Şimdi Ara

Zoom hakkında ilk dava geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüs salgını nedeniyle milyarlarca insanın eve hapsolması ve gerek eğitimini gerekse de işini evden yürütmeye başlaması görüntülü görüşme uygulamalarını ön plana çıkardı. Elbette bir anda yıldızı parlayan Zoom gündeme oturmayı başardı.



    İlk dava açıldı



    Hızlı ve kolay bir şekilde görüntülü görüşme yapabilen Zoom yaygın kitleler tarafından benimsendi. Bununla birlikte uygulama üzerinden Windows hesap bilgilerinin çalınması, arka plana uygunsuz içeriklerin enjekte edilmesi gibi açıkların yanı sıra Facebook ile izinsiz veri paylaşılması bu avantajların önüne geçti.



    Ayrıca Bkz.SoundCloud içerik üreticilerine bağış yolunu açıyor



    Ortaya çıkan açıklardan sonra New York yönetimi okulların Zoom kullanmasını yasakladı. Tesla şirketi de aynı adımı attı. Tayvan hükümeti ise ülke genelinde Zoom kullanımını yasakladığını duyurdu.



    Zoom kurucusu Eric Yuan önümüzdeki 90 gün içerisinde geliştirici ekibin yenilik geliştirmeyi bir kenara bıraktığını ve tamamen mevcut açıkların kapatılması için uğraşacağını bildirmişti. Bununla birlikte hissedarlar tepkili.





    Zoom şirketinin hissedarlarından birisi olan Michael Drieu dolandırıcılık suçlaması ile şirkete dava açtı. Dava dosyasında uygulamanın uçtan uca şifreleme eksikliğinin, izinsiz veri paylaşımının ve belirli açıkların hissedarlar ile paylaşılmaması, üzerine bir de dolandırıcılık olaylarına alet olması suçlamaları yapılmış. Dosyada şirketin üst yönetimi dava konusu olmuş.



    Zoom şirketinin bu davaya nasıl cevap vereceği merak konusu ancak endişe verici açıkların neden bu zamana kadar giderilemediği, salgın olmasaydı bu açıkların kapatılmadan devam mı edeceği soruları kafaları kurcalamaya devam ediyor.




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/Shareholder-sues-Zoom-for-fraud-and-concealment-about-the-apps-privacy-issues_id123666







  • Patron Çinli :) İşin içinde bir Çinli var ise kesin veri hırsızlığı olayı oluyor. Ya da ben çok algıda seçicilik olayına maruz kaldım.

  • Tabii ki verileri alıyor adamlar başka nasıl para kazanacaktı? Ücretsiz program reklam yok bir şey yok...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 15 Kasım 2020; 17:26:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde öngörülemez bir yükseliş yaşayan tüm şirketler genelde karasız bir yapıya bürünür. Bu zor sürecin yönetimi şirketin geleceği için kritik öneme sahip. Benzer bir hızlı yükselişi Facebook da yaşamıştı. Oldukça sıkıntılı bir süreç.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google Classroom varken nedir bu cehalet ülkede?????

  • bu çinliler niye durmadan veri çalıp duruyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.