Şimdi Ara

Birden fazla adaptör ile voltaj ve amper yükseltme;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;
    elimede 12 volt 4 amper ile calısaşn matkap motoru var. Bende bulunan adaptörlerde 6volt 300mah ve 12 volt 800mah. Şöyle bir sıkıntım var artıları artılara eksılerı eksılere bılrlestırıp motoru calıstırdıgımda yuksek bır donme hızı elde edemıyorum mesela 12 voltluga baglı olan motora 6 volt lugu da baglıyorum yukselmıyor acaba nedeni nedir
    Saygılar....



  • Ne voltaj ne de akım güç elde etmek için tek başına yeterli değildir. İkisini de gerekli dozlarda vermedikçe ortaya kayda değer bir sonuç çıkmaz. Yani en basiti paralel bağlı bir bağlantı yapıp güç kaynaklarının akım değerlerini birleştirmek için iki kaynağın da voltaj değeri özdeş olmalı, sonuçta akımı taşıyan gerilimin büyüklüğüdür. Paralel bağlı iki adaptörün gerilimleri aynı olursa ortak akımları yükselir değilse zaten izole olmadığı için büyük olan küçük olana zarar verir. Mesela kondansatörü patlayabilir veya varsa regüle katı arızalanabilir.



    Seri bağlantıda ise gerilim iki adaptörün toplamı kadar olur ancak akım adaptörlerden en güçsüz olanı kadar verebilir.
  • Matkap motorları 4 amperden fazla çeker. Zorlayınca 20-25 amperi falan görebiliyor. Sizdeki adaptörler onu döndürüyorsa bile büyük marifet.

    Size epey güçlü bir güç kaynağı ya da 12v akü lazım.
  • SLM HERKESE

    Bana 12 volt lazım

    elimde 2 adet adaptör var

    9 Volt 0.6 Amper

    5 Volt 0.6 Amper

    ikisini (artıyı artıya eksiyi eksiye ) bağlasak çıkışı kaç olarak alabiliriz ve zararı olur mu ?

  • karabilim K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kullanacağınız cihaz nedir 12 volt ile çalışması önemli değil mesela lastik şişirme pompası ise yüksek akım çekecektir elinizdeki adaptörler kesinlikle iş görmez ama basit bir aydınlatma ise elinizdeki adaptörleri seri bağlayarak 14 volt elde edebilirsiniz iş görebilir.
  • karabilim K kullanıcısına yanıt

    2 güç kaynağını birbirine paralel bağlamak için bazı şartlar vardır ki, en önemlisi gerilimlerinin birbirine eşit olmasıdır. gerilimi yükseltmek için en iyi yol dc-dc düşürücü modüldür.



    Birden fazla adaptör ile voltaj ve amper yükseltme;
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.