İngilizce öğrenmek için para ve zaman harcayacağınız sizlere doğru dil okulunu seçmede veya en azından yanlışı seçmemenizde bir yardımım dokunur.
    İstanbul’a yeni gelen kardeşim diyebileceğim bir yakınım, daha geldiğinin ilk haftası bir hevesle Kadıköy’e gider. Tabi bu şehrin nasıl simsarlarla dolu olduğundan habersizdir. Eline bir ilan tutuştururlar ve büyük ısrarlarla British Time’ın ofise getirirler. Tabi bu kişiler insan sarrafı olduğu için doğru kişiyi bulmuşlardır. Daha sonra bol laf yaparak ona göre uygun bir kurs olduğunu ve fiyatının uygun olduğuna inandırırlar. (Uygun fiyat 3000 TL’dir daha sonra öğrendim ki zaten en pahalı kur buymuş.) Kardeşim ailesini aramasını gerektiğini söyler ve üstünde kredi kartı veya o kadar nakit para olmadığını belirtir. Ama kötü niyetli insanlar iş başındadır ve hemen bir oldubittiye getirerek kendisine 13 tane senet imzalattırılır. Bu arada kardeşim daha önce hiç senet görmemiştir. Açıkçası ben bile 30 yıllık hayatımda bir kere imzaladım. Burada amaç ailesini aramasını engellemek ve işlerini garantiye almaktır.
    Sonra akşam eve geldiğinde bize olayı anlattı ve hemen akabinde ben devreye girdim. Ertesi gün dil okulunu arayarak sözleşmeyi feshetmek istediğimizi bildirdim ve kardeşimin eğitimlere katılmayacağını belirttim ama bana sözleşme gereği 600 tl para ödememi yoksa sözleşmeyi feshetmeyeceklerini söylediler. Bu ülkede asgari maaşın 846 tl olduğu ve bunun için insanların Soma’da, Ermenek’te madenlerde hayatlarını verdiği düşünülürse bazı kişilerin ne kadar kolay para kazandığını anlayabilirsiniz. Burada benim için 600 tl önemli bir para değil, benim karşı olduğum haksız kazanç, meslek etiğinin hiçe sayılması ve koskoca bir kurumun çalışanlarının bu kadar bir tutar için çirkinleşmesi.
    Daha sonra Pazar günü adı geçen kurumu gittim gayet kendimden emin ve problemi konuşarak halledebileceğimi düşünüyordum. Kadıköy Şubesinde Fatoş hanımla görüştüm. Kendisine gayet nazikçe kardeşimin çekingen bir yapısı olduğunu ve üzerine gelindiğinde hayır diyemediğini, bu özelliğini kullanarak kendisine sözleşmenin imzalattırıldığını, bu arada kendisinin ailesini araması gerektiğini söylediği halde bunun laf arasında geçiştirildiği ve direk senetlerin imzalattırıldığını anlattım. Daha eve geldiği gibi imzaladığına pişman olduğunu ve kurum bir gün sonra aranılarak sözleşme feshedilmesiyle ilgili bilgi verdiğimi söyledim. Sonuç olarak sözleşmeyi feshetmek istediğimi bildirdim. Kendisinin bana verdiği ilk cevap muhasebe şurada gidin 600 TL’nizi verin ve sözleşmeyi feshedelim oldu. Bende kurumdan hiç eğitim alınmadığını ve alınmayacağının da bir gecikmeye mahal vermeksizin bildirildiğini bu cezai yaptırımın sözleşmede yer almasına karşın, eğitim kurumu olmanın bilincinde ve iyi niyet kapsamında alınmamasının doğru olacağını ve eğer bu yapıldığı takdirde buradan mutlu ayrılacağımızı söyledim. Ayrıca her sözleşmede bir bedelsiz cayma hakkının olması gerektiğini en basitinden bir kıyafet aldığımızda bile bir ay içerisinde iadesinin yapılabildiğinden bahsettim. Fakat kendisi ücret ödemeden feshedilemeyeceğini söyledi. Bende bu tutarı vermek istemediğimi ve gerekirse bunu mahkeme kanalıyla benden almasını söyledim ve yapılan senetleri şahsıma vermesini talep ettim ama kendisi bana senetleri vermedi.
    Ben yine tüm iyi niyetimi kullanarak yapılanın yanlış olduğunu aynı şeyin kendi başına gelse nasıl hissedeceğini ve biraz empati kurmasını istedim. Ayrıca kardeşimin hiçbir gelirinin olmadığını, herhangi bir burs almadığını ve bu parayı nasıl ödeyeceğini sordum. Çünkü tek dayandıkları yasal dayanak 18 yaşında reşit olması ve seneti imzalamaya ehliyetinin olmasıydı. Kendisi bana hayatımda duyduğum en çirkin cevabı verdi ve dedi ki “nereden bulacağı beni ilgilendirmez ben burada senet imzalatırken gelir durumuna bakmıyorum ister ailesinden alsın ister part-time çalışsın” ve bunu söylerken kardeşim yanımdaydı. Bunun daha 18 yaşına gelmiş ve sorumluluk almak isteyen, kendi ayakları üzerinde durabileceğini ispatlamaya çalışan bir çocuğu (bu bir genç kız) psikolojik olarak nasıl etkileyeceğini siz düşünün. Fatoş hanımın bu söyleminden sonra benim için artık konuşma bitti. Çünkü artık gözümde bir eğitimci değil sadece gözünü para hırsı bürümüş bir tefeci vardı. En çok üzüldüğüm ise bu kişilerin öğretmen eğitimci gibi sıfatları kullanmalarıydı. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün öğretmenler ve eğiticimler için söylediği “Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.” dediği kişilerin bunlar olmadığı aşikârdı. Bu kişilerin amacı kendilerini tüketmek değil, üç kuruş burs alan öğrencilerin ceplerine göz dikerek onları tüketmek psikolojilerini bozmaktı.
    Daha sonra kurstan ayrılmak istediğimizi belirten bir dilekçe yazıp teslim ederek oradan ayrıldık. British Time kurumu’da belki bizden 600 TL kazanmış olacak ama bence kaybettiği çok büyük bir değer var oda insanlık ve meslek etiği. Bunu bir daha kazanması içinde 600.000 TL harcaması gerekir.
    Gelişmiş ülkelerde böyle bir olay yaşansa bırakın 600 tl’yi istemeyi, verecekleri 4 kuru parasız hediye ederlerdi. Ama burası Türkiye, haklı olmanız önemli değil güçlü olun yeter!!!




  • Amerikan Kültür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • managerbora M kullanıcısına yanıt
    http://englishlifekocaeli.com/tr/anasayfa/
  • Merhaba arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar ingilizce kursu ariyorsaniz kesinlikle wall street derim gittigim 4kurs arasindan en iyisi ve mukemmel bir kurs bu ay sonuna kadar referansla gttgniz takdirde yuzde 35indirim var isteyen arkadaslara referans olabilirim ilgilenenler mesaj atabilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Ankara'da Netacademy Schools Of English var. Callan method ile eğitim veren bir kurs. Ana dil öğretim metodu olan Callan Method İngilizce'yi 4 kat daha hızlı öğretiyor. Üstelik konuşarak öğreniyorsunuz. Klasik metotlara göre çok farklı Ankara'da İngilizce kursu düşünenlerin mutlaka değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. 1 Haftalık ücretsiz demo derslerine de katılabilirsiniz.

    web sitesi :www.batifen.com
    (312) 433 00 40



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem 1907 -- 24 Mart 2015; 12:00:20 >
  • Speak up büyük maduriyet yaratıyor. Biraz şikayet sitelerine bakarsak firmalar için mahkemelerle uğraşmak zorunda kalmayız. İkamet değişiminde dahi bnm paramın 1 yıllık üyelikte yüzde 25 lik kullanımım 4 aylık kullanımım olduğu halde yüzde 80 ine el koydu yüzde 20 sini 4 ay sonra geri verdi. oda defalarca aramamdan rezil olmamdan dolayı. Oysa hakkı yok yasalara göre ikamet değişikliğinde geri vermeli. birde memnun kalmadığınızı düşünün para uçup gidiyor. evet hem eğitimde bence çok berbat. çoğu pc başında kendi kendine çalışmaktan ibaret . derslerdede saniyeler içinde eğitim almaya dayalı 1 ders için git gel yapmak zorundasın üyelerin çoğu bence düzenli gidemiyor. bi de garanti veriyormuş devamsızlık yapmazsan. kesin garanti kapsamında kalan 1 üye bile yoktur. allah korusun düşman aşına yani.




  • Bence en güzeli pc de online eğitim. onun içinde çok pahalı olmayan bir firma bulmak gerek. yoksa gerçekten değmez . kurslara çok büyük oranda belki yarısından fazlası bir hevesle yazılıyor sonra gidemiyor. bu çok ortada bir durum. firmalarda bunu bildiğinden sürümden de çok kazanıyor. kurslara verilen paraların çoğu boşa gidiyor.
  • Beylikdüzünde oturuyorsanız ve yakın + ucuz olduğu için FLUENCY dil kursunu tercih edecekseniz bir daha düşünün derim. Eğitim( ki eğitim olduğu bile tartışılır ) gerçekten çok kötü. Hocaların bazıları ne Türkçe biliyor ne İngilizce. Kursa ilk girdiğinizde sizi karşılayan kişinin sözlerini not etmeyi unutmayın çünkü bir kaç ders sonra dediklerinin hiçbirinin gerçek olmadığını anlamanız daha kolay olur. Özetle paranızı ve vaktinizi boşa harcamak istemiyorsanız bu düş kırıklığı yaratan kurumdan olabildiğince uzak durun ve kayıt esnasında söylenen şeylerin oraya imza atana kadar geçerli olduğunu bizzat yaşadım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İSTANBUL LİSAN MERKEZİ
    Arkadaşlar merhaba
    İSTANBUL'da faaliyet göstermekte olan İSTANBUL LİSAN MERKEZİ size özel fırsatlar sunmaya devam ediyor...

    TÜM ŞUBELERİMİZDE TOEFL-IBT YETKİLİ SINAV MERKEZİYİZ. TOEFL SINAV MERKEZİ'nde eğitim alarak BAŞARINIZI garantileyin...

    İngilizce
    İspanyolca
    Portekizce
    Çince
    Almanca
    Rusça
    Fransızca
    Yunanca
    Rusça
    YDS
    TOEFL-IBT

    DİLİ YABANCI ÖĞRETMENLERLE KONUŞARAK ÖĞRENİN...

    Kişiye özel esnek ders saatlerinde sertifikalı deneyimli Türk, İngiliz ve Amerikan öğretmenlerle genel İngilizce, iş İngilizcesi, özel amaçlı İngilizce programları; TOEFL, PROFICIENCY, IELTS, FCE,YDS sınavlarında %98 başarıyla en çok öğrenci yetiştiren kurum...

    ÜCRETSİZ AKTİVİTELER.
    İLM Öğrencileri : bilgisayar donanımlı sınıflarda yeni multimedya sistemleri ile ders tekrarı yapıp, telaffuz, gramer, konuşma, drama ve iş İngilizcesi derslerinden ÜCRETSİZ yararlanabilirler.. Bunlara ek ücretsiz speaking derslerine katılabilirler.

    İLETİŞİM BİLGİLERİ...

    https://www.ilm.com.tr

    BAKIRKÖY
    (212)571 82 84
    bakirkoy@ilm.com.tr

    BEŞİKTAŞ
    (212)227 64 67
    besiktas@ilm.com.tr

    MECİDİYEKÖY
    (212)217 46 20
    mecidiyekoy@ilm.com.tr

    KADIKÖY
    (216)349 19 99
    kadikoy@ilm.com.tr


    İLM'ye gelmeden karar vermeyin...




  • Arkadaşlar Merhaba,

    İngilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum. Vaktim yok çok yoğunum. Çok araştırdım. telefonda ve online dil eğitimleri var. Sizce nasıldır
    bilgisi olan var mı?
  • İzmitte american life hayal kırıklığı verdiğim paraya yazık be lanet olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iste555 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşlar.. ben İstanbul Lisan Merkezine gittim. genel ingilizce ve yds kurslarına katıldım. konularında uzmanlaşmış, deneyimli gerek yerli gerek yabancı hocalarıyla çok yardımcı oluyorlar. YDS için Intermediate seviyesinde ingilizce yeterli olsa da memnun kaldığım ve ilerletmek istediğim için upper'a kadar aldım ve YDS den hedeflemiş olduğum 83.75 e ulaştım. herkese tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iste555

    ARKADAŞLAR

    SİZE GÖRE EN EKONOMİK VE İYİ DİL KURSU HANGİSİDİR.

    HER TÜRLÜ YORUMUNUZU ACİL BEKLİYORUM.

    İSİM VE ŞUBE VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

    ARANIZDA GİDENLER VAR MI...

    BENİ BİLGİLENDİRİN

    YDS de başarısı oldukça yuksek olan kurum olan İstanbul Lisan Merkezini önermek istiyorum size. Ben Bakirkoy subesine gitmistim ama kadikoy' mecidiyekoy ve besiktas da subeleri var. Uzmanlasmis kadrosu, deneyimli hocalariyla egitiminden ben cok memnun kaldim. YDS den ilk 56 almistim. ILM de YDS kursu aldiktan sonra 85 puan aldim. bu basarimin ortagi ILM. hepinize siddetle tavsiye ederim. tesekkurler ILM..
  • Merhaba

    Uzun zamandir Etkili ve kisa surede ingilizce egitimi verebilecek kaliteli bir kurs ariyorum.Edindigim bilgiler dogrultusunda en etkilisinin callan methodu oldugunu kisa surede %100 ògrenme garantili oldugunu duydum. Yalniz özel dersler biraz pahali egitimin tamami 8 ile 10 binlira arasinda degisiyor egitim 1'e 1 haftanin 3 gunu,gunde 1.5 saat ingilizcesinin 0 oldugunu dusundugunuz biri bile en gec 4 ayda konusup yazabilecek ve ingiliz konsoloslugunun yilda bilmem kacgere actigi sinavda basarili olma garantiside veriliyormus ve boylelikle o sinavi gecenlerin sahip olacagi sertifika dunyanin her yerinde gecerliymis. Bu egitimi veren firma ya da ozel ders hocalari ögrenci bu sinavi gecene kadar da ucret almayacaklarindan bahsediliyor. Bir diger konuda 5 ya da 6 gunde bilincalti egitim sistemi. Yalniz bu egitim sistemini tamamlamis bir arkadasim henuz yok dolayisiyla gercekciligi ile ilgili suphelerim var. Icinizde bu iki sistemi denemis basarili olmus arkadaslarimin yorumlarini ogrenmek isterim. Bu egitiminde kampanya fiyati bayram boyunca 900 lira. Digeri ise 8 bin ne dersiniz?

    Yorumlariniz hizli ve etkin ingilizce egitimi almak isteyenlere ışık tutacaktır.

    Sevgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben hem 4 farklı ingilizce kursuna gitmiş bir olarak şunları söylemek istiyorum. İngilizce öğrenmek istiyorsanız çok çalışacaksınız. İngilizce öğrenmek zordur ama inglizce bilmenin faydaları saymakla bitmez. iş yerinde, arkadaşlar arasında, işe alımlarda size her zaman bir adım önde tutar. Gökgil, Englishtime, Just English. En iyisi gökdil eğitim kalitesi olarak. Ben ingilizcemi orada geliştirdim. Zamanında hocamız çok iyiydi. Sonrada nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı kapandı. Just englihi yeni bitirdim. Fena değil. Kadıköy Binası çok eski ama hocaları gerçektende iyi performans sergiliyor. Bide 23 nisan piknikleri çok güzel justengliste. Englishtime derseniz yoğunluk çok ama sıkıcı. Bu üçünüde tavsiye ederim. Özellikle Gökdili.
    10 üzerinden
    Gökdil = 8, Justenglish = 7, Englishtime = 5
  • Merhaba arkadasalar

    Ben uludağ üniversitesinde fransizca ögretmenligi bölümünde öğrenciyim aynı zamanda ingilizce öğretmeniyim. Ingilizce egitimimi Gurcistanda amerikali hocalar tarafindan aldim. Bence kendinize kurs aramak yerine uygun bir özel ders almaniz gerekir. Dil bireysel ilgilenmeyle öğrenilebilir. Yani 15 20 kisilik siniflarda herkese anlatilan dersin size tek yarari yds tarzi sinavlardir. Konusmaniza hicbir fayda saglamaz ve bir iki yil sonra hem verdiginiz paralari hemde gordugunuz dersleri unutmus olursunuz. Dil ogrenmek istiyosaniz birebir egitim olmasi gerekir. İngilizce ogrenmek milletimiz icin gerçekten zor bi iş(Fransızca çok çok daha zor). Çünkü ulkemizde dili ögrenememe ve ögretememe olarak iki buyuk problemimiz var.Türkçeyi bile 200 300 kelimeyle konuştuğumuz için boyle bi problem söz konusu. Bir bebegi dusunun hic grammar egitimi almadan duyduklariyla dili öğreniyor. Bunun yaninda otomatik olarak grammar ogreniyor zaten. Oyuzden (verb + ing), (s pour 2eme personne) tarzi kalip sacmaliklardan kurtulmamiz lazim. Bizim konusmaya yonelmemiz lazim.(bireysel gorusum) Saçmalık diyorum çünkü bunlar pratiğe aktarılmadığı sürece hiç bir işe yaramayan aslında çok basit olan ama kursların bence sırf insanlar anlayamasın diye bu şekilde aktardıkları kalıp dilbilgisi formulleridir. Kursları karalamak değil amacım ama günümüzde malesef kursların hiç bir yararı yok. Özel olarak gerçekten güzel eğitim veren yerler olabilir bilemem. Peki ne yapmak lazım? İngilizce yada fransızca çok mu zor ki öğrenemiyoruz? Şöyle bir dönüp bakın hepimiz okuduğumuz okullarda 8-9 yıl İngilizce eğitim alıyoruz şimdilerde Almanca ve Fransızca da eklendi tabi ve lise bittikten sonra iki kelimeyi bir araya getiremiyoruz. Bazılarımız şanslı olabilir tabi ama onlarda bir iki cümle sonrasında kuracak cümle bulamıyorlar. Bunun sebebi grammar ve paraya dayalı eğitim olması. Amaç öğretmek değil gibi hissediyorum ben şahsen. Çünkü bazen afişler görüyorum 4 ayda kesin öğretiyoruz. 6 ay a kesin konusturuyoruz. Bunlar yalan arkadaşlar inanmayın. Dil öğrenmek öyle bir şey olsaydı şimdiye 10 dil biliyo olurdum. Bunun kursla hocayla alakasi yok. İsterse amerikali olsun isterse Fransız. Dili size aktaramadiktan sonra hiç ehemmiyeti yok. Eğer ki bir dili öğrenmeye karar verdiyseniz kendinizi zorlamalisiniz. Ve emin olun ingilizcenin (özellikle günlük konuşma dili) ne kadar basit olduğunu görünce verdiğiniz paraların boşa gittiğini anlayacaksınız. Ben şuan 4 dil biliyorum ve yaşım 22. Kulağa zor bir şey gibi geliyor olabilir belki ama hiç değil. Dili öğrenmek için verdiğiniz paraya acımayın 10 bin tl de olsa değer yeni bir dil için. Ama benim kişisel tavsiyem, sınav eğitimine dayalı konuşmanıza hiçbir fayda sağlamayacak kalıp eğitim kurslarına 1 tl dahi vermemeniz yönünde. İyi bir eğitim ve biraz çaba. Dil öğrenmek zor bisey değildir sadece yöntem bilmeniz gerekiyor. Ben 3 yıldır Bursadayım ve hem ingilizce hemde fransızca özel ders vermekteyim. Bunun bir reklam olarak algılanmasını istemiyorum çünkü fikir almak için de günün her saati rahatsız edebilirsiniz seve seve yardımcı olurum.


    Yusuf Artuç
    0541 415 3495




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.