Şimdi Ara

Zorunda olma durumu ve küçük kararlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesela şu an yapmam gereken şeyler var. İş bulmam lazım, hayatımı düzene sokmam lazım erken kalkmam lazım. Bunların hepsini biliyorum ama bir türlü bunları yapma moduna geçemiyorum.

    Zorunda olma haline giremiyorum. Dürtülerimi ve kolay yolcu isteklerimi bastırmam gerekiyor ama bunları bastıramıyorum çünkü genelde "neden olmasın?" kafasıyla hareket ediyorum.

    Mesela geceleri kahve içiyorum, bu yüzden sabaha kadar uyuyamıyorum, bu yüzden öğlen 3'te kalkıyorum, bu yüzden de hayatımın düzeni tamamen kayıyor uykusunu alamamış salak birine dönüşüyorum. Eğer o gece kahve içme konusunda kendimi durdurup içmeseydim tüm bu lanet olası sonuçlar yerine uykusunu almış ve belki de bu sayede olumlu bir zincirleme reaksiyon oluşturacaktım.

    Her gün -1 şeklinde ilerliyorum, bu -1'ler bir gün toplana toplana -999 haline gelecek ve içinden çıkılması imkansız bir duruma gireceğim, sonuç ya kendimi öldürmem ile ya da bir şekilde zarar görmem ile sonuçlanacak.

    Her gün kendim için verdiğim bu negatif kararların uzun zaman içinde ağzıma büyük sıçacağını biliyorum. O yüzden bir an önce bu küçük gibi gözüken dürtüsel kararlardan geri dönmem gerekiyor.

    Bu (-) kararlarınızı siz de düşünüp bir yere yazabilirsiniz. Bunları (+) lar ile değiştirmemiz gerekiyor.

    Bu küçük kararlarınızın uzun vadede ne kadar etkiye ulaştığının grafiği :
    Zorunda olma durumu ve küçük kararlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barryallenn -- 13 Aralık 2021; 3:52:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • hocam bu grafiği nereden aldınız

  • newtonun bi yasasıydı galiba, bir madde hareket halindeyse hareket halinde kalmak ister, hareketsiz ise hareketsiz kalmak ister gibi bir şeydi. aynı şey insanda da geçerli .


    bir şeyi yaparken yapmaya devam etmek istersen, yapmazken de yapmamaya devam etmek istersin.


    tavsiyem şunu yap; bilgisayarı müziği telefonu her şeyi bırak. bi sandalyeye otur öyle sessizce dur. ve kalkma sandalyeden taa ki yapman gereken şeyi yapmaya karar kılana dek.

  • hiçbir zaman çalışmadım çalışmam da istemiyorum cünkü bu kadar basit bir bankta yatan evsiz şarapçı olmak daha cazip geliyor bana

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.