Şimdi Ara

Zyxel NSA 210 Rapid.den Download Nasıl Yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zyxel NSA 210 model harici kutu aldım. özelliklerinde HTTP ve torrent download yaptığı yazıyor. Torrent download da bir sorun yok ama, HTTP download u bir türlü ayarlayamadım. Rapid.share den download yapmak istiyorum. satıcıyada ayrıca sordum ve rapidden download yapar dedi. Bunu nasıl ayarlayabilirim.
    Rapid.share Premium üyeliğim ile download yapmak istiyorum.

Bu ürün hk. bilgi almak isteyen olursa elimden geldiğince yardım ederim.

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nsa-210-nsa-210-network-depolama-unitesi/productdetails.aspx?I_ID=42114

• Rapid problemini halledebildinizmi? Torrent indirme hızı kaça kadar çıktı. (Bu arada internet hızınız nedir). ve en önemlilerinden NAS dan PC ya aktarım hızınız kaç MBayt/sn dir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 14 Mayıs 2010; 14:31:25 >
  • benim için rapid den indirmesi önemliydi. böyle bir şeyin olmadığını anladığımda ürünü geri verdim.
    sizin internet hızınız kaç ise sonuna kadar kullanır. ama bunun için kullanıcının çok olması gerekir. benim internet hızı 2 MB dir. NAS dan PC ye aktarım hızı 10 MB / sn civarında dır.
  • Bilgi için teşekkürler. 10MB/ sn için bir kaç soru soracağım. PC ethernetiniz Gigabit destekliyormuydu ve Gigabit Swich/Hub/Router üzerindenmi yoksa direk PC ye takarak mı denediniz? Gigabit Etherneti olan cihaz için hız düşük gibi geldi o yüzden soruyoırum. Hızını düşüren çevre etmenler mi var yoksa NAS cihazın akatarım hız kapasitesi bumu? En az 30MB/sn ve fazlasını umuyordum..
  • Geçte olsa ufak bir ekleme yapmak isteği duydum.

Evet ne yazıkki arkadaşın dediği 10MB /sn değeri doğrudur. Gigabit network te ise en fazla 20 ye çıkıyor bu değer.

Bu ürün sadece torrent linklerini indirmek için alınır. Web server vs.. desteği var ama bi yandan torrent bi yandan da atıyorum web server icra edeyim derseniz cihaz apışıp kalıyo Ben almış bulundum Amacım torrent indirmek idi. En azından o işi beceriyor

Eğer ben illada pahalıya kaçmadan bir nas server edinecem diyosanız gigabit networkü olan bir makine toplayıp üzerine de freenas kurarsınız..

Bunlar ucuz etin yahnisi hesabı

Gerçek nas cihazlarıın başlangıç fiyatları 500 - 700 TL arası. TR de böyle malesef.

• Selamlar ben de bu üründen almayı düşünüyorum, öncelikle sormak istediğim birkaç soru var.

1. Bu aletin içinde kendi harddiski var mı? Yani hepsiburada.com da 2tb kapasite demiş ama emin olamadım içinde var mı diye, biiyorsunuz bu siteler çakallık yapmaya bayılırlar.

2. sorum da bende tek çıkışlı uydunet modem var, bu aleti alırsam kullanabilmek için bir de router mi almam gerekir.

3. ve son sorum da şu, bu alet üzerinden sadece torrent indirmek istiyorum, acaba bunu kendi seçtiğim bir programla (utorrent) yapabiliyor muyum yoksa aletin kendi sağladığı bir programı mı var?

Kısaca cevaplayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • 1- İçinden hdd çıkmaz kendiniz takmanız gerekli. Demek istediği 2TB ta kadar Bütün Sata hdd leri takabilirsiniz.
    2- Bu cihaza LAN bağlayacaksanız mecburen router yada switch almanız gerekli.
    3- Cihazın kendi torrent programı mevcuttur. Sadece onu kullanabilirsiniz.

Bana sorarsanız sadece download için akmayı düşünüyorsanız HD media player almanızdır. HD media playerda da torrent programı mevcuttur. Ayrıca Full hd filmlerde dahil bir çok filmi izleyebilirsiniz.

http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-movix-tank-full-hd-35-sata-hdd-mkvdts-hdmi-kablo-hediyeli-media-player-dkmvtank/ProductDetails.aspx?productId=bd85224&categoryId=112123

Linkteki sadece örnektir. Daha iyi modellerde mevcuttur. Mesela bu ürüne dahili hdd bağlamanız gereklidir. Bu sayede download edilen dosyayı hdd ye atar. İçine hdd takılan modeller mevcuttur.
    HD medialar Realtek ve Sigma cipli olarak ayrılırlar. Linkteki ürün Realtek ciplidir. Bildiğim kadarıyla Realtek cipli de sadece torrent ile download yapabilirsiniz. Sigma ciplilerde hem torrent hemde rapid, hotfile vb. premium ile de download yapabilirsiniz. Bu programlar ürünü aldığınız da içinde olmaz sonradan yüklemeniz gerekli. Sigma cipli ürünler için geniş yazılım desteği vardır.

Sigma cipli ve kullandığım ürün :http://www.hepsiburada.com/Liste/egreat-eg-m34a-media-player-sata-e-sata-15-m-hdmi-kablo-hediye-/ProductDetails.aspx?productId=bd84517&categoryId=112123

• western digital work edition II de bu özellik mevcuttur...
    bizzat kullanıyorum... hatta şifre bile giriyorsun ama hoşuma gitmeyen nokta toplu link veremedim bir de her link için şifreyi girmek zorunda kalıyorum....
  • Ben bu is için önceden agestar sonra performans icin atom pc kullanmaya basladim. Hem kendi işimi gorurken hemde torrent icin kullanıyorum. 20 w elektrik tüketimi var. Ama yaz tatili icin usb den hedef Ye otomatik atan bizim lazım...
  • Firmware güncellemesi yaptığınızı varsayıyorum.

Kondolunda Appl. kısmında pyLoad appl. seçerek yüklerseniz bir çok http down server destekleyen bir download manager kurmuş oluyorsunuz. Rapid-de var, üyelik girişi yapacağınız bir login ekranı da ayarlarında. Appl. konsolunda, nsa-210'un konsolunda linki veriliyor, user-pass ile girip işlem yapıyorsunuz.

Kısacası, yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 20 Mayıs 2012; 23:09:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABOOO

Firmware güncellemesi yaptığınızı varsayıyorum.

Kondolunda Appl. kısmında pyLoad appl. seçerek yüklerseniz bir çok http down server destekleyen bir download manager kurmuş oluyorsunuz. Rapid-de var, üyelik girişi yapacağınız bir login ekranı da ayarlarında. Appl. konsolunda, nsa-210'un konsolunda linki veriliyor, user-pass ile girip işlem yapıyorsunuz.

Kısacası, yapılıyor.

Bende resmini ekliyeyim bu iş için alacaklar için fikir olur...

Zyxel NSA 210 Rapid.den Download Nasıl Yapılır

• Yalnız ben son güncellemeden sonra açamıyorum bir türlü. Ne yaptıysam olmadı. Sayfa bulunamadı hatası alıyorum

Bunu yazdım. Ardından saniyeler sonra açıldı

Neyse aylar sonra da olsa bu da iyidir :)

Restart ettim şimdi, yine açılmıyor. Sıyıracam yakında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 14 Ekim 2012; 12:42:06 >
  • Benim kafama takılan üzerinde 1 gbit ethernet var ama ben cihazdan dosya kopyaladığım zaman 1.5 mb il 2 mb arasında hız ile atabiliyorum.Benim cihazdamı bir pronlem var anlamadım?
  • Benim sorun saatten kaynaklıymış. System Setting - Date/Time'dan Get from Time Server'ı seçip bir adres seçtim. Saati güncelledim. Sıkıntısız çalıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri26

Benim kafama takılan üzerinde 1 gbit ethernet var ama ben cihazdan dosya kopyaladığım zaman 1.5 mb il 2 mb arasında hız ile atabiliyorum.Benim cihazdamı bir pronlem var anlamadım?

Network - TCP/IP'deki Jumbo Frames açık mı? Routerın da Jumbo Frame desteklemesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 4 Kasım 2012; 1:25:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABOOO

quote:

Orijinalden alıntı: serseri26

Benim kafama takılan üzerinde 1 gbit ethernet var ama ben cihazdan dosya kopyaladığım zaman 1.5 mb il 2 mb arasında hız ile atabiliyorum.Benim cihazdamı bir pronlem var anlamadım?

Network - TCP/IP'deki Jumbo Frames açık mı? Routerın da Jumbo Frame desteklemesi lazım.

Evet açık router destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim?
  • Merhabalar arkadaşım,

Konu bayağı bir eskide kalmış. Belki bu mesajım bile ulaşmayabilir sana.
    Ben bu cihazı atıl depodan buldum. Seninle hemen hemen aynı yıllarda almışız ama neredeyse hiç kullanılmamış.
    Ben sizin gibi torrent veya rapid download vs yapmayacağım.
    Çok basit external HDD olarak kullanmak isityorum.
    CD si de yok. PC ye program kurmam lazım sanırım. Nasıl bağlantı kurabilirim?
    Zyxel sitesinden kurulumunu kaldırmış doğal olarak. Yardımcı olabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.