Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.670
Cevap
56
Favori
188.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Yanlış bir bilgi bu.


    " Zidoo eski yazılımlarla dönmeyi desteklemiyor " demek doğru değil aslında.Şöyle ifade etmek lazım bu konuyu :


    Zidoo'da kullandığınız yazılım öncesi herhangi bir versiyona dönebilmek için hemen geçmiş bir yazılımı anında yükleyemiyorsunuz.Bunun için cihazınıza öncelikle Zidoo'nun kurtarma yazılımını kurmanız ve sonrasında dilediğiniz önceki sürümü yükleme şansınız var.Yani birazcık zahmetli bir yöntemden bahsediyoruz ama sonuçta oluyor yani.


    Ben sürekli güncel yazılımları kullandığım için benim denediğim bir yöntem değil ama uygulanabilir olduğunu ve önceki yazılımlara dönülebilir olduğunu Zidoo forumdan biliyorum.


    Bilginiz olsun...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 26 Eylül 2021; 18:2:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Zidoo eski yazılımlara dönmeyi destekliyor demek de doğru bilgi değil.

    Neticede alt düzey müdahale ile her şey mümkün.


    Zidoo ne yazık ki web sayfasında yeni firmware'lerini dahi duyurmuyor.

    Cihazınızda beta firmware kutucuğu açık olduğu ve yeni bir firmware çıkmış olduğu halde "your firmware is up to date" diyebiliyor. Ancak forumlar sayesinde yeni firmware çıktığını öğrenebiliyorsunuz. Kurtarma yazılımı da muhtemelen ancak bu şekilde indirilebilir.


    Müşteri desteği açısından ilk media player'ımlarından biri olan Popcorn Hour C-200'ü çok arıyorum.

    Kurtarma yazılımı da yeni çıkan firmware'ler de anında web sitesinde çıkardı...

    Step firmware'lerini, yani geri dönüşü olmayan firmware'lerini de açıkça belirtirdi.

    Zidoo iyi hoş da bu konu da çok zayıf.

  • Hakkını yememek lazım. Çok sık yazılım güncellemesi çıkıyor. Ama beta olanları indirip yüklemek gerekiyor. Cihaz üzerinden betalar görünmediği için cihazınız güncel diyor.

  • vahdettinp V kullanıcısına yanıt

    Cihaz üzerinde OTA firmware güncellemesi sayfasında "receive the beta version" kutucuğu işaretli olmasına rağmen çoğu kez ne beta'ları ne de asli firmware'leri göstermiyor.


    Kendi web sayfalarında ise 2021 yılında sadece Ocak ayında 6.0.90, Eylül ayında ise 6.3.41 firmware'leri çıktığına dair bilgi var. Oysa bu ikisi arasında neler çıktı, neler...

  • Bence de betaları koyması lazım ve değişiklikleri yazmaları lazım.

    isteyen yükler isteyen yüklemez.

  • Arkadaşlar ,


    Geçen hafta yazdım , okumayanlar yada gözden kaçıranlar için tekrar hatırlatıyorum.


    Zidoo'nun web sitesindeki " Download " bölümüne eklenen yazılım sürümleri , yeterince kararlı olduğu kabul edilen yazılım sürümleridir.Bu diğer modellerde de böyleydi , Zidoo Z9X'te de böyle.


    Download bölümünde Zidoo Z9X modeli için gözüken 2 yazılım arasında çıkan diğer yazılım sürümleri , kararlı bulunmayan BETA sürümler olduğu için eklenmedi ve bundan sonrada eklenmeyecek.


    Özetle ; kararlılığı kabul görmüş stabil bir yazılım isteyen kullanıcılar o bölümden indirecek , BETA sürüm kullanmaya çekinmeyen benim gibi istekli kullanıcılarda çıkan BETA yazılımları yüklemek isterse Zidoo forumdan indirerek yükleyecek.

    Firmanın politikası yıllardır böyle ve bunun böyle olduğunu en başından beri yazıyoruz.Yani senin ve benim istediğim gibi olmuyor bu işler.Hele hele Çin'li bir firmaya bazı şeyleri anlatmak , kabul ettirmek ve işi yaptırmak gerçekten çok zor.


    Yıllar önce Eweat , M95 , Ugoos , VidonBox , Egreat gibi medya oynatıcıları kullanan birisi olarak aylarca yazılım güncellemesi beklediğim günleri unutmuyorum ben.


    Dolayısıyla Zidoo yeter ki kullanıcı görüşlerine göre yazılım güncellemesi versin ve cihaz bir an önce stabil hale gelsin.Ben gerekirse Zidoo forumdan indirip yüklerim arkadaş...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Ekim 2021; 19:57:12 >




  • Bu tespitinle ilgili olarak Zidoo foruma resimli örnekleri ile bir mesaj yazdım.


    Markswiftt2003 nickli Beta Tester ; yazdığım mesaja " Güzel tespit " diye geri dönmüş ve film afişindeki hatalı simge göstermesi sıkıntısını firmaya raporlayacağını yazmış.


    Bilginiz olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    Bu tespitinle ilgili olarak Zidoo foruma resimli örnekleri ile bir mesaj yazdım.


    Markswiftt2003 nickli Beta Tester ; yazdığım mesaja " Güzel tespit " diye geri dönmüş ve film afişindeki hatalı simge göstermesi sıkıntısını firmaya raporlayacağını yazmış.


    Bilginiz olsun.

    Teşekkür ederim. Bazı 4K filmlerin 1080p görünmesinin nedeni REMUX olmayan filmlerde alttaki ve üstteki siyahlıkların crop'lanmasıyla alakalı olabilir diye tahmin ediyorum.(Tamamen tahmini bir yorum.) John Wick 1'in REMUX sürümüne sahip olanlar görünen çözünürlüğe bakarlarsa gerçek meydana çıkar diye düşünüyorum.


    Edit: RARBG'den kıyasladım.

    Crop'lanmış MKV:

    Width : 3836 pixels

    Height:1600 pixels


    REMUX:

    Width : 3840 pixels

    Height : 2160 pixels


    1080p'yi 1 pixel geçince filmi 4K olarak tanımlarsa sorun kalmaz gibime geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 28 Eylül 2021; 21:57:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zappiti vs10 yeni model fiyatları. Uçuk fiyatlar. Uhd3000 kullanan 3-4 kişi tanıdığım var. Onlar da Zidoo için tam fiyat performans cihazı diyorlar.


    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CXath1

    Zappiti vs10 yeni model fiyatları. Uçuk fiyatlar. Uhd3000 kullanan 3-4 kişi tanıdığım var. Onlar da Zidoo için tam fiyat performans cihazı diyorlar.


    aklını peynir ekmekle yemişZidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) 


    reference serisi uhd3000 ayarında kullandığı dac 9038q2m yani daha ucuz bir dac uhd3000de 9068 var hardware mqa desteği nedeniyle amiral gemisi Tidal için hayati öneme haiz buna rağmen uhd 3000 850 euro civarlarında satılırken Zappiti amcam bir 500 euro da bana bayılın arkadaşlarla şanzelizede ezecez diyorZidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) 





  • En yakın fiyat neo modeli var. ondada trafo yok, xlr yok, dac yok.

  • Sadays gibi beni yakından tanıyan dostlarım ve forumdaki yazılarımı takip edenler, bir zamanlar başka bir konu başlığı altından Zappiti'nin bir modelini incelediğimi ve sonuçlarını yazdığımı hatırlar.

    O zamanlar Realtek RTD1195 chipsetli , M195 diye bir cihaz kullanıyordum ve gerçekten kullandığım en iyi fiyat-performans cihazlarından biriydi.Derken günün birinde forumdan bir arkadaş Zappiti'nin aynı chipsetli bir modelini aldı ve isteğim üzerine test amacıyla sağolsun bana da gönderdi.Zappiti'nin bu cihazını gerçekten merak ediyordum , çünkü benim kullandığım M195 cihazı ile aynı chipseti kullanıyordu fakat aralarında uçuk seviyede bir fiyat farkı vardı bana göre.

    Şöyle detay vereyim bu fiyat farkı konusunda : Bahsettiğim yıl 2016 yılı ve o dönemde Zappiti 4K'nın fiyatı 279€ , M195 ise 60$ idi.Aradaki fiyat farkının hesabını siz yapın işte.

    Ama Zappiti elime geçtiği zaman istenen uçuk parayı kesinlikle haketmeyen bir clhaz olduğunu net olarak gördüm.Aynı chipsete sahip ve birebir aynı görüntüyü veren iki cihaz vardı karşımda.Zappiti'nin en büyük farkı janjanlı kasasıydı ve ekran arayüzü daha derli topluydu ama gerisi hikayeydi.Bu tespitim ardından Zappiti'yi alan dostuma dedim ki " İlk fırsatta sat bu clhazı, bu parayı kesinlikle haketmiyor ".Çünkü aynı görüntü ve sesi nerdeyse 4'te 1 fiyatına veren M195 seçeneği vardı karşımızda ve biz keyifle kullanıyorduk.

    Sonuç itibarı ile Zappiti ilk başlarda benimde çok dikkatimi çeken ve çok kullanmak istediğim bir cihazdı.Ama edindiğim bu tecrübe ile buzdağının altını da net olarak görmüş oldum.Bu firmanın asıl önceliği janjanlı kasası ile göz boyamak bence.Modellerinde iyi donanımlar kullansa dahi piyasa da aynı donanıma sahip, daha ucuz ( belkide aynı ) alternatif cihazları bulabilirsiniz.

    Dolayısıyla böyle uçuk fiyatlı olduğu müddetçe kesinlikle uzak durulması gereken bir firmadır Zappiti.Çünkü istediği paralar cihazlarında kullandığı donanımlara göre oldukça fazladır.

    Ama hep söylediğim gibi hiçbir marka ile gönül bağım yoktur benim ve hiçbirine karşı önyargılı değilimdir.Ne zaman ki makul fiyat seviyelerinde karşıma çıkar, alır kullanırım Zappiti'nin ürünlerini.Hatta teste gönderseler inceler ve tanıtırım bile...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Ekim 2021; 14:28:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bana göndermiştin hiçbir firmwareinde türkçe altyazı yoktu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Haklısın.


    Yukarda yazdıklarım en basit şeyler.Zappiti'nin yazılım desteği konusundaki sıkıntısından bahsetmedim bile...Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Eylül 2021; 16:28:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst segment cihazlar z9x gibi alayımda beğenmezsem satarım gibi olmuyor maalesef. çünki bazen beklentileri karşılamayabiliyor. O yüzden alırken iyi seçim yapmak lazım. uhd3000 alan arkadaşlarımız profesyonel olarak kullanıyorlar ve cihazlara hakimler ve ses ve görüntü olarak da beğendiklerini söylüyorlar.

  • Elektrik gürültüsü hem seste hem görüntüde büyük sorun dolayısıyla uhd3000 sadece ses olarak değil görüntü olarak da z9xten ya da zappiti neodan ileridedir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    Elektrik gürültüsü hem seste hem görüntüde büyük sorun dolayısıyla uhd3000 sadece ses olarak değil görüntü olarak da z9xten ya da zappiti neodan ileridedir

    Zidoo'nun Neo'sundan da iyi mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt

    Tabii ki hayır,


    Firmanın Web sitesindeki ürün bölümüne bakarsanız ; Zidoo UHD3000 modelinin Media Player, Zidoo Neo-X'in ise Hi-Fi Audio kategorisinde sınıflandırıldığını görürsünüz.


    Her ne kadar Zidoo UHD3000 modeli dahili bir ESS9068 DAC Chipseti ile gelse ve Hi-Fi konusunda beğenilen bir cihaz olsa da , Zidoo Neo-X bambaşka birşey ve daha üst donanıma sahip ( özellikle Hi-Fi ağırlıklı düşünenlere yönelik ) bir model...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Electro-Man

    Zidoo'nun Neo'sundan da iyi mi?



    Alıntıları Göster

    elbette hayır zidoo neo x hem zappiti neodan hem z9xten hem de uhd3000den daha iyi güç kaynaklarına sahip neo x hem ses hem de görüntü olarak hem uhd300den hem z9xten hem zappit neodan hem de zappiti signature'den daha iyi olacaktır


    en üst seri olan zappiti zaten araba parası onunla mukayese edemeyiz


    ayrıca neo x gerçekten sahip olduğu saatler nedeniyle de uhd3000den ses olarak çok daha iyi olacaktır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Eylül 2021; 15:33:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    elbette hayır zidoo neo x hem zappiti neodan hem z9xten hem de uhd3000den daha iyi güç kaynaklarına sahip neo x hem ses hem de görüntü olarak hem uhd300den hem z9xten hem zappit neodan hem de zappiti signature'den daha iyi olacaktır


    en üst seri olan zappiti zaten araba parası onunla mukayese edemeyiz


    ayrıca neo x gerçekten sahip olduğu saatler nedeniyle de uhd3000den ses olarak çok daha iyi olacaktır



    Alıntıları Göster

    Oppo bunların da hepsinden iyi görüntü konusunda değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.