Şimdi Ara

ZTE, ABD'deki yasağın kalkması için ilk ödemeyi yapmaya hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Çin'in önde gelen teknoloji şirketlerinden ZTE, ABD'nin; İran ve Kuzey Kore'ye uyguladığı ambargoyu ihlal ettiği için son birkaç yılda pek çok kez ülkedeki yetkili kurumlarla karşı karşıya gelmiş ve ciddi para cezaları ödemişti. Bu yıl yine aynı konu nedeniyle ZTE hakkında inceleme başlatan ABD Ticaret Bakanlığı ise nisan ayında şirketin ABD'deki operasyonlarını durdurmuştu. ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz ay yaptığı açıklama ile yasağın yakın zamanda kalkacağı bilgisini paylaşmıştı. Yasağın kaldırılması için harekete geçen ZTE ise ABD'ye ilk ödemeyi birkaç gün içinde yapmayı planlıyor.


     

    400 milyon dolarlık ilk ödeme yapılacak 

    ABD'deki yetkililerin ve ZTE'nin 7 Haziran'da imzaladığı anlaşma uyarınca ZTE, ABD'de tekrar faaliyet gösterebilmek için toplamda 1 milyar dolarlık ödeme yapacak. Bu ödemenin yanı sıra benzer bir ihlalin bir daha gerçekleşememesi adına hükümet yetkilileri tarafından ZTE'nin işlemleri adım adım takip edilecek. Çinli şirket 1 milyar dolarlık miktarın 400 milyon dolarlık kısmını önümüzdeki günlerde ABD Ticaret Bakanlığı'na ait bir havu hesabına yatıracak.


     

    Bu ödeme sonrasında şirketin ABD'deki operasyonlarını ne zaman başlatacağı şu an net olarak bilinmiyor zira ödeme ABD hükümetinin yerine getirilmesini istediği şartlardan sadece biri. Anlaşma kapsamında şirketin yönetim kurulunu değiştirmek gibi diğer şartları da sağlaması gerekecek. Bu şartlar sağlanır sağlanmaz ZTE'nin yeniden ABD'de faaliyet göstermesi bekleniyor. 








  • Amerika gelene geçene cezayı kesiyor. E herkes ödemek durumunda eli mahkum, o kadar büyük pazarı kaybetmeyi kimse istemez. Ayrıca ABD'deki bankalarda bulunan paraya da el koyar ABD hükümeti, ceza ödenmezse...

  • ÇatlakMerlin kullanıcısına yanıt
    Abd halkı her yerde zte yi destekliyor, beyaz sarayı yerden yere vuruyor.
  • vay be adamlar göz göre göre firmalardan haraç kesiyor.

  • Bu Trump bildiğin mafya. Ne beklenir ki bunlardan kim bilir nasıl zengin oldu. Amerika'da Cumhuriyetçi Parti dünyanın içine edip gidiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.