Şimdi Ara

Zengin ile fakir nasıl ayırt edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Siz nesiniz🙈biz orta 🥰 #keşfetedüş #tarif #keşfet #mizah #keşfet #komiksözler
    https://www.youtube.com/shorts/fuPxn0fp1iw?si=XJCsF33G56hLOdlz

Sizin de kendinize göre anlama yönteminiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu durumu iki farklı şekilde karşılayacak tipler olacak. Kimisi "vay o para arabaya verilir mi" , "vay parayı nereden bulmuş" vs. gibi bir şekilde o olayı garipser. Kimisi de "ha iyiymiş, güzel arabadır onlar" falan gibi laflar eder.

Çünkü birisi için o tarz alış veriş en iyi ihtimal ile ulaşılamaz bir durum iken, bir diğeri için ya gayet normal ve yapılabilir bir şeydir ya da bir süre sonra ulaşılabilir bir hedeftir.

Tabi bu test her zaman ve tek başına işe yaramaz. Kimisi bu testi bilir, o yüzden ona göre davranır. Kimisi için o söylediğin ürün gerçekten zengin olsa da o kadar para vermeyeceği bir şey olabilir.

hocam sonuc nedir anlamadım dediginizden. yani arabaya o para verilirmi diyen zengindir yoksa ha iyiymiş güzel arabadır diyen mi?

Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    nasıl ek gelir elde edebilirim?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bazen ayırt edemezsin zengin adam vardır dünya kadar arsa vardır değerlidir. ama adam işe çalışıyordur aylık geliri komik rakamdır sence bu zenginlik mi. bence asıl zengin aylık gelirinin yüksek olması.

• Kısaca söylersek, zengin olup, bu duruma alışan adam için o tarz paraların konuşulması normaldir. Eleman gidip kasılmaz o paralar konuşulurken. Ama zengin olmayan adam için o para çok yüksek olduğu için o parayı vermeyi garipseyecektir.

Bir de bunun restoran testi var mesela. Zengin adam, lüks bir restorana gider, fastfoodçudan hambureger söylemiş gibi yemeğini yer parasını verir kalkar gider. Fakir bir tipi lüks restorana götür, foto çekmekten yemeği yemeyi unutur vs. gibi bir şeydi.

he tamam. ikinciye yüzde yüz katılmakla birlikte ilkine katılmıyorum. gercekten 4m benim icin para olmasa ve gercekten araca o kadar paranın verilmeyeceğini düsünsem bu benim zenginligimi ayırt eder mi? sanki bu olay kisiden kisiye degisir gibi.

Zenginliğin ne gelirle ne araayla tarlayla alakası vardır.

zenginlik harcadıgın parayla ilgilidir.

ne kazanırsan kazan her ay 22 bin harcıyorsan asgari ücretli gibi yasıyorsundur ve fakirsindir. İstersen aylık 1m kazan. Önemsiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Şekerin yarısını kırıp atarak kar eden bir patron vardı eski vodafone reklamında.

Bişeyleri aşırı şekilde beleşe getirmeye çalıştığından anlarsın.

Tabiki kişiden kişiye değişir de, şöyle hesapla mesela. Dededen kalma 5 dönüm arazin olsun. Sen buraya inşaat yaptırmış ol. Diyelim müteahhit sana 40 tane daire vermiş olsun. Bu dairelerden 15 bin ortalama gelirin olsun. Aylık ortalama kazancın 600 bin TL olur. Ülkemizde bu durumda olan çok kişi var. Bu adam için bir arabaya 4 milyon TL vermek çok sorun olmayacaktır. Dolayısı ile bu tarz adamlar o aracı almayacak olsa, hatta 1 milyonluk araçla idare ediyor olsa bile "vay arkadaş" moduna girmez.

Ama adam asgari ücretle veya benzer bir şekilde çalışıyorsa, kira ödüyorsa vs. bu gibi rakamları duyunca ilk aklına gelen şey abi 2,5-3 milyona ev alır kalanı ile araba alırdım. O paranın tamamı gömülür mü arabaya, sokağa bırakıyoruz o kadar parayı falan der. Ki ben olsam öyle derim mesela. 2 milyonluk araba bile bana pahalıya görünüyor. Sonra bakıyorum neredeyse ortalama üstü her sıfır araba 2 milyon civarı ve üzeri.

• Parasını yemesini bilen zengini anlarsın bir görüşte ama cimrisini anlamak için biraz gözlemlemek lazım.

Dükkanda çalışırken Döviz bürosu, inşaat şirketi, benzin istasyonları olan adamı dilenci zannetmiştim abi patron yok sonra gel diye.
    Ayağında tuvalet terliği üstünde yırtık eşofman takımıyla geziniyordu.

Bir gün 5 katlı yeni yapılmış bir apartmanın altındaki pidecide yemek yiyorum bir amca geldi pideciye selam verdi 1 bardak çay verdiler. O an acıdım pideciyi çağırdım sessizce abi amcanın durumu yok belli isteyemiyor onada pide yap parasını vereceğim dedim adam güldü binanın sahibi dedi kirayı almaya geldi bana diye.

Para yemekte bir sanattır onu bilir onu söylerim.

Adam tüm gün dışarıda kahvaltıyı, öğle yemeğini es geçiyor akşam evde yerim diye. Herhangi bir sağlık, hijyen sebebiyle değil. Abi gel ben ismarlicam desen o zaman duble olsun derler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.