Şimdi Ara

Zeytin Ağacıma Dokunma - İmza Kampanyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Yeni torba yasa ile, daha önce defalarca geri çekilmek zorunda kalan ve ülke zeytinciliğine büyük hasar vermesi muhtemel bir düzenleme gündemde. Bu konuyla ilgili bir kampanya düzenlenmiş durumda. Aşağıda detayları mevcut. Sizleri de bu mücadelemize davet ediyoruz. Konuyla ilgili sormak istediğiniz her türlü sorunuzu paylaşabilirsiniz.



    Imza kampanyasi:

    https://www.change.org/p/zeytin-a%C4%9Fac%C4%B1ma-dokunma


    17 Mayıs'ta Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'nın hazırladığı rapor sonucu hükümetin TBMM'ne sunduğu "Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" eğer yürürlüğe girerse binlerce zeytin ağacı kesilme tehlikesi ile karşı karşıya kalacak!

    Zeytin kadim kültürlerde ve tüm dinlerde kutsal olarak tanımlanan, bilgeliği, barışı, hayatı, kardeşliği, dostluğu, ölümsüzlüğü, zaferi, bolluk, bereketi, verimliliği temsil eden özel bir ağaçtır. İnsanlık tarihine tanıklık etmiştir ve anavatanı şu an ülkemizin de sınırlarında bulunan Mezopotamya’dır. Zeytin ağacı bulunan yere bolluk, bereket, rahmet, barış, istikrar ve güven taşımıştır. Zeytin ağacı, Ege kıyılarını gezerken, yorulup gölgesinde oturan, İlyada ve Odysseia destanlarının derleyicisi Homeros’un kulağına şöyle fısıldamıştır: “Herkese aitim ve kimseye ait değilim. Sen gelmeden önce buradaydım ve sen gittikten sonra da burada olacağım.”

    Dünyanın en önemli sorunlarının arasında çevre ile ilgili konular yer almaktadır. Zira dünyanın en gelişmiş, zengin ülkeleri bile doğaya saygı gösterilmediğinde geri dönüşü olmayan zararlara ve çevre felaketlerine yol açıldığını görmüşler ve deneyimlemişlerdir.

    Ülkemiz 171 milyon zeytin ağacı varlığı ile dünyada 2. sırada yer almaktadır. Dünyanın önemli üreticileri arasında bulunan Türkiye’nin önemli bir yasası olan 3573 nolu Zeytincilik Kanunu’nun 9. Maddesinde dekar başına 10’dan az ve 15’ten fazla ağaç olmayan yerlerdeki deliceleri aşılayarak ıslah edeceklere destek verileceği belirtilmiş. Bir diğer deyişle geleneksel olarak zeytin bahçelerinin dekar başına 15 ağaçtan fazla ağaç içermeyeceğini ifade etmiştir. Getirilmek istenen torba yasada ise dekar başına en az 15 ağaç bulunmayan yerler “zeytinlik” olarak kabul edilmeyecek denmektedir. Ayrıca 3573 nolu Zeytincilik Kanunu’nun 20. Maddesinde “Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez. Bu alanlarda yapılacak zeytinyağı fabrikaları ile küçük ölçekli tarımsal sanayi işletmeleri yapımı ve işletilmesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığının iznine bağlıdır.” ifadesi yer almaktadır.

    Getirilmek istenen torba yasa ile zeytinliklerin, oluşturulacak kurul kararıyla yatırıma açılabileceği; bu sahaların yatırıma açılması için kurulacak Zeytinlik Sahaları Koruma Kurulu’nun uygun görüşü ve Tarım Bakanlığı’nın izninin gerekeceği; kurulda; Çevre, Tarım, Maliye, Orman bakanlıkları temsilcileri ile ilgili sivil toplum kuruluşları olacağı belirtilmektedir. Yapılacak imar planlarında zeytinlik alanlarının korunması konusunda Zeytindostu Derneği olarak, 3573 nolu kanunun aynen uygulanması konusunda hassasiyetimizi sürdüreceğiz.
    “Zeytin ağacını izinsiz kesenler, ağaç başına 2 bin TL para cezası ödeyecek”. Eski çağlarda kesimi idamla cezalandırılan kutsal bir ağaçtır zeytin ağacı. Bu yönde bir kanun değişikliği; barışı, hayatı, güzelliği simgeleyen zeytin ağaçlarımızın katledilmesine yol açacak ve çocuklarımıza, gelecek kuşaklara yapılacak en acı zulümlerden biri olacaktır.

    “Zeytinlik sahalarda hayvan otlatanlar için 5 bin TL’lik para cezası öngörülürken, mevcut düzenlemedeki 3 aylık hapis cezası kaldırılmıştır.” Bu düzenleme de 3573 nolu Zeytincilik Kanunu’nun 14. Maddesine aykırıdır. Zira hayvanların zeytin ağaçlarına verdikleri zarar 5 bin TL ödenerek tazmin edilemeyecek kadar büyük olmaktadır.
    Ülkemizde sanayi yatırımları elbette olmalıdır. Ancak bunu yaparken doğaya saygılı olmalı ve sürdürülebilirliğe önem verilmelidir. Aksi takdirde yapılan yanlışların bedellerini çocuklarımız ve gelecek nesiller doğa felaketleri ile acı bir şekilde ödemek zorunda kalacaklardır.

    İnsanın yaşam süresi bellidir ve hepimiz bir gün elbet toprak olacağız. Ancak çevreye duyarlı ve toplumu düşünen bireyler olarak gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak durumundayız. Bu hepimizin insanlığa borcudur.

    İlk amacı “ülkemiz zeytin ağacı sayısını arttırmak” olan Zeytindostu Derneği olarak tüm üyelerimiz adına bu yasa değişikliğinin karşısında ve başta UZZK olmak üzere her türlü STK ve kurumla işbirliğine hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Üzerimize düşen her türlü görevi almaya hazırız.

    “Zeytin ağacıma dokunma” başlıklı kampanyamıza 1.000.000 imza ile desteklerinizi bekliyoruz.

    Zeytindostu Derneği

    Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
    Başbakanlık
    Hükümet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin, Zeytincilik Kanunu’nda yapılmak istenen değişiklikleri içeren tasarının komisyondan geçen son haline ilişkin oluşan bilgi kirliliğini gidermeye yönelik açıklamalarda bulundu.





    ZEYTİN AĞACININ KORUNMASI SİYASET ÜSTÜ KONUDUR







    ZEYTİNLİKLERİN KORUMA KALKANI OLAN 20. MADDE DEĞİŞTİRİLMEK İSTENİYOR







    Zeytindostu Derneği, 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun’da yapılması istenen değişiklilerin siyaset üstü bir anlayışla değerlendirilip rafa kaldırılmasını istiyor. Tasarının son haline göre yasanın 20. Maddesi değiştirilerek zeytinlik alanlarda ‘Kamu yararı’ gerekçesi ile madencilik faaliyetleri ile sanayileşmenin önü açılıyor.



    Sözkonusu tasarıda imzası bulunan Sanayi Komisyonu üyeleriyle 30-31 Mayıs tarihlerinde görüştüklerini anlatan Zeytindostu Derneği Başkanı Murat Çetin, sektör olarak taleplerinden bazılarının dikkate alındığını ve tasarıdan çıkarıldığını kaydetti. Çetin buna rağmen tasarının son halinin zeytincileri ve kamuoyunu memnun etmekten uzak olduğunun altını çizdi.







    Zeytinliklerin koruma kalkanı olarak kabul edilen 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun’un 20. Maddesinde, “Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez. Bu alanlarda yapılacak zeytinyağı fabrikaları ile küçük ölçekli tarımsal sanayi işletmeleri yapımı ve işletilmesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığının iznine bağlıdır. Zeytinlik sahaları daraltılamaz” deniyor.



    Sanayi Komisyonu’nun son şeklini verdiği tasarıda ise bu madde esnetilerek zeytinlik alanlarda ‘Kamu yararı’ aranarak madencilik işletmeleri ve ocakları, sanayi tesisleri kurmaya imkan tanınacak, zeytin ağacı kesilebilinecek. Kesilen ağaç başına ise 4 bin lira ceza ödenecek. .Bu izni verme yetkisi Valilerin başkanlığındaki koruma kurulunda olacak..



    KAMUOYU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİ



    Ankara’da, Zeytindostu Derneği ve sektör temsilcileri olarak sektörün taleplerini komisyon üyesi milletvekillerine aktardıklarını söyleyen Zeytindostu Derneği Başkanı Murat Çetin, yapılan görüşmelerin ardından kamuoyunda uzlaşma sağlandığı yönünde yanlış bir algının oluştuğuna dikkat çekti. Zeytinciler olarak arzu etmedikleri bir durumla karşı karşıya olduklarını dile getiren Çetin, zeytinliklerin yasa ile korunmaya devam etmesi konusunu, politika malzemesi olarak görmediklerini ve siyaset üstü bir yaklaşımla taleplerini yüksek sesle dile getirmeyi sürdüreceklerini belirtti.



    Zeytindostu Derneği Başkanı Çetin şunları söyledi;



    “Mecliste milletvekilleriyle görüşmelerimizi yaptık. Zeytindostu Derneği olarak, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ve Tariş temsilcileri ile birlikte diğer milletvekillerini ziyaret ettik. Komisyon milletvekilleri bilinçli bir şekilde değinilmesi gereken tüm konulara tek tek değindiler. Hazırladığımız basın bildirisini tüm komisyon üyelerine dağıttık. Çabamız bu değişikliğin torba yasadan tamamen çıkarılıp Tarım Komisyonu’na gönderilmesini sağlamaktı. Bu gerçekleşmedi.



    Biz konuya siyaset üstü bir anlayışla yaklaşıyoruz. Bu mantıkla hareket ediyoruz, sektörümüz adına çalışmalarımızı yürütüyoruz.



    Üzerinde en çok tartışılan 20. Madde komisyondan geçmiş durumda... Bu madde hem valilik bünyesinde kurul oluşturarak, bu kurullara zeytinlik sahalarını bu vasfından çıkarma yetkisi vermektedir. Hem de ‘kamu yararı’ diyerek sanayi ve maden alanları yapılabilmesinin önünü açabilmektedir. Bu sonuç bizim istediğimiz bir sonuç değildir. Tasarının bir hafta içerisinde genel kurula getirileceği yönünde bilgiler vardır. Kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş, “son dakika” haberleriyle tasarı sanki uzlaşı ile komisyondan geçirilmiş, ortak mutabakat sağlanmış havası estirilmiştir.”



    Öte yandan zeytinliklerde imar planı değişikliklerine imkan tanınması yoluyla bu sahalara konut, turistik tesis yapılmasına izin veren düzenleme ise yapılan görüşmelerin ardından tasarıdan çıkarıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • güncel tutulmalı..
  • Ormanlarımdan bir yaş dal kesenin, Başını keserim… (Fatih Sultan Mehmet)

    Kalksada...........
  • TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, üretimin desteklenmesi gerekçesiyle hazırlanan 76 maddelik kanun tasarısının görüşmelerini üçüncü gününde devam ediyor. Tasarının 42 maddesi sabaha kadar süren görüşmelerde kabul edildi. Dünkü görüşmelerde zeytinlik alanlarıyla ilgili maddeler hükümetle sektör temsilcilerini karşı karşıya getirdi.

    Komisyonda dertlerini anlatmak isteyen sektör temsilcileri kendilerine toplantı usulünü hatırlatan AKP’li komisyon başkanı ve bazı milletvekillerinin tepkilerine maruz kaldı. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Mustafa Tan, "Bu, ölüm fermanıdır zeytinciliğin. Milyonlarca ağacın vebalini ve insanların vebali sizde" derken, zeytin sektöründen Murat Narin de, "Siz dikmediniz 2.000 yaşındaki ağacı sayın milletvekilleri, sizin sökmeye hakkınız yok" dedi.

    Bunun üzerine, AKP’li Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız, sektör temsilcilerine "Ya oturun ya da salonu terk edin" derken, AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin de, "Ya burada politika yapmayın ya!" dedi. Tin'in bu sözüne CHP’li milletvekillerinden Orhan Sarıbal, "Sen git, misafire saygınız yok. Onun canı yanıyor, sen laf için buradasın. Evinize geleni kovuyor musunuz?" diye karşılık verdi. CHP İstanbul Milletvekili komisyon toplantısını terk eden sektör temsilcilerinin yeniden davet edilip dinlenilmesi için yoğun bir çaba sarfetti.


    Zeytinlik alanlarla ilgili dile getirmek istedikleri görüşlerini anlatamayan sektör temsilcilerinin de yer aldığı toplantı tutanaklara şöyle yansıdı:

    ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ İCRA DİREKTÖRÜ MUSTAFA TAN – Sayın Başkan…

    BAŞKAN – Söz vermedim, oturun lütfen.

    ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ İCRA DİREKTÖRÜ MUSTAFA TAN – Bizim görüşümüz alınmadan bu yasa buraya getirilmemeli.

    BAŞKAN – Söz vermedim Beyefendi, oturur musunuz lütfen!

    ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ İCRA DİREKTÖRÜ MUSTAFA TAN – Lütfen yani Sayın Başkan…

    İSMAİL AYDIN (Bursa) – Adabınca…

    ŞAHİN TİN (Denizli) – Yeri gelince konuşuyorsunuz burada, hâlâ daha itiraz ediyorsunuz.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Onların sayesinde buradasınız, her gün konuşacak, ne demek yani? İki gündür burada konuşuyorsunuz, döver gibi, öyle bir anlayış olur mu arkadaşlar, lütfen yani… Onlar bizim misafirlerimiz.

    İSMAİL AYDIN (Bursa) – Misafir sözü adap çerçevesinde isteyecek.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Tamam o başka bir şey, ifade başka bir şey. İsmail Bey, senin yardımcı olman lazım, konuştuğun şeye bak.

    ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ İCRA DİREKTÖRÜ MUSTAFA TAN – Efendim, değişmiyor bir şey. Beyefendi diyor ki “İnekler, büyükbaşlar zarar vermez.” Gelin de görün.

    İSMAİL AYDIN (Bursa) – Vermez, ben biliyorum.

    ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ İCRA DİREKTÖRÜ MUSTAFA TAN – Ben zeytinciyim. Öyle saçmalık olur mu?

    ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ İCRA DİREKTÖRÜ MUSTAFA TAN – Efendim, değişmiyor bir şey. Beyefendi diyor ki “İnekler, büyükbaşlar zarar vermez.” Gelin de görün.

    İSMAİL AYDIN (Bursa) – Vermez, ben biliyorum.

    ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ İCRA DİREKTÖRÜ MUSTAFA TAN – Ben zeytinciyim. Öyle saçmalık olur mu?

    OSMAN BOYRAZ (İstanbul) – Arkadaşlar, biraz saygılı olur muyuz lütfen!

    ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ İCRA DİREKTÖRÜ MUSTAFA TAN – Efendim, sizin zeytinciye saygınız var mı?

    OSMAN BOYRAZ (İstanbul) – Var tabii, burada onun için konuşuyoruz biz.

    ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ İCRA DİREKTÖRÜ MUSTAFA TAN – Bizim bir görüşümüz bile alınmadı buraya gelirken.

    BAŞKAN – Mustafa Bey… Arkadaşlar, lütfen oturur musunuz!

    MURAT NARİN – Bu yüce Meclis 6 kere reddetti bu yasayı. Biz burada sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, 6 kere bu yüce Meclis reddetti. Burası milletin meclisi.

    OSMAN BOYRAZ (İstanbul) – Elbette milletin meclisi.

    MURAT NARİN – 6 kere getirildi, bu 7’nci. Karar sizin, biz sizinle Hak Divanı’nda konuşacağız. Biz gidiyoruz, ne diliyorsunuz yapın, o yetkiye sahipsiniz. Biz sizinle görüşeceğiz.

    ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ İCRA DİREKTÖRÜ MUSTAFA TAN – Hayırlı uğurlu olsun sektöre. Bu, ölüm fermanıdır zeytinciliğin. Elbette bu kararı vermekte serbestsiniz. Milyonlarca ağacın vebalini ve insanların vebali sizde.

    MURAT NARİN – Siz dikmediniz 2.000 yaşındaki ağacı sayın milletvekilleri, sizin sökmeye hakkınız yok.

    BAŞKAN – Değerli arkadaşlar, lütfen… Ya oturun ya da salonu terk edin lütfen.

    ŞAHİN TİN (Denizli) – Ya burada politika yapmayın ya!

    MURAT NARİN – Yapmıyoruz.

    OSMAN BOYRAZ (İstanbul) – Ne yapmaya çalışıyorsunuz?

    MURAT NARİN – Allah’ın ürünü…

    BAŞKAN – Ya oturun ya da salonu terk edin, lütfen…

    MURAT NARİN – Ortadan kaldıramazsınız.

    ŞAHİN TİN (Denizli) – Tamam, git.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Ne demek o “Tamam git.” ya, nasıl ifade arkadaşlar ya?

    ŞAHİN TİN (Denizli) – O zaman düzgünce konuşsun.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Ne?

    ŞAHİN TİN (Denizli) – Böyle bir yol yok yani.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Ne diyorsun sen ya, ne diyorsun?

    ŞAHİN TİN (Denizli) – Ne demek “Ne diyorsun?” Ne yapalım, “Git.” dedik, o kadar.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Nasıl bir ifade bu, nasıl böyle yapıyorsun? Sen git? Nasıl bir ifade bu ya?

    BAŞKAN – Arkadaşlar…

    MEHMET UĞUR DİLİPAK (Kahramanmaraş) – Arkadaşımla böyle konuşma!

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Onlar bu insanın asli insanları. Misafire de saygınız yok sizin, misafire de.

    BAŞKAN – Orhan Bey…

    MEHMET UĞUR DİLİPAK (Kahramanmaraş) – Öyle davranması yanlış, öyle bir hakkı yoktur.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Onun canı yanıyor, senin değil. Sen rant için buradasın.

    OSMAN BOYRAZ (İstanbul) – Herkesin canı yanıyor burada.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – O, hayatını, çocukluğunu, kültürünü gömüyor, sen ne yapıyorsun? Yandaşların için zeytinlikleri imha ediyorsun.

    ŞAHİN TİN (Denizli) – Konuşma!

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Sen konuşma! Ahlaksız!

    BAŞKAN – Hiç yakışmıyor!

    TACETTİN BAYIR (İzmir) – Ya birbirinizi tahrik ediyorsunuz.

    MEHMET UĞUR DİLİPAK (Kahramanmaraş) – Nezaketini bozma!

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Ne diyorsun sen ya, otur!

    MEHMET UĞUR DİLİPAK (Kahramanmaraş) – Nezaketini bozma!

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Sen bozuyorsun, ben değil, sen bozuyorsun, sen. Sabahtan beri…

    MEHMET UĞUR DİLİPAK (Kahramanmaraş) – Söylediğin lafı geri al!

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Hiçbir lafımı geri almıyorum. Kötü bir şey söylersem alırım, kötü bir şey söylemedim.

    MEHMET UĞUR DİLİPAK (Kahramanmaraş) – Tutanaklardan alsınlar arkadaşlar.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Alsınlar, yanlış bir şey söylediysem alırım, yanlış bir şey söylemedim.

    BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ (Düzce) – Uğur Bey, oturun lütfen, sakin olun lütfen!

    MEHMET UĞUR DİLİPAK (Kahramanmaraş) – Nezaketsiz!

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Nezaketsiz sensin!

    BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ (Düzce) –Lütfen, lütfen, sakin olun lütfen…

    BAŞKAN – Arkadaşlar, lütfen ya…

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Buraya gelmiş halka “Gitsin.” diyen adan nezaketsizdir. O, halktır, gelmiş buraya, başımızın tacıdır. Kim gelirse gelsin, misafir ama onun kültüründe böyle bir şey mi var? Evinize gelen insanı kovuyor musunuz?

    ŞAHİN TİN (Denizli) – Sen söv oradan bize, ondan sonra da…

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Hiçbir zaman sövmedim.

    MEHMET UĞUR DİLİPAK (Kahramanmaraş) – Misafir edepli olur.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Misafir edepli, canı yanıyor adamın.

    MEHMET UĞUR DİLİPAK (Kahramanmaraş) – Gelsin burada konuşsun.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – İtiraz etmesin de ne yapacak?

    MEHMET UĞUR DİLİPAK (Kahramanmaraş) – Beklesin, konuşsun.

    ORHAN SARIBAL (Bursa) – Ne söyleyecek? Orada konuşmasın, burada konuşmasın…

    Kaynak:http://t24.com.tr/haber/zeytin-duzenlemesi-3-gununde-akp-ile-sektor-temsilcileri-karsi-karsiya-geldi,406826




  • Nette dolanırken gördüm. Türkiyenin zeytin haritası. Harita size başka neyi çağrıştırıyor ?

    Zeytin Ağacıma Dokunma - İmza Kampanyası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onat

    Nette dolanırken gördüm. Türkiyenin zeytin haritası. Harita size başka neyi çağrıştırıyor ?

    Zeytin Ağacıma Dokunma - İmza Kampanyası




    Gece gece yapmayın şöyle eğitimsizlikler yav.

    Bu arada Ağaçların yok edilmesi ülkenin temelinden yok edilmeye başlanmış olmasını gösteriyor. Umarım bu hatadan dönerler.




  • İmzaladık ama şu change.org bir işe yarıyor mu gerçekten merak ediyorum.
  • Zeytin ağacı.

    Yıllarca yağı ile kandil olmuş aydınlatmış ve insanlara yiyecek ve ilaç olarak deva vermiş olan incir ve hurmayla anılan kutsal ağaç.

    İnsan denilen ikiyüzlü siyaset sahibi senide mi ufak menfaatlerine sattı?

    İnsanlığım adına özür diliyorum yaratanın nimeti.

    Bunu yapanlar ufak menfaat sahipleridir beni affet Allahın huzurunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 3 Haziran 2017; 3:35:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- "Zeytinlik vasfının olmadığı"na dair uydurulan "dönümde 16 zeytin" şartı çok anlamlı. eski tesis zeytinlikler 8x8 m olarak dikilmişlerdir

    2- Yeni tesis edilen zeytinlikler 6x6 olarak sık aralıklarla dikilirler ve dönümde 27 tane olur

    3- Kabul edilen zeytinlik kanunu ile ama tamamen eski zeytinlikleri yok etmek... Amaç yüzlerce yıl yaşındaki anıt ağaçlar yani... (Alıntı)
  • 2 bin yaşınıza kadar yaşadığınızı düşünün... 2 bin yılda kaç beşeriyete, kaç imparatorluğa, kaç savaşa, kaç yıkıma, kaç depreme şahitlik edeceğinizi... Dayanması bir kenara tahayyülü bile zor değil mi?

    Zor değil işte... Bir zeytin ağacı için zor değil. Kesilse de yakılsa da sürgün verdiği yerden tekrar büyüyüp meyve vermeye devam eden zeytin ağaçları için insanlığı beslemeye devam etmek zor değil.

    Dünyada yüzde 98'i Akdeniz Havzası'na yayılmış ölmez ağaç, bugün Türkiye'de 750 bin ailenin geçim kapısı. Üstelik son 17 yılda Türkiye, zeytinde yüzde 10, zeytinyağında yüzde 6'lık dünya payıyla, zeytincilik sektörünün lideri ülkelerle aynı kulvarda yarışıyor hale geldi.

    Haftaiçinde Meclis Komisyonu'ndan geçen ve "gerekli görülmesi" durumunda zeytin sahalarına sanayi tesisi ve maden kurmayı mümkün kılan yasa tasarısı ise Anadolu'nun hafızasını taşıyan ölmez ağacın kaderi için endişelere neden oluyor.
    Zeytin Ağacıma Dokunma - İmza Kampanyası




  • İmzalayıp facebook hesabımda paylaştım arkadaşlar.Destek için ne gerekiyorsa yaparım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 3 Haziran 2017; 20:13:42 >
  • Ölüyü diriyi sevdik sıra zeytin ağaçlarına geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu sabit konu olmalı.Tüm forumun bütün yerlerinde.Hepimiz birden talepte bulunsak ya.Belki yaparlar.1 kişi bile kazansak o kadar büyümüş oluruz.Ne dersiniz.Bu dediğime katılanlar beğensin lütfen
  • Forum yönetimi bu konuyu öncelik olarak alır mı?

    Haydi, elimizden ne gelirse hep beraber yapalım. Yavaş yavaş ciddi oranda ses getiriyor kampanyalar, burası eksik kalmamalı.
  • bu dünyada hesabı verilemeyecek işlere kalkıştılar, kalkışmaya devam ediyorlar...



    konu hakkında dün diyeceklerini dediler:



    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/755277/Binali_Yildirim_dan_talan_itirafi__Zeytin_mi_daha_onemli__tesis_mi_.html



    http://t24.com.tr/haber/basbakan-zeytin-mi-daha-onemli-yapilacak-tesis-mi,407594

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kuyuduzu kullanıcısına yanıt
    Adamlar kafayı tesisle betonla bozdular. İnşallah yapmazlar bu zeytinlik katliamını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeytin Ağacıma Dokunma - İmza Kampanyası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayırsever.üye -- 7 Haziran 2017; 18:44:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu imza atanların çoğunun hayatları boyunca bir fidan bile dikmediklerine eminim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla bizim fethiye de 200 nar ,50 adet zeytın agacımız var.nar para etmediğnden çogu tarımcı narları sökmüşler.niz biraz daha zeytin dikeceğiz hedef 100 zeytın agacı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.