Şimdi Ara

Zoom, gerçek zamanlı çeviri yapan bir yapay zekâ şirketi satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zoom, kısaca Kites (Karlsruhe Information Technology Solutions) olarak bilinen şirketi satın aldığını duyurdu. Bu şirket gerçek zamanlı çeviri ve transkripsiyon (deşifre ya da çeviri yazı) yazılımı üzerinde çalışıyor. Zoom’a göre bu satın alma, farklı dilleri konuşan insanların daha kolay iletişim kurmasına yardımcı olacağı için şirket bu çeviri yeteneklerini video konferans yazılımına eklemek istiyor.

    Kendi sitelerine göre Kites, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü’nde ortaya çıktı. İlk başlarda geliştirdikleri teknolojiler, öğrencilerin onlara İngilizce ya da Almanca ders veren profesörlerini anlamasına yardımcı olmak için sınıf içi çeviri işlevi görüyordu.

    Zoom’un halihazırda gerçek zamanlı çeviri yazı işlevi bulunuyor fakat bu işlev İngilizce konuşan insanlarla sınırlı kalıyor. Zoom kendi destek sayfasında da açıkça ortaya koyduğu üzere, mevcut bulunan canlı çeviri yazı özelliğinin doğruluk kriterlerinin güvenilir olamayabileceğini belirtiyor. Zoom şirketinin, Kites ekibinin Almanya’da çalışmalarını sürdüreceği bir araştırma merkezi açmayı planladığı söyleniyor.



    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/6/29/22556500/zoom-kites-acquisition-machine-translation-real-time-captions







  • İyi güzel, iletişimi kolaylaştırır.

  • real-time cümle bitmeden hiç bir şeyi doğru çeviremez ( nokta :)

  • TABİ OKULLAR BİTTİ DİMİ

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.