Şimdi Ara

Zenbook 14 UM425IA Her şey dahil 9592 TL (16GB 3733 Mhz, 4700U, FHD, 1 TB SSD, 1,2 Kg, 12+ Saat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
5
Favori
3.658
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bütün gümrük vergileri dahil. Amazon gibi.

1 arkadaşıma aldım, 1 de kendime aldım. Bence fiyat performans mükemmel ötesi. Dünyanın en ince 14 inç notebooklarından biri. Ekran parlaklığı 300 nit biraz zayıf ama şarj ömrü mükemmel gibi. Arkadaşınkini 3 gün önce sipariş verdik haftaya Salı gelecek deniyor. Kendiminkini bugün aldım. Alacak ilk kişi için benden bir sürpriz; isterseniz elimde 438 TL'lik gift card var, 300 TL'ye verebilirim.

https://www.newegg.com/global/tr-en/asus-um425ia-nh74/p/N82E16834235516?Description=zenbook%2014&cm_re=zenbook_14-_-34-235-516-_-Product&quicklink=true

Paket içinden bazı dönüştürücüler ve kumaş taşıma kabı çıkıyor ayrıca.

Zenbook 14 UM425IA Her şey dahil 9592 TL (16GB 3733 Mhz, 4700U, FHD, 1 TB SSD, 1,2 Kg, 12+ Saat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 12 Aralık 2020; 19:47:8 >

• Hocam M1 verimlilik anlamında bunlardan 8-10 kat daha iyi. Hype falan yok, sentetik test değil gerçek testlerle sonuçları veriyorlar. Veren de Apple değil, diğer siteler.

M1 dediğiniz şey fişe takılı değilken bile, fişe takılı çalışan sistemlerden veya i9 iMac'lerden çok daha performanslı. Bir devrim niteliğinde. Apple düşmanı olmak veya olmamak değil, inanılmaz bir fark burada bahse konu olan.

Bu cihaz alınmaz değil lakin M1'i gözüne kestiren kişinin bunlarla işi olmaz. Fansız bir cihazdan bahsediyoruz bu arada, ötesi yok.

Hocam aynı işi biri 140W TDP ile diğeri 13W TDP ile yapıyor ve daha hızlı yapıyor üstelik. Elmalık armutluk kavunluk bir durum yok. Yapılan iş aynı.

Yapacağınız bir iş var ve biriyle bunu 13 dakikada, 10'da 1 enerji ile yapıyorsunuz. Diğerinde ise 30 dakikada bitiriyorsunuz, cayır cayır yanıyor ve fanlar susmuyor. Üstelim ilkine verdiğiniz para ikincinin yarısı bile değil. Basit mantıkla giderseniz daha net anlarsınız.

Intel'in yıllardır gramla verip kiloyla aldığını anlamak için x86 komut setinini tarihçesini okumaya gerek yok.

• Gümrük sorunları olmasa alınacak cihaz. Gümrük belirsiz, bir şey olsa uğraş dur.

• Zenbook 14 UM425IA Her şey dahil 9592 TL (16GB 3733 Mhz, 4700U, FHD, 1 TB SSD, 1,2 Kg, 12+ Saat)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MacBook Air alırım
  • Hocam ürün gelince anlatırsanız süreci güzel olur. Amazon'a Gümrük konusunda güveniyorum da herhangi bir problemde hallolacağını , newegg'de bu tarz bir iki yorum okudum. Sistem düzeni de duydum bakalım sizin nasıl olacak

• jay jay justified kullanıcısına yanıt
    wakrupalice kullanıcısına yanıt
    venadacreative V kullanıcısına yanıt

Gümrük dahil hocam.

@venadacreative Hocam ben daha önce Newegg'den alışveriş yaptım. Gümrüğü kendileri hallediyor Amazon gibi.

@wakrupalice Alabilirsin. bu cihaz ekran dışında her şeyiyle Macbook Air'dan çok daha iyi.

• katlayabileceğim yazı yazabileceğim resim çizebileceğim tablet olarak kullanabileceğim surface pro- surface book serileri varken ben de tercih etmezdim biraz güçsüz olsun surface olsun derdim açıkcası tabii ki kullanım amacı meselesi, bunu bir kenara bırakırsak ben çok sıcak olduğunu düşünmüyorum ama kesinlikle iyi bir fırsat teşekkürler

• Dell G5 15 10th Gen Gaming and Entertainment Laptop (Intel i7-10750H 6-Core, 32GB RAM, 1TB PCIe SSD, 15.6" Full HD (1920x1080), NVIDIA RTX 2070 (Max-Q), Wifi, Bluetooth, Webcam, Win 10 Home) - Newegg.com

Hocam şöyle bir ürün var , Fiyat inanılmaz iyi bu fiyata bu özellikler de satıcı DealKing diye bir firma hiç emin olamadım daha önce hiç alışveriş yaptınız mı ?

Satıcı yorumlarına baktım ve saldım. Fakat fiyat çok çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venadacreative -- 11 Aralık 2020; 21:36:22 >
  • M1 işlemcili Macbook Air performans olarak uçuyor, bunun artısı ram ve ssd olur ama 9k çok para. 7 olsa değer de bana çok mantıklı görünmedi.

• Dealking'e kefil olamam...

@4Vagrant Hocam sağolun değerlendirmeniz için. Ama 900 USD+KDV'ye Surface Pro yok. Hele 16 Ram'lı hiç yok. 1400 USD'ye geliyor son model i5'li 8 - 256. Yoksa zaten çok daha iyi cihaz.

@Hasan7 Uçtuğu falan yok. Platform Apple'ın, işlemci Apple'ın. Olabilecek en iyi sonuçlar ile Hype yapıyorlar. Snapdragon'lu Windows bilgisayar almak gibi. birçok sorun yaşanıyor yaşanacak...

• Hocam M1 verimlilik anlamında bunlardan 8-10 kat daha iyi. Hype falan yok, sentetik test değil gerçek testlerle sonuçları veriyorlar. Veren de Apple değil, diğer siteler.

M1 dediğiniz şey fişe takılı değilken bile, fişe takılı çalışan sistemlerden veya i9 iMac'lerden çok daha performanslı. Bir devrim niteliğinde. Apple düşmanı olmak veya olmamak değil, inanılmaz bir fark burada bahse konu olan.

Bu cihaz alınmaz değil lakin M1'i gözüne kestiren kişinin bunlarla işi olmaz. Fansız bir cihazdan bahsediyoruz bu arada, ötesi yok.

Yalnız biri arm tabanlı biri değil elmayla armudu kiyaslasaniz daha mantıklı olurdu. Bu cihazın açtığı çoğu uygulama/oyun vs. m1 de uyumluluktan dolayı çalışmayacak bile

• 4Vagrant kullanıcısına yanıt

Hocam aynı işi biri 140W TDP ile diğeri 13W TDP ile yapıyor ve daha hızlı yapıyor üstelik. Elmalık armutluk kavunluk bir durum yok. Yapılan iş aynı.

Yapacağınız bir iş var ve biriyle bunu 13 dakikada, 10'da 1 enerji ile yapıyorsunuz. Diğerinde ise 30 dakikada bitiriyorsunuz, cayır cayır yanıyor ve fanlar susmuyor. Üstelim ilkine verdiğiniz para ikincinin yarısı bile değil. Basit mantıkla giderseniz daha net anlarsınız.

Intel'in yıllardır gramla verip kiloyla aldığını anlamak için x86 komut setinini tarihçesini okumaya gerek yok.

Siz ryzen lı makinede yapabildiginiz her şeyi macte yapabileceginizi mi düşünüyorsunuz? Üstelik arm tabanlı bir sistemde? Evet, yaparım diyorsanız başka sorum yok. Ben böyle düşünmüyorum.Keske ryzenim olsaydi yavas olsaydi ama her uygulamayı sorunsuz açabilseydim diyeceginizi düşünüyorum.En azindan onumuzde ki 2 3 yıl için. Bahsettiğiniz kadar fark olacağını da düşünmüyorum, tek eleştirim fana olabilir fan konusuna ben de takigim ama U işlemci 25-35 tdp de gittiği için yanacak, fanlari susmayacak bir durum oluşturmaz. Spesifik bir iş için alırsınız o işin uygulamaları m1 ile uyumludur fansiz sessiz mis gibi işinizi yaparsınız doğrudur ama bu istisnai bir durumdur ayrı bir konudur,ben genel kullanıcı için yorum yapıyorum. Sonucta konudaki u işlemci iş,ofis, genel kullanim,okul vs. kategorileri için üretilen işlemciler/laptoplar ben bunların hepsini düşünerek konuşuyorum.

• 4Vagrant kullanıcısına yanıt

Bu bir argüman değil. Zira ben "aynı işi" diye özellikle belirttim. M1'de yapamayacağınız iş için gidip M1 alacak haliniz yok değil mi? Ya da alıp da "çok ilginç, bunu yapamıyormuş" diyecek haliniz de yok.

Burada konu verimlilik. Bunu da aynı işi iki farklı makinede yaparak ölçersiniz, bu kadar.

M1'in verimlilikte yepyeni bir çağı başlattığını siz de biliyorsunuz, tüm dünya öğreniyor yavaş yavaş. Apple konularına kullanıcı olarak yorum yapmadım zira hiçbir Apple ürünü kullanmadım, 3. nesil iPad hariç. O da hediye idi. Ancak konu yazılım ve donanımın birbiri ile optimizasyonu ise dünyada Apple vardır. Diğerleri sonra gelir.

Konu dağılmasın. Fırsat güzel ancak hiçbir mobil cihaz M1 silikon çipli bir cihazla boy ölçüşemez, bunu bilerek alalım.

Bu arada; alacak arkadaşlar cihazın eksilerini yorumlardan iyice okusunlar. Cihazda ciddi bir fan sesi sorunu var ve paneli oldukça kötü. Ayrıca çok ciddi boyutta ısınma sorunları var, bu da ciddi bir performans sorunu yaratıyor zorladığınızda. Genel olarak olumlu yorum oranı da (5 ve 4 yıldız) sadece %61. Kısacası günlük kullanımda başarılı dursa da, performans sorunları yaşamanız çok yüksek olasılık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 12 Aralık 2020; 3:1:45 >

Arkadaşım boş hype ile konuşuyorsun...

Apple bastı parayı Cinema4D'ye kendi işlemcisi için özel Cinebench yaptırdı (R23)

Geekbench deseniz zaten telefonlar i7'lerden yüksek skor alıyordu, anlamsız bir yazılım.

M1 devrim falan değil. Rosetta denen translatorın verim seviyesi fena değil. Onun dışında 5nm'lik bir ARM çekirdeğinin bu seviyelerde sonuç vereceğini biliyor herkes.

Yarım saatte %40 performans kaybı var. Ve yarım saat sonucunda cihaz yanıyor. Kasa 50 derece, evdeki kalorifer gibi. Konudaki cihaz ise sessiz moduna alıp fansız gibi çalıştırdığın 7W TDP modunda M1 cihazdan daha fazla performans verir.

Pazarlama materyallerinde "Fansız ama şu kadar yüksek puan" yazısını görünce cumburlop atlıyorsunuz. M1 öyle 3-5W'lık bir işlemci değil. Macmini'deki M1 %100 yük altında 34W'ye kadar çekiyor. Bu fansız model de muhtemelen 20W'den başlıyor, 7-8W'ye kadar geliyor. Anandtech'in incelemesine bakabilirsin. Mesela 35W modunda Ryzen 9 4900HS uyumlu uygulamalarda bile 2-3 kat performans verecektir. M1 Fena bir işlemci değil. 2/4 i3 10.nesil Macbook Air'a göre evet iyi. Ama 4700U gibi bir işlemciyle kıyaslamak komik. Rosetta ile yarım saat Cinebench R20 yapın bakalım, 2/4 eski Macbook Air'ın bile daha altında performans gösterir.

M1 Macbook Air'ı özetlemek gerekirse;

Uyumlu uygulamalarda geçen yılki 2 çekirdek 4 izleklik i3'lerin 2-2,5 katı performans veriyor (Bu işlemci için dizayn edilmiş r23'te bile 4700U'dan çok daha geride)

Uyumlu olmayan uygulamalarda 2 çekirdek 4 izleklik i3'lerle aynı civarda performans veriyor.

Konudaki cihaz 7W TDP'ye çekildiğinde fanı duruyor ve sessiz bir biçimde M1 işlemcisi için Apple PR takımı tarafından kodlattırılan Cinebench R23'ten 1 saat sonunda 3800 puan alıyor. Verimlilikte hangi 8-10 kat fark?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 12 Aralık 2020; 3:30:42 >

• satın alıp kullanan kullanıcı yorumu;

Pros: The build quality is really nice; I've had experience with an aluminum HP Envy and a Lenovo Ideapad and you can really feel the difference between an aluminum palm rest and the plasticy one Lenovo uses.

Specifications of the unit are really high--around this price range, you'd be pressed to find a laptop with 16GB RAM and 1TB of SDD Storage with the powerful Ryzen processors.

Face ID biometric is a game changer. My previous laptops had no form of biometrics and this was my first experience with Face ID on a laptop. The implementation is amazing. It's not something that would make or break a laptop for me, but it's a great feature nonetheless.

Cons: I had two units with the exact same issue: overbearing fan noise. I'm fine with some loud fans under load, but even when doing things like restarting the laptop or even on completely idle, the fans would not stop spinning. Checking the BIOS, the fans were spinning at around 3500 RPM but temperatures were reported at around 40C. To be fair, both of my units were confirmed to be defective by both ASUS and Newegg, I wouldn't risk it again.

The screen quality isn't the best. Having used a glossy panel for about 1/2 a decade, I thought getting a more matte panel would be nice. Still, the colors seemed really washed out compared to my old panel. Glossy panels have issues outside but the overall quality of the screen is really poor.

For those that care, this thing is a HUGE fingerprint magnet. Just taking the laptop out of the the plastic wrap left the top panel completely littered with fingerprints. The concentric circle design is also nice in theory, but the ridges and feel make it less comfortable to clean than my old HP Envy. I always felt like there was always dust stuck in the lid somewhere.

A bit more minor, but this laptop comes with a huge sticker on the right side of the trackpad. For those that care, it's not super difficult to take off (keep prying at it with your fingernails and it comes off pretty easy), but it's not super ideal.

Depending on the user, this might be a big deal, but this laptop doesn't have a headphone jack. Sure it comes with an adapter, but it's still an inconvenience. Unless you primarily use bluetooth headphones/earbuds, I wouldn't consider this laptop.

Overall Review: As much as you think you can handle loud fan noise, the noise from this laptop (in both standard and whisper mode) even after reducing CPU power, disabling turbo boost, updating Windows and BIOS, among countless other strategies to reduce the noise, this thing seemed like it was running full tilt ALL THE TIME. If you ever intend to use this at school or work or in public in any capacity, I cannot, in good interest, recommend this laptop. If you're solely going to be using this laptop in private connected to headphones at all times so you can't hear the fan noise, I'd more likely recommend a desktop than this.

I think fan noise is a woefully under noted trait in a laptop. Very few reviews address it at all and the ones that do (specifically from Hardware Canucks and W2Best) deliver conflicting reviews about the noise. Even then, they each show many other issues with the laptop. The quality control with ASUS is an issue, and even if their customer service is good, going through the wait to get this laptop considering the high demand and then returning it within a week is just not worth the time. Hopefully this helps!

• nightsniffer kullanıcısına yanıt

İyi atıp tutmuşsunuz resmen. R23 diyorsunuz ancak Anandtech'in tonla teste tabi tuttuğu ve açık ara daha verimli ilan ettiği M1'i konuşuyoruz. Aşağıdaki metinler Anandtech'ten alıntı. "R23 PR'ı vöeeeey, Apple yine herkesi satın almış" yazacağınıza, adını andığınız sitenin R23 dışında kaç teste tabi tuttuğunu yazın, sayı olarak. Aşağıdaki alıntılar Anandtech'ten ve R23 benchmark kısmından değil.

Bu arada daha da komiği; kalorifer vs gibi metaforlar kullanmak. Konudaki cihazın kısa sürede 90-100 dereceleri gördüğü ve bunu neden yaptığı dahi bilinmiyor, yorumlara bakarsanız. 50 derece kalorifer eyyamındasınız. M1 gömmeye çalışırken derecelere girip, AMD savunmaya çalışırken TDP "varsayımlarına" kaçmak da tam bir Apple düşmanlığı belirtisi. Yine çok komik bir şey diyeyim; Anandtech yorumlarında sizin yazdığınız saçmalıklardan dem vuran bir kişi dahi yok. Zira Apple'ın verimlilikteki mutlak üstünlüğü verilerle açıklanmış. "Kahrolsun R23 emperyalizmi" tadında yorumlar yok. Hype lafını da herhalde Cyberpunk 2077'den falan öğrendiniz. Olur olmaz kullanmayın, abes kaçıyor.

Üçüncü alıntıyı iyi okuyun. Bu testlerde M1'in termallerine dair az da olsa fikriniz olur. M1'i az daha zorlarsanız 45-50W TDP'ye çekeceksiniz. Ha gayret. Dördüncü alıntının son cümlesini de okuyun. Saçmalamayı bırakırsınız belki. İşinize geldiğinde Mac Mini'deki M1'i çekip, gelmediğinde Macbook Air'de yer alan M1'i yok saymanız da laf kalabalığındaki ustalığınızdan sanırım. Zira ikisi arasında bile hatırı sayılır TDP farkı var. Ek olarak; konuda yer alan laptop ile MBA M1'i yanyana getirelim, kaloriferi doğalgaz sobasını o zaman görelim hep birlikte.

Ya bir de Allah rızası için, 4700U/4800U'nun yük altında kaç watt çektiğini paylaşır mısınız şurada somut verilerle? Meydan boş geldi sanırım, şu bilgiyi alabilir miyim sizden? Gün içinde mutlaka görmek istiyorum "satılmış R23" şampiyonunun yük altındaki güç tüketimini. Bakalım ne çıkacak. 4700U/4800U için 50W görüyorum ben. "MBA M1 (max 25W TDP)" değil de (!) Mac Mini M1 (4 çekirdek, max 35W) vs Ryzen 4700U (8 çekirdek, max 50W) kıyaslamanızın komikliğini birlikte ölçeceğiz.

https://www.anandtech.com/show/16252/mac-mini-apple-m1-tested/7

Düzeltme: İmlâ hataları.

Alıntı

metni:
    In SPECfp2017, we’re seeing something quite drastic in terms of the scores. The M1 here at worst is a hair-width’s behind AMD’s Zen3, and at best is posting the best absolute performance of any CPU in the market. These are incredible scores.

Alıntı

metni:
    Overall, Apple doesn’t just deliver a viable silicon alternative to AMD and Intel, but actually something that’s well outperforms them both in absolute performance as well as power efficiency. Naturally, in higher power-level, higher-core count systems, the M1 can’t keep up to AMD and Intel designs, but that’s something Apple likely will want to address with subsequent designs in that category over the next 2 years.

Alıntı

metni:
    While AMD’s Zen3 still holds the leads in several workloads, we need to remind ourselves that this comes at a great cost in power consumption in the +49W range while the Apple M1 here is using 7-8W total device active power

Alıntı

metni:
    The performance of the new M1 in this “maximum performance” design with a small fan is outstandingly good. The M1 undisputedly outperforms the core performance of everything Intel has to offer, and battles it with AMD’s new Zen3, winning some, losing some. And in the mobile space in particular, there doesn’t seem to be an equivalent in either ST or MT performance – at least within the same power budgets.

Alıntı

metni:
    In the overall multi-core scores, the Apple M1 is extremely impressive. On integer workloads, it still seems that AMD’s more recent Renoir-based designs beat the M1 in performance, but only in the integer workloads and at a notably higher TDP and power consumption.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 12 Aralık 2020; 9:44:24 >

• Spek olarak bakarsak güzel cihaz ama asla alınmaz o ekran ne öyle? Mobil cihaz alımlarında en önemli nokta ekrandır ekranı kötü bir cihaz istediği kadar güçlü olsun alınmaz.
  • Umut K. kullanıcısına yanıt

Ekran o kadar kötü değil aslında hocam. SRGB %100 veriyor. 250 nit parlaklık düşük sadece biraz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.