Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.617
Cevap
66
Favori
339.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence 4k ya da x265 codecli film izleyebilmek için Nvida bence fazlasıyla lüks. Çünkü Nvidia'nın asıl amacı 4k film oynatmak değil streamer yolu ile kendi kartlarının gücünü kullanmak. Böyle bir amaç varsa elbette lüks değil. 2000 TL'ye çok iyi 4k video oynatan TV ler varken 1500 tl ye sırf film izlemek için nvidia bence alınmaz.
  • Beelink SEA gerçekten çok şık bir cihaz olmuş. Bakalım zaman ne gösterecek.
  • spinmaster kullanıcısına yanıt
    Spinmaster arkadaşım merhaba, öncelikle hdmi kablon kaliteli bir kablo olsun zidoo'nun ayarlarından hdmi sesi auto veya avr'nin çözdüğünü bildiğin bir ses formatı varsa raw olarak ayarlayabilirsin ancak avr'nin neleri çözebildiğini bilmen ve ona göre ayarlaman lazım...Yani zidoo'da ayarı raw yapıp avr'nin çözemediği bir sesi gönderirsen hiç bir şey duyamazsın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spinmaster


    quote:

    Orijinalden alıntı: YesimCirakli

    Zidoo x10 çok şık görünüyor. Keşke benzer özeni kendi oynatıcısında da gösterseler :)
    Realtek 1295 gerçekten çok iyi bir iş çıkartıyor. Bundan sonra hangi chip çıkacak ne eklenecek çok merak ediyorum. Sanırım 4K ile artık yapılabileceklerin sınırına dayandılar. Yeni bir daha kaliteli sıkıştırma codec çıkmadıkca, 8K çıkmadıkça bu chipset bizi bayağı götürecektir.

    Tam da X9s alma haftasındayken bu haber ile siparişimi askıya aldım :) Çook teşekkür ederim.

    Sayın Spinmaster, sorununuz gerçekten bana çok ilginç geldi Görüntüyü alabilmeniz demek sesi de AVR nin alması demektir. Eğer mümkünse medya oynatıcı ile AVR arasındaki kabloyu değiştirin. Eğer AVR de çok kişiselleşmiş ayar yapmadıysanız onu da fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin.
    Tabi önce daha deneyimli forum kullanıcılarının önerilerini dikkate almakta fayda vardır.


    Yanıtınız için teşekkürler...

    Dark cihazımı optik ile sürebiliyorum avr üzerinden. Tv'da 2'li jak bağlantısıyla bağlı ve o da çalışıyor, yani amfi üzerinde bulunan tüm bağlantılarım aktif. Sadece Dark cihazını hdmi ile sürünce ses alamıyorum. Başka bir kablo türü mü kullanmam gerekiyor acaba?

    Kardeş zidooda olmayan ne var ki ısrarla darkı bağlamaya çalışıyorsun ben onu anlamadım sat gitsin darkı




  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Aynı chipsete sahip bu tarz cihazların çıkması rekabet açısından iyidir ama iş yine yazılıma ve firmanın ciddiyetine kalıyor ürün kullanımlarında.

    Ama yine de Beelink gibi firmaların çoğalmasını ve RTD1295 chipsetli ürünler çıkarmasını her zaman isterim.

    Ürünler çoğalsın ki rekabet artsın ve bu da hem yazılım hemde maliyet açısından kullanıcılara yansısın...
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Sen HDD girişli modelleri seversin ama sesin soluğun çıkmadı Zidoo X10 için.

    Hayırdır Üstad...
  • HattiHitit kullanıcısına yanıt
    Bugünkü kurla yaklaşık 920 TL civarlarında bir fiyata evinize teslim ediliyor Nvidia Shield.

    1500 TL yazıpta gözünü korkutmayın milletin yahu...
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Yıllardır sorunsuz kullanırken, birden bire 750 TL ödemek istemememden kaynaklanıyor sanırım :)
    Cevaplar için teşekkürler, sanırım bu ay sonuna doğru zidoo x9s'i almış olacağım.
  • pardon yahuu ben x9sin hdmi in girişine bağladın sandım darkın ses menüsünden çıkışı raw seçersen avrden dts veya dd ses alırsın ama çeşit çeşit filmin var ve bazılarının sesi dts ya da dd değilse o zaman da ses alamadığın filmlerde ses çıkışını pcm seçmen lazım ki stereo olarak bari avrden ses al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    Sen HDD girişli modelleri seversin ama sesin soluğun çıkmadı Zidoo X10 için.

    Hayırdır Üstad...

    yıldım hddli modellerden kafasına göre format atar muhtmelen ext4 ya da ext3 görür görmez dosya kopylara kopylamaz siler silmez ntfs formatlarsın lisans sorunları yüzünden hiç tanımaz sonra aletten çıkarır başka bir şeye bağlarsın boş görür hddi

    ben internal hddli modellerden almam alana da mani olmam
  • spinmaster kullanıcısına yanıt
    spinmaster bende yanlış anlamışım kusura bakma umarım sadays'ın cevabından sonra çözmüşsündür sorunu...
  • X10'un dışarı takılan hdd nin içeri alınması ve soğutma fanı takılması dışında hiç bir farkı yok görebildiğim kadarıyla satayı kullanacaklar için görüntü daha derli toplu ama az bile olsa fan gürültüsü istemem açıkçası...Zevkler ve renkler tartışılmaz alternatiflerin olması güzel isteyen beğendiğini alır kullanır...
  • Arşiv yapanlar için önerim ne yapıp edip NAS (Minimum Raid5) kurmaları başka türlü işin içinden çıkılmıyor. Harici disklere konulan filmler veya fotoğraflar kısaca arşiv değeri taşıyan veriler en ufak hatada kaybolabiliyor. Başıma geldiği için acısını da çok iyi biliyorum. 1 haftam veri kurtarmayla geçmişti ve yaklaşık 3TB film uçup gitmişti allahtan fotoğrafları kurtarabilmiştim de o biraz içime su serpti...
  • zidoo bir atılım yapmak istiyorsa uydu,media player ikilisini bir araya getirmeli,bu kalitede ki görüntüyle uydudan da faydalanmak gerek bence..
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    Bence uydudan önce ; Android TV Launcher arayüzüne geçmeli ve Netflix lisansı almalı ama bunun içinde kesenin ağzını açması lazım.O da Zidoo açısından şu aşamada zor.İleri de ne olur bilemem.

    Mesela bu bahsettiğim özellikler açısından diğer ürünlere bir bakalım...

    Nvidia Shield TV : Android TV Launcher arayüzü ile geliyor , Netflix lisansı olan bir medya oynatıcı.Ama 3D ISO dosyalarını oynatmıyor şu an için.Fakat konfor 10 numara.

    MiBox 4K : Android TV Launcher arayüzü ile geliyor , Netflix lisansı olan bir medya oynatıcı.Görüntü de genel anlamda kullanıcıları memnun eder ama maalesef ethernet girişi yok cihazda ve 10 bit videoları oynatmıyor.

    Xtreamer Express : Android TV Launcher arayüzü ile geliyor ama tanıtım resimlerinde Netflix logosunun gözüktüğüne bakmayın.Netflix lisansı olmayan bir medya oynatıcı ve bir Zidoo'dan , bir Himedia'dan hiç farkı yok .Üstelik yazılım desteği konusunda da pek güven vermiyor.Hatta ürün teslimatı konusunda sürekli şikayet edilen bir firma.

    Himedia Q10Pro : Klasik bir Android arayüzüyle gelen ve Netflix desteği olmayan başka bir oynatıcı.Görüntü kalitesi konusunda Zidoo'daki chipsetle başedemeyen bir ürün bence.

    Durum böyle iken...

    Git Netflix ile Google ile görüş kardeşim.Hem Netflix uygulamasının hemde Android TV Launcher'ın lisansını almaya çalış , zorla.Bak bakalım tutabiliyorlar mı seni bu piyasada ?

    Çünkü ben film seyrederken başka bir cihaz kullanmak , Netflix ve Spotify için başka bir cihaz kullanmak istemiyorum.İstemediğim içinde mecburen Nvidia Shield TV alıp ( 3D ISO hariç ) kökünden hallediyorum meseleyi.

    Kısacası klasik medya oynatıcı havasından sıyrılıp konfora yönelik cihaz çıkarması lazım Zidoo'nun.Çünkü çıkarttığı son cihazlarla görüntü kalitesi konusunda ve verdiği yazılım desteği ile kendini zaten ispatlamış durumda ama iş konfora gelince ister istemez sınıfta kalıyor Zidoo.

    Ama konfor deyince de iş dönüp dolaşıp paraya geliyor ve bu açıdan da pek umutlu konuşamıyorum maalesef.Zidoo'daki bu bütçe ile ve güttüğü mantıkla olmaz bu işler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 15 Şubat 2017; 10:52:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: complete_

    zidoo bir atılım yapmak istiyorsa uydu,media player ikilisini bir araya getirmeli,bu kalitede ki görüntüyle uydudan da faydalanmak gerek bence..

    Önce media player olmayı geçersin de uydu isi ni yapmasa da olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HattiHitit

    Bence 4k ya da x265 codecli film izleyebilmek için Nvida bence fazlasıyla lüks. Çünkü Nvidia'nın asıl amacı 4k film oynatmak değil streamer yolu ile kendi kartlarının gücünü kullanmak. Böyle bir amaç varsa elbette lüks değil. 2000 TL'ye çok iyi 4k video oynatan TV ler varken 1500 tl ye sırf film izlemek için nvidia bence alınmaz.

    Çok büyük yanılgı içerisindesiniz üstat



    Nvidia kullanıp baska bir cihaza geçen hiç görmedim



    Birde 1500 lira degil



    900 tl masanıza kadar teslim



    Zidoo da 600 tl degil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim topiğe sızma mı var almayacaz nvidia zorlama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Ben Türkiye'deki fiyatlarına baktım. Amazon'da Nvidia 199 USD, Zidoo x9s 149 USD görünüyor. Aslında doğru orantı yapıldığı zaman Nvidia'nın Türkiye'de 1000 TL'ye satılması gerekir. Ancak Türkiye'de nvidia için resmen uçuyorlar. Belki resmi bir ithalatçı olsa gerçek fiyatına ulaşır. Nvidia video oynatmada Zidoo'dan daha başarılıysa bu fiyata (1000 TL garantili) değer diye düşünüyorum. Ancak daha iyi diye yorum şimdiye kadar görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HattiHitit

    Ben Türkiye'deki fiyatlarına baktım. Amazon'da Nvidia 199 USD, Zidoo x9s 149 USD görünüyor. Aslında doğru orantı yapıldığı zaman Nvidia'nın Türkiye'de 1000 TL'ye satılması gerekir. Ancak Türkiye'de nvidia için resmen uçuyorlar. Belki resmi bir ithalatçı olsa gerçek fiyatına ulaşır. Nvidia video oynatmada Zidoo'dan daha başarılıysa bu fiyata (1000 TL garantili) değer diye düşünüyorum. Ancak daha iyi diye yorum şimdiye kadar görmedim.

    Üstat tr de satışı Yok cihazın garantisi bir. Ay Amazon sonra garanti Yok



    900 lira icin bu kadar hesap yapıp 600 liraya zidoo almaya da karar tabiki sizin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.