Şimdi Ara

Zeytin fabrikalarını görseniz zeytin yemekten soğursunuz.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba zeytin fabrikalarındaki tiksinç olayı size direkt anlatacağım. Bu olaydan sonra zeytin yemekten tiksinebilirsiniz. Bursanın mudanya ilçesini bilen bilir bir çok zeytin ağacı var. Ve bir ok zeytin yapım fabrikaları var. Bir gün dayım çağırdı dedi yardıma gelirsen sana iyi harçlık vereceğim. Gittik zeytinleri topladık akşamında ise ismini vermeyeceğim ama çok bilindik bir zeytin fabrikasına siyah zeytinleri satmaya gittik. Fabrikanın zeytin üretilen yeri şu şekilde arkadaşlar; bir kuyu var içerisine çok fazla zeytini atıyorlar sonra yavaş yavaş üstten bi presle onu sıkıştırıyorlar. Buraya kadar her şey güzel. Fakat sıkıştırdıkça yüzeye suyu çıkıyor ve size yemin ediyorum içerlerinde fareler böcekler yüzüyor. O kazanların örnek resmini şuraya koyuyorum

    Zeytin fabrikalarını görseniz zeytin yemekten soğursunuz.

    Ek olarak en temiz diyeceğimiz yerler dahi köylülerden zeytin alıyor. O köylüler kendi bahelerinde evlerinde vs de bu şekilde fakat ahşaptan kazanlar var. Üzerlerine bir dairesel tahta onun üzerine de taş koyuyorlar. Ve emin olun onların içinde fareler böcekler sinekler yüzüyor. Tamam direkt zeytin üzerine gelmiyor fakat o zeytinin suyunun içinde geziyor. Ve bu zeytinler de en temiz diyebileceğimiz fabrikalara satılıyor. Bunları gördükten sonra siyah zeytin yememeye karar verdim. Size tavsiyem ya siyah zeytin yemeyin ya da bunları bilerek yiyin.




  • Dostum ben Gemlik'liyim. Neredeyse çocukluktan itibaren zeytinle haşır neşir oldum diyebilirim. Anlattığın tıp zeytine salamura deniyor. Fabrika içinde yapılışını hiç görmedim ancak işlem açıkta yapıldığı için zamanla sinek oluşabiliyor. Bizim insanımız nedense çoğunlukla salamura tüketiyor. Size yuvarlama olarak yapılan zeytin türünü öneririm. Fıçı içinde yapıldığı için öyle bir durum oluşması imkansız. Hatta kendiniz yapabilirsiniz.

    Kaç kilo yapacaksanız o miktarda zeytini suyla yıkayın. Daha sonra durulayıp bir fıçı içinde koyun. Zeytini fıçıya koyarken aralıklarla içine tuz koyun ve kapağını kapatıp 3 ay süreyle bekletin. Bu bekleme süresinde haftada bir en fazla 2 haftada bir olmak üzere fıçıyı yuvarlayın ki tuz her yerine temas etsin. Olduktan sonra ayrı bir kaba çıkarmak isterseniz içine yarım çay bardağı kadar mısır özü yağı ekleyip ara sıra çevirin.

  • Kendisi siyah zeytin yemiyor diye bizi de tiksindirmeye calısıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the__executioner__

    Kendisi siyah zeytin yemiyor diye bizi de tiksindirmeye calısıyor

    Yemin ederim siyah zeytin çok severim. Kimseyi tiksindirmeye çalışmıyorum. Bana inanmayan mudanyanın herhangi bir köyüne gitsin sorsun. Eğer dediğim doğru ise o civardan biri zaten onaylar dediğimi.

  • ne güzel işte bağışıklık kazanıyoz, hem de hiç tiksinmeden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten zayıftım bir besin maddesi daha eksildi listeden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Denekleme mekanizması yokki memlekette, yedigimiz her şey pislik içinde üretiliyor, bir kiside gidip kontrol etmiyor, bu heriflerin üretim yeri temizmi diye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peynir nasıl üretiliyor bir bilseniz. Neyse kusmaya gerek yok. Yemek vakti geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde meyve suyu fabrikası gezmeni tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ben Gemlik'liyim. Neredeyse çocukluktan itibaren zeytinle haşır neşir oldum diyebilirim. Anlattığın tıp zeytine salamura deniyor. Fabrika içinde yapılışını hiç görmedim ancak işlem açıkta yapıldığı için zamanla sinek oluşabiliyor. Bizim insanımız nedense çoğunlukla salamura tüketiyor. Size yuvarlama olarak yapılan zeytin türünü öneririm. Fıçı içinde yapıldığı için öyle bir durum oluşması imkansız. Hatta kendiniz yapabilirsiniz.

    Kaç kilo yapacaksanız o miktarda zeytini suyla yıkayın. Daha sonra durulayıp bir fıçı içinde koyun. Zeytini fıçıya koyarken aralıklarla içine tuz koyun ve kapağını kapatıp 3 ay süreyle bekletin. Bu bekleme süresinde haftada bir en fazla 2 haftada bir olmak üzere fıçıyı yuvarlayın ki tuz her yerine temas etsin. Olduktan sonra ayrı bir kaba çıkarmak isterseniz içine yarım çay bardağı kadar mısır özü yağı ekleyip ara sıra çevirin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde tavuk çiftliğini görecen erkek civciv katliamı 7/24 canlı full hd izle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SimurgFC

    Dostum ben Gemlik'liyim. Neredeyse çocukluktan itibaren zeytinle haşır neşir oldum diyebilirim. Anlattığın tıp zeytine salamura deniyor. Fabrika içinde yapılışını hiç görmedim ancak işlem açıkta yapıldığı için zamanla sinek oluşabiliyor. Bizim insanımız nedense çoğunlukla salamura tüketiyor. Size yuvarlama olarak yapılan zeytin türünü öneririm. Fıçı içinde yapıldığı için öyle bir durum oluşması imkansız. Hatta kendiniz yapabilirsiniz.

    Kaç kilo yapacaksanız o miktarda zeytini suyla yıkayın. Daha sonra durulayıp bir fıçı içinde koyun. Zeytini fıçıya koyarken aralıklarla içine tuz koyun ve kapağını kapatıp 3 ay süreyle bekletin. Bu bekleme süresinde haftada bir en fazla 2 haftada bir olmak üzere fıçıyı yuvarlayın ki tuz her yerine temas etsin. Olduktan sonra ayrı bir kaba çıkarmak isterseniz içine yarım çay bardağı kadar mısır özü yağı ekleyip ara sıra çevirin.

    Zaten bu olayları öğrendikten sordum biizmkilere dedim ki siz ne yiyorsunuz. Bizimkiler de dediğin yöntem gibi yapıyorlarmış asla diğer yöntemleri kullanmıyorlarmış

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.