Şimdi Ara

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
751
Cevap
65
Favori
47.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PBO ne işe yarar?manuel oc yaptığınızda ne kadar düşük voltajla da yapmış olsanız sürekli sabit voltaj ve mhz'de kalıyor işlemci ve bunun işlemcinin performansını bir müddet sonra düşebilir.PBO sayesinde işlemci çarpan ve voltajımız auto kalıyor boşta hız ve voltaj düşürebiliyor ama oc yapmış gibi performans alıyoruz.


    çarpan voltaj auto


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    bazı anakartlarda bir tane bazılarında iki tane PBO kısmı oluyor.AMD OC dışında bunun gibi bir PBO kısmı varsa girip resimdeki gibi enabled yapıyoruz.


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    Advanced kısmında AMD OC kısmına girip accepted seçeneği ile giriyoruz.



    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?


    AMD OC kısmındaki PBO ayarına giriyoruz




    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    PBO kısmındaki ayarlar bu şekilde


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    Yeni gelen curve optimizer kısmında ise ben bu ayarları yaptım deneyin daha güzel ayar bulursanız başlık altında paylaşabilirsiniz.


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    ve sonuç


    5600x'in default ayarda max boost hızı 4650 olur ama 4850 olduğunu görebilirsiniz.



    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    PBO ile birlikte zen3 işlemcilerde manual oc öldü diyebiliriz çünkü 4800 manual oc ile 5600x'i stabil kullanamayacağımızı biliyoruz.



    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?











    ALTERNATİF AYAR(TAVSİYE EDİLİR)


    Yukarıdaki ayarla benchmarkları aldınız cine23 tek çekirdek gibi bazılarını alamadınız mı?doğru yerdesiniz.oyunlarda atmasın diyorsanız aşağıdaki ayarı deneyin.



    en hızlı çekirdekleri nasıl öğrenmek için ryzen master programını kuruyoruz ve açtığımızda advanced view ile herhangi bir modda cores section altındaki CCD0'a tıklıyoruz 5900x 5950x ise iki tane CCD var ikisine de bakıyoruz ve birinde sarı yıldız en hızlı çekirdeğimiz diğerinde ise gri bir nokta görüyoruz bu da ikinci en hızlı çekirdeğimiz.



    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    benimkiler core0 ve core1 imiş sizde farklı olacaktır.



    ikinci olarak amd overclocking haricindeki precision boost overdrive sekmesinde bu ayarı yapıyoruz.neden biri disabled diyeceksiniz o ayar performans düşürüyor ama soğutma için iyi.




    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    amd overclocking altındaki ayarlara onlar da bu şekilde:



    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?




    iki gündür oyun deniyorum per core ile ilk iki çekirdeğe 25 yerine 15 verdiğim ayarda bile oyundan atma oluyordu fakat şimdi böyle bir durum yok.performans farkı derseniz cpuz 666 tek almıyor belki ama o windows zaten deli ayarlıydı şimdiki windowsta hiç tweak yok 653 aldı işimizi görür.timespy yaptığımda cpu score 8900'den 9200'e çıktı.




    Windows Programı



    bu ayarları windows üzerinden de yapabilirsiniz.




    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 12 Ağustos 2022; 9:48:12 >







  • Arkadaşlar merhaba,

    İlk kez bir Amd işlemci kullanıyorum. OC işlerini ise en son İntel'in 2500K ve 2600K işlemcileri döneminden bu yana pek kurcalamadım. Yaklaşık 1 ay önce 5600X işlemcili bir sistem topladıktan sonra işlemcinin potansiyeline bakmak için bir iki deneme yaptım. 4,8 GHZ 1,35V ile açtı ancak sıcaklıklar kabul edilebilir seviyenin üzerindeydi. Testleri yarıda bıraktım. Sabit 4,6 GHZ ise 1,275V ile gayet stabil çalıştı, testleri yaptım ve stok moda geri döndüm. 3-4 gün önce karşıma bu konu çıktı, öncelikle konu ve açıklamalar için @Wilson Fisk ve @Aerospace'e teşekkürler. Konuyu baştan sona okuduktan sonra onlarca ayar ve onlarca test yaptım. Son 3 günümün boş zaman mesaisini bu konuya ayırdım diyebilirim. Önce temel bileşenleri ve test ortamını belirteyim;


    Sistem;


    İşlemci: Ryzen 5 5600x

    Anakart: MSI Mag B550 Tomahawk

    Ram: GSkill 2x8 3600 Mhz

    Soğutma: MSI Coreluquid 240R ( Radyatör fanları 70 dereceye kadar sabit 1500 RPM. 70 dereceye yaklaştığında Max 1700 RPM )


    Windows'a herhangi bir performans ayarı yapmadım. Sadece Güç seçeneklerini Dengeliden performansa çektim, geri kalanı stok Windows 10. Arka planda çalışması gereken gerekmeyen her şey çalışıyor. Oda sıcaklığı ise sürekli olarak 25/30 derece arası.


    Şimdi öğrendiklerime gelelim;


    Herkes söylemiş ama baştan şunu söylemek gerek, bu ayarlar ve stabil performans bulma aralığı işlemciden işlemciye değişmekle birlikte anakartlar arası da büyük farklar var. Ramlerinde fark yarattığı kesin. Bu yüzden kimsenin ayarı kimseyi tutmuyor. Örneğin @Aerospace 'in yazdıklarından PBO Limit ayarlarını anakarta bıraktığında max TDP ve sıcaklığın yükseldiğini Auto yaptığında düştüğünü anladım. Bende ise hiç bir şey farketmedi. Max TDP sürekli olarak 76w civarında kaldı.


    Curve Optimizer ise tamamen başka bir seviyede farklı ilerliyor. @Wilson Fisk Curve ayarlarında en hızlı iki çekirdeğe Negative 10-10 diğerlerine Negative 30-30 yaptığında max performası almış. Bende ise 25-25-30-30-30 şeklinde max performans verdi. En hızlı iki çekirdeğe 10-10 veya 15-15 verdiğimde bariz performans kaybı yaşadım ki bu tam tersi bir durum.


    İşin bir başka tarafı ise PBO tarafında hangi ayarla test yaparsam yapayım sıcaklık sorunu hiç yaşamadım ancak PBO Limit Manuel ayarlarına hiç dokunmadım. Ya Anakarta bıraktım ya da AUTO olarak yaptım. Belki benim soğutucu çok iyi onu bilemiyorum. Testler sırasında radyatör fanlarım 1700 RPM hiç görmedi.


    Şimdi gelelim test sonuçları ve benim bulduğum stabil aralığa. Benim amacım kabul edilebilir sıcaklık ve voltaj ayarlarında maximum performans. Testleri buna göre yaptım.


    BIOS AYARLARI:


    Auto Voltaj, Auto Çarpan



    PBO Ayarları:



    Curve Opt. Ayarları:



    SENTETİK TESTLER:


    Cinebench R23 testinde 4. sırada gördüğünüz yine bu işlemciye ait sabit 4,6 GHZ ve 1,275V ile alınan sonuçtur. Arada 300 puan var.


    AIDA64 STRES TESTLERİ:


    İlk fotoğraf ortalama sıcaklıklar için fikir verebilir. Burada asıl dikkat çekmek istediğim ise iki ve üçüncü fotoğraf. İkinci fotoğrafta stres testinde ortalama çekirdek frekanslarını gösteriyor ki sabit voltaj vererek çıktığımız 4,6 GHZ den çekirdek başına 50 MHZ daha hızlı. Üçüncüde ise yine stres testinde zaman zaman ihtiyaca göre 6 çekirdekten dördünün 4850 MHZ bandına çıktığını görüyoruz. Sıcaklıklar ise max 70 derece.

    Sonuç:


    Valla arkadaşlar bu PBO ve Curve Opt. işi benim çok hoşuma gitti. İşlemci ihtiyacı olduğunda 4,85 GHZ hızlara çıkıyor ve bunu minimum sıcaklıklarda yapıyor. Sabit 4,8 yaptığımda 80 derece gören işlemci max 70 derece görüyor. Boşa düştüğünde ve yük azaldığında ise düşürüyor voltajı mis gibi serin serin çalışıyor. Tüm bunları yaparken max TDP 76W daha ne olsun. En azından bu işlemci için sabit voltaj ve çarpan işi bitmiştir diyebilirim.


    Not: Henüz bu ayarlar ile işlemciye tam yük bindiren oyun testleri yapmadım. Yaptıkça editleyip ekleyeceğim. Emeği geçenlere teşekkürler.


    OYUN EKLEMESİ:


    Alıntı

    metni:
    ilk amd işlemcin hayırlı olsun öncelikle.dediğin gibi bu iş işlemci ve sisteme göre değişiyor biz bunu bilmiyorduk başlığı açarken ben herkes bunu yapsın diye ayar verdim sonra baktım herkes oyundan atıyor falan dedi hızlı çekirdek işine döndük.hiçbir siteden forumdan araklama değil başlık tamamen orijinal bu forumdaki arkadaşların katkıları ile bu hale geldi.detaylı anlatımın ve msi'dan bios gösterdiğin için teşekkür ederim ben hep asus gösterdim kimine uydu kimine uymadı.oyun testlerini merakla bekliyorum bakalım 25 25'te sorun verecek mi çünkü benchmarklarda sorun vermeyen işlemci oyunlarda veriyordu yani ya benchmarklara göre bir ayarın olacak ya bir de yanında oyunlara göre bir ayarın daha olacak ama ikisi de olsun dersen böyle 10 15 gibi değerler daha çok iş görüyor hızlı çekirdeklerde.


    @Wilson Fisk test sonuçlarından sonra böyle demişti ve aynen dediği gibi oldu.


    25-25-30-30-30-30 düzeninde Sentetik ve Stress testlerinde hiçbir sorun çıkmamasına rağmen oyunlarda sorun çıktı. Mesajı yayınladıktan hemen sonra Forza Horizon 4'ü açtım ve 5. dakika civarında Pc direkt reset attı. Açılışta mavi ekran verip tekrar reset attı. Düzeni değiştirmeden tekrar denedim. Bu kez reset atmadı ancak 10. dakika civarı oyun kapandı ve masaüstüne attı. Bunun üzerine en hızlı çekirdeklere 20-20 değerini atadım. Tekrar oyuna girdiğimde bu kez oyundan atma süresi yarım saatleri buldu. 15-15 düzenine geçtim ve oyundan atmalar kesildi. Yaklaşık 5 saattir Forza Horizon 4, COD Warzone, Cities Skylines ( işlemciye tek çekirdekte deli yük bindiren bir oyundur ) oynuyorum ve henüz bir hata ile karşılaşmadım. Tekrar sentetik test ve stres testleri yaptım sonuçları aşağıda paylaşıyorum.


    15-15-30-30-30-30 Düzen Testler:


    Sıcaklık değerlerinde bir değişim yok her şey aynı. Test sonuçlarında ise tek çekirdek sonuçlarında bir değişim yok hatta ufak tefek artışlar var. Çoklu çekirdek sonuçlarında ise, CineBench R23'te 100 Puan, GeekBench 5'te 32 Puan, CPU-Z'da 60 puan civarında düşüş oldu. Tabiki bu düşüşler kayda değmez ancak ne fark oluyor görmek açısından eklemek istedim. Tekrar stres testi eklemek istemedim çünkü her şey olduğu gibi aynı. Yine ortalama 4,6-4,7 GHZ arasında bir çalışma frekansı ve zaman zaman 4 ya da 5 çekirdek aynı anda 4,85 GHZ çalışma şekli mevcut.


    Sonuç:


    25-25-30-30-30-30 ve 20-20 düzeni Sentetik ve Stress testlerinde başarılı olsa da oyunlarda çuvalladı. 15-15 düzenine geçtiğimde ise oyunlar sorunsuz gidiyor. Testlerdeki ufak düşüşler ise kayda değmez. Bu durumda benim için kazanan 15-15-30-30-30-30 düzeni oldu.



    Resimleri tıklayarak büyütebilirsiniz.

    Ryzen 7 5800x3D için curve optimizer ayarı:


    Bildiğiniz gibi 5800x3D için çoğu anakart biosunda curve optimizer ayar kısmı kapalı oluyor. Normalde severek kullandığım 5600X işlemcimde bu curve işine çok gerek kalmıyordu, zaten canavardı, oyunlarda çok fark olmuyor ve stabilite işi sorun olabiliyordu.


    5800x3D oldukça iyi çekirdeklere sahip, çoğu 5800x3D rahatlıkla tüm çekirdekler -30 yapılarak sorunsuz kullanılıyor, performansa faydası ne mi, çok çekirdekte %3-5 gereksiz bir miktar. Peki bunu niye yapmalısınız, olay sıcaklık, normalde çip Cpu-Z testinde 100 watt civarı çekerken (limiti 142 watt), tüm çekirdekler -30 iken 85-90 wattlara düşüyor maksimum güç tüketimi ve sıcaklıklarda çok ciddi fark yaratıyor, aynı şekilde oyunlarda ciddi sıcaklık düşüşleri yapıyor. Yani işlemciniz kaldırıyorsa yapılması çok mantıklı bir işlem.


    Peki curve optimizer bios'ta yok, bu durumda daha önce de paylaşılan PB02tuner programını kullanıyoruz. Bu programdan tüm çekirdeklere -30 veriyoruz, isterseniz ikinci sayfadan diğer bilgileri (ppt edc, thermal limit vs.) de değiştirebilirsniz. Peki her seferinde bunla mı uğraşacağız, hayır pbo2'yi windows'a servis olarak tanıtıp, her açılışta, uyanışta vs. bu şekilde olmasını sağlıyoruz.


    Şimdi PBO2 programının modifiye halini kullanmazsanız çalışmıyor. Aşağıda tüm işlem teker teker anlatılmış, ben biraz uğraştım oldu, lütfen sıkıntı olursa burada forumdan yada o siteden çözün, özel mesaj atmayın.



    PBO2 modifiye buradan inecek: https://drive.google.com/file/d/1OswZcZ72jhm_Neek9c7PV-aRhM1EuOrX/view


    Görev zamanlayıcıya gireceksiniz, oradan aşağıda anlatılan adımları tek tek yapacaksınız.


    Nasıl pbo2 servisi yaratılır ve her açılışta otomatik uygulanır ANA Kaynak:


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?github
    GitHub - PrimeO7/How-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tuner: Get the Most out of your 5800X3D using PBO Curve Optimizer!
    https://github.com/PrimeO7/How-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tuner




    Masaüstüne günlük kısa yol yaratma, istediğiniz curve değerleri yada ppt vs değerleri:


    Öte yandan masa üstüne link istiyorsanız, bir txt dosyası yaratın ismi CurveON olabilir, içine parantez olmadan bunları yazın ve kendi pbo2 exe dosyasının yerini girin


    "C:\PBOtuner\PBO2tuner.exe -30 -30 -30 -30 -30 -30 -30 -30"


    Sonra kaydedin ve çıkıp dosyanın uzantısını CurveON.bat yapın, şimdi bundan bir kısayol oluşturun ve o kısayol özeliklerinden "yönetici olarak çalıştır" seçin. Artık bu kısayol ile curve tek tuşla hazır.


    Curve kapatmak için aynı şeyleri yapıyoruz ismi CurveOFF olsun, içine aşağıdakileri yazdık ve aynı şekilde kullandık.


    "C:\PBOtuner.exe\PBO2tuner.exe 0 0 0 0 0 0 0 0 142 95 140 0" ========> sekiz çekirdeğe sıfır verdik, devamında yazanlar ppt tdc edc fmax, çipin stok hali oluyor.


    İsterseniz buradan mesela C:\PBOtuner.exe\PBO2tuner.exe -25 -20 -30 -30 -30 -30 -30 -30 142(buna 76 yazarsan ppt 76 watt ile limitlenir) 95(buradan tdc değeri) 140(bu da edc değeri) 0(Fmax, buna dokunmayalım, 0 değeri değiştirilemeyecek demek)





    5800x3D için overclockers forum ve tavsiye edilen ayarlar:


    AMD CBS > NBIO > SMU > CPPC Enabled​

    AMD CBS > NBIO > SMU > CPPC Preferred Cores Disabled​

    AMD CBS > CPU > Global C-State Control Enabled​

    Use "the tool" or PBO2 Tuner to set CO curve verified with Corecycler AVX2 test.​

    RAM bandwidth seems to be more beneficial than tight latency, obviously fast and tight is best.​

    Keep SOC, CLDO VDDP, CCD, IOD voltages as low as you can for stability to preserve power envelope.​

    PLL of 1.85-1.95 seem to work well for higher FCLK. 2.0+ can cause USB dropout. 1.75 Observed stable at 3800/1900.​


    Amd en iyi cekirdeklerini sarı ve gri yıldızla isaretliyor. Iyi çekirdek demek voltajla doğru orantılı olarak frekansı artabilen çekirdek demek. Kotu cekirdekler voltaj arttirilsa dahi fazla isi uretiyor yada iyi cekirdekler kadar yuksek frekansta kalamiyor.

    Amd nin her işlemci için aynı olan bir voltaj frekans tablosu var. Pboyu acmadiginizda bu tablo üzerinden işlemci hangi frekansa çıkmayı istiyorsa anakarttan o voltajı istiyor.

    Fakat her işlemci aynı kalitede çıkmıyor. Bazı islemcilerin silikonu daha kaliteli çıkabiliyor. Bu işlemcilerle oynamak isteyenler için pbo ve curve optimizer özelliğini eklediler.

    Islemci normalde yükün karakterine ve işlemci sıcaklığına bağlı olarak limitlerine ulaşıncaya kadar boostlama eğiliminde oluyor. O sebeple ilk etapta yüksek sıcaklığa ulaşıp oradan voltaj ve frekans keserek geri geliyor.

    Pbo şunu yapıyor: eksi verdiğiniz çekirdekler aynı frekansa daha düşük voltajla çıkmaya çalışıyor. Eğer stabillerse daha düşük voltajla çıktıkları için sıcaklıkları düşük oluyor. Bu da sıcaklık limitine ulaşmak için daha yüksek frekansa çıkmalarıni sağlıyor. Voltaj üst limiti 1.5v . Her bir adım yanlış hatırlamıyorsam 3mv civarına denk geliyordu. Eğer eksi 30 verirseniz çekirdek 1.4v ten yukarı cikmiyor. Termal olarak yeri olsa dahi. Iyi çekirdek 1.5v ile daha yukarı boostlayabilecekken eksi vererek onu limitlemis oluyoruz. Kötü çekirdekler zaten 1.5v ile aşırı isindiklari için sıcaklıktan ötürü 1.5va çıkmalarına pbo izin vermiyor.

    Özetle iyi çekirdeklere eksi 5 eksi 10 civarı verip diğerlerini dusebildikce düşmekte fayda var. Bu şekilde tek çekirdekte performans kazancınız olacaktır. Tüm çekirdeklere çok fazla eksi yönde yüklenirseniz multide kayıp yasarsiniz.


    Gelelim 4.8ghz olayına. 100mhz kazanmak için hatırladığım kabaca 20 derece sıcaklık düşüşü gerekiyor. Ona göre sogutucu hesabınızı yapın. Performans olarak çok getirisi olmaz. 5600x 4 derece suyla soguttugumda tek çekirdekte kısa süreliğine 5ghze boostluyordu. 4.9ghz civarında düşüyordu 35 derece civarı işlemci sıcaklığı oluyordu tek çekirdek r23 yükünde. 1900 infinity fabric 3800mhz ram ile.

    Ram overclockla daha fazla kazancınız olur. Ha su da var, infinity fabric hizini yukseltmek icin voltaj arttirdiginizda io die da isindigi icin islemci daha düşük hızlara boostlama eğiliminde oluyor.

    Iyi bir sogutucu ile pbo ile işlemciye zarar verme durumunuz olmaz. Sabit voltajla yüksek sıcaklıkta 4 seneye denk gelen yüklerde yapılan testlerde bile maks 25mhz kaybediyor işlemci.

    Ben 5800x pbo artı 375mhz auto overclock 10x scalar ile yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. 4x8gb ram 3800mhz overclocklu ramler ile. Akvaryum sogutucu ile soğutuyorum. Hiç bir performans düşüşü gözlemlemedim.

  • Vay sahalara geri döndün demek  

  • güzel bilgi. Hemen b550 strix f gaming anakartta var mı bakıyorum ve sonucu paylaşıyorum.

  • Sabah deneyececeğim, paylaşım için teşekkürler.
  • Çoklu çekirdek düşük çıkıyor benim sürekli. Muhtemelen windows güç planından.Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? Tek çekirdek performansı arttı.

    Yalnız bu oc olayı çok basitmiş. Stabiliteyi test etmedim. Herhalde stabil oluyordur.

    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
  • arkadaşlar yapıyor musunuz şu ayarı bakın benim işlemci zıvanadan çıkmaya başladı sakata gelmeyelim.Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 



    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?




  • Bu haftasonu b450 biostan sonra senin yöntemi denemek istiyorum.rehber için teşekkürler.. sonuçları yazarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    arkadaşlar yapıyor musunuz şu ayarı bakın benim işlemci zıvanadan çıkmaya başladı sakata gelmeyelim.Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 



    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?

    Benimki +200 pbo da cinbench te reset attı.CPUZ de bench alıyor ancak cinebench te çakılıyor gibi. PBO+150 ye aldım. Herhangi bir sıkıntı yok. 4800 de stabil gözüküyor. Sıcaklık arttı. Normalde stres testinde 59 derece civarı idi. Şimdi bu ayarlarda 69 derecede. Yine kabul edilebilir bir sıcaklık.





  • B550 strix f gaming anakartımın son biosu 3 gün önce yayınlanmış. Versiyon 1216. Hemen güncelledim. Ama hala 2000 FCLK yemiyor. 3800 CL16 16 16 16 da kullanmaya devam. 4000 e çekeydim iyiydi. 

  • berdush42 kullanıcısına yanıt

    oc konusunda ahkam kesemiyorum şöyle yap böyle olur diye çünkü dikkat ederseniz ayarın birini motherboard yaptık yani bu iş anakarta göre değişir.altını üstünü ayarlayın kanun değil bu ayarlar rehber yani kendinize göre olanı deneyin mutlaka.ben çok zor bir şey olmadığını göstermek için böyle başlık açtım am ararsanız nette yok böyle başlık dün itibariyle.


    fakat bir konuda içine su serpebilirim hani belki görmüşsündür vik vik her yerde söyledim 4000 yapınca yüzlerce whea hatası veriyor diye?bu yeni biosta ilk denediğim şey oldu uğraştım kastım bir tane verdi.bence bir iki bios daha çıkarsa 4000 kullanabileceğiz.bu yüzden şu anda verim alamıyoruz 4000'den çünkü altta saniyede 100 tane kernel hatası verirken aida64'ten sonuç alınmaz.oturacak daha bu işler ama gidişat fena değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BefuQ

    Bu haftasonu b450 biostan sonra senin yöntemi denemek istiyorum.rehber için teşekkürler.. sonuçları yazarım

    oooo güzel çeşit olur.400 serisine çok sağlam bir bios verdiler yalnız yok yok.anakarta göre farklar nasıl oluyor onu da görelim.yine bu anlattığım üzerinden ama farklı şeyler de dene bakarsın sana göre olanı biraz farklıdır -25 değil -30'dur -20'dir yani 3 aşağı 5 yukarı derler ya çok da açılmadan altını üstünü deneyin.

  • Tuf pro gaming ..sence neyle başlamalıyım -20?(yani neye göre düşürüp çoğaltıyoruz)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BefuQ -- 27 Kasım 2020; 18:47:26 >
  • BefuQ kullanıcısına yanıt

    bir şeye göre değil ya 5 üstü 5 altı deneyin sorun yaşarsanız hani arkadaş diyor ya 200 olmadı cine alamadım 150 yaptım.siz de deneyin sorun yaşarsanız ya da daha iyisi oluyor mu diye ama tutup 25'ken 40 yapmayın mesela yemeyebilir.

  • Zen3 alamadik ki daha deneyelim 


    r3 3100 e olaydi iyidi...

  • Acaba 5800x+msi b550 gaming edge de bu ayarları nasıl uygularız?

  • 200 değilde 150 de 4790 ni gördüm sagol ayarlar icin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    Zen3 alamadik ki daha deneyelim 


    r3 3100 e olaydi iyidi...

    ah ah 400 seri anakartlara verdiler yeni bios ama özellikle yazmış hainler zen2 kullanmayın bu biosla diye.zen2'ye de verseler şunu 3300x'i 4350@4550 yapacam uçak olur valla.



    forza4 2k ultra 2080s stok 3300x 4.5 manuel 147 fps aldı bugün 5600x'le yaptım o da 147 fps aldı ama windows hiç ayarlanmamış.fark olarak 3300x'te bir ton takılma gösteriyordu 5600x'te göstermiyor.aynı kartı kullanan bi arkdadaş burada 160 yapmıştı ama cpu gpu sağlam girmiş 5.1 ghz 10700k ve karta.demek ki çıkıyor daha işlemci olsa.3300x'in 4.5 hali süperdir lakin günlük kullanamazsınız deli voltajla çıkıyor.bu olay ise bir oc değil neden çünkü çarpanı voltajı oynamıyoruz auto.bizim yaptığımız boost oc hem de voltaj düşürerek.





  • darksideofthemoon kullanıcısına yanıt

    bence ilk mesajda ne görüyorsan yap neden dersen bunlar 5600x'e özel ayarlar değil çünkü max +200 seçebiliyoruz zaten boost hızını.5600x'e 200 5800x'e 300 gibi bir şey yok o yüzden beleşten 200 mhz boost denemeye değer.



    şu voltajı bi farklı girin ya çok girince açmıyormuş makine falan tek tek giriyorlarmış per core diye yok ilk çekirdeklere 10 10 10 sonra 35 35 35 dedim o ne ya tekir bekir ama farklı değerler olabiliyormuş o yüzden all core direkt 40 girmeyin dedim.all core'de ortalama iddiasız bir değer olsun dedim 10 35 arası.

  • 200 olmadı diyen arkadaşlar mesela ayarı değiştirin yine 200 yapın ama -25 yaptık ya onu oynayın.daha az 15 yapınca 200 oluyordur belki ya da daha çok 30 yapınca oluyordur.değişen anakart da olabilir yoksa ben işlemcilerimiz arasında üretim kalitesi farkı olduğunu zannetmiyorum hani ben çıktığında siz bir sene sonra alırsınız işte gördük 3600 sus kodluları 4.7 vuruyor.bu seriyi zaten xt diye bir daha çıkarırlar önümüzdeki yaz ama ilk ve en kötü üretimleri buysa bence gayet başarılı ya da kötü bin işlemcileri sürmediler ondan piyasada pek yok.nvidia stok krizini anlarım samsung'a yaptırıyor ama amd TSMC'ye yaptırıyor stok krizi falan olmaması gerekiyordu.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.