Şimdi Ara

# ZyXEL (PLA4231 & PLA4201) 500MBPS KABLOSUZ POWERLINE KİT İNCELEME (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
12.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @FatalERROR! arkadaşın dediği gibi firmware versiyonu yeniledim.....
    Bağlantı hızım modeme kablo ile bağlı gibi 90 kusür mbit e çıktı....
    Not: Masa üstü PC Zycel e kablo ile bağlı, modemden PC ye kablo çekme işinden kurtuldum
  • vdtkc kullanıcısına yanıt
    Firmware ile bağlantı hızının arttığından haberim yoktu. Deneme yapmam lazım
  • Ben de dün itibariyle bu setten kullanmaya başladım. Salondaki 50 mbps yatak odasında telefon ile 2-3, laptopla ise 1 mbitin bile altında çekiyordu. Hd streaming ile film izlemek fln işkenceydi, 3g ile fln izliyordum. Bu aletten sonra yaptığım testlerle 45 mbps civarı görmeye başladılar. Yalnız kurulum beni bayağı zorladı. 2-3 saat ara ara uğraştım ama bi turlu elektrik hattı üzerinden birbirlerini goremediler. İade etmeyi fln düşünmeye başlamıştım ki, zor bela oldu. Encrypt tuşuna 2-3 saniye basılı tutun deseler de, power tuşu yanıp sonmeye başlayana kadar tuştan eli çekmemek gerekiyor. Yarım dakkayı bulabiliyor, tuş ta minicik olduğu için çoğu zaman bastığınızı zannederken basmıyor oluyor. Neyseki bir kere eşlendikten sonra priz değiştirsem de sıkıntı olmadı, hemen gorduler birbirlerini. Şimdilik memnunum, tekrar bir eşleme yapmak zorunda kalana kadar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • justinxnitsuj kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın. Reset atmayacaksanız bir daha eşleşme yapmanıza gerek yok. (Yalnız firmware update de gerek oluyor muydu onu hatırlayamadım )
  • Arkadaşlar merhaba, Pla4231 cihazının firmware yazılımını web arayüz den güncellemeye çalıştım fakat başarılı olamadım. Cihazı tekrar açmaya çalışınca power led bir kac defa yanıp sönüyor ve cihaz kapanıyor. Resetlemeye çalıştım ama yine olmadı. Bu aşamada ne yapabilirim cihaz sanırım çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • franco75 F kullanıcısına yanıt
    Hemen servise gönderin, beklemeyin.
  • justinxnitsuj kullanıcısına yanıt
    O eşleşmeyi öğrenene kadar bendede cihazı duvara vurma hissiyatı vardı, Şu şekilde yapılması gerekiyor, Encrypt tuşuna 20 saniye kadar basılı tutun bırakın tekrar 4-5 saniye daha basılı tutun yanıp sönmeye başlıyor led,



    Ps : Cihazlar üzerinden uzun süre data geçmezse veya elektrik kesilirse tekrar eşleştirme işlemi yapılması gerekiyor.
  • Bende 3 cihaz var belki bundan ötürü olabilir biliemiyorum.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • TP-LINK TL-PA4010P KIT 500Mbps AV500 Powerline ürünü aldım. Bir adet ZyXEL PLA-4201 500Mbps Powerline Adaptör alsam uyumlu şekilde çalışır mı?
  • riznows kullanıcısına yanıt
    Bu cihazlar birbirlerine şifrelendiği için farklı markaların uyumlu olacağını düşünmüyorum.
  • Arkadaşlar bu ürün yine tek fazlı 2-3 katlı binalarda işe yarar mı? Bu şekilde kullanan var mı? Yada her kata 2 tane olacak şekilde 2 kat için 4 tane düşünsek 1 tane güç adaptörü 4 tane dağıtıcı mı almak gerek? Dağıtıcının bir sınrı var mı?
  • Öncelikle ayrıntılı inceleme için teşekkürler :)

    Ben bu ürünü satın aldım fakat dikkatimi çeken bir nokta oldu sizdeki homeplug ışığı yeşil renkte fakat bende turuncu ve bazen kırmızı oluyor . Bunun nedeni nedir ve çözümünü biliyorsanız paylaşabilir misiniz ?
    Bu durum max hız almamı engelliyor
  • MrArawnn M kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim.

    Bende de zaman zaman turuncu kırmızı oluyor. Bağlantının stabil olup olmaması hakkında bilgi veriyor.
  • Hocam tam böyle bi cihaz alacakken konunuzu gördüm emeğinize sağlık öncelikle.Benim de modemim salonda ve kendi odam evin en uzak noktasında,salondan benim odama 15 metre mesafe ve 4 duvar bulunuyor.Wifi yok denecek kadar az kopsa da sanki bazen öyle yavaş oluyorki YouTube'da 720 p video izlemek imkansız hale geliyor.Aynı videoyu laptobu salona getirip Ethernet ile açtığımda çok rahat izliyorum.Sorunumun bu çekim mesafesinden olduğunu düşünüyorum.

    Ürünü almadan önce aklıma takılan soru ise modemin olduğu yerde tek priz var ve 6lı çoğaltıcı ile tv ye telefona modeme dağıtıyorum.Bu ürünü aldığımızda direk priz yerine tv nin modemin bağlı olduğu 6lı çoğaltıcıya taksam bi sıkıntı yaşarmıyım.Pc tarafdaki ucunu direk duvardaki prizden alabilirim onda sıkıntı yok.Konuyla ilgili bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok makbule geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza53 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben başta 6'lı priz ile kullandığımda sıkıntı yaşamadım. Fakat internette okuduklarım, çoklayıcı prizlerle kullanmayın şeklinde. Ben problem yaşamadım ama bir sıkıntı olursa mesajımda olan 3. fotoğraftaki gibi önce ikili priz ardından 6'lı prizinizi takıp kullanabilirsiniz.
  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt
    Anladım o zaman bende o şekilde kullanırım tekrar teşekkürler.
  • riznows kullanıcısına yanıt
    çalışır ama birbirleri ile manuel eşleştirmeniz lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordgreyfurt

    O eşleşmeyi öğrenene kadar bendede cihazı duvara vurma hissiyatı vardı, Şu şekilde yapılması gerekiyor, Encrypt tuşuna 20 saniye kadar basılı tutun bırakın tekrar 4-5 saniye daha basılı tutun yanıp sönmeye başlıyor led,



    Ps : Cihazlar üzerinden uzun süre data geçmezse veya elektrik kesilirse tekrar eşleştirme işlemi yapılması gerekiyor.

    Arkadaslar selam
    Bu cihazfan aldim ama bir turlu eslesmiyor.. dakikalarca basiki tutmana ragmen power tusu hep sabit kafayi yenek uzreyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kenpachi Zaraki kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Cihaz cok basarılı olmasına ragmen, eşleşme gercekten omur torpusu 1 durum, cihazın 1isine 8-10 saniye basılı tutun, eğer ledler yanıp sönmeye başlamazsa, sonrasında 4-5 saniye daha basılı tutun, ledler yanıp sönmeye başlayacak, hemen koşup diğer cihazında tuşuna 4-5 saniye basın 2 side göz kırpmaya başladığında link oturacaktır.
  • bu cihazı fabrika ayarlarına getirmek istiyorum nasıl yapabilirim.. ev dubleks.. büyük olanı yukarı koyup modem yanına küçük olanı koydum.. bugün ömrümü yedi resmen.. kuramadım.. yardımcı olursanız sevinirim.. RESET/ENCRYPT tuşuna basıyorum ve cihazın ışıkları gidip geliyor lakin home plug ışığını bir türlü yanmasını beceremedim.. kaç kere denememe rağmen olmadı.. Yardımlarınızı bekliyorum.. Unutmadan ev dubleks olduğu için aşağıdada sigorta kutusu var yukarda da sigort kutusu var acaba sıkıntı bundan mı kaynaklanıyor.. Ama Elektrik hattı aynı fazda geliyor.. aynı dairenin hattı.. neden olmuyor bilmiyorum..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.