Şimdi Ara

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.143
Cevap
101
Favori
1.424.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ikisinide değiştirsen iyi olur tabi sağ değişince sağ taraf iyileşecek bu sefer de sol taraf sağ tarafa göre problemli gibi olacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mahirruhi

    Arkadaşlar herkese merhaba ben muş ilinde öğretmenim uno 60 s aracım var aracımdan çok memnunum yalnız geçenlerde bir problem yaşadım çok yağ yakmaya başladı bende götürdüm sanayiye piston ve segman değişecek dediler tamam dedim ancak bir türlü parçaları bulamadım bilgisi olan arkadaşlardan bu parçaları nerelerden temin edebilirim yardımcı olursanız teşekkür ederim

    fiat 60 s iki tip motorla üretilmiştir.
    1- 1100 cc
    2- 1302 cc
    türkiyedekilerin % 95 i 1100 ccdir 1994yılında üretimi biten bu modelin sadece orijinal motor parçalarını bulmak zor olabilir.

    1302 motor hacmindeki motorun parça sorunu yoktur..palio,albea ve doblolarda kullanılan 1242cc lik motorun parçaları kullanılabilir..
    1100 cc nin piston ve segmanları pistonculardan bulunabilir...




  • fiat 60 s iki tip motorla üretilmiştir.
    1- 1100 cc
    2- 1302 cc
    türkiyedekilerin % 95 i 1100 ccdir 1994yılında üretimi biten bu modelin sadece orijinal motor parçalarını bulmak zor olabilir.

    1302 motor hacmindeki motorun parça sorunu yoktur..palio,albea ve doblolarda kullanılan 1242cc lik motorun parçaları kullanılabilir..
    1100 cc nin piston ve segmanları pistonculardan bulunabilir...

    verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim 93 60 s 1,4 motor (1100 cc piston uyarmı peki?)
  • öncelikle bu uno grubunu açana teşekkürler.ben 10 gün önce 6000 tl ye uno s70 aldım ama yakıtı km de 350 krş.falan olunca bayaa ağır geldi.320 tl ye 10 taksitle Atiker tüp taktırdım sigorta ruhsat vize plaka sızdırmazlık derken uno 7000 tl ye mal oldu(300 tl sadece noter aldı).tüple 100 km filan gittim benzine göre hissedilir bi fark görmedim.sadece çalıştırırken 2 3 kez pompalamak gerekiyor.depoyu bitirirsem detaylı yazarım tüp farkını.benim sinyal kolunda sorun var.aldığımda ölemiydi sonradan mı oldu bilemiyom.kontağı açıca farlar yada parklar hiç sönmüyor. far koluna küçük bi kağıt sıkıştırınca sönüyor.bi elektrikçiye gösterdim komple değişcek dedi.parçacı aslı 85 tl ama 50 tl ye bırakırım dedi.20 30 da işçilik 80 tl.bu kol tamir edilirmi yoksa gerçekten komple değişcek mi.bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
  • aldığım uno 96 model s70 beyaz hiç bir ek özellik yok ama araba süper.gaza basarken şahlandığını hissediyon.şahin doğan reno12 kullandım.onlardaki oturaklı araba hissi yok ama çok sevimli bi araba bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrt_dnz

    arkadaşlar merhaba bir uno kullanıcısı olarak kulubümüz hayırlı olsun.bu arada yag değişiminin yakıt tüketimine bi katkısı olacagını sanmıyorum.yag değişimi motor ömrüne katkısı olur bence.akü içinse marka marka fiyatı değişir araştırma yaparsan bi kaç satıcıdan aşagı yukarı fiyat bellidir.


    hocam saolasın görüşlerin için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: necmi42

    öncelikle bu uno grubunu açana teşekkürler.ben 10 gün önce 6000 tl ye uno s70 aldım ama yakıtı km de 350 krş.falan olunca bayaa ağır geldi.320 tl ye 10 taksitle Atiker tüp taktırdım sigorta ruhsat vize plaka sızdırmazlık derken uno 7000 tl ye mal oldu(300 tl sadece noter aldı).tüple 100 km filan gittim benzine göre hissedilir bi fark görmedim.sadece çalıştırırken 2 3 kez pompalamak gerekiyor.depoyu bitirirsem detaylı yazarım tüp farkını.benim sinyal kolunda sorun var.aldığımda ölemiydi sonradan mı oldu bilemiyom.kontağı açıca farlar yada parklar hiç sönmüyor. far koluna küçük bi kağıt sıkıştırınca sönüyor.bi elektrikçiye gösterdim komple değişcek dedi.parçacı aslı 85 tl ama 50 tl ye bırakırım dedi.20 30 da işçilik 80 tl.bu kol tamir edilirmi yoksa gerçekten komple değişcek mi.bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.


    uno nuz hayırlı olsun kazasız belasız binmek nasip olsun.far kolunun tamir eden pek olmaz sanırım ugraşmak istemezler değişecek derler.madem değişecek bence kendiniz söküp inceleyin temizleyin iletkenliği sağlayan metalleri yapılabiliniyorsa tonavida ile yüzeyini kazıyın iletkenliği sağlayan metalleri biraz esnetin takın oldu oldu olmadı zaten değişecekti.ben kendim fren pedalının üstündeki müşürü söktüm kurcaladım biraz dediklerimi yaptım çalıştı elektrikçi direkt olarak değiştirecekti.değişebilirdi çok bi para değildi ama kendimin yapması beni daha mutlu etti.




  • arkadaşlar bulamıyorum bulamıyorum arabama piston sekman bulamıyorum nasıl iş bu anlamadım 60 s parçaları bulunmuyor
  • onbaşı cevabın için teşekkürler.Far kolu galiba dişli veya tırnak gibi bi şeyler kırılmış.onu haftaya hallederim inşallah.bide havafiltresinin kutusu(karbiratörün üstündeki büyük siyah kutu)yırtılmış mı kırılmışmı neyse hava alıyormuş.tüpü takan söyledi bantla iyce sardı 2 hafta gez bi daha bakalım olmazsa değiştir dedi.oda takımmış 150 tl civarında.bu hava alırsa arabaya yada yakıta bi zararı olurmu.performansı filan etkilermi.kusura bakmayın ama ben sadece sürücüyüm daha şöför olamadım.yani pek bişi bilmiyom bu konularda.hepinize teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: necmi42

    onbaşı cevabın için teşekkürler.Far kolu galiba dişli veya tırnak gibi bi şeyler kırılmış.onu haftaya hallederim inşallah.bide havafiltresinin kutusu(karbiratörün üstündeki büyük siyah kutu)yırtılmış mı kırılmışmı neyse hava alıyormuş.tüpü takan söyledi bantla iyce sardı 2 hafta gez bi daha bakalım olmazsa değiştir dedi.oda takımmış 150 tl civarında.bu hava alırsa arabaya yada yakıta bi zararı olurmu.performansı filan etkilermi.kusura bakmayın ama ben sadece sürücüyüm daha şöför olamadım.yani pek bişi bilmiyom bu konularda.hepinize teşekkürler.


    hava filitresi kutusu içinde söyle bir önerim olabilir.eğer düzen tutmazda değişmesine karar verilirse 150ytl ona verecegine o kutuyu kaldır at yerine tempra tipoların metal siyah keplerinden al onu bi boru veya horum ile uzat ucuna da açık hava filitresi tak sana maliyeti en fazla 50 ytl olacaktır.sonra da gazcı ayar yapar olur biter.




  • mrt_dnz önerin için teşekkürler.yazını not alıp hafta sonu sorarım inşş.Ayrıca araba özellikle içine girince çok sevimli buluyorum.çocuklarda bayılıyor hız yapmayı sevmediğim için bana yetiyor.yokluğunu çok çektim çünkü.
  • Haftasonu arabaya bakım yaptırdık

    Yağ filitresi, yağ, sol cam aynası, fren balataları, hava filitresi, el freni, kapış parçası filam komple değişti.

    iyi bi bakım yaptı usta.

    165 ytl verdim.

    nasıl fiyat.

    malzeme 110 işçilik 55
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ankarametinerr

    Haftasonu arabaya bakım yaptırdık

    Yağ filitresi, yağ, sol cam aynası, fren balataları, hava filitresi, el freni, kapış parçası filam komple değişti.

    iyi bi bakım yaptı usta.

    165 ytl verdim.

    nasıl fiyat.

    malzeme 110 işçilik 55

    fiyat iyi gibi kazasız, belasız günlerde kullanın aracınızı.benimde yağ ve balatalar değişmesi gerekiyor hafta sonu ilgilenmeyi düşünüyorum.
  • arkadaşlar birşey merak ediyorum kime sorduysam büyük bi çogunluğu (lpg li uno sx kullananlar) benzinde çalışma düzeninde, rölantisinde, sabahları çalıştırmada sorun yaşadığını söylüyor.ben yaklaşık 1 senedir aracımı lpg li olrak kullnıyorum ve maşallah ne benzinde ne gazda en ufak sorun yaşamadım.acaba bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mahirruhi

    arkadaşlar bulamıyorum bulamıyorum arabama piston sekman bulamıyorum nasıl iş bu anlamadım 60 s parçaları bulunmuyor


    bulursunuz..birmot servislerine başvurdunuz mu?...orda stok yoksa bile...istanbulda,ankarada,bursada orijinal fiat (tofaş ya da opar değil) parçaçıları vardır...üstelik ona da gerek yok ;pistoncular vardır ..eski pistonunuzu ölçerler ..motorunuzu honlayıp gerekeni rahatlıkla yaparlar...büyük şehirlerde pek çok rektifiye firması ve usta bu sorunu kolayca halleder..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 2 Mayıs 2007; 21:18:14 >
  • far kolunu yaptırdım rölemi ne o farlar çok uzun süre yanınca eriyormuş.30 tl ye halloldu.ama tüpte beklediğim verimi alamadım 45 tl gazla 160 km yaptım.cumartesi servise gidip ayarlarına baktırmam lazım.şu hava filtresi etkilermi acaba yakıtı.veya başka ne yapabilirim.cevap verirseniz şimdiden teşekkürler.
  • arabanın devir saatinde oynama var. yani çalıstırır çalıştırmaz devir saati sapıtıyor. nedir bu durum, devir saatindeki bu sorun nedir.

    ayrıca ön camda çatlak var. komple değiştirmek ne tutar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ankarametinerr

    arabanın devir saatinde oynama var. yani çalıstırır çalıştırmaz devir saati sapıtıyor. nedir bu durum, devir saatindeki bu sorun nedir.

    ayrıca ön camda çatlak var. komple değiştirmek ne tutar.


    aracınız enjeksiyonlu olanlardan olmalı sanırım.aklıma ilk olarak rölantiyi ayarlayan bi parça var rölanti step motoru adında arızalanmış olabilir.o parçayı hava filitresi kutusunun altında karbüratör benzeri parçanın size göre sağ tarafında görebilirsiniz.gaz telinin baglandıgı metal parçaya temas eden ucunda yay benzeri birşeylerin göründügü parça.eger sorun onda değilse yine karbüratörün üzerinde ama bu sefer solda potansiyometre diye bi parça var onda sorun olmuş olabilir.potansiyometre gaz kelebeginin açısına göre beyine bilgi sağlıyan bir parçadır.sol tarafa bakınca üzerine yassı olarak yaklaşık 3 cm genişliginde bir jak takılı olan parçadır.rölenti step morotuna bakım yapılamıyor diye biliyorum komple olarak değişiyor diye biliyorum.ama potansiyometre sökülüp temizlenip ayarlanıp takılabiliyor ben bizzat kendi arabamda potansiyometreyi temizlettim ve ayarlattım.cam için yardımcı olamayacagım bi fikrim yok çünkü




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrt_dnz


    quote:

    Orjinalden alıntı: ankarametinerr

    Haftasonu arabaya bakım yaptırdık

    Yağ filitresi, yağ, sol cam aynası, fren balataları, hava filitresi, el freni, kapış parçası filam komple değişti.

    iyi bi bakım yaptı usta.

    165 ytl verdim.

    nasıl fiyat.

    malzeme 110 işçilik 55

    fiyat iyi gibi kazasız, belasız günlerde kullanın aracınızı.benimde yağ ve balatalar değişmesi gerekiyor hafta sonu ilgilenmeyi düşünüyorum.

    merhaba arkadaşlar bende unocuyum herkese selam,
    aracım 96 uno sxie benzinli 92000 km de
    çok yakın bir zamanda ön disklerimi ve ön fren balatalarımı orjinal valeo marka parçalarla yeniledim
    işçilikle beraber 90 ytl tuttu bana çok uygun geldi,bilğinize




  • gerçekten uygunmuş hafta sonu ön ve arka balataları değiştirdim.orjinal parça aldım ön balatalar 25 arkalar 30 ytl tuttu 30ytl de işçilik verdim toplam 85 ytl tuttu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.