Şimdi Ara

2018 insignia 1.6 cdti, motordan gelen tuhaf ses (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
7.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aynı Motor Astra K var bende. Benzer ses soğuk çalıştırmada bende de yapmaya başladı. Siz sorunu çözdünüz mü?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay önce insignia 2016 1.6 dizel otm aldım.Aldığımda bu ses vardı.Klasik zincir sesi bu. En büyük sebebi dexos 2 onaylı yağ kullanılmaması ve yağ bakımını geciktirmek.Tek çözümü zincir değişimi. Yalnız parçalar mutlaka gm ve OTOMATİK egzantrik dişlili olan set alınmalı.Değişim esnasında yağ pompa dişli ve zinciri de değişmeli.Motor komple dışarı alınıyor.Bu işlem sırasında manifold,egr borusu ve gerekirse egr de temizleniyor.Tarih hatırlamıyorsanız şanzıman yağı değişimi de tavsiye ederim.Bilindik yedek parça sitelerinden parçaları temin edebilirsiniz.Filtre olarak mann tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ses zincir sesi değil, internette yabancı kaynaklar dahil herkes zincir sesi diyor ama zincir sesi böyle değil. Hatta zincir değiştirdim, 3 ay sonra aynı ses yine geldi diyen insanlar var. Sesin kaynağını bilmiyorum, sadece ses gelirken bir parçanın normalden farklı hareket ettiğini fark ettim o parçanın ne olduğunu bulabilirsem sorunun kaynağını da tahmin edebilirim.

  • Benim araç 1.6 değil
    Makyajlı 1.5
    2-3 ay önce buna benzer bir ses gelmişti
    Servise gittim tabi motor vs şüphelenip endişe etmiştim

    Meğer egzoz sisteminde arada akordiyon gibi bir parça var metalimsi
    O parçalanmış ve metal sürtmesi bu sese benzer bir ses yapıyordu
    Parça 1 ayda geldi

    Yani alakasız bir şey de çıkabiliyor

    2018 insignia 1.6 cdti, motordan gelen tuhaf ses



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 14 Nisan 2023; 22:25:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar herkes zincir sesi diye bağıra çağıra söylemiş kronik falan diye de bu duyduğunuz kronik falan değil yalan yanlış bilgiler vermeyin :D 1.6 cdti motorun her türlü aracına bindim kronik böyle bir ses yok. Zincir sesi çoğu 1.6 cdti da mevcut ilk çalıştırma da fakat bu kadar da değil yapmayın lütfen. Km ye bakılırsa bu km lerde zincirin değişmesi gerektiğini söyleyen ustalardan uzaklaşın daha arabayı açmadan sorun söylüyorlar. Yaşadığınız yer neresidir eğer bursa,ankara veya istanbuldaysanız tavsiye edebileceğim yerlere götürün çözümü söylerler. Kullanılan yağ kadar kullanılan filtrelerde önemlidir. Şuana kadar tüm yağları denemiş biri olarak en çok zincir sesi kesen yağlar liqui molly 4600 ve shell ultra pro ag oldu. Yağ filtresi ve mazot filtresinde MANN,GM harici kullanmamaya çalışın diğer hava filtresi ve polen yine en düşük filtron olursa iyi olur. Dediğim gibi zincir sesi gibi geliyor ses ama 40 binde ki araçtan bu kadar yoğun bir şekilde zincir sesi gelmemesi gerekiyor kronikliği yok bunun.





  • MONSTER` kullanıcısına yanıt

    Hocam kronik ama kronikliği şöyle, gergi yağ basıncı ile çalışıyor ve şu videodaki görüntüde görevini yerine getiremediği bariz ortada. Stop edip çalıştırınca da geremediği kısmı gerdiği için sesi kesiyor. Stop et çalıştır tekniği ile bu ses kesiliyor, diğer türlü de zaten en geç 10 sn de geçiyor. Isınınca kesilmediği araç hareket ederken devam ettiği durumlarda zincirin değişmesi gerekli. Böyle kullanmaya devam edilirse en fazla gergi paletlerini çiziyor ve daha erken bollaşıyor zincir. O yüzden bu ses varken stop et çalıştır şeklinde ses kesilince sürmek daha mantıklı. Benim aracımda serviste 116.000 de bakıma girdi mobil super 3000 dexos 2 yağ konulduktan sonra soğuk havalarda ses artmaya başladı, mazot filtresi de değiştirince bir nebze azaldı. Aracın önü hafif rampa bir yerde durduğunda yüzde 90 sesi yapıyor, hatta o durumda bazen stop et çalıştır da çözüm yaratmıyor taki düz zemine inene kadar 10 saniye boyunca devam ediyor. Onun çözümünü şu an için bulmuş değilim fakat bir dahaki yağ değişimine 1 yıl ya da 10.000 km sonra gittiğimde kendi götüreceğim yağ ile serviste değişim talep edeceğim.

    Kısacası kesilmeyen ses olduğunda zincir değiştirin, eğer ses kesiliyor ise süreklilik arz etmiyor ise kullanmaya devam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Skyr3x kullanıcısına yanıt

    Zincir sesi yapan herkes için fotoğrafta gösterilen ufak conta tarzı plastik parçasını önerdim ve sorunları çözüldü. Benim şuan ki aracım da ses olmadığından uğraşmadım hiç fakat ben size detaylı olarak tüm bilgileri paylaşayım. Parçayı servisten temin edebilirsiniz sonrasın da taktırmak için opel ustasına gitmeniz yeterli olur eğer usta konu hakkında bilgi sahibi değil ise video da paylaşacağım yardımcı olur umarım. Servis genelde fahiş fiyatlar çıkarıyor ufacık parça için dilerseniz EVA Motors'dan Yakup Eryılmaz ile görüşün parçanın teminini sağlıyordu.



    2018 insignia 1.6 cdti, motordan gelen tuhaf ses


    2018 insignia 1.6 cdti, motordan gelen tuhaf ses



    (1) Astra K 1.6 CDTI metaliczny stuk od str. rozrządu , montaż uszczelki napinacza rozrządu - YouTube


    - Bu video da motor komple sökülmeden parçanın nasıl montajlanacağına dair detaylı video.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.