Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
884
Cevap
27
Favori
63.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    Merhaba, sorduğunuz sorular açıkcası baya ileri seviyede. Bildiğim kadarıyla yanıtlayayım;


    1- Openwrt ile köprü modunda kullanmak isterseniz eğer WAN arayüz protokolünü "unmanaged" olarak ayarlayın. LAN arayüzünde DHCP'yi devredışı bırakın. LAN arayüzünü WAN arayüzüne köprüleyin.


    2- OpenVPN cihaz donanımını çok zorlayan bir protokol. x86 cihazlarda bile tam hızı almak çok zor. Tavsiyem Wireguard veya Shadowsocks kullanın internet hızının tamamını alırsınız. OpenVPN ile ekstra olarak SQM kullanırsanız donanım iyice zorlanacaktır.


    3- Bu konu hakkında fikrim yok stubby kullandığım oldu ama vpn ile hiç denemedim. Şu anda stubby yerine https_dns_proxy kullanıyorum. İlerde stubby https dns desteği getirdiğinde tekrar ona dönebilirim. VPN kullanma amacınız sansür aşmaksa zapret deneyin ben kullanıyorum sansür için.


    4- BBR kurmanızın size hiçbir faydası olmaz. BBR sunucu tarafında kurulması lazım siz istemcisiniz. Ha evde openwrt kurulu NAS cihazınız varsa ona kurun tabiiki. Bu konu hakkında Openwrt forumda uzunca tartışmalar var okuyabilirsiniz. Google BBR kullanıyor mesela kendi sunucularında.


    5- Evet 8970 cihaza openwrt kurulum ve VDSL testi yaptım, videosunu çekmiştim hatta. Normalde VDSL destekleyen donanıma sahip ama ADSL modem olarak piyasaya çıktığı için yazılım güncelleme vermediler onun yerine aynı çipsetle 9980 modelini çıkardılar paragöz tplink :) cihazın wifi sorunsuz çalışıyor atheros olduğu için ama 2.4 ghz desteği var sadece.

    Hocam yanıt için teşekekkürler. Acemiliğim tuttuğum metotta; yönümü koklayarak buluyorum, taktik maktik yok bam bam bam.


    Köprü modu için söylediklerinizi sanırım ana modem üzerine uygulamalıyım; peki PPPoE protokolü router'in üzerinde mi olacak?


    Dediğiniz gibi Wireguard kurdum, hızımın tamamını alıyorum. Ancak şöyle bir sorun var ki; Wireguard'ı bilgisayar veya router'a kurduğumda çalışıyor, modem'e kurduğumdaysa client ve server arasında bağlantı kurulsada ağ sayfalarını görüntüleyemiyorum. Tahminime göre sistem; modem + router/Wireguard + PC veya modem + router + PC/Wireguard biçiminde olunca, aradaki elemanlar modem üzerinden DNS alabiliyorlar. Ancak Wireguard modemin üzerinde olunca; tüm trafiği kendi üzerinden geçiriyor ve ara elemanlar DNS alamadığı için ağ sayfalarını görüntüleyemiyorum. Çalışan sistemi bozma taraftarı değilim, Wireguard router üzerinde durabilir pekala; ancak modem üzerinde neden çalışmadığını da merek ediyorum. Bu konuda sizce ne yapabilirim?


    Modemin üzerinde OpenVPN + Stubby çalışırken belleğin yarısı boş ve işlemci kullanımı %30-%90 arasında gözüküyor. Sanırım darboğaz için fazla endişelenmeye gerek yok.


    "https_dns_proxy" kurdum ama ne hikmetse tüm DNS'leri çalıştırdı (Google, Cloudflare vs.), uzun süredir kullandığım LibreDNS'yi çalıştırmadı. Diğer yandan LibreDNS'yi; Stubby üzerinden TLS, tarayıcı üzerinden HTTPS olarak kullanabiliyorum. Programın yapılandırma dosyası nerede acaba? Ayarlarını kurcalarsam halledebilirim belki, şimdilik Stubby'e geri döndüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ji-Young -- 22 Aralık 2020; 18:32:30 >




  • Daha önce asus adsl e12n c1 modemini kullanıyordum, aldığım hız 6-6,5mb oluyordu. altuntepe hocamın yorumlarına istinaden 8 mbit adsl i full kapasite kullanabilmek için hemen bu modemi aldım. Bağlantı hızım adsl olması nedeni ile sanırım hızda maalesef bir değişiklik olmadı. Sıradan bir ev kullanıcısıyım 8mb sınırsız bağlantı ihtiyacımı görüyor. unifi şeklinde cihazlara da ayıracak bütçem maalesef yok, dolayısıyla yoğun olarak bağlantı şeklim wi-fi üzerinden oluyor, modemin kronik denilecek türde Wi-fi sorununun olduğunu görünce de çok üzüldüm. Modemi aldığım gibi konudan yararlanarak hemen openwrt yaptım. altuntepe hocamın tavsiyesi üzerine wi-fi chipine ve anakarttaki metal alana da alüminyum pasif block soğutucu yapıştırdım.Bu şartlarda yazılımını şu an 18.06 olarak kullanıyorum wi-fi üzerinden bağlantım 2 gündür sorunsuz çalışıyor kopma v.s. olmadı ancak wi fi çipinde ısınma sorunu var sanki yazın evim çok sıcak oluyor yaza kesin sorun çıkarır diye düşünüyorum, şu an 18.06 dan openwrt-19.07 ye yükseltirsem buna faydası olur mu veya yükseltmeli miyim? Yükseltmeden önce neler yapmalıyım(Ayar yedekleme v.s.) Teşekkürler





  • LiberaL kullanıcısına yanıt

    Ürün sıfır ise soğutma işe yaracacaktır. Ama kullanılmış bir modem ise sorun çıkarma ihtimali çok yüksek, benim iki cihazında wlan arızalı

  • Ji-Young J kullanıcısına yanıt

    Köprü modunu openwrt kurulu p2812 de yapacaksınız amaç zaten fazladan modem kullanmamak :)


    sansür için zapret kullandığımdan ekstra vps ücreti ödeyip vpn kurma denemelerine girişmedim bu sebepten vpn + https dns proxy denemesi yapmadım ama ikisi birlikte çalışması lazım sorunsuz. eklentilerin parametreleriyle biraz haşır neşir olup kurcalamak lazım sorun yaşanırsa. ağın tamamını https dns proxye bağlamanız lazım, şifresiz 53 portunu sadece 192.168.1.1 web arayüzüne bırakın geri kalan herşeyde 443 portunu kullanın.


    openvpn çalışırken sorun olmaz zaten asıl sorun tam yükte bir dosya indirirken olur. mesela google drive dan yüksek boyutlu bir dosya indirmeye çalışın "top -d 1" komutunu putty ile girin ve kontrol edin cpu yükü %99 larda olacaktır. kullandığım nbg6716 router'da 720mhz cpu olmasına rağmen sadece zapret eklentisi cpu'yu tamamen kullanıyor tam yükte.


    size kendi kullandığım https dns proxy komutlarını vereyim her sıfırdan kurulumdan sonra bu komutlarla kullanıyorum sorunsuz. libredns istediğiniz için onu girdim size özel. aşağıdaki komutların tamamını putty ile girin ayırdıklarımın tümünü seçip puttye tek seferde kopyalayabilirsiniz:


    while uci -q delete https-dns-proxy.@https-dns-proxy[0]; do :; done

    uci add https-dns-proxy https-dns-proxy

    uci set https-dns-proxy.@https-dns-proxy[-1]=https-dns-proxy

    uci set https-dns-proxy.@https-dns-proxy[-1].bootstrap_dns='116.202.176.26'

    uci set https-dns-proxy.@https-dns-proxy[-1].resolver_url='https://doh.libredns.gr/dns-query'

    uci set https-dns-proxy.@https-dns-proxy[-1].listen_addr='127.0.0.1'

    uci set https-dns-proxy.@https-dns-proxy[-1].listen_port='5053'

    uci set https-dns-proxy.@https-dns-proxy[-1].user='nobody'

    uci set https-dns-proxy.@https-dns-proxy[-1].group='nogroup'

    uci set https-dns-proxy.@https-dns-proxy[-1].ipv4_resolvers='1'

    uci set https-dns-proxy.@https-dns-proxy[-1].verbosity='0'

    uci commit https-dns-proxy

    /etc/init.d/https-dns-proxy restart


    .................................................


    uci set dhcp.@dnsmasq[0].localuse="1"


    .................................................



    . /lib/functions/network.sh

    network_flush_cache

    network_find_wan NET_IF

    network_get_dnsserver NET_DNS "${NET_IF}"


    .................................................


    uci get system.ntp.server \

    | sed -e "s/\s/\n/g" \

    | sed -e "s/^[0-9]*\.//" \

    | sort -u \

    | while read -r NTP_DOMAIN

    do

    uci add_list dhcp.@dnsmasq[0].server="/${NTP_DOMAIN}/${NET_DNS%% *}"

    done

    uci commit dhcp

    /etc/init.d/dnsmasq restart



    ..................................................



    son olarak etc/config/network içerisindeki wan dns ayarını 127.0.0.1 olarak değiştirin.





  • LiberaL kullanıcısına yanıt

    Bir önceki sayfada diğer arkadaşta sormuştu, güncel sürümde dsl daha yavaş linkleniyor yani modemi ilk açtığınızda dslam ile arasındaki bağlantı daha geç tamamlanıyor bende 19.07 sürümünde bu sebepten güncellemenizi tavsiye etmem ama yinede merak ederseniz aynı mesajı yazayım:


    18.06 sürümündeyken 192.168.1.1 web arayüzünden aşağıdaki linkteki yazılımı kurun, daha sonra yine aynı şekilde openwrt sitesindeki standart 19.07 sürümlerinden istediğinizi kurabilirsiniz.


    https://cloud.mail.ru/public/2eQh/CgUGRE7J6



    18.06 sürümüne geri düşürürseniz eğer aynı işlemi tekrar yapmanız lazım. Olaki cihazı kernel panik yaptınız diyelim, endişelenmeyin seri kablo ile tekrar firmware kurarsınız. Cihazı öldürmeniz imkansız gibi birşey :)


    Luci arayüzünden Firmware yüklerken ayarları koru kutucuğunu seçmeyin.


    Wifi sorununa gelecek olursak 50 megabit hızını geçmiyordu 18.06 sürümünde sanırım siz 8 megabit kullandığınızdan farketmediniz ama bu daha iyi.





  • Openwrt kurmak için bu modemden aldım 1 saattir uğraşıyorum ne yaptıysam r17 kısa devre olmadı, bendeki cihazın pcb'si biraz farklı, r17 altındaki dirençlerin ismi yanlarında değil toplu halde altta yazıyor ve açılırken cfg02 değil cfg06 yazıyor. Sonrasında nand, nand read ok diye devam ediyor kısa devre yaptırsam da. Makas, çengelli iğne, ataç, düz mini tornavida, us plug, her şeyi denedim olmadı.

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 26 Aralık 2020; 14:20:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Polonyalı bir forumdan gördüm r17 ile aynı anda en üstteki rezistör lehimli olmayanı da kısa devre yaptırdım ve UART oldu, cfg 02 yazıyor. Aynı sorunu yaşayan olursa böyle çözebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 26 Aralık 2020; 18:13:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt

    aynı sorunu ben de yaşamıştım. Elektrik tesisatlarında kullanılan kablodan vardı elimde soydum komple ucunu pense ile sıktım düzleşti kısa devreyi bu şekilde yaptım çok rahat oldu. Şimdi hiç sorun çıkmadan kısa devre yaptırabiliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zapret ile birçok deneme yaptım, hem kısıtlamayı aşıp hem de netflix'in çalışmasını engellemeyen kodu buldum, opt\zapret\config dosyasında ilgili değerler bu şekilde:

    DESYNC_MARK=0x40000000

    NFQWS_OPT_DESYNC="--dpi-desync --dpi-desync-ttl=5 --dpi-desync-fooling=md5sig --dpi-desync-fwmark=$DESYNC_MARK"


    Not: Bu ayarlar önceki İSS ile çalışıyordu, İSS değiştirince Netflix çalışmadı, çalışmasını engellerse ttl değerini azaltıp kendiniz deneyebilirsiniz.


    Ben OpenWrt 18.06.9 kurdum(18'in son versiyonu), 19 kurmak biraz daha uğraştırıyor, güncellemeyle gelen benim için önemli olan bir özellik olmadığı için uğraşmadım.

    https://openwrt.org/toh/zyxel/p2812hnu-f1

    Alıntı

    metni:
    Up to and including 18 the kernel image is smaller then 2 mb and will fit in the reserved space of the older working initramfs image.


    Nand erase yapmadan önce yukarıdaki linkte anlatılanı takip ederek yedekleme yapmanızı tavsiye ederim. Nand erase yaptıktan sonra elektrik giderse cihaz brick olabilir.

    Yeni kurulum yapacaklar vdsl kullanıyorlarsa /etc/config/network dosyasında aşağıdaki ayarlar için bu değerleri kullanabilirler:

    dsl 'dsl'in altına vdsl firmware de eklenecek onu unutmayın, konunun orijinal mesajında belirtilmiş zaten.


    config atm-bridge 'atm'

    option vpi '8'

    option vci '35'

    option encaps 'llc'

    option payload 'bridged'

    option nameprefix 'dsl'


    config dsl 'dsl'

    option annex 'b'

    option line_mode 'vdsl'

    option tone 'bv'

    option ds_snr_offset '0'

    option xfer_mode 'ptm'


    Bu modemi kargo dahil 150TL'ye aldım, önceki modemim olan vmg-3312 b10a v2'nin gigabit desteği yoktu, openwrt kurulumunda sorun olsa bile benim için yine de bir upgrade olur diye almıştım fakat cihaz bu fiyata çok iyi. 12v 2a adaptörle çalıştığından anlaşılabileceği üzere ısınıyor, özellikle benim gibi openwrt ile wifi kullanacaksanız aktif soğutma şart, yoksa cihazınız bir süre sonra arıza yapabilir, USB'ye 12v 12cm bilgisayar fanı bağladım ve dik duracak şekilde modemin yanına konumlandırdım. Modemi henüz 24 saat bile kullanmadığım için deneyimlerin şimdilik bu kadar. İlerde zerotier kullanarak cgnat'ı aşmayı planlıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 3 Ocak 2021; 22:21:4 >




  • tekrar selam

    bu RT3062.eeprom dosyasını /lib/firmware içine atmama rağmen wireless hala yok. bir kaç kez reboot da ettim. bir deneme yapmak istemiştim. dmesg de şöyle bir çıktı var:


    [  11.147822] rt2800pci 0000:00:0e.0: can't ioremap BAR 0: [??? 0x00000000 flags 0x0]

    [  11.154127] rt2x00pci: rt2x00pci_alloc_reg: Error - Failed to allocate registers

    [  11.161575] rt2800pci: probe of 0000:00:0e.0 failed with error -12



    kablosuzu nasıl etkinleştirebilirim?



    birde turk.net cgnat kullanmaya başladı. sqm cgnat ile çokda işe yaramıyormuş diye okudum netde. aslı astarı nedir? bilen var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 28 Aralık 2020; 19:56:29 >
  • myalperen kullanıcısına yanıt

    zerotier disaridan erisim disinda fayda saglar mi? mesela cgnat yuzunden oyunlarda olusam problemler cozulebilir mi?

  • positroN P kullanıcısına yanıt

    Denemedim ama portların çalışmamasından dolayı bir gecikme oluşuyorsa evet sağlayabilir. Burayı takip ederek kurabilirsiniz:https://github.com/mwarning/zerotier-openwrt/wiki


    edit: hayır dışardan erişim dışında bir fayda sağlamıyormuş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 3 Ocak 2021; 22:19:7 >
  • Merhaba. 19.7.5 sürümü yayınlanmış. Arayuzden yükseltme yapabiliyor muyuz? Bundan da önemlisi yükseltme yapmalı miyiz? Teşekkürler.
  • Merhaba @altuntepe2 hocam, öncelikle hazırladığınız rehber ile P2812 cihaza openwrt kurdum bir teşekkür etmek isterim size.


    ZyXEL P-2812HNU-F1 OpenWrt 18.06.2 olarak sqm, adblock, DNS over TLS eklentileriyle kullanıyorum. Wifi RT3062.eeprom hiç yüklemedim.


    Sorunum DSL, bazen cihazı ilk açarken dsl ışığı 30sn de sabitlenip internet ışığı gelmiyor, haliyle internet yok. Bazen de sabah bir bakıyorum DSL ışığı yanık ama internet ışığı sönmüş ( elektrik kesintisi yada cihaz hiç kapanmamış )


    Sizin rehber de ki gibi fritzbox 7490 beta firmware 5.9.1.4.0.7 yüklemiştim. Bende ATU-C System Vendor ID:Infineon 209.128 görünüyor.


    Sizce bu firmware uyumsuz mu? kopma kesilmeyi 1 haftadır görmedim yada bana denk gelmedi.


    Acaba bir komut var mı internet ışığı sönükse yani internet yoksa birkaç dakika sonra dls i restart yapsa mümkün mü?


    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 13 Ocak 2021; 13:0:20 >




  • GokhanTR kullanıcısına yanıt

    Merhaba, DSL ışığı sabit yanıyorsa saha dolabı ile bağlantı yapılmış demektir yani modem görevini yapıyor, İnternet ışığının yanması için kullanıcı adı şifrenizin doğru olması ve VLAN için ilk mesajımda belirttiğim .35 ayarının yapılması gerekir. Eğer tüm bunları yapıyorsanız ve arada bir internet ışığı gidiyorsa bunun sebebi internet servis sağlayıcınızdır sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Saha dolabı bağlantısı sürekli veya arada bir kopuyorsa "line uptime" kısmında yazar ne kadar süredir kopmadan bağlantı sağladığı, o zaman DSL firmware'i değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

  • motomurat kullanıcısına yanıt

    Tabiiki arayüzden güncelleme yapabilirsin, eğer 18.06 sürümündeysen önce benim eski mesajlarımdan birinde bahsettiğim firmware'i kurup yükseltme yapmalısın. Eğer herhangi bir 19.07 sürümündeysen buna gerek yok direkt olarak güncelleyebilirsin.

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler. Tüm ayarları yapılı hocam hali hazırda çalışan bir sistem gündüz hiç bir sorun yaşatmazken ertesi gün sabah sadece internet ışığı sönüyor ve internet gidiyor. Bu sabahta aynısı oldu ve ekran görüntülerini aşağıya ekliyorum.


    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi
    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi


    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi



    wan kısmına stop yada restart yapsamda düzelmiyor. Luci den reboot yapınca yada modemi kapatıp açınca düzeliyor.


    "Non Pre-emtive CRC errors (CRC_P)" değerin çok yüksek olmasından mı acaba bilemedim. Modem 24 saatir açıkken line uptime 7 saat görünüyor. Interfaces kısmında atladığım değer falan mı var acaba mtu falan bilemedim.





  • GokhanTR kullanıcısına yanıt

    Evet crc hatasından dolayı bağlantınız kopuyor hiç bu kadar yüksek hata görmemiştim bina içi kablolama sisteminizi kontrol edin ve duvardan modeme bağlantınızdaki kabloyu ve splitter'ı inceleyin. Eğer hepsi sağlamsa saha dolabından binanıza gelen kabloda sorun var demektir iş o zaman zorlaşır telekomun halletmesi gerekir.


    Edit: Dsl firmware atmadan kullanın belki son sürüm dsl firmware uyumsuz olabilir. Farklı dsl firmware deneyebilirsiniz ek olarak. 8.1.8.1.6 sürümünü deneyin özellikle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 14 Ocak 2021; 12:18:40 >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam bina içi kabloyu cat6 ile değişmiştik iki sene önce. Splitteri değişip deniyeyim ama uzun süredir kullandığımız airties 5650 de bu sıkıntı olmuyordu. Olmazsa tekrar 5650 yi bağlıyayım bir kaç gün bakalım bu sorun olacak mı.


    Benim anlamadığım openwrt belli bir süre internet ip vs algılamadığında neden kendini reboot etmiyor. Belki airties bu durumda kendi resetliyor gibi.


    Edit @altuntepe2 hocam kabloya ihtimal vermemiştim sağlam çıktı, sorun splittermiş. söküp direk bağladım 3 gündür kopma olmadı ve crc hatasıda yok. Teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 18 Ocak 2021; 13:23:39 >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Şehir değiştirdiğim icin Zyxel veya BT Home Hub v5 modem elimde yok şuan, derleyebilirim ama denemeden sizlerle paylaşmam uygun olmaz diye düşünüyorum. Şuan TurkNet'in verdiği saçma sapan ZYXEL VMG8623-T50B bir modeli kullanıyorum, ilk fırsatta openwrt bir modelle değiştirmek istiyorum. Veya bridge yapıp kendi routerimi kendim yapacağım.

  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.