Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
884
Cevap
27
Favori
63.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar
    bu modemi vdsl için hâlâ tavsiye eder misiniz?
    w9970 kullanıyorum bazen kopmalar oliyiryve çekim gücü zayıf, bu modem eski model ama kablosuz gücü daha iyi midir acaba.. teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar basic olarak başlarsak :) ben bu modemde xdsl istatiklerini göremiyorum.Bilen duyan gören varsa bir tarif edebilir mi? Her yerini karıştırdım ama bulamadım
  • stak S kullanıcısına yanıt
    Openwrt kuruluysa 192.168.1.1 ilk sayfada en altta görebilirsiniz. Orjinal zyxel yazılımsa eğer bende kurulu olmadığı için tarif edemiyorum ama çok detaylı bir istatistik verisi sunmuyor orjinal yazılım zaten sadece snr ve hat zayıflaması verisi vardı.
  • Sayın altuntepe2 güzel bir anlatım olmuş elinize sağlık. Uyguladım ve 18.06.8 kurdum. Sanırım 19 dan sonra yapı değiştiği için kurmadan önce bir takım işlemler yapmak gerekiyor. Modem için anlatımdaki firmwarelerin yarısını denedim ama henüz bağlantı hızı olarak şu an kullandığım Vodafone Huawei modemin üzerine çıkamadım. Başka bir problem de şu, sanırım ralink wifi çipim arızalı. Stock versionda wifi çalışmıyordu ve openwrt kurunca da çalışmıyor. Hatta network menüsünde wireless bile yok. bdivrik çipi ısıtarak çözmüş ama bende hava üfleyen havya olmadığı için normal havyanın gövdesini çipe yarım milim kadar yakınlıkta sabit tutarak ısıtmayı denedim ama lehim erime sıcaklığı olan yaklaşık 185-220 santigrat arası sıcaklığa gelip gelmediğine emin olamadım. Fazla da riske girmemek için vazgeçtim. Bu konularda bir tavsiyeniz olursa sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam saha dolabımdaki cihaz broadcom 147.153 görünüyor. Bu bilgiden yola çıkarak yapılabilecek bir şey var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    bu aralar yoğunum forumda takılamıyorum pek geç gördüm, hayırlı olsun openwrt modeminiz :) wifi çipi arızalı olan çok fazla oldu sizle birlikte demekki ralink çipinde kronik bir arıza var kesinleşti. ben dahili wifi zaten kullanmadığım için önemsemiyorum ama benim modemde halen bir bozulma olmadı wifi konusunda. sizde modemin wifi'ını fazla kafaya takmayın bence unifi ap alın ethernete bağlayın keyfinize bakın. saha dolabınızın çipi broadcom olduğu için doğal olarak en iyi eşleşmeyi yine broadcom çipli modemlerle yapar, benim broadcom dolabın firmwaresi 164.27 ama elimdeki huawei hg630a modemle de aynı hızı alıyorum bir fark yok bende. belki sizin dolabın firmwaresi biraz daha eski olduğundan yazılımsal geliştirmelerden yoksun olabilir. paylaştığım tüm dsl firmwareleri denediyseniz en stabil olanı kullanın 1 veya 2 megabit gibi ufak değerleri ciddiye almayın o kadar.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkürler hocam. Aslında ben de wifi kullanmayı düşünmüyorum çünkü modemin arkasında halihazırda openwrt işletim sistemine sahip bir router kullanıyorum. Asıl sıkıntım mevcut kullandığım Vodafone modemi yönetemiyor olmak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linkini verdiğiniz tüm firmwareleri henüz denemedim. Bu arada internet altyapım VDSL 2. annex a olanları da denemem gerekir mi sizce.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    vdsl için annex a veya b olması farketmiyor, adsl kullanıcılarının annex a kullanması lazım türkiyede. tabii adsl kullanmadığım için denemedim ama trde analog adsl kullanıyor diye biliyorum değişmediyse eğer. eski olanları değilde yeni olanları deneyin ben en son fritzboxdan çıkarttığımı kullanıyorum sorun yok hiç kopma yaşamıyorum hız stabil. 79 megabit ayarlı dolaptan tamamını alıyorum. eskiden 100 ayarlıydı naptılarsa bozdular artık 79 oldu ses etmiyorum 70 lira ödediğim için oris telekoma.
  • Tamamdır diğerlerini de deneyeceğim. Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meraktan soruyorum. opkg ile paket güncellemesi yapmak ne kadar gerekli? yapılsa ne olur? yapılmasa ne olur?

    ekleme:

    birde kendi derlediğimiz 19.07.3 den 19.07.4 e geçerken

    quote:


    git checkout v19.07.4
    ./scripts/feeds update -a
    ./scripts/feeds install -a
    make


    yeterli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 21 Eylül 2020; 7:23:10 >
  • mbunal kullanıcısına yanıt
    merhaba, iki sorunuza da net bir cevabım yok çünkü genelde yeni derlemelerde uzun sürse bile tamamen temiz başlangıç yapıyorum ben, opkg güncellemesi yapıp yapmamak size kalmış aynı androidde bir uygulama güncellemesi gibi düşünebilirsiniz güncelleme ile sorun giderilebilir veya aksine yeni sorun çıkabilir bunu denemeden bilemezsiniz her halükarda güncel iyidir diye düşünüyorum ben.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    sıfırdan 19.07.4 ile kendi ayarlarım çalışmadı. dns çözümleme olmadı. stubby veya artık başka her ise sıkıntı çıkardı. herhalde önce siteden indirip onunla bir deneyip sonra derlemem gerekecek. ne yaptıysam 19.07.3 için yaptığım ayarlar 19.07.4 de çalışmadı.
  • Wifi etkinleştiremedim çözüm önerisi olan varmı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 12 Ekim 2020; 22:19:0 >
  • @altuntepe2 şu anda önerebileceğiniz OpenWrt destekli modem hangisidir ? Tabiki piyasada bulunabileceklerden. Ebay'de BT Home 5 Openwrt yüklenmiş olarak satılıyor ama Türkiye'ye gönderim gözükmüyor.


    https://openwrt.org/toh/views/toh_modem_supported



    Şu an için Zyxel P-2812'de almayı düşünüyorum. Şu modelin Türk Telekom logosu dışında bir farkı yok sanırım ? :



    https://www.n11.com/bilgisayar/modem-ve-ag-urunleri/diger



    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hizli-vdsl-modem-vdsl2-vdsl-zyxel-p-2812hnul-f1-2-el_pdp_514179326




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 17 Ekim 2020; 13:10:54 >




  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Hocam iki ilanda aynı modem. N11 daki mavi tuşlu gözükse de açıklama kısmında belirtilmiş. """"sıfır kutulu ürünler stoktan aynı gün kargo.

    Türk Telekom fiber uyumlu

    modemler türk telekom logolu sıfır açılmamış paketinde ve garantilidir.

    ikinci el satışımız yoktur."""" Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 17 Ekim 2020; 15:55:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • motomurat kullanıcısına yanıt
    İkinci ele 200 TL çok bu cihazların wifi sorunu var. Sıfır olanı alırsanız cihazın wlan chip bir soğutucu takip kullanın uzun ömürlü olacaktır. Isınmadan dolayı arıza yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Triac3 T kullanıcısına yanıt
    2. El değil hocam bunlar. Yani satıcı sıfır garantili olarak belirtmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

    Beyler SQM neden yüklenmiyor herşey son sürüme güncellendi ? neden bilmiyorum sadece sqm ve qos yüklenmiyor

  • ipee kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Kernel sürümü nedeniyle hata alıyorsunuz. Aslında bir hata değil bilinen bir şey şöyle ki; bizim cihaza(mir4a) kurduğumuz firmware 19.07.4 temelli fakat bildiğiniz üzere bu sürüm resmi olarak mir4a destekli değil.


    Bizim firmware dosyasını kullandığımız geliştirici stable realese + snapshot'la gelen bizim cihaza özel patch'ler ile özel yeni bir sürüm hazırlamış. Yani özetle cihaza özel bir yazılım çalışıyor. Standart 19.07.4 değil.


    Bu sebeple mağazadaki her uygulama bu sürüme doğrudan kurulamıyor. Genellikle de kernel module tabanlı (kmod) olan sqm gibi paketlerde bu hatayı veriyor. Ama çaresi mevcut. İndirdiğiniz .zip dosyası içinde packages klasörü var. Bu klasörde 130+ .ipk dosyası var. O klasördeki tüm ek programlar bizim sürüm ile uyumlu. Onları offline olarak luci arayüzünden veya /tmp klasörüne kopyalayıp kurabilirsiniz. Bu bir yol.


    İkinci yol da şuZyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi  Geliştirici daha bir kaç saat evvel bizim cihaza özel yeni firmware yayınladı. Onda bu problem kökten çözülmüş. Geliştirici, custom repo eklemiş yazılıma yani doğrudan kurabilir hale gelmiş bu sayede. Onu da kurabilirsiniz. Daha dertsiz olacaktır böylece.

    https://github.com/araujorm/openwrt/releases/tag/v19.07.4-xiaomi-miwifi-3gv2-mt76updated-2020-10-22


    [quote]

    A custom repo was added, so that most modules should now be installable with opkg directly - no need to copy to /tmp, just use luci or opkg update followed by opkg install package.

    [/quote]





  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.