Şimdi Ara

Bacadaki sıkıntı ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 4-5 yıllık bir binada oturmaktayım. Binada 4 kat 5 daire bulunuyor ve ısınma için doğalgaz kullanılıyor. Ben 2. Kattayım. Dairelerin tek odasında soba için bir baca bulunuyor. Bu bacaya güvenerek keyif amaçlı haftada 1-2 gün yakabileceğim camlı küçük bir odun sobası aldım. Sobayı almadan önce kendimce kağıt parçası yakarak bacanın çekip çekmediğini kontrol ettim. Görünürde bacada sıkıntı yoktu ve çalışıyordu. Masrafa girdim ve sobayı kurdum. İlk denemede bir parça kağıt yaktım herşey yolunda görünüyordu. Dedim tamamdır 2 parça odun attım. Tam ortam kırılıp keyfini sürecekken zart kapı çaldı Bacadaki sıkıntı ne olabilir?  Gelen en üst katta çatıda oturan komşumdu. Son 2 katı dubleks olarak kullanılıyor. Komşunun dediğine göre yatak odasından duman gelmiş. Sizden önce de deneyen oldu badana vs yapmak zorunda kaldık dedi. Kontrol ettirdikten sonra kullansak daha iyi olacak dedi. Hevesimizi kursağımıza alıp sobayı söndürdük.

    Araştırmalarıma göre sanırım müstakil baca sistemi kullanılmamış. Sizce olası sebepleri ne olabilir? Tıkalı vs olabilir mi yoksa teknik bir sıkıntıdan kaynaklanıyor? Bu işi kime göstermek gerekir? Bacadaki sıkıntı ne olabilir? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ycnbrk Y kullanıcısına yanıt
    Yeni yapılan binalarda baca bırakılmıyor genelde. Bacaya benzer delik ise havalandırma amacıyla bırakılmıştır muhtemelen. Eğer baca sistemi ise her dairede yeni bir hat olmalı yani üst kata çıktıkça baca bölgesinde genişleme olduğunu görebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    Bugün çatıya çıkıp duruma bakayım dedim. Geniş bir baca üzeri mermer ile kapatılmış durumdaydı. İçini görmek mümküm değildi. Telefon ile resim-video çekerek durumu anlamaya çalıştım el kol girmiyordu. Kuşlar yuva yapmış delik kapalı görünüyor fakat açılabilir bir delik mi altı da mı kapalıdır anlam veremedim. Havalandırma amaçlı da yapılmış olsa burdan hava nasıl çıkar onu da çözemedim 🤔

    Bacadaki sıkıntı ne olabilir?


    Bacadaki sıkıntı ne olabilir?


    Bacadaki sıkıntı ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ycnbrk Y kullanıcısına yanıt
    Buradan herhangi bir hava çıkışı olacağını sanmıyorum bende. Ama burasının bacadan ziyade havalandırma için bırakıldığı açık. Delik olması gereken yerde tuğla var sanki ama bilen birisinin yerinde incelemesi daha sağlıklı olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.