Şimdi Ara

ZyXEL modem de baglantı sorunu internet gidip gidip geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
7.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ZyXEL P-660HW-T1 v3 modem var 4 kişi kullanıyoruz
    internette gezinirken bazen siteler acılmıyor 3 dakika falan sora acılıyor bunu 30 dakikada bir yapıyor
    üst komşuda 15 gündür net alamıyorum dedi modeme reset attık düzeldi
    bütün komsularda aynı sorun varmış arada net gidiyormus
    ama online oyun oynuyorum online oyunda kopma olmuyor sadece internet sitelerine girmede sorun var anlayamadık gitti
    modemin ayarlarına giriyorum bi sürü ayar var hangisini yapacagımı anlayamadım kullanan veya aynı sorunu olan varsa yardım edebilirmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4libu -- 18 Şubat 2013; 11:45:04 >

• oyun, msn vb. programlar kopmuyor yalnızca internet gidiyorsa DNS problemidir, bilgisayarlara elle dns verilmişse kaldırıp otomatik yapabilir yada ttnet dns lerini bilgisayarlara elle verebilirsin 195.175.39.39 ve 195.175.39.40
  • tam benim için açılmış bir konuı, geldiğimi farketmiş birileri belli ki..

şimdi p600 serisi deyince aklıma p660 önceki seriler geliyor hemen. yani 660' ların durumunu anlatmaya gerek yok. o yüzden 600 serisi için çoktan miladını doldurmuş diyebiliriz sanırım. gerçi farketmiyor yani 660hn-f1z gibi bir modemde de bu tarz kopmaları gördüğüm için zyxel için artık klasik vaka olarak algılamaya başladım bu durumları. geçenlerde zyxel ile de bir telefon muhabbeti yaptım, üstelik cepten. araştırsınlar bulsunlar hatta dinlesinler konuşmayı. ayıptır yani soruma cevap almamı bırakın, sorumu anlamamak için elinden geleni yaptı karşımdaki kişi. halbuki sorduğum soru çok basitti. diyeceğim o ki; müşteri hizmetlerine telefon aç yardımcı olsunlar da demeyeceğim artık. o kadar ayar yeri var dediğin gibi de düşünüyorum belki de ayar tutturabilmek için o kadar ayarı eklemiş olabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

modeminizin adaptöründe aşırı ısınma varmı? ve bu sorun aldığınızdan berimi var ?

modemin adaptörüründe ısınma problemi yok aldıgımdan beri hiç dikkatimi cekmedi suan normal :)

Orijinalden alıntı: destuni

oyun, msn vb. programlar kopmuyor yalnızca internet gidiyorsa DNS problemidir, bilgisayarlara elle dns verilmişse kaldırıp otomatik yapabilir yada ttnet dns lerini bilgisayarlara elle verebilirsin 195.175.39.39 ve 195.175.39.40

otomatik yaptım olmadı ttnet dnslerini de denicem ama büyük ihtimal onlarda olmayabilir

Orijinalden alıntı: m4libu

bu arada modemin tam ismini yazdım
    P-660HW-T1 v3
    acaba ttnet le sözleşme imzalayıp yeni modemmi alsak diyoruz

önce modeminizi başka bir santral olan yerde denemeden modem almayın madem ısınma yok santral kaynaklı sorun olabilir, tahhütlü ücretsiz zyxel modem verirseler alın.

quote:

P-660HW-T1 v3

önce modeminizi başka bir santral olan yerde denemeden modem almayın madem ısınma yok santral kaynaklı sorun olabilir, tahhütlü ücretsiz zyxel modem verirseler alın.

zyxel den resmen soğudum alırsam airties falan düşünüyorum

quote:

quote:

P-660HW-T1 v3

zyxel den resmen soğudum alırsam airties falan düşünüyorum

arkadaşlar şu konuda yanlış yapıyorsunuz her ne kadar airties destekçisi olsamda bende airtiesle sorun yaşadım ama adamlar milyonlarca ürün yapıp satıyor ve bir ürün için tüm firmanın ürünlerinden soğumak olmaz benim görüşüm tabiki airties almanız ama airties yada zyxel verirseler alın derim diğer ürünlerin wirelessi 54mbps oluyor ve servisini bulmanız biraz zor oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

tam benim için açılmış bir konuı, geldiğimi farketmiş birileri belli ki..

şimdi p600 serisi deyince aklıma p660 önceki seriler geliyor hemen. yani 660' ların durumunu anlatmaya gerek yok. o yüzden 600 serisi için çoktan miladını doldurmuş diyebiliriz sanırım. gerçi farketmiyor yani 660hn-f1z gibi bir modemde de bu tarz kopmaları gördüğüm için zyxel için artık klasik vaka olarak algılamaya başladım bu durumları. geçenlerde zyxel ile de bir telefon muhabbeti yaptım, üstelik cepten. araştırsınlar bulsunlar hatta dinlesinler konuşmayı. ayıptır yani soruma cevap almamı bırakın, sorumu anlamamak için elinden geleni yaptı karşımdaki kişi. halbuki sorduğum soru çok basitti. diyeceğim o ki; müşteri hizmetlerine telefon aç yardımcı olsunlar da demeyeceğim artık. o kadar ayar yeri var dediğin gibi de düşünüyorum belki de ayar tutturabilmek için o kadar ayarı eklemiş olabilirler.

Aynı modem (P-660HN-F1Z) bende de var, bağlandığında pek kopma olmuyor ama bilgisayarı açmadan internet kesinlikle gelmiyor. Sadece laptop için kablosuz interneti açmak istesem bilgisayarı da birlikte açmak zorunda kalıyorum. Bu da bilgisayarın gereksiz yorulmasına ve elektrik israfına neden oluyor. Açtığımda bile bazen "tanımlanamayan ağ" hatası alıyorum anca reset atınca düzeliyor. Ethernet kaynaklı kopmalar da yaşıyorum arada. Airties modemimde böyle bir sorun yoktu modemi açtın mı direk gelirdi.

Airties de işe yarayan MTU ayarı da işe yaramıyor Zyxel de. Değeri kaç yaparsam yapayım hız da değişim olmuyor. N destekli, daha iyi çeker diye gittim aldım önceki modeme kıyasla 1 diş arttı güya 100 metre iç, 300 metre dış çekim gücü var. Ne pişmanım var ya 130 TL verdim şu modeme. Eski Airties RT 204 modemime kıyasla tek artısı 4 port olması. En azından laptopum için yeni ethernet kablosu aldım da diğer portlarından birine takıp doğru hız alabiliyorum. Tabii bunu 20 TL'lık port çoğaltıcı ile de yapabilirdim ama o kadar para vermişim kullanayım bari diyorum ne yapayım.

• arkadaslar iyi aksamlar...benim sorunum biraz farklı zyxel modemi kullanıyorum telefonla wireless bağlanmak istediğimde wireless gözükmüyor ama modeme reset atınca bağlanabiliyorum gün içinde sürekli reset atmak zorunda kalıyorum.Bu wireless bağlantısının gidip gelmesi sorununu nasıl çözebilirim yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler .
    Kullanmış oldugun modemin yazılımı güncel degıldı onu kontrol et cıhazının modeline gore ftp.zyxel.com.tr adresınden zyxel urunlerıne giriş yaparak modeminin yazılımını bulup ındırebılırsın yazılım guncelleme yapman lazım

Orijinalden alıntı: darkhardware

Kullanmış oldugun modemin yazılımı güncel degıldı onu kontrol et cıhazının modeline gore ftp.zyxel.com.tr adresınden zyxel urunlerıne giriş yaparak modeminin yazılımını bulup ındırebılırsın yazılım guncelleme yapman lazım

benim modem eski olduğu için güncellemesi yoktu mail yoluyla güncellemeyi yolladılar güncelledim ama sorun hala devam ediyor
    soyle bır işlem dene hattına baska bır modem bağla aynı sorunu ıkıncı modemınde verırse hatta sıkıntı oldugunu gosterır baglamıs oldugun ıkıncı modemde sorun olmaz ıse zyxel modemde sıkıntı var demektir.
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    malesef çözemedik kardeşim asus n14u almayı düşünüyorum herkes onu tavsiye ediyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.