Şimdi Ara

Zorlu Apple Store de Tartisma Cikti (VIDEO) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
5
Favori
8.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu tarz konulara bir şey yazmak hiç huyum değildir de dayanamadım.

Müşteri haklı diyenlerin kafa yapısını anlamak cidden güç. Herhangi bir hastaneden randevular dolu olduğunda ne yapıyorsunuz arkadaşlar ? Başka hastaneden randevu alıyorsunuz. İşte aynı durum burada da geçerli. "Yetişemiyorsan 1 şube açmayacaksın o zaman!!111!, hebele hübele" diyen arkadaşlar, ülkede apple store yokken de garanti işlemleri distribütör firmalar aracılıyla yürütülüyordu. Yani cihazlarınızı götürebileceğiniz sadece 1 yer yok. Adam randevular dolu diyorsa kardeşim, hemen bir yan semtteki artı bilgisayara yada troy mağazasına yada puma mağazasına bilemedin bilkom mağazasına götüreceksin cihazını.

Yakın bir vakitte macbook adaptörüm bozuldu, aradım randevu veremiyoruz ancak şu bayilere de götürebilirsiniz, mail olarak da adresinize en yakın bayileri yolluyoruz dediler. Bunu anlatırken kullandığı türkçeyi zorlasak türkçe bilmeyen birisi bile anlardı sanırım. TDK gibiler mübarek. Her neyse götürdüm ve değişim işlemim halledildi.

Başka firmaların garanti servislerinden fırça yemeye o kadar alışmışsınız ki insan gibi davranan olunca özgüven patlaması yaşıyorsunuz.

Yaşasın samsung ?

Not: Apple çalışanı değilim.

• iste turkiyede hizmet sektorundeki durum.o firmanin urununu aldi diye sirketi aldigini sanan terbiyesiz , seviyesiz insan profilimi.sen kimsin ki ole deli dana gibi boguruosun orda ? avrupa yada amerikali insanlari ovmeyi sevmem emperyalistlerin politikalarini da begenmem ve turkiyenin avrupa birligii die avrupanin kapisinda takla atmasina da karsiyimdir her zaman. yerim avrupa birligini ancak avrupa insani boyle kultursuz , cahil deil bi sorun olunca insan gibi soylemesini biliyor.boyle kalitesiz deil.apple store yokken surunuodunuz teknik servis die.randevun yoksa bekleyeceksin arkadas herkes nsl bekliosa talep cokki bekliosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technoB -- 22 Ekim 2014; 23:48:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brhmrsln

yakinda amerika cihazlariyla ilgilenmemeyr devam ettirdiklerinde zorlu apple da cam cerceve kalmaz size söylüyorum burda

Şiddet taraftarlığı ve/veya özendirmesi mi yapmaya çalışıyorsunuz? Kanunlarda bile bu suçtur ve yeni düzenlemelerle daha da ciddi boyutlarda suç sayılacak!...

Ayrıca merak etmeyin, AppleStore'un camları yeterince sağlam ve kalındır!...

Amerika cihazlarıyla niye ilgilenemediklerini AppleStore açıkça söylüyor. Ama sizler (bazılarınız) bunun nedenlerini anlamak istemiyorsunuz ya da anlama kabiliyetine sahip değilsiniz.

Madem ki mağdursunuz, bunu sadece Apple TR'ye değil, bir de Sanayi Teknoloji Bakanlığına, BTK'ya ve sair kurumlara bildirin; oralardan sizi dinleyen/takan olabilirse konu da kısa sürede (belki...) hallolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

Randevu alamamız Apple'ın suçu değil. Şu forumda da bulunan çıkarcı,çakal olan 10larca randevuyu aynı anda alıp sonra satan kişilerin suçu. Adamların belli bir kapasitesi oluyor, onun üzerinde alıp müşterileri madur etmek istemiyorlar. Ama bizim çakallar sağolsun hepsini topluyor. Ayrıca Apple Store'da tartışma çıkarıp sürekli bu şekilde randevu alınmaya başlarsa işte o zaman iyice ortalık karışır.

Ayrıca videodaki insanlar için bu nasıl kaba cahil bir tutumdur. Bir kızı köşede sıkıştırıp Avrupa'da Amerika'da 1 dakikada değişim var diyip çalışanlara bağırarak mı adam olunuyor? Böyle insana bırakın değişimi parasını verip cihazı geri alacaksın. Gidip şu fırsatçılara sesini çıkarsalar ya, 10larca randevu alanlara, yemez götleri. Anca böyle insanlara artistlik yaparlar Avrupayı örnek gösterirler ama insan olarak bırakın hoşgörüyü karşıdakine saygısı olmayan insanlardır. Gitsin Avrupa'ya Amerika'ya baksın bi insanlar birbirlerine nasıl davranıyor, randevu alıp satılıyor mu? Olay Store sayısı desek ilk açıldığı zamanlarda sorunsuz olan randevu sistemi şuan neden böyle bir düşünün.

Ayrıca randevusuz için olan bir sıra var. Beklesin orada o sırayı. Gerçi bizim ülkemizde her yerde her şeyde cazgırlık çirkeflik yaparsan kazanıyorsun. Ki ülkenin büyük bir çoğunluğuda öyle. Ve bu ülkede bir yer güzel bir şey yapıyorsa, beğenilmez, taşlanır. Bu ülkede kötü kalitesiz bir şey yaparsan kral olursun. Ne kadar kalitesizlik, ne kadar müşterinin (insanların) ağzına sıçmak, ne kadar kazıklamak onları; o kadar prim yapar, insanlar seni o kadar çok sever.

apple ın suçu .. apple bunu düşünemiyor mu koy tc veya imei ile randevu almayi cok mu zor bunu yapmak ???

• quote:

Orijinalden alıntı: argimax

Adamlar haklı sonuna kadar ürettiği ürüne nasıl destek vermez

Caaaanım ülkemizin "anlayış dolu" kanun/kuralları NEDENİYLE destek veremiyorlar; bunu da 999. kez söylüyorum?

N'apsınlar Apple TR olarak? Kaçak ürün mü soksunlar, yedek parça olsun diye???
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudf2

Kusura bakmayın ya hemen atlamışım ben. Aslında ne olursa olsun o kadar kaba olmamam lazımdı, özür dilerim. Şimdi aslında şöyle bir şey var, ülkemizde paralel ithalat maalesef yasak değil. Normalde Apple Store'lar nereden olduğuna bakmaksızın servis vermeye çalışır ama ülke yasaları ve bazı zorluklar bu diğer model değişim ürünlerinin ülkemize girişini yasaklıyor. Şu anda dünyada bir-iki ülkede bütün iPhone'lara destek verilemiyor. Bu ülkeler, Türkiye, Brezilya, Çin. Ama Apple bu zorşukları aştığı zaman hemen bu cihazlara da destek verilmeye başlanacak.

Evet bu işin, gizli sorumluları:

1) Paralel ithalat,
    2) Kişisel ithalt'dır.

Ancak her iki olay da maalesef evrensel olarak geçerli. Ben 3 yıl önce Hong Kong'dan 2 adet iPhone 4S almıştım; sim-free olarak. Her ikisi de Amerika cihazı çıktı. Sonuçta "evrensel" olma adına, TR'de de geçerli. Maalesef bu durumda söylenebilecekler: "gülü seven dikenine de katlanır" tarzı bişeyler olmak zorunda...

• Türkiye'de ilk teknolojik üründe ilk 20 gün denen bir sınır varken, hatta telefonlarda simkart takıldıktan sonra bazı firmalar değişim konusunda sıkıntı yaratıyorken apple ın ne zaman vereceği belli olmayan randevuyu millet neden beklemek zorunda? Ürün belki gerçekten ayıplı ve adama bu cihaz gerçekten lazım. Eğer randevuyu ileri tarihe atarsan ve sonrada bu cihaz ilk 20 günü geçti dersen müşterine ki Türk vatandaşı bundan korkuyor,yaşanmışlıklar... Adam da tepki gösterir...

apple yurt dışındaki garanti koşullarında verdiği hizmeti burada sunma gibi plan yapmış sanırım ancak o burada sökmez.
    Kendine ait bir garanti belgesi basar , kendi kurallarını koyar,ilk 20 günü ortadan kaldırır, ürünün fabrika çıkışı hatası olduğu kanıtlanırsa 2 yıl içinde değişim-iade yapılacağını beyan eder ve bu randevu sistemi hakkında tüm ürünlerinde daha ürünün kutusunun üzerine,içine,ürünün önüne koca koca harflerle yazarsa belki o zaman bu randevu sistemi tutar.

He orada samsung ile ilgili laflar sarf etmek yanlış olmuş ve her ne olursa olsun karşıdakinin bir birey olduğunu, T.C. vatandaşı olduğunu,amerikalı firmanın verdiği yetkiler ile hareket ettiğini , yetkisi olsa elinden geleni yapacağını bilerek konuşmak gerekir.

---

Buradaki cingar çıkması sebebine gelince, biraz izledim, aradaki seslerden anladığım kadarıyla apple ın resmi distribütörü bilkom'dan alınmayan ürün ile ilgili de bir sıkıntı var apple store de destek almak istemişler ve apple storeun dayatmasının sebebi de bu.

başka distribütörün ürününe hiç bir zaman bakılmaz - bakılamaz... Bu konuda apple ın başka bir yaklaşımı varsa bilemeyeceğim ancak hiç sanmıyorum....

İphone ları Türkiye ye getiren bir kaç firma var ve hiç biri bir diğerinin getirdiği ile ilgilenemez diğer teknolojik ürünlerde de böyledir.

--

Şuda var, bir arkadaş yorumunda bahsetmiş, tek servis noktası burası değil, başka yere götürebilirler, oradaki çalışan yetkililer acaba bu konuyu da paylaştılar mı müşteri ile?
    Ürünlerin distribütör firmalarının bir çok servis noktaları var, Apple store ; adı üzerinde store, yetkili servis hizmet noktası değil sadece satış noktası aslına bakacak olursak...

--

Tüm bunları bir iphone karşıtı olarak yazıyorum

Yaşasın Android Ve SONY :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan5888 -- 23 Ekim 2014; 0:28:00 >

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Yine de Apple'ın Amerika cihazları için durumu çözmesi lazım. Yani bakıyorum telefon fiyatları almış başını gitmiş. Çoğu kişi garanti sorunu olmasa cihazını Amerika'dan alır. Siz yine iyimişsiniz iPhone 4S ve öncesinde farketmiyor Amerika cihazı olması çünkü dünya çapında tek model var. Yani burada o cihaza servis verilebiliyor. İşler iPhone 5 ile karmaşıklaşıyor, 5s ile çıkılmaz bir hal alıyor. Neyse ki iPhone 6'larda cihaz modellerini azalttılar da, insanlar şimdi biraz daha rahat edecek garanti konusunda.

• Bagirip cagirmayla sorunlar cozulecekse, herkes her yerde bunu uygulasin o zaman

• M_K_B kullanıcısına yanıt
    En anlamlı söz mü? Acıyorum sana.
  • bağır çağır sonra randevuyu al lan kafaya bak ya... sen randevuyu alsanda almasanda apple sana satmış satacağını mübarek insan..Tepkiye bak abi ya cidden acıyorum bu insanlara
  • BurcuHale kullanıcısına yanıt
    Peki diğer firmalar ne yapıyor ?
    Cihazı sizden alip 20-30 gün bekletiyorlar.Bazen Tamir etmeden gönderiyorlar yada başka bir yerini bozuyorlar.1.5 Ay garantide dursa bile değişim içim mahkemeye vermeniz gerekiyor.

Apple böyle bir şey yapmıyor.Randevunu al ve gel diyorlar...
  • Simdi tarafsiz olalim : telefon aldiniz bircsebeple bozuldu ve telefon cidden en pahali telefonlardan biri. Simdi telefonunuzu yaptirmak icin randevu almaniz gerekiyor hadi bunada eyvallah ama randevu herhun sayili alamiyorsunuz telefonsuz kalmayi hanginiz goze alir ? Belki bazilari dogru bir uslup gostermemis olabilir ama sonucta bu olay patlayacakti cunku insanlar magdur

• Konuya bakarken az önce randevu durumuna bakiyim dedim, cumartesi akşamı 20:10'da bi randevu buldum
  • Amerika yine ülkeyi karıştırmayı başardı kıç kadar cihaz sayesinde.

• gecen sene almanya da apple store bile degil SATURN den ipad air ilk ciktiginda, aldim airi ciktim magazadan yemek yerken kontrol ettim olu pixel var geri goturdum tak yenisini aldim . son 4 kutu ipad vardi sansima da 3'u 16gb. Aldigimda bu defa magazadan cikmadan kontrol ettim. Olu pixel vardi yine. gosterdim iki belge doldurdular tak yenisini verdiler. 3.cu de hic bi sorun yoktu aldim ciktim. Ve bu apple store bile degil. saturn ( bu da boyle bir animdir iste ::D)
    Okay su ki magaza sayisi az burda ee apple gelmis millette de haklilik payi var tabi. Ama ikinci el bolumunde randevunsatan gordum onlara ne demeli?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • verdiği 3 kuruş parayla kendini lord zannetmek bu işte. yaptıkları şey tam anlamıyla medeniyetsizlik. sonra türkler barbar denilince kızar birde bunlar. yahu apple sana hizmet vermek istemiyor mu? avrupada çatır çatır hizmet veriyorsa burda neden vermek istemesin. diyorlar ki avrupada böyle değil. tamamda orda bir sürü mağaza var, talepler farklı, halk kitlesi farklı, her şeyi geçtim burada bu kadar nüfusa 1 mağaza var. normal bu yaşanılanlar. değişimi duyan apple a koştu eften püften şeylerden dolayı değiştirmeye çalışanlar, randevu satanlar vb. değişime önce kendinden başla demişler. önce zihniyet düzelicek sonra kurumlar kendilerine dikkat edecekler. bu olayda apple ın hiç bir suçu yok. birde sanki çalışan bu durumdan suçluymuş gibi çalışana atarlanmalar falan. toplumun huzurunu bozmaktan yaka paça atsalardı keşke ordan. herkes nasıl randevu alıyorsa sende alacaksın. bağırıp alacağını sanmak barbarlıktır. ha alamadın mı o zaman git diğer servislere. keşke randevu vermeselermiş. mağaza çalışanlarının şu konuda bir tecrübesizliği var. böyle durumlarda müşteri sakinleştirilir başka yere alınır. böyle diğer müşterilerin önünde sorun çıkartmalarına izin verilmez. şimdi bir mağaza daha geliyor. zamanla düzelecek her şey.

• ne randevusu beyler bu
  • Apple'cıyız hakkımızı alırız aga Helal olsun sizd hakk aramayı bırakırsak ülkünin hali ne olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

quote:

Orijinalden alıntı: brhmrsln

yakinda amerika cihazlariyla ilgilenmemeyr devam ettirdiklerinde zorlu apple da cam cerceve kalmaz size söylüyorum burda

Şiddet taraftarlığı ve/veya özendirmesi mi yapmaya çalışıyorsunuz? Kanunlarda bile bu suçtur ve yeni düzenlemelerle daha da ciddi boyutlarda suç sayılacak!...

Ayrıca merak etmeyin, AppleStore'un camları yeterince sağlam ve kalındır!...

Amerika cihazlarıyla niye ilgilenemediklerini AppleStore açıkça söylüyor. Ama sizler (bazılarınız) bunun nedenlerini anlamak istemiyorsunuz ya da anlama kabiliyetine sahip değilsiniz.

Madem ki mağdursunuz, bunu sadece Apple TR'ye değil, bir de Sanayi Teknoloji Bakanlığına, BTK'ya ve sair kurumlara bildirin; oralardan sizi dinleyen/takan olabilirse konu da kısa sürede (belki...) hallolur.

bu cihazı satarken uluslararası garanti demekten geri durmuyor ama. uluslararası garanti diyorsan ama sı olmayacak. apple çalışanı " devlet bizim amerikan cihazlarıyla ilgilenmemize izin vermiyor " dedi " komiksin " dedim sadece. apple çalışanları bile twitter dan amerikan cihazlarıyla ilgilenmemeleri üzerinden dalga geçiyolarsa sorun var. parelel ithalatsa ölün veya ölü taklidi yapın diyorsun resmen

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.