Şimdi Ara

stres testinde bile 42 derece laptopta thermal throttled power throttled çözüm bulamıyorum !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba başlıkta da belirttiğim gibi sanki bi sorun var çözemediğim o da oyunda iken 300 fps ile başlayıp 3 4 dk sonra 60 fps e sabitlenen bi durum var. özellikle cs 2 oynunda oluyor. oyun daha yeni ve sürekli update aldığının farkındayım ama bu sorun oyunla mı alakalı benle mi alakalı bilmiyorum net olarak.

    öncelikle belirteyim bazı şeyleri :

    i7 10750h işlemci

    rtx 3060 ekran kartı

    monster tulpar t7 v20.3

    16 ram falan filan diye gidiyor.

    bi kaç farklı şeyi düşünerek bişeyler yapmaya çalıştım ama oyuna girince işin rengi değişiyor nedense. genel kullanımından memnun olmama rağmen bi stres atmak için girdiğim oyunda beni böyle sıkıntıya sokması hoşuma gitmiyor.

    bağlı bi konu olarak şunu da ekleyeyim orda daha önce olan sorunumu ve çözemediğimi de belirteyim.

    monster müşteri hizmetleri ile 1 saate yakın konuşmama rağmen onlarda benimle aynı yerlerde tıkanıp kaldı. acaba bilmediğim bişey mi kaldı diye düşünüyorum bi çözüm üretmem lazım yardımlarınızı bekliyorum.


    ilgili konu :

    https://forum.donanimhaber.com/i7-10750h-ile-rtx-3060-darbogaz-sorunsali--157407441


    -bu arada şöyle bi durum daha var ekleyeceğim. igpu ve dgpu modları arasında pc açılmıyor geçiş yapmaya çalışmama rağmen. bütün güncellemeler okey zaten güncelleme sorunum yok. ekran kartı ve işlemci ile alakalı daha doğrusu pc de güncelleme ile alakalı sorunum yok sürekli updateleri kontol ediyorum. işim gereği kullandığım programlar için de geçerli çünkü bu durum. pc güncel olmak zorunda sürekli olarak.

    -ısınma ile alakalı normalde gözle görünen bi sorun yok. 79 80 arasın max görebildim şimdiye kadar.

    atladığım bilmediğim ya da benim sorunum olmayan bişeyler var mı bilmek isterim.


    0.78 ghz sorunu

    intel 7 10750h 2.6ghz turbo ile 5ghz hıza sahip 45w pl1 85w pl2 seçeneği sunuyor normalde. bu voltaj değerleri xtu da ayarlanmıyor fakat throttlestopda ayarlanabiliyor. ben 2 sini de kullanıyorum ama

    throotlestop kullanmak istemiyorum artık. olması gereken beni hiç bu durumlara sokmadan bu sorunları kontrol edebilmesi zaten laptobun.


    bios mu denemedim igpu dgpu mu denemedim güncelleme mi yapmadım. herşeyi denememe rağmen sonuç hep buna dönüyor ve donanımla alakalı hatalar görüyorum ben direk. benim çözebileceğim sorunları aşıyor bundan sonra. gene de bilen yapabileceğim falan bişey olursa yardımlarınızı bekliyorum. @Donanımhaber desteklerinizi bekliyorum.


    -termal macunları biraz önce yeniledim ısınma sorunu yoktu pc de zaten ama gene de deneyeyim dedim belki sorun vardır kurumuştur falan. fanları temizleyeyim dedim fanlar tertemiz bakınca hiç bir sorun görünmüyor sıcaklıkla alakalı ama pc resimde göründüğü üzere testte 42 derece test bitince 36 - 33 derece arasında geziyor. ben burda bi mantık hatası arıyorum neden bilmiyorum ama bu pc sıcaklıkla alakalı sorun yaşamamalı.


    stres testinde bile 42 derece laptopta thermal throttled power throttled çözüm bulamıyorum !!!


    stres testinde bile 42 derece laptopta thermal throttled power throttled çözüm bulamıyorum !!!


    yabancı bir forumda okuduğum kadarıyla şöyle bişey söylemişler. laptop şarj aleti şarj soketi ya da batarya 3 lüsünden birisi işlemciyi kısıyor yeterince besleyemiyor diyip batarya şarj soketi ve adaptörü aynı anda değiştirip 0.78 den kurtulduğunu yazmış bi arkadaş.


    ihtimal dahilinde 2 senelik laptobun şarj aleti ne kadar zorlanmış olabilir de ne kadar güç çekmiş olabilir de böyle besleme sorununa yol açsın diye merak ettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondri7 -- 5 Aralık 2023; 23:14:13 >







  • Kontrol edilecekler güç profili denetim masasından ve nvdia game experience ayarları. Whisper modu cart curt kapalı olmalı.

    Şarj aletinde problem olsa yük altında şarjı azalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 6 Aralık 2023; 13:58:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    biraz daha detay verir misiniz rica etsem ? güç profillerinde sorun yok açıkcası ama whisper modu olayı nedir ? şarj aletinde de problem olma ihtimalini değerlendiriyorum bi nebze de olsa. bakacam ona da.

  • mitokondri7 M kullanıcısına yanıt

    Denetim masasına gir orada pil ve güç var oradan güç profili neydde ss at. Bide nvidia game experience ayarlarina bakman gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThrottleStop programında BD PROCHOT diye bir ayar var. Bu ayarın kutusunu uncheck yapıp 0.8 GHZ kilitlenme sorununu çözüyorlardı Intel işlemcilerde. İsterseniz araştırın.

    Programın yapımcısı anlatıyor:
    https://linustechtips.com/topic/1274526-processor-speed-is-stuck-at-078ghz/?do=findComment&comment=14255011



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Aralık 2023; 16:10:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.