Şimdi Ara

Asgari ücretli bir mühendis ordusu doğuyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Reis sisteminde vasıfsızlık daha değerlidir ve reisi devamlı iktidarda tutan en önemli olaydır... Peki vasıflı olanlar ne yapıyor yok laiklik kavgası veriyor yok modern hayat kavgası veriyor yok işçi hakları diyor yok asgari ücret arsın diyor yok emekli maaşı artsın diyor yok taşerona kadro verilsin diyor yok yeni memurlar alınsın diyor... Sonuçta ne oluyor ilimin -bilimin çalışmanın değeri kalmıyor . Bu durumda aslında vasıflıların reisinki kadar beyni olmadığı da ortaya çıkıyor


    reis 12 yıllık eğitim getirdi destek gördü üniversite sayısını 250ye çıkardı destek gördü asgari ücretin artırması istendi EYT çıkarsın istendi taşerona kadro istendi emekliye ikramiye verilmesi istendi memur sayısı artsın istendi ve reis bunların hepsini yaptı. Enflasyon reisin umrunda olmaz ki halk enflasyondan rahatsız değilse , bazı şehirlerin yabancılar tarafından işgalini umursamadığı gibi . Reis ve halk el ele ülkeyi bu hale getirdi . Çözümü de kalan kısmın birlikte hareket etmesi %10 olması bile az sayılmaz bir %10luk hdp bile ülkeye dizayn edebiliyor





  • Niye mühendis oluyorsunuz ki? Benim arkadaş korsan otoparkçıydı ilkokul mezunu askerde falan biraz elektrik öğrenmiş sivilde biraz ilerletti şimdi evlere elektrik döşüyor arızalara gidiyor. Güzel para kazanıyor. Adam malzeme hariç villaya hat çekecek sıfırdan 1 günde bitiririm diyor 7 bine anlaştı.


    Türkiye böyle bir ülke. İyi okulda okursun özel sektörde istediğin şartlarda iş bulamazsın. Devlete gireyim desen mühendissen rakiplerin senin gibi mühendistir sağlam rekabet var. Adı sanı duyulmamış 2 yıllık gubidik bölümler devlette kolayca işe girer senin kadar maaş alır.


    Ben bunları 25 yaşında farketmiştim ama hayatımın hatası olarak aöf'ten 4 yıllık diploma almıştım o bitirdi beni. Yoksa 2 yıllık kıytırık bir bölüm okuyup kendimi devlete atardım.

  • Mühendis olmaları sorun değil.Sorun kafaları boş olması.Mühendislik okumak bir şirkette çalısmak demek değildir.Bilmiyorum insanlara Diploma sahibi olursan herşey olursun aşılandı.Bilgiyi gerçek hayatta kullanıpta yatırıma dönüştürenler para kazanıyor.Bilgi almak ônemli değil Bilgiyi herkes alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 18 Mayıs 2024; 13:30:44 >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum. Zaten tıp dışında okumanın kimseye garanti sunmadığı bir ülkeyiz. Mühendislik ise ülkede savunma sanayisi dışında pek de bir alanı olmayan alan. İnsanların İngilizce bilmesi gerekiyor ama buna kafayı takan hiç yok.

  • TEF 'leri mühendisliğe çevirdikten ve sözde fark derslerini tamamlayanları bile mühendis diplomasını verdikten sonra bunun olması gayet normal..


    Ayrıca staja gelen mühendislik mezunu arkadaşların çoğunun çok boş olduğunu söylemek zorundayım. 10 tane geliyorsa işte tutunacak veya iş yapabilecek 2-3 kişi oluyor.

  • Söylencek şey çok ama ben şunu kimse sormadığı için sorayım.


    İnsan gibi iş bulmak para kazanmak için nie 3 tane üniversitenin mezunu olmak zorunda insanlar.


    Bu arada ben bunada inanmıyorum. Para kazanmada diplomayı veren yerin bi alakası yok ama öle kabul edelim genel kabul bu olduğundan.


    O zaman neden tüm ülkeye 3 tane fakülte yapmıyoruz. Geri kalanları kapatalım.


    Bence herkes kendi gemisini yürütme derdinde oldugundan bi kaşık suda boğuluyorlar. Gelir adaletsizliği var. Ülkenin torpille haksızca çalarak işe giren insanları diğerlerinden daha az çalışıp 5 katı maaşı neden alıyor gibi soruları sormak lazım. Çünkü tartıştınız tüm sorular ülkede bir özel sektörün olduğu varsayımından yola çıkıyor.


    İyi de bu ülkede özel sektör diye bi sektör yok. Birazık insan gibi yaşan sosyal sınıf memurlar ve üniversite çalışanları yani maaşını devletin ödediği herkes ayrı bir galaksideyken diğer milyonlar ayrı galakside aldıkları maaşı tartışıyorlar. Bunu yaparkende okdukları okul meslek üzerindne yapıyorlar. Arkadaşım dövlet kendi sosyal sınıfını yani memur sınıfını uluşturup ardından diğer kalan herkesi kerkiyor niye kendi özelinde tartışıyorsun.


    Beyaz yakalıların hepsi ölü doğuyor diploma alırken. Teknikerler asgari ücretle 5 tane mühendis çalıştırıyor bu ülkede. Bi ti......n gidin.(bu forumda fikir hurriyeti az her b...a sansür uyguluyorum.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 18 Mayıs 2024; 18:48:48 >




  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    Türkler köleliği sever. Padişah yoksada şapkadan çıkarıp ona taparlar. Tapmadan yaşayamazlar. Birini mutlaka yerlere göklere çıkarmaları lazım. Efendi köle ilişkisinin kitabını yazan millet turkler.

  • Mühendisler asgari ücrete iş bulursa şükrediyor zaten. Ülke felaketin eşiğinde ekonomi çökmüş ve her gün çökmeye devam ediyor her gün her şeye zam geliyor. Üniversite okumak 3-5 üni dışında tamamen saçmalık. Daha neler olacak önümüzdeki günlerde..

  • harunwq kullanıcısına yanıt

    Merağımdan soruyorum, bır Tıbbı Sekreter normal iş temposunda ne yapar ? Sorumluluk ve yetkisi nedir ?

  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

    Sn. Hocam ana sorun teflermi gerçekten :)


    O büyük sorunların belki 2.sınıfında kalır,


    Kontenjanlar çok fazla, pek çok okuldaki akademik kadro vasat, Türk endüstrisi teoriler üzerinden gitmiyor. Ülke endüstrisinin büyük çoğunluğu sermayeyi işletme ve sermayeyi çalıştırma üzerine, böyle bir sanayide de uygulama tecrübesi olan, aktif girişken insanlar aranıyor.


    Yılda 10k mezun olsa, kaçı ar-ge departmanında çalışacak yahu. Bölümün adının ar-ge olmasıda önemli değil, ar-ge merkezlerinin yarısı zaten ar-ge yapmıyor. Mühendis diplomalı pek çok insanda fabrikalarda formenlik yapıyor.


    Hayatında kesici takım görmemiş, dokunmamış genç arkadaşlar gelip kesici takım üreten bir yerde işe girmek istiyor, hayatında döküm görmemiş arkadaş döküme girmek istiyor. Stajlar bunun için, endüstriyi görün ve alanınızı seçin diye. Bizim gencolar mahmut makinede naylon staj yapmayı maharet sanıyor.


    v.b. daha söylenebilecek çok şey var, mesele diploma almak değil. Kişinin o işe, o branşa yatkınlığı.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.