Şimdi Ara

Zoom lens + Macro Lens Midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

su anda bende panasonic GH1 ve stok lensi 14-140 mm ( yuksek aralik da olsa cok basarili oldugunu dusunuyorum)
    ve de ayrica pancake F1.7 20mm var.

simdi 3. lesn oalrak da alltaki yeni cikani dusunuyorum, ne dersiniz?
    100-300 mm

Tabi basliktaki sorum asil merak ettigim sey, closest focus distance olarak 1.5m vermis , 600mm(35) zoom oldugunu dusunursek bu ayni zamanda cok iyi bir macro lens de demek degil midir?
    ozellikle "macro" lens niye denir bazi lenslerle?

http://panasonic.net/avc/lumix/systemcamera/gms/lens/g_vario_100_300.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 9 Ekim 2010; 2:49:14 >

• Makro objektifler zoom olmazlar sabittirler. Herseyden once 1:1 buyutme saglamayan objektif macro olmaz.
    İsterse elinizde 1500 mm olsun 1:1 buyutme almıyorsa makro olmaz.
    Bazı zoom objektiflere macro ibaresi konuyor. 1:2 buyutnler dısında 1:3 lere bile konuyor makro ibaresi ama degiller tabi.
  • yani closest focus 1.5 metre yazmis ben bu lensle, 1.5metreden 300mm ile objeye focusu saglayamaz miyim acaba?
  • sağlarsın tabi ama o makro diyebileceğimiz kadar olmaz
    yaklaştırır ama detay olmaz..
  • 1.5 metreden netleme sağlarsınız ama size 1:1 macro sağlamaz.
    şu an için aynasızlar için macro lens üretilmedi diye biliyorum. yani mecbur bu tarz lenslerin buyutme değerini macro olarak kullanmak zorundasınız.
    yada olympus için uretilmiş macro lensleri adaptorle kullanırsınız.
    gerçe adaptorle m42 ve pk bayonet lensleride kullanıyorlar ama full manuel kullanmanız gerekecek. full manuel kullanırım derseniz guzel macro lensler mevcut. ustelik ucuzda oluyorlar.
  • adaptorle beraber kullanimi zorlastirmak da istemiyorum aslinda, ve de yepyeni bir ton secenek cikarmak istemiyorum, cunku dayanamam devam ederim lens almaya :))
    zoom ve macro ihtiyacini bu lensle goturebilir miyim diyodum.

onerebileceginiz bir link var mi?
    yani su farki "teknik olarak" ve de ornek foto oalrak gosteren bir link :

macro lens vs zoom lensi macro cekim icin kullanmak
  • Macroya onem veriyorsanız ve zoom objektif istiyorsanız teknik verilerinde en azından 1:2 buyutme yapabilen objektiflere bakın. Macro objektif gibi sonuc alamazsınız tabi ama idare eder seyler cıkarabilirsiniz. Mesela 70-300 ler 1:2 buyutme saglar. Ama 200 mm den sonra vasat goruntu verir. Macro konumda 200-300 arası calısır sonucta ısık kalitesi dusuk ama buyutme oranı yuksek bir foto alınır.
    Gercek anlamda macro calısmaları icin macro objektif sarttır.

Bahsettiginiz 100-300 mm nin buyutme oranı ne kadarmıs baktınız mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet zoom lensolup biraz da macroya yakin cekimler yapabilmek isterim.

http://panasonic.net/avc/lumix/line_up/lens_all.html

sagdan 2. sutun sanirim buyutme degeri?
    micro four thirds grubunun en altinda bahsettigim lens,
    0.21x gorunuyor degil mi? cok dusuk :/

2ustunde Leica lens var 1x buyutme galiba, ama sadece 45mm ve de prime lens.
  • şu anda mikro 4/3 için yalnız panasonic 45mm var sanıyorum. makro çekmek için o makineye mutlaka üçayak alın.
  • bu linkte guzel acikliyor..
    http://www.tuberk.com/index.php/2010/fotografcilik/gercek-makro-lens-nedir-nasil-anlasilir

14-140mm ile
    100-300mm buyutme degeri ayni vermis.

acaba 1 metreden 140mm mi yoksa
    1.5 metereden 300mm ayni miktarda mi yakinlastirma saglar acaba objeye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Ekim 2010; 19:58:19 >
  • ama micro four thirds boyle lens yok.

Canon-EOS-EF-lens-Micro-4-3-M4-3-adapter
    http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-EF-lens-Micro-4-3-M4-3-adapter-G2-GH1-E-P2-/310261529589?pt=Lens_Accessories&hash=item483d073bf5

bu adaptorle sanirim manuel focus kullanarak canon EF tum lensleri kullanabiliyorum,

bu kosulda hangi canon lensleri onerebilirsiniz?
    1:2 buyutmesi olan ve de telesi en az 200mm olan (tercihen prime olmayan)
  • uppp
  • Yalnış bilmiyorsam eğer macro lensler sabit odaklı olup 1:1 üstü yakınlaştırma değeri verilen lenslerdir hem zoom hem macro lens diye birşey olamaz. Gerçek macro lenslerin dışında diğer lenslere ise harici olarak macro yazılır ama asla macro çekim yapılamaz macro çekim yapmak istiyorsan sabit odaklı ve 1:1 sütünde lenslere bakmalısın.
  • Amma ansiklopedik cevaplar verilmiş ha... Her türlü lens makro lens olur yapabilene tabii... Macrosu olan aralıklı lensler, üzerindeki odak uzunluğundan daha kısa mesafelerde çekim yapabilir anlamına gelir bu... 35-70 macro denilen bir lens 70 mmde macro moduna alınırsa normalin aksine 15-20 cm lerden odaklar ve bu mesafeyi körük vb ile bir şekilde daha da düşürürseniz bırakın 1:1 i 2:1 bile macro çekersiniz...
  • Bence bir yalnışın var :D şuan canon mark 2 de 24-70 lensle macro çekiyorum tamam güzel çekiyor fakat detay 0 ama elime 100mm macro alınca detayda var macro da var bence senin dediklerin ile alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tetraw

Bence bir yalnışın var :D şuan canon mark 2 de 24-70 lensle macro çekiyorum tamam güzel çekiyor fakat detay 0 ama elime 100mm macro alınca detayda var macro da var bence senin dediklerin ile alakası yok.

24-70 in önüne bir 50 1.8 i ters koyup çek bakalım noolacak...
  • offf işim gücüm var onunla uğraşamam şuanda :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tetraw

offf işim gücüm var onunla uğraşamam şuanda :D

Bak senin ekipmanla neler çekiyo millet...

This video was shot with Canon 5D Mark II. Lens 24-70 L with Canon EF 25 II Extension Tube.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 3 Nisan 2012; 17:53:19 >

• yapan yapıyo abi demek sorun bende
  • Hee birde asıl macro bu sitede bak.http://www.gultan.net/ :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.