Şimdi Ara

Elektrikli araçlar ilüzyon mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    bastığında da menzil 500 olsun o yeter bana ama basınca çok kısalıyor menzili.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araç tayfası "napcan 500km menzili, hergün Bodum'a mı gidiyorsun" gibi şeyler söylüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Tüm güç elektroniği, dönüştürücüleri vs. bitirdin hocam Elektrikli araçlar ilüzyon mu ? 

  • x646633277 kullanıcısına yanıt
    HVDC dünyanın birçok yerinde kullanılıyor. 1 milyon Volt üstü DC akım taşıyor.

    termik santralde jeneratördeki 200 voltu 1 milyon volta yükseltmek bir mühendislik harikası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Yani bu ayrı bir mevzu ama pil şarjı konusuna gelecek olursak her pilin nominal gerilimi aynı olmadığı için yine adaptör kullanmak zorunda kalınır zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu araçları dışarıda şarj etmek ile evde şarj etmek arasında ne kadar bir fark var ? mesela zes kw ı 9 tl den şarj ediyormuş buna göre bir teslayı doldurmanın maliyetini nasıl hesaplarım ?

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Termik santral mi? Elektriği havadan benzini sudan üretiyorlardı ne ara kömür yakmaya geçtiler?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çin'in yeni ürettiği elektrikli araçların 1.000 KM menzili var. Ayrıca 10 dklık hızlı şarj ile 400 km yol gidebiliyor. Yani menzil sorunu tamamen bitti. İlüzyon değil fakat daha ulaşılabilir olması lazım.

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Evet ağzı olan siz de konuşmuşsunuz.Ne köpürdünüz öyle hayırdır?Millete cahil falan diyip durma.Elektrikli araçlarla ilgili sıkıntıları sadece forumdakiler dile getirmiyor.Youtube'da,ulusal basında vs konunun uzmanları olan kişiler de dile getiriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    Aha işte. Şehir içinde 100 km sürat ile gidip, üstüne kırmızıda durmayarak, duramayarak 3 kişinin ölümüne yol açanları savunan zihniyet burada da sataşıyor.


    Yandaşı oldukların tarafından ülkeye doldurulanlardan bir tanesinin acımasızca bıçakladığı gencecik motokuryeyi de ağababaların istiyor diye suçlarsın.


    Gelelim konumuza. YouTube'ta konunun uzmanı dediğin hangi kişi elektrikli aracın geçici bir heves olduğunu söylemiş.


    O kişi nereden nasıl uzman olmuş. İlkokul diploması da var mıymış yoksa ortaokul mezunlarının sahte diploma ile hakim, savcı, üst düzey bürokrat, banka yönetim kurulu üyesi yapıldığı bir ülkede mi uzman olmuş.


    Senin zihniyetin, küresel ısınma da yok diyen bir zihniyet. Yaşın kaç bilmiyorum ama ben 56 yıllık ömrümde dünyadaki mevsimlerin nasıl değiştiğini gayet iyi gözlemliyorum. Çok değil 30 sene öncesine kadar kış kışlığını, yaz yazlığını bilirdi. Ülkemizde hiç hortum nedir bilmezdik. 1 saatte 3 aylık diye addedilen çılgın yağışlar olmazdı. Bu değişimin sebebi ne olabilir sence.


    Elbette ki bataryalar üretilirken de bir miktar kirliliğe yol açıyor. Ama bu bataryaların da sayısı arttığında, onarımı veya kısmi değiştirilmesi gibi yan sanayiler de ortaya çıkacaktır. Üstelik 1.000.000 km.ye gelmiş elektrik bataryalarının olduğu ve hala görevini yaptığı düşünüldüğünde, iddia edildiği gibi 8-10 senede bu bataryaların kullanılamaz hale geleceğinin bir kanıtı da yok.


    Araçların tavanına solar panel konularak, yazın işteyken güneş altında duran aracın mesai bitene kadar eve dönüş voltajını üretmesi mümkünken, hala dünyayı kirleten bu petrol savunuculuğunun sebebi nedir?


    Cahiller diyerek belli bir kesimi kast etmiştim. Gayet mantıklı açıklamalarıma rağmen bana sataşanlardan, kimi kast ettiğim anlaşılmış oluyor.





  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Birazdan seni akp trollu ilan eder laf anlatmaya çalışma

    Ben buna Ukrayna Savaşı'nın hata olduğunu, Rusya'nın orayı mahvedecegini anlatmaya çalıştım diye her gördüğü yerde bana hakaret ediyor:))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    Havada şimşek varsa elektrik var demektir. Benzin yanabilir sudur. Yandığında normal suya dönüşür. Kimya öğretilerinde benzin yandıktan sonra karbon ve su oluşur denilir. Oluştu denilen su benzindeydi. Karbon benzinin yan ürünüdür. Hidrojen yanabilir sudur benzine göre farkı yandıktan sonra karbon oluşturmamasıdır.

    Termik santrallerde üretiliyormuş gibi gösterilen enerji, yüksek gerilim hatlarına dağıtılmıyor. Duvardaki prize 220V cereyan, termik santralde gece gündüz kömür yakmak marifetiyle gelmiyor. Zaten gelemez de. Farzımaal, apartmanın karşısına 2 tane 150kW şarj portu kurulsa. 2 kişi Teslasını orada hızlı şarja koysa, bizim mahalleye elektrik sağlayan termik santraldeki işçi kömür kazanının kapağını açıp daha çok kömür mü atacak? Kömürcü, bizim mahallede 2 Teslanın şarja bağlandığını nasıl haber alacak? Sadece mühendislik değil, temel mantık olarak bile böyle bir hikayeye prim verir misiniz? Bu imkansız bir hikaye. Atmosferik elektrik bu termik santral hikayesindeki tüm imkansızlıkları hem fiziksel, hem mühendislik hem mantık açısından, ayrıca elektriğin neden 2TL-10TL gibi uygun fiyatta olduğunu da, her bir şeyi açıklamaktadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Çin'de 2021'den bu yana sadece BYD marka elektrikli araçlardan kaynaklı şu ana dek 10 bayi yanmış. İngiliz otomobil kanalı MGUY'da son video.

    Türkiye'de e-araçtan kaynaklı sadece bir tek bayi yansa, bu elektrikli araç işinin seyri değişebilir. Bayiler showroom'unda e-araç bulundurmak istemez.


    Elektrikli araçlar ilüzyon mu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır oturmus teknoloji varken pilli araba neden alayım? Pilli araba alan adamlar, o kadar para vermisler, tabii savunacaklar.. Cünkü para vermisler almıslar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Mayıs 2024; 18:10:6 >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    ya arkadaş senede 2 kere uzun yol yapsan rezil oldun işte. yeni tesla ucuz modelini bir hesap yaptım şarjı öyle bir yetiyor ki -o da sakin sakin ağır abi modunda gidersen- bir kez şarj ediyorsun, tam antalya'ya girerken yine bitiyor, mecbur bir daha şarj. iki kez şarj çekilmez ki. eğer ki basarsan komşu'da togg var izmir'e bile 3 şarj anca yetiyormuş. antalya'ya 3 şarj da yetmez basarsan demek ki.

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Sen kendi hayal dünyanda rüya görüyorsun.Zihniyetime laf etme benim.Senin zihniyetinin en büyuk savunucusu şu an abd ve avrupa birliğinin başını çektiği küreselciler.Elektrikli araç furyasını sanki gercekten dünyada tertemiz saf çevrecilerin başlattığı bir akımmış gibi düşünüyorsan o da senin saflığın ne diyeyim artık.Bu elektrikli araç firyasını dayatan küreselciler dünyanın bu zamana kadar hangi sorununu çözdüler de bu sorununu çözsünler.Rusya yıllardır ukrayna ile savaşırken,ortadoğuda her zaman savaş tehlikesi varken K.Kore,Rusya gibi ülkelerin silahlanma yarışı varken,dünyada 13000 nükleer savaş başlığı varken bize çayırlar,çimenler içinde dertsiz tasasız bir dünya bırakacaklarını düşünüyorsan bence yanılıyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Evde 1.5 lira.

    Belli oran sonrası 2,2 lira. Düz hesap 2 lira diyebilirsin ev için.

  • derfgt D kullanıcısına yanıt

    evde şarj ettiğin teslanın km si 55 kuruş oluyor yani. dışarıda 6.5 tl den şarj edersen de 1,43 tl . oha farka bak.

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    bizde daha 2002 model toyotalar efsane diye 500bine satılıyor . dizel mizel bitmez bizde. şarj ağı çoğalsa her benzinlikte 1-2 şarj aleti olsa neden alınmasın. otoplotu yeter. ama dışarda şarjın da ucuzlaması lazım. şuan dışarda şarj lpg parasına geliyor . o zaman al bi toyota tak 40-50 litre depo kafana göre gezdur.

  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    Ortalıgı pil cöplügüne cevirecekler, benzin mazot cevreyi kirletir diyorlar..

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.