Şimdi Ara

Casper’ın ilk yerli üretim telefonu VIA F20 satışa çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

    yazılımı yapmıyorsun, donanımı yapmıyorsun ve bu yerli oluyorsa kusura bakma biraz önce bilgisayar yaptım bende.ekran kartının çıkarıp taktım, windows da kurdum.sonuçta windows ben yazacak değilim değilmi kurdum ve ben yapmış oldum

  • ingilizceturkcekelime kullanıcısına yanıt

    bende katılıyorum bende telefonu topladım yerli üretim yaptım.istersen sana tablet hatta tv bile yaparım.geçen hafta 3d yazıcı yaptım 1 sattimi aldı

  • mustafacoban M kullanıcısına yanıt

    donanımı yapmıyorsun derken? pcb dizaynı telefona özgü olmak zorundadır ki parcalar ona uysun. lego degil bu sonucta. ekran kartını cıkarıp taktıgın anakartın baglantı yollarını sen tasarladıysan sen yapmıssındır. yapmadım anakartı da hazır aldım diyorsan bos yapma. pcbnin uzerıne yabancı islemciyi takınca "yerlilik" bozulmuyor çünkü adam onu ürettiğini söylemiyor zaten. yazılım desen hepsi android zaten. rakip os mu tasarlansın?

    sana ben direkt asamaları soyledım sen gibi bir tarafımla sallamadım. yerli üretim demek başka türk malı demek başka önce kavramları öğrenin öyle gelin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apple_M1

    Helio P35 4GB Ram ve 2700 tl

    Şaka herhalde

    Düşüncelerime ifade olmuşsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

    klavyeden yazarken insanlar pcb ,anakart yolları ile elektronik parçalar felan fıstık yazarak bak ben biliyorum sen anlamıyorsun kafanda karışsın diye yazarlar.Bu insanlar iki lehim yapmış, lise Perhidrol ile pcb yapmış bu işlerekendilerini hakım görürler.Tabi karşısındakini de bu seviyede hatta bunu bilmeyen biri sanırlar.Malesef karşısındaki kendi ürünleri için pcb üretim tesisi olan yerlerde çalışmış, pcb çiziminden ,asit banyolarına, mikro devrelerine kadar bulunmuş, mesleği ve eğitimi elektronik olan biriyle yazıştığını bilmesi zor.


    konumuza gerilirse her türk firmasından bahsetmiyorum ki burada Bayraktar gibi %100 yerli diyebileceğimiz gurumuz var bunlar dışındaki özellikle telefon ürettiğini söyleyen ve bunları şakşaklayanlara söylüyorum;


    sen gidip yurt dışındaki bir markanın üzerine ismini vurmakla yada bir baz model alıp iki değişilik yapıp ben yüzde yüz yerli üretim yaptım demekle ancak kendi ve bunları şak şaklayanları inandırabilirsin


    hadi herşeye ok diyeceğim bana şu üretimde diğerlerinde yok bak biz bunu yaptık dedirten birşey göstersin biri.kimi damla ekran yapıyor ,kimi gamer telefon, kimi de katlanır ekran geliştiriyor.üretim ok, yerli ok ama ikisi birleşince ve olaya bakınca cidden komik kalıyor.ama düşünüyorum da bende olsam böyle yapardımışım sonuçta inanan çıkıyormuş






  • mustafacoban M kullanıcısına yanıt

    mealin: bir bok anlamıyorum ama sen cevap verdikçe tecrübeli görünmek istedim ondan yazıyorum. neymiş konumuz her türk firması değilmiş, bayraktar %100 yerliymiş. lan o zaman bayraktar nasıl %100 yerli kendinle çelişiyorsun  adam telefonu türkiyede üretmiş, yerli üretim damgası almaya hak kazanmış mı kazanmış. seni tatmin etmiyorsa ben napayım. bana göre bayraktar da yerli ama bu parçalarının yerli olduğu anlamına gelmiyor. zaten kullandığın kavramların anlamını bilsen böyle aktrol gibi çırpınmayacaksın.

    ee mezunu bir dizayn mühendisi olarak sana hadi yallah diyorum. engelle geç buradan sana iş çıkmaz.

  • Parça toplayıp birleştirmek mi yerli?

    Siz siz olun montaj yapıp yerli üretim diye insanları kandıran firmalardan çöp bile almayın

    Not: fiyatı da özelliklerine göre çöp.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 19 Mart 2021; 13:0:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

    aslında bakıyorum çok haklı olduğunu görüyorum.Devlet sana da diploma vermiş sonuçta değil mi? bunlara yerli demiş yabancı demiş ne olacak.

    tecrubeli olduğumu düşünerek sıkışan kişilerde cevap olarak hakaret, benim diplomam var , işteki kimliğim şu gibi cümlelere alışığım ben.aslında ilk cevapta bekliyordum geçte olsa normal beklentimi boşa çıkartmadın:)


    ee mezunu bir dizayn mühendisi offf ne havalı .Keşke Elektrik Elektronik mezunu, tasarım mühendisi olarak çalışan yazabilseydin ama olmuyor değil mi yani zorlasan bile bu kadar:)


    sanırım sende bu savunduğun tarz işler yapıyorsun.Unutmadan ben ve birlikte çalıştığım takım arkadaşlarım bu şekilde çalışmıyoruz .ufak parıltı varsa eğitimimi, mesleğimi ve çalıştığım iş kolunu tahmin edebilirsin yazmama gerek yok.parıltı yoksa uslu bir çocuk olursan belki şirinleri görebilirsin

  • mustafacoban M kullanıcısına yanıt

    kullandığım kelimeler "yerli" değil kusura bakma  

  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

     

  • neronidas kullanıcısına yanıt

    Samsung Galaxy A12 de daha ucuz.

    Samsung Galaxy A12 64 GB Fiyatı ve Özellikleri | Turkcell

    Sanırım ülkeye destek için biraz daha ödemek gerekiyor  

  • Parayı çöpe atsam daha az üzülürüm

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schtroumpf Grognon

    İşlemcisi en basitinden MTK.
    Böyle işlerde dizaynın çok farklı aşamaları vardır. Herhangi bir aşamada faaliyet gösterirsen orasına yerli demen yanlış olmaz.
    Arm mimari,
    Snapdragon işlemci
    Snapdragon işlemcinin dökümünü yapan fabrika
    İşlemciyi kullanarak telefon üreten firma
    En basitinden bazı aşamaları verdim. Ara basamaklar veya farklı alanlara özgü başka maddeler de mevcut. VLSI Dizayn konularıyla ilgilenirseniz daha detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz. Şu saydığım maddelerin hepsini tek başına üstlenen yok ki üstlenmek de ahmaklıktır. En basitinden elektronik devrelerde kullanılan kapasitör, direnç gibi smt parçaların üretimi yaygın olarak Samsung tarafından yapılıyor. O zaman hepsi Kore malı.

    Hocam başlıkla yazdıklarınız örtüşmüyor kusura bakmayın ,CASPER firması ile bir alıp veremediğim yok fakat casper burada üretim mi yapıyor yoksa dizayn mı ediyor ?


    yani ülkemizde üretilen şey dizayn mı ?


    teknolojiyi severim işlemciler falan güzel girmişsiniz de başlıkla ne alakası var yazdıklarınızın onu çözemedim ?





  • Casper'ın ürettiği hiç bir ürünü satın alıp kullanmam. Asla...

  • Yerli yerli, tipki TOGG denen araba gibi yerli... aya gitmeye hazir olan Turk uzay endustrisi gibi sert inis yapmaya hazir bir telefon. Yerli ve Milli. Inanin cocuklar.

  • melo1903 kullanıcısına yanıt

    bu doktrin ile dünyada hiç bir üretim o ülkenin malı olmuyor.

  • melo1903 kullanıcısına yanıt

    yani diğer saydığım maddelerdeki aşamalara katkısı olmasa bile, o parçaları kullanarak ortaya bir ürün çıkarıyorsa kendi üretimi oluyor. anakartı misal telefona özgü olmak zorunda, onun dizaynı casper'da. üzerine yabancı üreticilere ait parçaları montajlıyor. kasasını kendisi yapıyor paketliyor. oluyor sana yerli üretim. işlemcisi mediatek, işletim sistemi google, ekran samsung tarafından vb olması durumu değiştirmiyor. zira bu açıdan bakarsak her cihaz uluslararası üretim olur.

    qualcomm da arm mimarisinde işlemci üretiyor. işlemci qualcomm'a mı ait, arm'a mı? zorluk seviyesi bakımından casper'ın telefon üretmesiyle kıyaslamayın. bunu önceki mesajımda dediğim hepsi bir diğerinin üstüne koyan aşamalara örnek olarak verdim. ondan "yerli üretim" ifadesi doğru.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.