Şimdi Ara

Ziraat Bankası Konut Kredisinde Zorunlu BES + Talimat + Hayat + Kaza Sigortası +Kredi kartı + esnek hesap vs vs vs (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
4
Favori
32.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt
    0.99 faiz oranında kredi çektim Besten çıkarsam bu sebeple krediyle bağlantılı diyerek faiz oranını artırma durumları olur mu? Yada bir ceza gelir mi? Henüz 60 günlük cayma sürem de geçmedi üstelik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgngns -- 30 Ekim 2019; 21:22:59 >
  • dgngns kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de merak ediyorum. İadem yattı inşallah sıkıntı çıkarmazlar
  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt
    Çıkışı sitesinden mi yaptınız hocam?
  • dgngns kullanıcısına yanıt
    Yok benimki vakıf emeklilikti. Müşteri hizmetlerini aradım. 5 gün içinde aranacaksınız dedi. Ama arama olmadı sonra otomatik para geri yattı
  • Bende ziraattan konut kredisi cektim. Merak ettiğiniz birsey varsa sorabilirsiniz.

    Bireysel Emeklilikten ben de çıkmak istiyorum. Bunun için ziraat emekliliği aradım, sözleşmeninzde ekstra bir madde yoksa çıkış işlemi yaparsanız faiz oranında bir sorun olmaz, bankanızla bir görüşmenizi tavsiye ederim dedi. Bence bireysel emekliliğin iptal edilmemesi için Çağrı merkezi böyle bir bilgi veriyor.Ben sözleşmeyi okudum çıkış işlemi yaparsanız faiz oranız etkilenir diye bir madde felan hiçbir şey yok. Çıkış işlem yapılmaması için tamamen düzmece bir kurgu görünüyor. Kredi başvuru esnasında bankacı ya da sormuştum eğer çıkış yaparsam ne olur diye çıkış yapmayın dondurun, sizin için daha iyi olur dedi.

    Ayrıca konut kredi başvurusunda Sigorta, kredili mevduat hesabı, bank kart, otomatik ödeme talimatı ve kredi kartı zorunlu diyorlar ama aslında hiçbiri zorunlu değil. Daha sonra aldığım sözleşmede bunlar açık bir şekilde yazıyor.

    Kredi başvuru yapmadan önce müşteri ön bilgilendirme formu var. Bunu alıp okuyup haklarımızın neler olduğunu öğrenebilirsiniz.
    İsteyen olursa da taratıp gönderirim tüm evraklar ben de var .

     Ziraat Bankası Konut Kredisinde Zorunlu BES + Talimat + Hayat + Kaza Sigortası  +Kredi kartı + esnek hesap vs vs vs
     Ziraat Bankası Konut Kredisinde Zorunlu BES + Talimat + Hayat + Kaza Sigortası  +Kredi kartı + esnek hesap vs vs vs




  • Ben de islemlere basladim,simdilik sadece sikayetvar a yazdim durumu. Eger sonuc alamazsak hakem heyetine gidicem. Konut kredisinde zorunlu olan sigorta sadece DASK ve konut dogru mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bha41

    Ben de islemlere basladim,simdilik sadece sikayetvar a yazdim durumu. Eger sonuc alamazsak hakem heyetine gidicem. Konut kredisinde zorunlu olan sigorta sadece DASK ve konut dogru mudur?
    4 gün önce düzenlenmiş olan poliçelerim için bende bugun şikayet var.a başlık açtım.
    14 gün içinde cayma hakkı var sanırım. h.içi sonuçlanmazsa THH'ye başvuracagım.
    iptal ettirmek istedigim poliçeler;
    AZG (Ailem Ziraat Güvencesinde)
    Ziraat Özel Konut Sigortası
    Ziraat Eşya Paket Sigortarsı.
    Süreç ile ile ilgili haberleşebiliriz.
  • by_nisay B kullanıcısına yanıt
    Ben bes iadesini aldim.diger sigortalari mh temsilcisi anlatinca iptal edesim gelmedi ama dusunuyorum. Haberdar ederseniz sevinirim.
  • Aynı teminatlar iki poliçede de var. sel baskını hırsızlık ilk ateş gibi benzer şeyler hem özel konut sigortasında hemde özel eşya poliçesinde var. Velevki poliçeyi kullanmak ayrı bir zulüm. Yangın hırsızlık su baskını gibi şeyleri poliçe sahibi kanıtlamakla sorumludur diyor. Kanıttan kastı çok acık uçlu.
    şikayetvar.dan sonuç belli olsun 30 iş gününde poliçe bedel kaybı olmadan cayma hakkı mevcut yazıyor acıklamada. 2 saattir poliçeleri indirdim inceliyorum. sıcagıyla yapmakta fayda var. ilerleyiş ve sonucu (varabilirsek) yazarım.
  • Arkadaşlar otomatik ödemeden ancak şubeden çıkabilirsiniz. Bu iş en temizi çok az fatura gelen bir şeyiniz varsa onu yapın. BES 'i kesinlikle iptal edebilirsiniz. Hatta ben Ziraat Bankasından çekerken BES iptal edeceksen yapmayayım dedi.Ben de yapma dedim :) Hayat sigortası yere göre farkeder siz soruşturun fakat arada çok fark yoksa uğraşmayın (ileride yapılandırma vs) elinizde bulunsun. Benim temsilcim ile aramı iyi tuttuğum için çok rahatım.
  • Arkadaşlar ziraat bankası dan 0.99faiz oranı ile konut kredisi kullandım ve bes zorunlu olarak yapıldı 60 gün cayma sürem dolmadı henüz bes iptal ettirmek istiyorum ama faiz oranı değişirmi oluyormu daha önce iptal eden arkadaşlar durum nedir acaba
  • tipocu16 T kullanıcısına yanıt
    Faiz oranında değişme olmuyor. Pazartesi gidip iptal ettir.https://hepsiecza.net/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgngns -- 18 Haziran 2022; 22:17:42 >
  • Bugün 220000 tl için ziraatte başvurdum.
    Çıkardıkları masraflar:
    1440 lira hayat sigortası
    1155 lira komisyon
    1000 civarı ekspertiz
    750 lira konut+dask
    150 lira Ailem ziraatte güvencesi
    450 lira bes(iptal edemez dondurabilirmişim)

    toplam 4954 lira masraf çıkardılar. Kartı otomatik ödemeyi vs geçtim.
    kredi onaylanıp evi aldıktan sonra ekspertiz hariç hepsi için bir başvuracağım bakalım ne olacak.
  • Kredi çekerken pazarlığı neden yapmazsınız? Bank derki şunlar var, yaparsan bu oran der. Sizde işinize gelirse alırsınız. Bu sizin pazarlık kabiliyetinize bağlı!
    Önce herseye evet diyip sonra burda iptal ettirmek için kıvranıyorsunuz.

    Aynı şeyi yiyorsa market alışverişinde de yapın. A101 de 25 TL yi geçtiğinde bilmem neyi 10 TL ye alabilirsin diyor, işine geliyor alıyorsun. Sonra 25 TL ilk aldığın şeylerden iade yapıp şartı bozabilir misiniz? Cevap hayır!

    Yada kıyafet alırsın, takım alırsın, yanına gömlek, kravat indirimli veya hediye ederler. Siz sonra gidip takimi iade ettiğinizde aldığınız diğer indirimli veya hediye şeyleri alabilir misiniz? Hayır.

    Neden banka olunca isler değişiyor. ?!
  • amanhem kullanıcısına yanıt
    Banka olunca işler değişiyor. çünkü zorunlu olarak sunuyorlar bunları. ben kredi kartı, ek hesap, sigorta, bes, otomatik ödeme vermek istemiyorum dediğinde krediyi kullanamıyorsunuz.

    aynı şekilde a101 firması size 100tl lik aldığınız ürünleri kasada ödemeye gelince 25tl lik ürünü sepete eklememiz lazım aksi taktirde bu ürünleri size satamam dediğinde ürünleri bırakıp çıkarsınız mağazadan. fakat banka size "bu ürünleri kullanır mısınız ?" diye sormuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmwwlltt -- 12 Nisan 2020; 4:9:5 >
  • mmwwlltt kullanıcısına yanıt
    Banka da sizde kampanya dışı kredi kullanın o zaman. 4-5 puan fark var. Aynı olayı A101 icin anlatmışsınız ama söyle bir durum var, kampanyalı ürünler satıyor marketler, 1 adet 4 lira, 3 adet 10 lira gibi. Tek tek alsan 12 TL yapar. 3 adet birden alıyorsun 10 TL ye almış oluyorsun, siz bunlari önce 3 adet alıp ( kredi kampanyası gibi düşünün) sonra da ya ben 1 tane fazla almışım dediğinizde size 3.33 TL yi iade etmeyecek, 2 TL iade eder, diğerlerini 4 TL den 8 TL ye satar, 2 TL bizi geri verir. Aynısını bankada yapar. Size bes kredi kartı eksi hesap fatura verirsen 0.79 dan krediyi kullandırırım diyor, haa işine gelmiyor mu, o zaman kenarda 0.90 lı oranlar var, buyur bunu kullan diyor. Tercihi siz yapacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_nisay

    4 gün önce düzenlenmiş olan poliçelerim için bende bugun şikayet var.a başlık açtım.
    14 gün içinde cayma hakkı var sanırım. h.içi sonuçlanmazsa THH'ye başvuracagım.
    iptal ettirmek istedigim poliçeler;
    AZG (Ailem Ziraat Güvencesinde)
    Ziraat Özel Konut Sigortası
    Ziraat Eşya Paket Sigortarsı.
    Süreç ile ile ilgili haberleşebiliriz.

    Alıntıları Göster
    Hocam senin ne oldu bu islem?
  • Böck kullanıcısına yanıt
    Hepsi iade oldu. Akşam 6 gibi şubeden aradılar. poliçeler ile ilgili bakanlıga şikayette bulunmuşsunuz vs vs dedi. poliçelerin iptali ile ilgili ayaküstü bi dilekçe talep ettiler boş bi kagıda yazdım fotosunu attım. Hesaba iadeleri gerçekleşmiş sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_nisay

    Hepsi iade oldu. Akşam 6 gibi şubeden aradılar. poliçeler ile ilgili bakanlıga şikayette bulunmuşsunuz vs vs dedi. poliçelerin iptali ile ilgili ayaküstü bi dilekçe talep ettiler boş bi kagıda yazdım fotosunu attım. Hesaba iadeleri gerçekleşmiş sonra.
    Bizde bugün 100 bin kredi çektik. BES için aylık 170 tl istiyorlar. 6 Ay sonra dondurabilirmişiz ve 3 yıl sonrada paramızı alabilir mişiz ama iptal edemiyormuşuz. Saçmalığa var. Ev işi yatmasın diye uzatmadım orada ama evi aldıktan sonra uğraşacağım. Zorunlu BES Nedir ya adamlar eşkıya gibi yemin ederim kanının son damlasına kadar emüklüyorlar Allahın cezaları. Hocam size sadece dondurabilirsiniz ve 3 yıl sonra da iptal edebilirsiniz falan dediler mi yoksa böyle bir şart koşmadılar mı?
  • herkese merhabalar. bende konut kredisine başvurdum. hayat sigortası ile DASK ı anlarım biri zorunlu biri hayati. ama

    ziraat ailem güvence

    eşya sigortası

    konut sigortası

    BES

    yapıldı bunları iptal etmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

    iptal edersem kredi oranımda değişiklik olurmu?


    bankadaki arkadaşa ısrarla söyledim zorunlu değilse yapmayalım diye ama bu kredi paket bunları yapmamız lazım yapmazsak diğer faiz oranından işlem yapmalıyız dedi. kendimi enayi gibi hissediyorum. yardımlar için teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.