Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (285. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.735
Cevap
279
Favori
351.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • murattekno kullanıcısına yanıt

    Ödemeler için çoğu şirkette kredi kartı ile oluyor o şirketi arayıp bilgi alabilirsiniz. 10 bin ile başlangıç yapmak kötü bir seçenek değil. Uzun dönem BES için önemli olan kesintisiz planları seçmek ve fonların çoğunluğunu başarılı yönetilen hisse senedi/yabancı hisse senedi ağırlıklı yapmak(farklı şirket fonları seçebiliyorsunuz).


    Fiba emeklilik gelecek net bes planı'nda giriş ödemesi, gider kesintisi vs istenmiyor en uygunu bu şu anda.

    Katılım hassasiyeti olanlar için de Katılım emeklilik erken bes planı önerebilirim.


    Yaptırmadan önce bu şirketleri arayıp net bilgi alabilirsiniz.

  • Espa kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim, bugün türkiye sigorta temsilcisi ile görüştüm, bana dediği çocuğa 10.000 tl girişli beş yaparsak yönetim gider kesintisi vs olmayacak dedi, ama de elt katkısı için 18 yaşında değil yine 58 yaşını beklemek gerekiyormus. Bizim 10bkn koyup her ay 2000 ödeyecek durumumuz var, katılım bizim için iyi olur diye altın fonu almka istiyoruz. Szice bu şartlarda türkiye sigortadan yaptırmali Mıyız
  • murattekno kullanıcısına yanıt

    Dedikleri gibiyse ve sizin için sorun yoksa gayet güzel. %100 devlet katkısı için 10 yıl ve 56 yaş şart, 10 yıl tamamlayıp 56 yaşı beklemezseniz katkının sadece %60'ını alabilirsiniz.


    Türkiye hayat sigorta telefon uygulaması diğer şirketlerin fonlarını seçtirmiyor web sitesi üzerinden fon seçimini yapın(befas fonları).


    Bes planı başlatırken katılım yada katılım olmayan model şeklinde seçim yapmanız gerekiyor. Katılım seçerseniz katılım olmayan plandaki fonları alamazsınız aklınızda bulunsun. Devlet katkısı da katılım esasında değerlenir.



    BES'te en önemli kısımlardan birisi de fon seçimi, çoğu kişi bunu bilmediğinden standart fonda kalarak enflasyonun çok altında getirilerle parasını eritiyor sonra da BES sistemini kötülüyor...


    Fon seçimi yaparken;


    Sağdaki filtrele kısmına katılım yazarak katılıma uygun fonları görebilirsiniz ancak içinde OKS yazanlara bakmayın gönüllü BES'te onlar seçilemiyor.


    Dediğim gibi uzun süreli yatırımlarda Hisse senetleri tüm yatırım araçlarını geçiyor. Altın da alabilirsiniz ama katılım hisse senedi fonlarını da mutlaka ekleyin..


     Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonlarıwww.tefas.gov.tr
    Takasbank TEFAS | Fon Karşılaştırma
    https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx?type=emk


    Alternatif olarak size önerebileceğim 56 yaşa en yakın kim varsa onun adına da BES açıp 10 yıl-56 yaş şartını sağlayıp devlet katkısının tümünü almak. Tek BES yerine 3 BES yapıp kendi adınıza, eşinize ve çocuğa bölebilirsiniz ödemeleri.


    Kredi kartı ile ödemede paranın hesaba geçmesi 40 günü buluyor haberiniz olsun.





  • Merhabalar,
    Konuyu geriye doğru baya bi okudum fakat çok net olamadığım için bilenlere sormak istedim:

    Eylül ayında 10 yıldır isteğe bağlı bes uyesi olacağım. Başvuru yaparken meb kampanyasi ile giriş çıkış ücreti olmayan, kesinti yapılmayan bir paket almıştık. Sorun şu ki geçen 10 yılın son 5 yılında hiç para yatırmadım. Fonlar hakkında zerre bilgim de olmadığı için düşük getirili otomatik fonlarda tutmuş banka hep. Tam çıkayım mı artık diye araştırırken bu konuyu buldum ve sanki çıkmanın çok mantıklı olmadığını hissettim, doğru mudur sizce?

    Aylık düzenli ödemeye devam edeyim mi sizce fon türü değiştirip?

    Toplu ödeme yapilabildigini okudum önceki sayfalarda, bu sadece emeklilik hakedisi olan için mi geçerli yoksa ben de yapabilir miyim? (en azından yüklü miktar yatırıp devlet katkısı da alıp yaşım gelene kadar devam ederim)
  • Arkadaşlar sizce altın zirvesini gördümü? Altından çıkıp borsa fonlarına tekrar geçme vakti geldimi? Dövizden ekime kadar beklentim yok yatay seyreder.
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,

    Dövizden benimde yakın zamanda bir beklentim yok ama altın için halen FED in faiz indirimlerinin olması durumunda artışına devam edeceğini düşünüyorum. önünümüz düğün sezonu ayrıca..

    kur korumalıdan ve dövizden cıkanlarını mevduat faizleri kapmaz ise borsaya geleceklerdir illaki... bekleyip görecez.. ben zaten HES ve FFZ fonlarında durmaya devam ediyorum . altın oranı %20lik duruyor ama %10 luk dövizden cıksam iyi olacak. yanlız fon değişikliklerinde tüm fonun çıkışının yapılıp yeniden dağıtılması hoşuma gitmiyor ondan dolayı elim değişikliğe gitmiyor...

  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Hala gideceği yol var bence haziranda bir atak beklerim ufakta olsa

  • 2 ay borsa tarafı iyi olacak deniyor... aslında ağırlıkları borsaya kayırmakta fayda var... en azından dolardan hisseye

  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    hocam selamlar,


    %50 HES  %30ALI  %20 CFA  yapılsa mı ?


    veya


    %40 HES  %20ALI  %20 CFA  %20 AE1 


    farklı önerin var mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 21 Mayıs 2024; 10:17:42 >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Bist teknoloji fonlarını sattınız mı. Hocam?

  • Borsa fena gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 21 Mayıs 2024; 13:5:24 >
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Ben olsam ilk yazdığınızı yapardım.
  • burak550 B kullanıcısına yanıt
    Hayır fonlarımda değişiklik yok. Sadece altınıda satıp tüm borsaya geçeyim diyorum.
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt
    Gitmiyor hocam 4 banka 2 holdingle endex mühendisliği yapıyorlar.

    Endex 9400 den 8700 e düştüğünde bile bu portföy 80.000 tl kardaydı.
    Aynı hisseler aynı portföy endex 11.100 zarar 290.000 tl

     Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 21 Mayıs 2024; 18:46:59 >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam, gidiyordan kastım endeksin puan yönünden gidişiydi. Onda da dışarıdan farklı içeriden hisse bazlı farklı. Yarın bir gün düzeltme gelirse endekse, hisse fiyatları iyice düşecek bu kez.

  • Arkadaşlar merhaba,

    Gönüllü Bes de önden ödeme yapmak istiyorum. Bu yılın kalan aylarını kredi kartıyla şimdiden ödeyeceğim. Bu şekilde ödeyince vadesiz hesabımdan otomatik kesinti yıl sonuna kadar yapılmaz artık değil mi.. Bir de ben bugün kalan 7 ayın ödemesini kredi kartıyla şimdiden yaptım diyelim, hisse fonundayım, ödediğim bu paralarla fon alımını hangi gün oluşacak fiyatla yapacak acaba ?

  • Bir de OKS de Türkiye hayat emeklilikteyim... bu ayın 8 i gibi ,uygulama üzerinden ,maaştan kesilen oranı %3 ten %15 e çıkarma değişikliğini yaptım. Ayın 15 inde gene %3 kesildi.. Acaba %15 kesintiye haziran 15 indeki kesintide mi başlayacak..

  • Altın yükseliyor bist teknoloji düşüyor. Bugün bist teknoloji yükseldi altın düştü. 2 sini aynı anda yükselirken bir göremiyoruz.
  • ideaidea İ kullanıcısına yanıt

    Onu kurumunuzun mutemetine iletmeniz gerekiyor maaş kbs sisteminden işlenecek değişiklik. Veya maaşı mutemet 8 inden önce yapmıştır. Haziran ayını bekleyin değişiklik olmazsa mutemet ile görüşün




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RID_ONE_54 -- 23 Mayıs 2024; 0:12:25 >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Bana kalırsa hisse fonlara geçmeyin şimdilik en azından kurban bayramından önce haziran ikinci haftası biraz düşüş öngörüm var. Tabi bu benim düşüncem tutar tutmaz Allah bilir  Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları yatırım tavsiyesi değildir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RID_ONE_54 -- 23 Mayıs 2024; 0:18:44 >
  • 
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.