Hocam öncelikle bu işi bu kadar basite indirgemeniz veya markette satılan yağdan yola çıkarak düz mantıkla tüm bilim dünyasını alt üst etmenizin önünde saygıyla eğilmekten başka birşey yapamıyorum, çünkü bu konuda hiçbir bilginiz olmadan bu tartışmaya girersem mahalle kavgasına dönecek iş... Şeffaf şişenin de eksilerini yazdıgım halde oraya hiç cevap yazmayıp gülmekle seviyesizce bir tartışma ortamı yaratmanın hoş olmadığı düşüncesindeyim. Aslında sizin gülme cevabına yazacak o kadar çok şeyim var ki, biz onları yazdığımızda direk uslupla eleştiriliyoruz ama sizin bu cevabınıza ne yazık ki kimse bişey diyemiyor. neyse uzatmıyacağım... Çok basit bir örnek daha vereceğim; Tüm uluslararası yarışmalarda tadımla mavi renkli küçük bardaklar ile yapılır, bu da tadımcının ürünün rengine göre aklında önyargı oluşmaması içindir... Buradan yola çıkarak rengin kalite kriteri olup olmadığına siz karar verebilirsiniz diye düşünüyorum. Foruma tekrar geri dönmeyi düşünmüştüm ama yine forumda verdiğimiz cevaplar geçmişte yoneticiler tarafından silinmekteydi, şimdi de kullanıcılar tarafından düzgün bir uslup ve seviyeli bir tartışma ortamı oluşamadığından burada olmanın kimseye bir fayda olmadığı düşüncesindeyim. Aklınızdaki tüm soru ve yardım talepleriniz kurumsal iletişim maillerimiz ve whatsapp hattından yazmaya devam edebilirsiniz, son mesajımı burada sonlandırıyorum Saygılar |
Benim alıntı yaptığım mesajda cam şişeden bahsederken bu mesajınızda birden bire plastik şişeden bahsediyorsunuz. Elbette plastik şişe ister şeffaf ister renkli olsun zeytinyağı için kesinlikle uygun değildir kimsenin plastik şişeyi savunduğu yok. Doğru olan koyu renkli cam şişe veya uygun tenekelerdir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam özür dilerim. Güldüğüm için beni bağışlayın. Ama biz burada zaten marketlerdeki şişelerden bahsediyorduk. Önceki mesajları okumadınız sanırım..! Siz UV filtreli şişelerden bahsedince, gerçek anlamda ben sizin mesajınızı okurken de güldüm. Sesli güldüm, yalan söylemeyeceğim. Ve bizim aklımızla dalga geçtiğinizi düşündüm. Halen de öyle düşünüyorum..! Efendim şeffaf şişenin eksilerini de yazdığınız halde oraya cevap vermemişim. Hemen veriyorum. Ne demişsiniz: 1) şeffaf olduğu için sera etkisi yapıp sıcaklığı yükseltmesi 2) güneş ışığını tamamiyle içine alması Aslında bunlara cevap verdim. Şişe şeffaf ise sera etkisi yapıyor ama renkli ise sera etkisi yapmıyor mu? Buna bilimsel bir kanıt verin burada, tamam diyeceğim ve tüm yazdıklarım için özür dileyip üyeliğimi de iptal ettireceğim. Açık net yazıyorum. Öyle bir şey yok, siz şişeyi %15‐20 boyadınız diye güneş ışığını içine girmiyor zannediyor olabilirsiniz. Burada yanlış düşündüğünüzü de size ben söylüyorum işte. 2.şık da aynı şekilde, güneş ışığını biri %100 alıyorsa diğeri %80 alıyor. Kesinlikle bu şişeler güneşten koruma amaçlı yapılmış değildir..! Ne güzel söylemişsiniz, yarışmalarda kullanıcılar zeytin yağının renginden etkilenmesin diye mavi bardaklarda tadıyormuş. İşte benim de istediğim bu. Alacağım zeytinyağı nın rengini bilmek, görmek en doğal hakkım değil mi? Bu sayede bir kez daha emin oldum. Şişelerin boyanma sebebi tüketici rengini görerek seçim yapmasın. Tıpkı mavi bardak örneğinde olduğu gibi.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nerede cam şişeden bahsetmişim..? Alıntıla da görelim. Ben şu konuya girdiğimden beri 7-9-12 liraya migrosun verdiği yağlardan alıyorduk diye giriş yaptım. Eskiden o şişeler şeffaftı, içindeki yağın rengini görerek alıyorduk yazdım. Şişeleri boyama amacı belli. Neden uzatıyorsunuz. UV koruyuculu zeytin yağı şişesi mi olur azıcık mantık yürütün lütfen rica ediyorum Sonra gülünce, neden güldün oluyor. Üslûp oluyor. Güldürmeyin arkadaşım kendinize. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yalnız o camları genelde boyayla değil içine bazı metaller katarak yapıyorlar. Genelde demir, mangan kullanıyorlar eritirken. Ve de uv almıyor olabilir hakkatten. Özellikle amber renkli cam uv yi azaltır. |
siz bilirsiniz ama ben siyah kutulu palamidası daha çok beğendim. hem asit oranı da daha düşük |
tavsiyeniz için sağolun aldım artık, erken hasat bir de fiyat daha uygun olunca felole tercih ettim, palamidas siyah da aklımda bir sonraki tercihim de o olacak muhtemelen < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SY11 indirim kodunu hatırlatalım arkadaşlar. Özem, Nova Vera, Ethem Bey, Zeytinseli ve Tuay. Yüzde 15-25 arası indirim. Her ürün uyguna gelmiyor tabi ama almak isteyenler olabilir. |
Palamidasın ki renk olarak yeşil midir ? Ben Felole aldım. O yeşildi tadını da beğendim. Orfionda aldım o da güzeldi. Bunlar Erken hasat Ürünler tabi. Palamidas almayı da düşünüyorum. Rengi ve tadı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boostr -- 22 Kasım 2020; 13:52:11 > |
Hangi sitede oluyor indirim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
rengi yeşil, tadından zeytini alabiliyorsunuz. orfiondan sonra en çok bunu beğendim |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
iki tane aldığınızda litresi 36 TL civarı oluyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
incirya ve palamidas arasında hangisini daha çok begeniyorsunuz, ben incirya kullandım ama palamidas almak istiyorum. Siyah tenekeler oldukça pahallı |