Şimdi Ara

Zürafa yüzer mi? ;)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

;)
    Bir haberde okumuştum. Size de sormak istedim.

• suya girer çırpınır çırpınır bir halt edemez.
  • Her hayvan doğuştan yüzme bilir demişti din hocamız ne alakaysa söyledim işte
  • O vücutla suda denge sağlayamaz.
  • yüzer bence
  • Periskopu var yüzmezse hayvanlar alemine ayıp olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.A

Her hayvan doğuştan yüzme bilir demişti din hocamız ne alakaysa söyledim işte

Hala yüzme bilmiyorum
    />
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaplan evcilleştirilebilir mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nanuk

quote:

Hala yüzme bilmiyorum
    />

Sen hayvan mısın :)
  • tek sorunun bu olsun kardeşim
  • -zürafalar neden yüzemez Füleyha?
    -neden necdet?
  • Suya sadece serinlemek için girer suda yatar yani 10 m derine dalmaz bacakları uzun olduğundan yüzeceği yere kadar gitmez

Zaten ben yüzen hayvan grmedim bi yere kadar gider serinler geri cıkar ama tekneden atarsan yüzer aradi farkı anlamışınızdır
  • sadece tahmin
    vücut yapısı dengesiz olduğundan yüzebileceği konusunda baya şüpheliyim bence yüzemez ama bogulmaz da
    su yüzeyinde kalabilir ama kedi köpek gibi rahat bir şekilde yüzeceğini hiç sanmıyorum
  • o boyla yüzmeye ihtiyacı olmaz
  • neden yüzemesin çıtalar koşabiliyoken
  • ZÜRAFALAR YÜZEMEZ..BİLİMSEL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nanuk

quote:

Hala yüzme bilmiyorum
    />

• Henüz suya girip yüzen bir zürafa görülmese de bilgisayar simülasyonları uzun boyunlu, uzun bacaklı bu doğa harikasının ‘yüzebildiğini’ göstermiş.

ntvmsnbc
    Güncelleme: 11:58 TSİ 28 Haziran. 2010 Pazartesi

Filler dahil memeli hayvanların çoğunun yüzebilmesine karşın, doğa ya da doğa belgesellerinde zürafaları yüzerken görmeyen bir paleontolog, bir bilgisayar uzmanının yardımıyla sorunun cevabını aramış. Sonuç; Bilgisayar simülasyonları, artistik puanları düşük de olsa zürafaların yüzebileceğini gösteriyor.

Kanada’daki Royal Tyrrell Müzesi’nden paleontolog Donald Henderson ile Potsmouth Üniversitesi’nden (İngiltere) Darren Naish, Doğu Afrika memelileri atlasındaki zürafa (Giraffa camelopardalis) yararlanarak bilgisayarda bir “sanal zürafa” oluşturmuşlar. Sonra da zürafanın seviyesi yükselen su içinde duruşunu simule etmişler. Suyun seviyesi 2,8 metreye ulaşınca hayvanın ayaklarının tabandan kesildiği ve yüzdüğü görülmüş.

Ama ne yüzüş! Kalçaları omuzlarından daha yüksekte, uzun boynu suyun üzerine boylu boyunca yatmış, ağzı ve burnunu zorlukla su üstünde tutabiliyor. Ama olsun, göbeği ve ayakları havaya dönmüyor, daha da önemlisi batmıyor.

• suya bi atalım bakalım boğulursa kurtarırız
  • Onu bilmem ama boğulmayacağı kesin. Kafası dışarda kalır, sırf boynu 4,5 metre zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Onu bilmem ama boğulmayacağı kesin. Kafası dışarda kalır, sırf boynu 4,5 metre zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.