Şimdi Ara

Airbus, saç kurutma makinesi kadar ses çıkaran hava taksisini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Airbus, saç kurutma makinesi kadar ses çıkaran hava taksisini tanıttı
    Airbus, uçarken saç kurutma makinesinden daha düşük gürültü seviyesine sahip, dört kişilik yeni sıfır emisyonlu eVTOL'ünü tanıttı. Proje ile gelecekte şehir içindeki uçuşlarda kullanılacak drone'ların yarattığı gürültü kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.



    Yapımı neredeyse beş yıl süren prototip, 80 km uçuş menzilini ve 120 km/saat seyir hızını hedefliyor. Airbus'ın en son prototipi olan CityAirbus NextGen, Almanya'nın Donauwörth kentinde eVTOL'lere yönelik sistemlerin test edilmesi için inşa edilen yeni CityAirbus test merkezinin açılışında tanıtıldı ve bu yıl ilk uçuşunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.





    CityAirbus NextGen, yolcu taşımacılığı, tıbbi hizmetler ve ekoturizm de dahil olmak üzere büyük şehirlerdeki çeşitli seyahatler için tasarlanmış elektrikli dikey kalkış yapabilen bir araç. Airbus, modeli dünya çapında uçurmak için operatörler ve havayollarıyla ortaklık kuracağını ve İtalya, Almanya, Norveç ve Japonya'nın yanı sıra Latin Amerika'daki bölgelerde de uçuş yapmayı planladığını açıkladı.



    CityAirbus ilk etapta bir pilot tarafından uçurulacak olsa da gelecekte otonom uçuşu mümkün kılabilecek operasyonel bir otomatik uçuş moduyla donatılacak.



    Airbus, saç kurutma makinesi kadar ses çıkaran hava taksisini tanıttı
    120 km/saat seyir hızı seyir hızına ulaşabilen uçak, 2 ton ağırlığa ve 12,2 metre kanat açıklığına sahip. Uçak aynı zamanda, V şeklinde bir kuyruğa, sabit kanatlara, 16 elektrik güç ünitesi ve 8 elektrikli pervaneye sahip dağıtılmış bir elektrikli tahrik sistemine sahip.



    Ayrıca Bkz.Çin, dünyanın kuşa en çok benzeyen ornitopterini üretti



    Airbus, 2021'de NextGen tasarımını tanıttığında, aracın uçuş sırasında 65 desibelin altında ve iniş sırasında ise 70 desibelin altında gürültü seviyesine sahip olacağının sözünü vermişti. Bu değerler, saç kurutma makinesinin veya elektrikli süpürgenin gürültü seviyesiyle eşdeğer. Başka bir eVTOL geliştiricisi Joby Aviation'ın da uçarken normal bir konuşma kadar (45 desibel) ses çıkaran hava taksisi projesi bulunuyor.



     




    Kaynak:https://electrek.co/2024/03/08/this-new-airbus-air-taxi-has-a-50-mile-range-and-is-quieter-than-a-hairdryer/







  • ben hiç çalışma sesi duymadım. neyin haberiydi bu .
  • Bu kadar pervane, o kadar az ses. Değişik, hadi bakalım
  • Okadar imkanları olduğu halde gidip yapa yapa kabinli bir dron yapmışlar, halbuki okadar jet motorlu uçakları var, her motorlarını biraz küçültüp taksalardı daha iyi olurdu arabalara da entegre ettin mi al sana uçan araç😊
  • Elektrik tuketiyor mu
    Evet
    O zaman 0 emisyon koskoca bi yalan
  • Bu kadar şık ve farkli teklonojili bir araca bu kadar sacma bi video yani 14 yasindaki cocuklarin youtube kanalinin introsu gibi
  • 2 ton 80 km menzil. Düşünün işte dünyanın en büyük 2 uçak üreticisinden biri bile bukadar yapabiliyor. Batarya devrimi lazım. Elektrikli araç olsun bu dron taksiler olsun batrua hâlâ en büyük sorun.
  • Son taksiye binisimin üzerinden rahat 6 yıl geçmiştir buna binmek imkansız olacaktır bu mantıkla :D
  • Hayaldi gerçek oldu , yaparsa israil yapar starwars uçak gemilerinden istiyorum ışık hızıyla gidenlerden , bende zamanda atlama yapmak istiyorum 😝👏🏻 ben insan değilmiyim ? Sabah akşam @haber izlemekten beynim yandı zaten huloooooooğğğğğğ
  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt

    itme kuvvetiyle kaldırma kuvveti çok farklı olaylar

  • Beşinci element filmini ne zaman yaşayacağız merak ediyorum 🛸🪽
  • Çok güven vermiyor bu pervaneli hava taksiler.
  • Saç kurutma makinesi sesine bile tahammülüm yok hele o son güçte çalışması

  • Bizde 5. Nesil uçak yapiyoruz diyen cikmadi mi daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.