Şimdi Ara

Zeytin Dalı hateketını ÖZET geçermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniverste hazırlanıyorum bayadır konuya uzağım

    Rusyanın düşüncesi ne? Yanımızda mı ?
    Amerikanın düşüncesi ne? Yanımızda mı ?
    ÖSO ne yapıyor ?
    Afrin deki terör örgütünü temizlemek dışında amacımız var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kısaca hewaller hardcore seviyormuş TSK'da yapıştırıyor...
  • Rusya şu an bizden yana tavır alıyor, operasyona izin vermesi bile bunu gösteriyor. Sebebini ise Allah bilir. YPG'de Rusya'yı ihanetle suçluyor zaten. ABD ise aslında operasyona karşı ama yapabileceği pek bir şey olmadığı için çok ses çıkarmıyor.

    ÖSO durumu ise, Fırat Kalkanı harekatından beri ÖSO ile birlikte ilerliyoruz, hatta ele geçirdiğimiz bölgeleri ağırlıklı olarak onlar koruyor. Sahada ÖSO daha ağırlıkta anlayacağın, kayıpların çoğu onlardan oluyor zaten. Karada öncü birlik onlar, biz daha çok zırhlılarla ve havadan jetlerle destek veriyoruz.

    Operasyonun amacını tam olarak kimse bilemez ancak siyasilerin söylemlerine bakarsak Kuzey Suriye'yi YPG'den temizlemek gibi bir amacı var. Tabi bu çok ütopik duruyor şu anda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 21 Ocak 2018; 17:3:2 >
  • Rusya karışmıyor. İyi yada kötü bir tavır almış değil. Bölgedeki askerlerini geri çektiler. Pkk ise Rusya'ya da sallamaya başladı bu yüzden.
    Amerika istemiyor. Ancak eli mahkum. Çünkü PKK Fırat nehrinin doğusuna çekilecek dediler, 1 sene oldu hala çekilme yok, yani haklı taraf biziz.

    Öso Suriye'de erimeye devam ediyor. En büyük kaleleri olan İdlib'e de Esad'ın girmesine az kaldı. Bizimkilerin iteklemesi olmasa yanlarında kalan kimse yok. Albab ve Afrin ellerinde kalacak sadece bu gidişle.

    Afrini temizlemek zorundayız. Sınır resmen PKK yuvasına dönmüş durumda. Sonrada menbiçi temizlemek zorundayız. Bunun dışında amaç olarak şunları söyleyebilirim.

    - Bundan sonrası iddia.

    İdlib'i yaklaşık 3-4 haftadır her yerden vuran bir Rusya ve Esad var. İdlib muhaliflerin yani Ösonun kalesi gibi bir şey. Onlar oradan kayıp vermeye ve erimeye başladıkça biz Afrin der olduk. 1 sene bekledik ve ne hikmetse, İdlibe saldırı başlayınca Afrin'e girme kararı aldık.

    Rusya'nın karışmama sebebi, İdlip'ten onları çıkarın Afrin'e çekin gibi bir karar olabilir. Yani TSK İdlibi Esad ve Rusya'ya iyi yada kötü bırakıp karşılığında Afrin sözünü almış olabilir. 2 açıdan sonucu olabilir bunun bana göre. 1 muhaliflerin içinde hala daha el kaideli el-şam mı ne o zıkkım var. Amaçları Öso falan değil resmen ışidden bozma El'kaide onlar. Bunlarında bir şekilde muhaliflerin arasında sınırımızdaki Afrin'e yerleşmeleri kötü olur. 2 ne olursa olsun sonuç olarak bizim için ilk hedef PKK. İdlib verilirse Esad'a verilir ancak Afrin alınırsa PKK kaybedecek.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.