Şimdi Ara

ZİEBART - SONAX - MEGUİARS boya koruma tavsiye... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
8
Favori
72.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Janusss

    Ankara'da olanlar?
  • Merhaba arkadaşlar,
    aracım yeni henüz 3 ay oldu alalı fakat rengi solmaya başladı bile. Boya koruma yaptırmak istiyorum, Sonax için daha önce yaptırmış olupta bayi önerebilecek olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sputnikk -- 7 Aralık 2011; 11:15:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulusi

    @Janusss

    Ankara'da olanlar?

    Ankara için şu an için bir fikrim yok ama Ankara'daki arkadaşlara sorduğum zaman bu başlığa tekrardan yazarım :)
  • Merhabalar,

    Ben de geçen ay Sonax Anıttepe şubesinden fiyat sordum nissan pathfinder aracıma,

    Nano boya koruma+Çiziklerin onarımı+Detaylı iç temizlik+Deri koltukların bakımı+Motor Temizliği için ,önce 1100tl fiyat verdiler, pazarlıktan sonra peşin 800tl karta taksit 900tl olur en son dediler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: floodlight

    Arkadaşlar yeni araç alacağım için boya koruma konusu çok ciddi derecede kafama takılmış durumda.

    Hangi firmaya gitsem herkes kendi malının en iyisi olduğunu söylüyor...

    Meguairs markası hakkındaki yorumlarınızı almak isterim... Lütfen kullanan arkadaşlar tavsiyelerini yazarsa sevinirim. Şimdiden Çok teşekkürler.

    kardeşim eğer alıcağın araç 0 ise showroomdan çıkar çıkmaz aracını şeffaf folyo kaplattırmanı tavsiye ederim. he 2 el alıcaksan ve araçta sonradan boyanan bir parça varsa o zaman folyo yaptırma . sonradan yapılan boyanın üstüne folyo yapılınca çıkarttığında boya ile geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @UMERTO@

    Merhabalar,

    Ben de geçen ay Sonax Anıttepe şubesinden fiyat sordum nissan pathfinder aracıma,

    Nano boya koruma+Çiziklerin onarımı+Detaylı iç temizlik+Deri koltukların bakımı+Motor Temizliği için ,önce 1100tl fiyat verdiler, pazarlıktan sonra peşin 800tl karta taksit 900tl olur en son dediler.


    deri koltuk hariç

    jant temizliği ve havalandırma temizliği + kumaş koltuk yıkama ile birlikte 225 lira yaptırdım oda tanıdık diye ama indirimsiz fiyat 400 tl idi .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan89

    tamam hocam teşekkür ederim bilgin için bir araştırma yapayım :)

    Hocam cam filmi için bir de sana Üsküdar'da bulunan Lumar Ahmet'i tavsiye ederim.İşinin ehlidir kendisi.Eğer hala cam filmi yaptırmadıysan gidevilirsin.internetten de araştırabilirsin kendisini.Fiyat 250TL olması lazım.
  • Arkadaşlar işyerimde müdürüm yeni araç aldı.Kendisine Meguiars boya koruma ve kaput filmi tavsiye ettimçKendisi Ziebart'tan Diamond Gloss Boya koruma + 60cm Kaput filmi için nakit 660 TL fiyat aldı.

    Eğer benim dediğimi uygularsa Meguiars Boya Koruma + Lumar Ahmet'te kaput koruma çamurluklar dahil topam 500TL gibi bir fiyata geliyor.Kendim olsam kesinlikle tercihim Meguiars ve Lumar Ahmet'ten yana olurdu ancak kendisi bir ikilemde.

    Daha önce hem Meguiars hem de Ziebart kullananlardan karşılaştırma yapmalarını rica ediyorum.Sizce Meguiars mı yoksa Ziebart Diamond Gloss Boya koruma mı?Hangisi sizce neden?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arizona76 -- 6 Ocak 2012; 17:06:01 >
  • Herkese Selam,

    Birkaç sorum ve bulamadığım cevaplar var!!!

    Öncelikle herkes Meguiars demiş siteye baktım pek teknik bir şey bulamadım daha ziyade reklam ağırlıklı tanıtımlar var. Araştırırken şunu öğrendim 3M bir kaç sene önce Meguiars'ı satın almış ama 3M ürünlerinden de kimse bahsetmemiş.

    Bilinmiyor mu? İyi mi değil?

    Sonraki yorumlar Ziebart ve Sonax ağırlıklı!

    Bir arkadaş NANO dan bahsetmiş buna da baktım!

    Sonax ın sitesinde müşteri aydınlatma diye bir bölüm var (http://www.sonax.com.tr/sayfalar/musteri-aydinlatma.php) şöyle bir ibare var "NANO Pro ürünleri araç üzerinde 10 mikron kalınlığında bir tabaka meydana getirir. Bu koruma 12 ay boyunca aracın parlak kalmasını sağlar. Eğer parlaklık 3-5 yıkama sonra giderse bilinki koruma yoktur. "

    Ziebart da da şöyle yazıyor "Diamond Gloss™, bir uzay çağı teknolojisi ürünüdür. Ziebart tarafından uzun AR-GE çalışmaları sonucu geliştirilmiş ve 2001 yılında patenti alınmış Diamond Gloss™ Sistemi, dünyada sadece Ziebart lisansörleri tarafından uygulanmaktadır. Diamond Gloss™, otomobillere Ömür Boyu Garanti ile uygulanır."

    Bunun mikronunu falan yazmamışlar da ÖMÜR BOYU ne demektir bunu anlayamadım!

    Ama nano'nun yeni bir teknoloji olduğunu biliyoruz metrenin milyarda biri anlamına geliyor. Demekki Sonax ın ürünü daha yeni bir teknolojiye sahip diye düşünüyorum. Yalnız baktım hemen her firmada bir nano var Turtle wax da da var. Sonax diğer HARD WAX ürünü için 6 ay demiş. Ama Turtle ın ürününde 6 ay da demiyor. Bu işi tam çözmüş değilim.

    Birde bu mikron olayına takmış durumdayım. Ne kadar kalın bir tabaka yaratılırsa o kadar iyi midir! Yani 10 mikron yerine 20 mikron daha mı iyi? E mantıken böyle geliyor. Ama nano metrenin milyarda biri demek ve çok küçük olduğu için iyi gibi söyleniyor. Gerçi metrenin milyarda biri 10 mikron kalınlığında bir tabakayı nasıl yaratır o da GERÇEKTEN bir muamma. Şahsen takıldım bu duruma "http://www.birimcevir.com/uzunluk-birimleri/uzunluk-birimleri.aspx" çeviriyorum nanoyu bir mikron etmiyor. E toplam 100 gram ürün kullanılıyor demiş bir arkadaş. Bu nasıl bir şey bence BİZİ YİYORLAR!!!

    YOK MU BURADA BİR BABAYİĞİT GERÇEKTEN BU İŞİ AYDINLATSA BEN KAFAYI YEMEDEN!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulusi

    Ankara'da
    boya koruma yapan yer (meguiars yada Wurth tecih)

    FAST CARE oto mini onarım bünyesinde Meguiar's ürünleriyle yardımcı olabilirim size.
    Boya koruma işleminin detayları için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:
    http://www.fastcare.com.tr/boya-koruma
  • SONAXX NANOOO
  • Selam arkadaslar gaziantep sonaxta sadece nano boya korumaya 250 lira fiyat verdiler.normalde 400 liraymis indirim varmis 250 liraya düşürdüler fiyatı.sizce normal mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 2012 model o aldıgım 110 glx connectime kaput koruma yaptırmaya karar verdim ankara lummar bayisi olan çagrı yapıya gittim 200.00 tl ye anlaştık kaputa ve çamurluk kenarlarına lummar marka kaput koruma malzemesi uygulandı iş bittikten sonra en az 6 yerde maket bıçagı yarası gördüm bunlar bu işi en iyi yapanlarsa başkalarını düşünemiyorum kaput koruma düşünen varsa maket bıçagı çiziklerinede razı olacak paranızla boyayı çizdirmeyin burakın kazara taş deysin nokta iz olur benin araçta bir çamurlutta 9 cm bıçak cizigi var düşünen arkadaşlara bilgi vermesi açısından paylaşmak isyedim saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan191971

    arkadaşlar 2012 model o aldıgım 110 glx connectime kaput koruma yaptırmaya karar verdim ankara lummar bayisi olan çagrı yapıya gittim 200.00 tl ye anlaştık kaputa ve çamurluk kenarlarına lummar marka kaput koruma malzemesi uygulandı iş bittikten sonra en az 6 yerde maket bıçagı yarası gördüm bunlar bu işi en iyi yapanlarsa başkalarını düşünemiyorum kaput koruma düşünen varsa maket bıçagı çiziklerinede razı olacak paranızla boyayı çizdirmeyin burakın kazara taş deysin nokta iz olur benin araçta bir çamurlutta 9 cm bıçak cizigi var düşünen arkadaşlara bilgi vermesi açısından paylaşmak isyedim saygılar



    Firmayla görüşüp şikayetinizi ilettiniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hk@n

    Selam arkadaslar gaziantep sonaxta sadece nano boya korumaya 250 lira fiyat verdiler.normalde 400 liraymis indirim varmis 250 liraya düşürdüler fiyatı.sizce normal mi?

    Ankara'da normalde 250 TL ye nano koruma yapan firmalar var. Fiyatı abartmışlar gibi geldi bana.
  • firmayla görüşmek hiçbirşeyi deyiştirmeyecek boşuna sinir harbi yaşayacagım telafisi yok bunun yaptırdıktan sonra lumar kaput koruma olarak araştırma yaptım yurt dışında bu malzeme araça özel geliyor kesme biçme yok bizde eli az bıçak tutan birisi usta oluyor boya felan farketmiyor malzemeyi kesip yapıştırıyor oldumu oldu hesabı saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svevo

    Cumartesi günü shell club kampanyasıyla nano boya koruma yaptırayım dedim. Sonax'lar içerisinde Bakırtaş'ın tavsiye edildiğini görmüştüm randevu alıp pazar günü gittim. Oldukça ilgilendiler sağolsunlar, konuşurken de aklımı çeldiler ve detaylı iç temizlik+nano boya koruma+ozonla temizlik için Sonax standartlarına göre güzel bir fiyata 400TL'ye anlaştık. Pazartesi aracı almaya gittim Erkan Bey'le aracı kontrol ettik bir sorun görmedim, aracın içi ve dışı oldukça güzel olmuştu. Ardından tulum giyen ustalardan biri geldi Erkan yanımızdan ayrıldı. Eleman anlatmaya başladı yaptıklarını (bahşiş hesabı), o sırada ozon uygulaması yapmadıklarını öğrendim. Abi dedi haftaya kontrole gelince yaparız. Erkan'a sordum abi malzeme kalmamış geç geldi haftaya yapalım dedi. Bilmiyorum normali de böyle midir ama o sırada bu adamlara duyduğum güven bir anda altüst oldu, aracıma yaptıkları uygulamanın nano olduğundan da şüphe etmeye başladım. Ayrıca lpg'nin kırmızıya düşmüş olması ve ilk defa duyduğum aracı çalıştırınca motor sesinden önce 3-4sn süren çok fena bir metal sürtme(aşındırıcı tipte) ses gelmesi beni benden aldı. Orada 30 kere kontak kapatıp yeniden çalıştırdım bir süre sonra ses azaldı ve en sonunda kayboldu. Pazartesi eve geldikten sonra tekrar çalıştırmadım aracı. Pazar günü orada tekrar konuşacağız bunları.

    Yaptıracaklara benim tavsiyem işlem süresince kesinlikle araçlarının başında durmaları olacaktır.

    Edit:imla

    Selamlar,

    Sonax'ın Bakırtaş şubesinde başka uygulama yapan arkadaşlar var mı acaba? Bende aynı şubede boya koruma yaptırmayı düşünüyorum. Uygulayan ustalar, müşteri yaklaşımı ve aradan geçen zaman sonrasında araçlarının durumu konusunda bilgi verebilirler mi? Teşekkürler,




  • Biraz uzun olacak kusura bakmayın.

    Geçen hafta sonu daha yeni aldığımız 1 aylık aracımızı yıkatmak istedim.
    Tesadüfe bakın ki Bakırköy civarındaydım ama Sonax'a gitmek istemediğimden navigasyondan yakındaki Meguiras'ı seçtim.
    Neyse vardım ama giriş anayoldan değilmiş sanırım önü park etmiş araç doluydu.
    Yoğun trafik olunca da arkalarda kaybolmaktansa yine Bakırtaş Sonax'a gideyim dedim ama, bu defa arka sokaktaki 2. yerlerine gittim.

    Öküz mü öküz bi 50 yaşında konuşmasını bilmez bir aradamla muhattap oldum. İlgi alaka sıfır.
    Nasıl yıkama istiyorsunuz diye bile sormuyor kontağı aldı gidiyor.
    Ben peşinden gidip ben sordum. Kampanya yapmışlar cilalı yıkama 15TL'ymiş sağolsun sorunca öğrendim.

    Yemekten sonra 18:30 civarı aracı aldım sahil yoluna dönüyorum.
    Karanlıkta radyonun düğmelerini göremiyorum kendi kendime koca honda ışıklandırma yapmamış radyo ve klimanın düğmelerine diye söyleniyorum.
    Derken 2km sonra farkettim benim farlar kapalı. Şerefsizler far ayarıyla oynamışlar, auto'dan off'a çekmişler. Radyonun sesi köpek gibi açılmıştı zaten.
    Ben 4000 devri geçmemişken araca daha ne yaptılar neresiyle oynadılar bilmiyorum.

    Ertesi gün akşam eve dönünce paspasın üstündeki kağıt kayınca biraz paspas göründü.
    O da ne benim önceki hafta aldığım siyah kauçuk paspaslar gitmiş yerine rengi atmış 3-5 yıllık gri paspaslar gelmiş.

    Pazartesi müdürleri aradı kameradan bakacaklarmış.
    Yarın ağızlarına ...cağım hafta başından beri aramadılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nztekin

    quote:

    Orijinalden alıntı: svevo

    Cumartesi günü shell club kampanyasıyla nano boya koruma yaptırayım dedim. Sonax'lar içerisinde Bakırtaş'ın tavsiye edildiğini görmüştüm randevu alıp pazar günü gittim. Oldukça ilgilendiler sağolsunlar, konuşurken de aklımı çeldiler ve detaylı iç temizlik+nano boya koruma+ozonla temizlik için Sonax standartlarına göre güzel bir fiyata 400TL'ye anlaştık. Pazartesi aracı almaya gittim Erkan Bey'le aracı kontrol ettik bir sorun görmedim, aracın içi ve dışı oldukça güzel olmuştu. Ardından tulum giyen ustalardan biri geldi Erkan yanımızdan ayrıldı. Eleman anlatmaya başladı yaptıklarını (bahşiş hesabı), o sırada ozon uygulaması yapmadıklarını öğrendim. Abi dedi haftaya kontrole gelince yaparız. Erkan'a sordum abi malzeme kalmamış geç geldi haftaya yapalım dedi. Bilmiyorum normali de böyle midir ama o sırada bu adamlara duyduğum güven bir anda altüst oldu, aracıma yaptıkları uygulamanın nano olduğundan da şüphe etmeye başladım. Ayrıca lpg'nin kırmızıya düşmüş olması ve ilk defa duyduğum aracı çalıştırınca motor sesinden önce 3-4sn süren çok fena bir metal sürtme(aşındırıcı tipte) ses gelmesi beni benden aldı. Orada 30 kere kontak kapatıp yeniden çalıştırdım bir süre sonra ses azaldı ve en sonunda kayboldu. Pazartesi eve geldikten sonra tekrar çalıştırmadım aracı. Pazar günü orada tekrar konuşacağız bunları.

    Yaptıracaklara benim tavsiyem işlem süresince kesinlikle araçlarının başında durmaları olacaktır.

    Edit:imla

    Selamlar,

    Sonax'ın Bakırtaş şubesinde başka uygulama yapan arkadaşlar var mı acaba? Bende aynı şubede boya koruma yaptırmayı düşünüyorum. Uygulayan ustalar, müşteri yaklaşımı ve aradan geçen zaman sonrasında araçlarının durumu konusunda bilgi verebilirler mi? Teşekkürler,



    Hocam bu olayın sonrasında aşağıdaki göreceğin sorunu yaşadım. Şikayetvar'da yayından kalmış buraya kopyaladım.

    Bu adamlar hakkında benim görüşüm işlerinde özensizler, bu adamlara araç teslim edilmez.



    Aracıma Bakırköy'deki Bakırtaş Sonax'ta Haziran sonunda nano boya koruma paketi uygulaması yaptırdım. Ertesi gün aracı teslim aldığımda yan kapı çıtalardaki seyrekte olsa göze gelen beyazlıklar dikkatimi çekmişti, yapılan işin kalıntıları zannedip şunları siler misiniz demiştim. Elemanlar da silince geçmişti. Aradan biraz zaman geçtikten aslında bu beyazlıkların tüm çıtalarda olduğunu fark ettim. Çıtalar nemliyken gözükmüyordu bu beyazlıklar. Evin yakınındaki yıkamacılardan biri pasta kalmış falan dedi. İyi dedim pasta kalmış. Ağustos Sonax'a götürüp pastayı çıkarttırırım diye düşünüyordum ama eve uzak olduğu için de gidemedim, zaten Ağustos ortası tatile çıktık Eylül'de döndük.

    Neyse geçen hafta yol üzeri başka bir Sonax'a uğrayabildim ama eleman gerçeği açıkladı. Meğerse uygulamayı yapan işçiler yan kapı çıtalarına bant çekmedikleri için polisaj makinesi ile yakmışlar siyah plastik olan kapı çıtalarını. Hafta sonu gidiyorum Bakırköy'e kapı çıtalarını değiştirmelerini isteyeceğim. Aradım böyle böyle ben geliyorum da dedim. Uygulamadan sonra arabayı alırken bahşiş için 4 dönmesini biliyorlardı ki vermiştim. Hatta sonraki hafta yıkamadan sonra bile bahşişe bakıyorlardı ki gene vermiştim.


    İlgili şikayetin çözüldüğü şikayetçi tarafından bildirilmiştir.

    Evet geçe pazar Bakırköy Sonax'a gittim. Aracın çıtalarındaki beyazlıkların yanık değil cila kalıntıları olduğunu söylediler. Hatta tırnakla biraz kazıyınca döküldüğünü bende gördüm. Beyazlıkları kapatmak için çıtalara cila uyguladılar. 1 hafta oldu henüz bir sorun yaşamadım. Birkaç yıkamadan sonra da duruma bakarak sorunumun halledilmiş olduğundan emin olacağım.




  • Bilgiler için teşekkürler, oldukça sıkıntı yaşatmışlar size belli. Civarda başka kaliteli uygulama yapan yerler var mı bilemiyorum. En iyisi biraz daha araştırma yapmak ya da baştan tüm bu konuları bayii ile görüşmem olacak sanırım. Sonax'ta başka konulardan şikayetçi olan biri direkt olarak yurtdışı Sonax'a yazmıştı, öyle olunca çok hızlı geri dönmüşler, belki sizin de işinize yarar. Herkesin ortak sıkıntısı sorun yaşandıktan sonra biz sizi ararız diyerek sonrasında geri dönüş yapmamaları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nztekin -- 24 Şubat 2012; 8:20:26 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.