Şimdi Ara

ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞMAK İSTEMEYİNCE 'OO BEYİMİZ RAHAT İŞ ARIYOR' MUAMELESİ GÖRMEK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
6
Favori
19.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun vadede cozum olabilecegini dusundugum bazi tavsiyeler (6 gun 12 saat ve 2000 TL verilerinden, herhangi bir mesleki vasfinizin olmadigini, asgari ucretli oldugunuzu, ne is olsa calistiginizi dusunerek):

    1) Asgari ucretle de olsa, olabilecek en kaliteli is sartlari olan yere girmeye calisin. Mesela yurtdisi menseli, Starbucks vb yerler daha iyi sartlarda calistiriyor olabilir mi?

    2) Asgari ucretle calisilabilecek yerlerde ve o gelirle omur de gecmez, huzur da olmaz. Bu durumdan sizi kurtaracak vasiflar elde etmeye calisin. Mesela universite okumamis olabilirsiniz ama zekaniza ve calisma azminize guveniyorsaniz, artik internetten teknoloji, yabanci dil, mesleki vasif vb. herseyi ogrenebilirisniz (Ornegin, Youtube, Udemy, Coursera vb sitelerden). Bos vakitlerinizi yararsiz seylerle (Instagram, twitter, vb) gecirmek yerine buralardan kendinize faydali kanallar bularak vasif edinmeye calisin.

    3) Universite okumamis iseniz ve imkan varsa okumayi dusunebilirsiniz.

    4) Yurt disina acilabilmek icin firsatlari, sanslari kollayin. Mesela gocmenlik piyangolarina girmeyi kacirmayin (Greencard vb.)

    Kolay gelsin.




  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    5) Bulundugunuz aile-akraba ortamindan, belki kucuk sehirden kurtulmak icin, buyuk sehir asgari ucretli islerini arastirip, oda basi bir kac kisiyle ev payalasabileceginiz, yeni bir hayata gecmek de sorunlari hafifletmede ilk etapta faydali olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReflexAction

    Kardeşim aç youtube a amerikada yaşayan beş parasız giden Türklerin videolarına adam günde 4-5 saat pizza dağıtıyor sonra evinde yatıyor istesem daha çok çalışır daha çok kazanırım bana yetiyor diyor sen ne anlatıyorsun senin kuzenin çok çalışıyorsa ona görede kazanıyordur

    Alıntıları Göster
    Forumda laf anlatılacak en iyi adamı seçmişsin. Boş duvara konuşsan daha iyi.

    Yalnız bir dediğinde haklı(ilk defa ) Batı ve kuzey avrupa, avustralya&yeni zelanda, singapur kanada tarzı ülkeler hariç dünyada çalışma saatleri insani değil. Böyle yazınca çok gibi gözüktü ama dünya nüfusunun %20si bile değildir o ülkeler. Maalesef dünya böyle bir yer...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozhanbayram

    Öncelikle şartlar vs bu konularda çok haklısınız ancak az maaş olan bir işte çalışıyorsanız bu sizin kendinizi geliştirmediğiniz anlamına gelir. Cv lerde İngilizce orta veya iyi standart yazıyor. Kimsenin iki kelime konuşabildiği yok. Zaman yönetimi, proje yönetimi, insan yönetimi vs vs gibi kişisel gelişimden bihaber. Vizyonunu genişletmek için birkaç ülke gezmek hayatı yönetmek için bir hedef yok. Eğitim zaten yok. 2. Üniversiteyi bırak normali bile yok sonra bu maaşlar çok az kardeşim deyip ahkam kesmekle bu iş olmuyor. Herkes masabaşı plaza işim olsun derdinde kendine yaptığın bir yatırım var mı? Yok. Ozaman parada yok. Gerçek hayata hoş geldiniz. Ben 40 yaşından sonra 2 üniversite okudum. 3 yıl İngilizce kursuna konuşma üzerine gittim 17 ülke gördüm. Yaklaşık 18 gelişim programına katıldım. Şuanda iyi bir işim ve maaşım var hepsi bunları yaptıktan sonra oldu. Öncesinde resmen oradan oraya savruldum. Komik maaşlara çalıştım sigortam ödenmedi aç sefil yaşadım. Bir yerde benim yanlışım olduğunu anladıktan sonra bunları düzelttim. Suçu tamamen kendinizde arayın. Eşek olana semer vururlar. 3 ay cumartesi pazar kursum var kendime ayıracak 1 günüm bile yok. Bir şeylerden feragat etmeden Hiçbir şey kazanamazsınız.
    Merhaba başarılı insanları severim. Yorumunuza katılıyorum. 22 yaşında olmama rağmen kendimi geliştirmek için çaba gösteriyorum. Geçmişte yapsaydım şimdi daha iyi yerlerde olurdum dediğiniz birşey oldu mu? Geçmişe gitseydiniz kendinize ne katardınız? Tavsiyelerinizi almak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yıllardır köhne bir yerde asgari ücretin az bir üstünde çalışıyorum
    bunun üstüne bir de iş oldu olmadı muhabbetiyle her an işsiz kalma korkusu da çabası
    böyle hayat yaşanır mı
  • Bende atanamadım kpss den o kadar puanım olmasına rağmen, branşımda da iş bulamadım. Bulduklarım da asgari ücret teklif etti, ha ona da eyvallah, ozamanlar babamlarda kalıyorum para sorunum yok. Mesleğime katkı sunacağını bilsem yine çalışırdım ama teklif edilen işin kendisi de çok saçma, mesleki kariyerime hiçbir faydası yok. 1 yıl uğraştım sadece, aradım taradım. Ama yok. Sene 2015. Askerliğimi de yapmıştım zaten. Emeğimi ve bilgimi 3 kuruşa saçma sapan işlere satmadım. Çektim gittim yurtdışına. Ailemin gölgesinin altına da girmedim, aram bozuk kendileriyle. Paraları az çok var ama ben en küçükleriyim benden öncekiler yedirmez yani. Oturmuşlar koltuklara. Oğuz şuraya git oğuz şunu yap. Yerlerrrr bu işi dedim. Anlayacağınız oradan da sıkıntıdayım

    Sonuç olarak yurtdışında gerçekten zorlu bir sürece girdim. Diplomalarım sertifikalarım ilk etapta bir işe yaramadı. Zor işlerde ağır işlerde çalıştım. Bir oda kiraladım ikametgahımı ayarladım. Gelirimin 3 de birini oraya verdim zaten. Saçma bir bina saçma bir oda saçma ev arkadaşları. Sabah 6 da çık yola heryer karanlık. Ev iş ev iş geçti günler.

    Gel zaman git zaman. İşler tersine döndü. Çalıştıkca çabaladıkca bişeyler oldu. Şefin referansıyla farklı bir firmaya farklı bir pozisyonda işe başladım. Diplomalarımın denkliğinide resmen meslek yüksekokulu seviyesinde tespit ettiler ve bu denkliği alabilmem içinde 2 yıl daha okumam lazımmış. Durum bildiğin içler acısı abi bu denklik konusunda. Memlekette güya mühendislik okuduk. Yurtdışında koca bir 0 yani.

    Yeni işyerim fabrikanın içinde güzel bir daire verdi. Ne karşılığında? Sabah 7 de, 4 ayrı girişin kapılarını açmak, mesai bitiminde tüm makineleri kabloları vs düzenlemek, akşam mesaisi olduğunda eğer patron veya şef yoksa işçilerin başında beklemek(ücret karşılığı tabi) ve gece 2 kez 15 er dk tersane içinde devriye atmak, (geceleri botları tersaneye yanaştırıp dışarıda ne kadar para eden şey varsa çalan çok hırsız var, evet bildiğin botla yatla geliyorlar çalmaya!) Bütün bunlar işyerindeki görevimin üstüne eklenen diğer görevler, o evden dolayı, ama kira almıcam dedi işte bunları da yaparsan. Kabul dedim ya ona da kabul

    Sonuç olarak maaşım buradaki asgari ücretin 2 katı oldu ve tersane içinde birçok konudan "sorumlu" oldum. Ve ilk işimde ki ağır işler yapmadım. İlk işimde ağır iş sınıfında çalışan bir işçiydim resmen. Bunu yaptım ben utanmıyorum da. Ama bir mühendisin yapacağı iş değil lan bunlar.

    Ve bu devran 3 yıldır böyle devam ediyor. Bazen bu yüzden geceleri şuralarda yazma imkanım oluyor.

    Ayrıca yaptığım satışlardan %5 prim alıyorum. Genelde benim hitap kitlem Türk firmaları. Bir yıllık maaş kadar da yılsonu prim alıyorum 2 yıldır.

    Sonuç olarak memlekette bazı noktalarda yatırım yapıyorum, çektiğim parasızlıktan sonra birdaha asla o duruma düşmek istemiyorum. Bir harcamam yok burda zira vaktimin çoğu işyerinde geçiyor. Haftasonları trenle komşu ülkelere gezmeye falan gidiyorum kalıyorum 1 gün. Yaşıyorum eğleniyorum keyif alabiliyorum artık bişeylerden. Farklı kültürler farklı insanlar. Farklı aşklar. İyi geliyor bana. Şuan hayatımı düzene oturttum, zor oldu ama oldu. Memlekette iş durumları düzelmediği takdir de de gelmeyi falan da düşünmüyorum. Param olmaya başlayınca hiç arayıp sormayan insanlar arar sorar oldu olm siz hayırdır lan deyip kestim iletişimi öyleleriyle. Beni parasız kaldığım için terkeden hatun benim el biraz para görünce yine ulaştı bana. Sana bi fotomu atayım özlemişsindir dedim. Evet hemde çook yazdı. Dedim bekle kuaföre gitcem akşam atarım. Yeni yaptığım hatunu çağırdım eve. Afedersiniz kızla müstehcen işler yaparken çektiğim müstehcen bir foto gönderip nasıl çıkmış dedim, yüzüm gözükmüyo tabi. Hayırdır lan? Hayırdır? Beni ağlatırken nerdeydin kız sen? Ha?

    Daha düne kadar bana asgari ücret teklif eden firmaların benzerleri şuan bana ulaşıp iş teklifiyle geliyorlar. Son teklif aylık 7 bin tl maaş + satışlardan %2 prim. Lojman ve gerektiğinde araç desteği de varmış.

    Yahu, ben memleketteyken nerdeydiniz ya? Hanginiz bu teklifle geldiniz? NERDEYDİNİZ?

    Bu saatten sonra nah gelirim

    Şurada bazı şeyleri birilerine anlatmak için çırpınan insanlar görüyorum. Olm ne uğraşıyosunuz lan

    Şu site de adam akıllı yorum yapmam hiç. Öylesine girer öylesine yazar çıkarım. Siz ne uğraşıyosunuz laf anlatmaya? Olm kendinizi kurtarın bırakın insanlara bişeyler anlatmayı. Bırakın ya. Vallahi bırakın

    En son beni bile ciddi ciddi yazdırdınız

    Keyfinize bakın. Kendinize bakın. Çalışın çabalayın bişeyler yapmaya çalışın.

    Zor. İşiniz zor. Yemin ediyorum sizi anlıyorum. Hem de çok iyi anlıyorum. Ama birilerine anlatmaya çalışmayın.

    Anlamazlaaaaaarrrr

    Parasız kalmak nedir bilirim. Kimse gözünün yaşına bakmaz. Hiçkimse lan. Sevdiğin kadınmış evli olduğun kadınmış falan hikaye olm. Kimse çekmez kimse gözünün yaşına bakmaz acımaz. Şuraya ilk geldiğimde para sıkıntım vardı. Ev bulamadım bi süre. Sokaklarda kaldım! Evet sokaklarda. Gece uyumuyordum evsizlerin biriktiği sahil kenarına gidiyordum. Ne hayatlar var baba ya off ki ne off. Param olsa vericem yeminle. O evsizler geceleri en büyük dostum oldu. Vuruyoruz biraya vuruyoruz biraya. Bira içecek paran var dışarıda ne işin var demeyin, bira 35 kuruş bişeydi sanırım 1 euroya 2-3 kutu bira alıyosun oda yetiyo zaten. Muhabbet koyu. Farklı ve tuhaf bi bağ oluşuyor adamlarla, adamım bu yaaa diyosun. (Bu yüzden bütün bunlardan sonra şimdi Türkiyeye gittiğimde bazı bildiğim kenar mahallelere o evsizlerin biriktiği yerlere gider 2 bira 3-4 paket sigara birkaç dürüm az biraz da para bırakır üç beş muhabbet ederim o ateşin karşısında o insanlarla sonra gelirim evime)Geceleri uyumadım sokakta sonuçta kestaneyi çizdirmek var. Onun yerine gündüz 3-4 saat bi Türkün pansiyonunda uyuyordum çok az bir ücret karşılığında 1 hafta böyle geçti sonra buldum evi, oda sadece basit bir oda yani. Lan kimse acımıyor ya param yok herif o pansiyonda para basıyor ama benden o küçücük miktarı da almaktan çekinmiyor. Neyse. Otobüs durağının önünde toplam 17 kişiden sigara istedim de kimse 1 tane vermedi lan. Kimse. O kadar oturmuş ki içime bak kaç kişi olduğunu bile unutmamışım. Kartta 3.5 euro var maaşın gelmesine de 6 gün var ve haftasonu girdi. Dolapta benim bölmem de yiyecek hiçbişey yok. Haftaiçi olsa sabah kahvaltısını yapmam, öğlen yemeğinı almam çünkü param yok, ama akşam mesai yemeği(ücretsiz) ile idare ederim ama haftasonu öyle bi imkanım yok. Hiçkimsem yok. Ama yemin ettim kimseye el açmıcam diye ailem dahil. O kadar acıktım ki diğer arkadaşın 1 dilim ekmeğini ve bir kaşar peyniri dilimini "çaldım!" karnımı doyurdum. Eleman ortalığı yıktı lan. Yediğim bi ekmeği burnumdan getirdi. Dedim 6 gün sonra 10 katını alayım yeter ki sus.Bi kavga da edemiyosun sonra evimden işimden falan da olucam. Ertesi gün bir türk dönerci buldum durumumu anlattım 6 gün boyunca bana akşamları bi tavuk döner bi su ayarla 6 gün sonra ödeyecem dedim, toplamda 15 euro falan yapıyor lan para değil birim olarak. Hatta abi ben sana Türk kimliğimi bırakayım beni hırsız falan sanma dedim. İstemeye istemeye kabul etti ama gurur yapacak durumum yok baba. 6 gün sonra maaşım geldi verdim parasını. Birdaha da ondan bişey almadım tam karşısında ki dönerciden aldım canım döner çektiğinde o adam da hep gördü beni. Ev sahibime ilk kirayı vaktinde veremedim, evin içinde de ödeme yapabilirsin hem bişeyler içeriz konuşuruz yalnızım dedi bana fahişe muamelesi yaptı kadın, insanın ne kadar zoruna gidiyor var ya, dedim o kadar da değil kapattım kapıyı yüzüne. Neler neler ya. Anlattıklarımın fazlası var azı yok. Bazen o kadar çok bunalırdım ki. Derdimi yine kendime anlatırdım. Parasız kalınca sevdiğin kadının da "sevdiğin kadın" olmadığını anlıyosun. Yeter ki 1 kere düş. Hatunlar da çeker çizgiyi üstüne. Alırdım biramı sarardım tütünümü geçerdim gece sahil kenarına. Bazen kafam atardı şişeyi kayalarda patlatıp "senin gibi dünyanın ben taaa" derdim. Zor günler be baba. Zor günler...😐

    Askerlikte dahil olmak üzre şu son 4-5 yıl bana çok şey öğretti şu hayatta. O kadar çok şey ki. Sevgiye olan bakış açım, aileye olan bakış açım, topluma olan bakış açım. Kendime olan bakış açım. Çok değişti. Kendimi gün gün an an saat saat keşfettim

    Benim bu yaşadıklarımı yaşayanlar genelde tüm insanlığa düşman olurlar ve o nefreti içinde hep yaşatırlar. Ben ona da izin vermedim. Nefretimi büyümeden attım dışarıya ve içime girmesine izin vermedim. Ben kurtardım kendimi bi şekilde ve hayatımı kazandım, öyle yada böyle. Başardım. Pes etmedim
    Asla asla asla. Sadece genç yaşımda birçok şeyi acı yollarla tecrübe ettim. Bu kadar

    Birilerinin sizi anlayacağını düşünüyosanız yanılıyosunuz. Sizi kimse anlamaz aileniz dahil sevdiğiniz dahil hiçkimse. Düşeni sadece düşen anlar ama onun anlaması da bi fayda etmez. Hadi eyvallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 4 Aralık 2019; 21:28:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • xhacker09x X kullanıcısına yanıt
    Eskiden çok sık iş değiştiren insanlara kızardım ama bir yerde 3 yıl içinde bir yükselme sağlayamıyorsanız mutlaka iş değiştirin. Bu profesyonellikmiş. Ben şirketimden çok memnunum istediğim yerlere yavaş yavaş geliyorum. Yaşınız çok genç. İngilizce ye çok önem verin yabancılarla toplantı yapacak kadar olun. Mesleğinizi destekleyecek dış eğitimler alın. İş için kurumsal markaları seçmeye çalışın. Küçük şirketler daha iyi imkanlara sahip olabilirler ama totalde sizden çok gider. Kurumsal firmalar size çok vizyon katar. Birde ben artık oldum diye düşünmeyin. Ölene kadar acemisiniz. ;) hayatta başarılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozhanbayram kullanıcısına yanıt
    hocam kendimizi nasıl geliştirebiliriz? mesela ben video oyun yapımına cok meraklıyım ama türkiyede bunun kursu ve sertiifikası yok
  • isin komik tarafi bu kadar cok calisip para kazanmayida gectim, parasi olmayan ulke yok :DD
    tayyibin ve sagcilarin ulkesi bu kadar olur iste
    su saatten sonra gitmeseler daha iyi.. giderlerse kendilerini kurtarmis olurlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda gelecek mobilde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes halinden razı arkadaş. bak her seferinde düzenin efendisi %50 ye yakın oy alıyor.
    Ya sende halinden razı olacaksın yada pılını pırtını toplamadan kaçacaksın bu ülkeden.
    Bizim yaş kemale ermiş, bir yerlerimizin kılı kadayıf olmuş halimize katlanıp oturuyoruz. Yoksa 1 dk durulmaz kaçak göçek kapağı yurt dışına atıp bir kaç yıl eziyetten sonra efeler gibi yaşarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 15 saate günlük 55 TL veren restoran biliyorum, kan emici hepsi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kitleler hak ettikleri gibi yönetilir ve kurunun yanında her zaman yaş da yanar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozhanbayram

    Eskiden çok sık iş değiştiren insanlara kızardım ama bir yerde 3 yıl içinde bir yükselme sağlayamıyorsanız mutlaka iş değiştirin. Bu profesyonellikmiş. Ben şirketimden çok memnunum istediğim yerlere yavaş yavaş geliyorum. Yaşınız çok genç. İngilizce ye çok önem verin yabancılarla toplantı yapacak kadar olun. Mesleğinizi destekleyecek dış eğitimler alın. İş için kurumsal markaları seçmeye çalışın. Küçük şirketler daha iyi imkanlara sahip olabilirler ama totalde sizden çok gider. Kurumsal firmalar size çok vizyon katar. Birde ben artık oldum diye düşünmeyin. Ölene kadar acemisiniz. ;) hayatta başarılar.
    Bilgileriniz için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun çalışma saatleri köylülük alemetidir.
  • Öyle bir iş bulursan bana da haber ver birlikte çalışalım. Ülkenin düştüğü durumdan habersiz hayale dayalı yaşamayın boşuna. Herkes ister h.sonu tatil olsun maaşı dolgun olsun günde 8 saat çalışsın ama gerçekçi ol artık biraz öyle bir iş yok bu ülkede, memuriyet hariç. Memur olmayacaksan özel sektörde işler bu şekilde. Bunun farkına varamadığın için de iş beğenmiyor rahatına düşkün vs demelerinde haklılar malesef. Hayalindekine göre değil ülkenin içinde bulunduğu duruma göre her şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibine katılıyorum. Herkes kendine iyi düşünüyor, çalışmak ile kölelik farklıdır.
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    Devlet veriyo bunlara o hakkı devlet eğer işçilerin haklarını korusa savunsa denetlese ağır cezalar verse bak bakalım yapabiliyolarmı şuan cafe tarzı yerlerde garsonluk yapanların çoğu sigortasız asgari ücretten düşük ücrete çalışıyo.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.