Şimdi Ara

'1000’i aşkın Hamas mensubu hastanelerimizde tedavi görüyor' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Yazimda Hamas adina tek bir paragraf olmadigi gibi olayin tarihsel boyutunu ortaya koydum. PKK liya neyi soracagiz? Esas olarak PKK nin veya PKK lilarin ne söylediklerinimi alacagiz? Hamasin yaptigi eylemleri kinayan biriyim. Mantiktan söz ediyorsun ama binlerce yil önce o bölgeyi terketmis antik bir toplulugun mirascilari oldugunu kutsal kitaplarina dayandirip, Avrupanin isledigi sucun günahini Filistinlilerin üzerine yikilmasini ve dünyanin dört bir yanindan toplanmis farkli diller konusan bu insanlarin binlerce yil önce bu topraklari terkedenlerin torunlari olduklarini bile tam olarak bilemiyoruz. Hadi yine mantiktan konusalim, tarihi artik bir kenara biraktik senin icin. Yeryüzünde bir hikaye icin birbirini katleden insandan baska canli türü yoktur, bunu hayvanlar yapsalar eminimki Bilim bunlarin bu davranisini incelemeye alir ve cilgin olduklarini düsünürdü.


    Benim PKK lilarin savlari gercekten kopuk demem PKK nin iddia ettigi topraklarin tarihtede Türklerin öz yurdu oldugudur. Senin bu konuda farkli düsünmende bu gercegi degistirmiyor. Sen PKK lilar gibi dusunuyorsan bile bu gercegi degistirmez, biz binlerce yil sonra biz geldik burayi terkedin demedik, bir devletimiz yikildiysa ayni cografyada uzerine yeni bir devlet kurduk. Kürtlerin PKK lilarin teroisine dayanan Kürt Devleti ne zaman ve nerde en son kurulmustur? PKK nin hak iddia ettigi topraklarin tarihine bakacak olursan oralada onlardan baska halklarin o topraklarda öncelikleri olduklari görülür. Kürtler bana göre Iranlilarla akraba olan bir halktir.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Hala pkklılara mı soracağız diyorsun. Sen sor ya da sorma hamasın, pkkın ve kerimcem gibilerin kullandıkları, terörü savunma argümanları aynı. Benim dediğim bu. Buna itiraz ediyorsan o zaman dediklerime ters bir argüman sunman lazım yukarıda dediğim gibi.


    Yoksa "argümanları çok doğru, o zaman kadın erkek, çoluk çocuk demen sivil öldürmeleri çok doğru bir şey, terör eylemi yapıyorlar ama terör sayılmaz bu yüzden" mi diyelim yani? Böyle mi düşünüyorsun gerçekten?


    Hamas arap değil hristiyan bir ırk olsa kerimcem ve diğerleri hamasa terör örgütü diyecekti. Işıdda yaptıkları gibi muhtemelen gelecekte haması da terör örgütü ilan edecekler.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Bugün PKK lilara sorsan diye yazan sensin! Keline oyunlariyla konuyu carpitiyorsun. Filistin Meselesi 7 Ekimde baslamadi. israilin elbette kendini savunma hakki var ama bu hak sivillerin üzerine gelisiguzel bomba yagdirmayi ve toplu katliam yapmayi hakli kilmaz. Israil kantarin topuzunu kacirmistir, bir yila yakindir sözde Hamasla savasiyor ama ölenlere bakarsak geneli 15 yasin altinda oldugu görülüyor. Filistinde sadece müslümanlar yok ve Israilin onlara uyguladigi siddet din ayrimi gözetmiyor, bircok Kiliseyede bilinclice bomba yagdirmistir, Hiristiyanlarida sevmezler. Dolayisiyla Hamasin icinde Hiristiyan Filistinlilerde vardir.


    Filistin direnisini karsilastirma yaptigin örnekten ayiran en belirgin nokta Cenevre sözlesmesine göre Filistin topraklari isgal altindadir ve bu isgale direnmek Filistinlilerin hakkidir. Isgal edilen topraklarinda (kendi topraklarinda) isgalciye karsi yaptiklari eylemler terör olarak nitelendirilmez (Cenevre sözlesmesine göre). Cenevre sözlesmesi diyorki, biri senin topraklarina zorla el koyuyorsa ona karsi direnmelisin, seni evinden tutup attiysa, evini geri almak icin savasabilir, evini elinden alani evinden atabilirsin. Bu konulara uluslararasi hukugun bakisi budur. Hamas ise Israil gibi siddete siddetle karsilik verdigi icin ve siddetin dozunu kacirdigi icin terör olarak nitelendirilmistir. Cumhurbaskaninin Hamasi Terör örgütü olarak nitelendirmemesi yukarda anlattigim Cenevre sözlesmesine dayali bakis acisina dayanir.


    Kendi adima hem Israilin mevcut Radikal gerici yobaz iktidardan hemde Filistinin Hamastan arindirilmasi gerekir. Bu her iki milletinde yararina olacaktir. Iki tarafta zaman icinde radikallesme surecine girmistir ve bu cok tehlikeli noktaya gitmektedir. Bati Seriada Hamas olmadigi halde Israilin Aperteid Rejimi orda yasayan Filistinlilere karsi son gaz surmektedir. Insanlar keyfi olarak coluk cocuk demeden sorgusuz hapse atilip yargilanmadan uzun yillar hapiste tutuluyorlar iskenceye ugruyorlar.


    Israilin devlet destekli yerlesimci Terörü akillara durgunluk veren ayri bir vakadir. Israil devleti adam basina asker tayin ederek bu yerlesimcilerin filistinlilere karsi uguladigi siddete destek vermektedir. Siddet siddeti dogurur!





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Haması savunmuyorum diyorsun ama benim söylediklerimi yok sayıp filistinliler bilmem ne demekte ısrar ediyorsun. Siddet şiddeti doğurur demen de tamamen haması savunmak işte.


    Benim dediklerime itiraz eden sensin. O yüzden ben sana ne dediğimi, senin neye itiraz ettiğini tekrar tekrar söylüyorum ama buna konuyu çarpıtmak diyorsun. Yahu konu o zaten. Ama dediğim gibi itiraz edebilmen için yukarıda dediğim argümanlarla altını doldurman lazım ama bunu yapamayacaksın herhalde. Konuyu dağıtmak için epey şey yazıyorsun çünkü.


    İsrailin yaptığı terör ama hamasın yaptığı da terör. İkisi de masum çocukların, kadınların, erkeklerin ölmesine sebep oluyor. Senin ya da kerimcemin yaptığı gibi "bilmem ne zaman bilmem ne olmuştu, o yüzden şiddete şiddetle karşılık verilir" diye İsrail de savunulur, işid da, el kaide de. Bu kısmı anlayamıyorsunuz ne yazık ki.

  • Son 6 ayda 50 bin sivili katledenlerden "1000'i aşkın IDF mensubu hastanelerimizde tedavi görüyor"mu demesi mi gerekirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Sen Filistinli sivillere yapilan katliami Hamas maskesiyle legalize ve IDF i savunma modundasin. Tarih katliamcilari ve onlara canak tutanlari destek verenleri yargilayacaktir. Siddet siddeti digurur diyorum sen bik bik bik Hamasi savunuyorsun diyorsun. Ben Hamasi savunsam bunu acikca belirtirim, ben bu olaya dini acidan bakmiyorum.

    Israil uzun yillardir Bati Seriada yasayan Filistinlilere karsi teror uyguluyor. Yasadisi yerlesimci terorunden soz ediyorum girmezden geliyorsun. Bu konu hakkinda bilgin olmadigi belli, ezberletilen yuzeysellikle Israilin hukukdisi ve hukukdevletine yakismayan sivillere karsiuyguladigi orantisiz siddeti omo Homos saldirdi diyerek guzelleme yapiyorsun. 7 Ekimin oncesini girmezden gelerek sonrasini tartisman sozlerini havada birakir, temelsiz kilar.

    Tekrar ediyorum Bilale anlatir gibi, hem Israil hemde Filistinliler arasindaki radikallesmeye bir sekilde son verilmelidir. Bir Hukuk devletinin bu tanima uygun masi icin teror orgutu gibi davranmamasi gerekir. Dun yasadiklarin gelecegini belirler. Sadece bugun uzerinden ve dunu gormezden gelerek bu gibi olaylari saglikli sekilde yorumlayamazsin.

    Konuyu surekli carpitma pesindesin, El Kaideden girip Isidden cikmissin. Konu Filistin ve Israildir.

    Bu konu ozelinde Turkiyenin Hamaslilara ofis acmasini ve yaralilarini ulkemizde tedavi etmesini dogru bulmuyorum. Siyasal islam bu konunun cozumu degil sorunu olur sadece.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Cevap veremeyince ıdfyi savunuyorsun algısına sığındığını gördüğüm için gerisini okumadım. Hamas da pkk gibi terör örgütüdür, argümanları aynıdır dememe itiraz ettiğini söyleyip konuyu nerelere getirdin yahu? Pes artık. İşin komiği de benim söylediğim bir şeye itiraz edip sonra ben o konudan bahsetmeye çalıştığımda konuyu çevirdiğimi söylemen.

    Haması savunmaya devam edin, sizin vicdanınız sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 14 Mayıs 2024; 19:12:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Okumadigin belli zaten.Ben senin Hamasta PKK gibi teror orgutudur demene itiraz etmedim, PKK olayi ile Filistin meselesinin tarihsel ve boyutsal farkliliklarindan soz ettim. Etiketleme yaparak ezberden insanlari yargilamak kolaya kacmaktir, dusunmene gerek yoktur cunku. Biraz dusunsen zaten tarihsel boyutlarinida goze alip oyle karsilastirirdin.

    Bak Gazzede insanlar acliktan susuzluktan ölürken Israilli yasadisi yerlesimciler oraya gonderilen TIR lari engellemek icin yollari sabote ediyor, TIR lari yakiyor ve yagmaliyor.

    Hamasi savunmuyorum, sadece tilki gibi Filistinlilere yapilan siddeti Hamas uzerinden mesru kilmaya calisanlara dogrulari anlatiyorum. Hamas Filistinlilerin tumunu temsil etmiyor, ama sebep oldugu siddet ise Filistinlilerin tumune yansiyor.

    https://twitter.com/kahlissee/status/1790330182613491773?s=46

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Benim yazdığım şey belli. Sen ona itiraz edip sonra tarihte böyle böyle olmuş, şiddet şiddeti doğurur falan diye hamas için bahaneler üretip sonra bana idfyi savunuyorsun falan demeye başladın. Benim yazdıklarımla bunlar ne alaka deyince de konuyu çevirdiğimi söyleyip durdun. Şimdi de şiddeti meşru kılanlara doğruları anlatıyorum diyorsun. O zaman git onlara yaz. Benim dediğime bir argüman üretebilirsen bana yaz. Ya da hiç olmazsa ne dediğini bildiğin zaman bana yaz, bu şekilde değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Halk savunması haktır,meşru müdaafadır.Bütün otoriter radikal devletler bu dönemde yerin dibine girecek ✌🏻✌🏻


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemşireler düşünsün. Adamlar sıkıntılı. Bi atak gelir tutar aşil tendonunu kesip kaçırmaya çalışır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abi bir tane adama vermişler yetkiyi kendi dünyasında sarayında yaşıyor çevresindeki şak şakçıları yüzünden gerçek dünyadan kopmuş, olan Türkiye Cumhuriyeti ve içinde yaşayan Türk vatandaşlarına oluyor vallahi fıkra gibi


    Yarında Türkiye'de yaşamaya başlarlar herhalde


    IŞİD infazcısı Bursa'da yakalandı

    Terör örgütü IŞİD komutanı ve infazcısı olduğu iddia edilen Y.A.A., Bursa'nın İnegöl ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan ve bir doğal gaz servisinde çalıştığı öğrenilen Y.A.A.'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    E bu söylediğin senin pkknın söylemi yandaşlığını anladık da..


    Yunan ufak adaları yavaş yavaş alırken ses çıkaramayan bi ülkenin mensubu olarak da bu durumu ayrıca normal görmen gerekmiyor mu? Nereden tutsak elden kalıyorsun ya..


  • https://twitter.com/ajans_muhbir/status/1790638849820909825?t=r75ZcLQUAhre5JncokOp8Q&s=19
    Türkiye yüzyılı gurur tablosu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ağlayıp durmayın yahu, tedavi masraflarını bakanlık karşılıyor, biz değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamas denen örgüt israile beraber çalışan bir terör örgütü dür. Bu kadar olen masum insanin vebali itraille beraber hamasindir. Aksini soyleyen net vatan hainidir.

    Bu teroristleri benim ulkemde benim paramla tedavi ettirenlerle bu dünyada olmazsa obur dünyada hesaplasacagim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 15 Mayıs 2024; 14:14:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda C kullanıcısına yanıt
    Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor, asgari ücrete de zam gelmeyecek demek ki durum iyi paramızda var baksın devlet banane

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Şu yahudi sevicye cevap verme Allah aşkına... Ne dersen de yahudi aşkına baskın gelemezsin onun

  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt

    Bunlar arap seviciliği yapacağım diyor ve savunmak için böyle saçmalıyorlar. Bak bir tanesi daha gelip beni yahudi sevici ilan etmiş. Çünkü onlara göre haması ölümüne savunmayan herkes böyle. Tarafsız olmanın ne demek olduğunu bilmedikleri için şaşırmıyorum.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.