|
Merhaba. Türk Telekom acilen bu router'ı vermekten vazgeçmeli. Tonla güvenlik açığı var ve firmware düzenli güncelleme almıyor özellikle alternatif İSS kullanıyorsanız, Telekom daha cihaza müdahale edemez. Son 1 haftadır başka bir Router'a geçiş yaptım kimseye de marka model söylemiyorum. RAT Saldırı tehdidi almıştım, bunun üzerine cihaz değiştirdim. EPROM ile BIOS'u kökünden kazıyıp tekrar BIOS attım. Yerleşik Kök Hesabı ve DNS Yeniden Bağlama Güvenlik Açıkları, ZTE H298A'da sabit kodlu bir kök yönetici hesabı vardır ve DNS yeniden bağlama saldırılarına karşı korunmaz. Bir saldırgan, kötü amaçlı bir web sitesi aracılığıyla bir kullanıcının yönlendiricisini uzaktan kontrol edebilir. Kaynak: The Register Uzaktan Kod Yürütme Güvenlik Açığı (CVE-2019-3421), ZTE H298A'nın web arayüzünde, saldırganların uzaktan keyfi komutlar çalıştırmasına olanak tanıyan bir arabellek taşması güvenlik açığı bulunuyor. Kaynak: Medium HTTP Hizmeti Uzaktan Kod Yürütme Güvenlik Açığı (CVE-2024-45413 ~ CVE-2024-45416), H298A da dahil olmak üzere birçok ZTE yönlendiricisinde, tamamı HTTP servisleriyle ilgili dört ciddi RCE (uzaktan kod yürütme) açığı bulunduğu tespit edildi. Kaynak: wr3nchsr Güvenlik Blogu Türk Telekom müşterilerini düşünerek hareket etmeli. Güvenlik açıkları olan bir cihaz verip milyonlarca kişinin hayatını riske atıyorlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 16 Mayıs 2025; 17:8:15 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt