Şimdi Ara

Zelda serisine başlayacağım deneyimli olanlardan tavsiye bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • başlıkta belirttiğim gibi zelda serisine başlamak istiyorum kpss sınavından sonra başlangıcı nereden yapayım ana hikayeyi anlamak için sırasıyla hangileri oynanmalı hangileri es geçilse de olur.bir nevi switch ve breath of wild a hazırlık ayrıca bunca zaman oynanmamış değerli bir seri.oynamam gereken oyunları acaba sırasıyla yazabilecek bir deneyimli insan var mıdır ? birde tüm seriye ortalama kaç saat gömülür.6 7 saatte biten oyunlar mı yoksa 20 30 saat arası mı oyun başı ?



  • Eski oyunlardan başlama bulabildiğin en yeni oyunu ile oynamaya başla İnsanlar nedense en eski oyunla başlamaya çalışıyor serilere sen oyunu hiç sevmediysne oynamadıysan eski oyun da hantal ise zaten öyle aman aman keyif alman mümkün değil. Ben yeteri güçte bir pc'in varsa Wii U emulatörü kurup Windwaker ve ya Twilight princess oynamaya başlamanı öneririm eski oyunlar ama wii u sürümleri elden geçmiş ve şu an bulabileceğin Wii'de yer alan ve ekstra hareket kontrolcüsü olmadan oynayamayacağın Skysword dışında ki en mantıklı karar. Twilight princess birçok insanın bayıldığı ama benim hiçbir zaman sevemediğim bir oyun. Yani bu ikisini deneyebilirsin : Twilight Ya da Windwaker ile başlaman mantıklı olur. Her oyun birbirinden farklı o yüzden oyunları oynama sıran pek önemli değil bana sorarsan ve hayır genelde pek kısa sürede bitirrmen zor bu oyunları.







  • 20 saati geçer her oyun. Kısa sürmez. Elinizde hangi konsol var bilirsem ona göre önereyim. 3ds varsa 3 seçeneğiniz var. Ocarina of Time, Majora's Mask ve Link Between Worlds. İlk ikisi 3 boyutlu 3. 2 boyutlu. Ben 2 boyutlu zeldaları daha çok severim. Tercih meselesi. Tavsiyem Link Between Worlds olur. Ama şunu söyleyeyim Zelda günümüz arcade oyunculuğuna benzemez. Sabır gerektirir. Dungeon'larda çok yaratıcı ve bir o kadar da uğraştırıcı puzzle'lar oluyor. İlk 1-2 oyun zaten sık sık walkthrough videolarına bakacaksınız. Bu kaçınılmaz oluyor Zelda serisinde. Ama alışınca çok büyük tat alıyor insan.
  • Kennnn K kullanıcısına yanıt
    yani oyunlar arası çok alaka yok hepsi ayrı ayrı hikayeler mi anlatıyor yoksa zelda da hikaye zayıf , oynanış ve dünya mı öne çıkıyor daha çok ?
  • intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt
    emülatörle oynayacağım daha çok nes snes n64 gamecube wii ds artık hangi emülatörler var bilmiyorum da yani dünyasına dalmak işte zelda nedir ne değildir hikaye nedir evren nedir bunlara bi bakmak istiyorum olurda breath of wild ı falan oynayacak olursam kim bu uzun kulaklı elf veya amacı ne dünyası neye benziyor in mi cin mi demiyeyim :)
  • edd121 kullanıcısına yanıt
    Seriye yeni başlayacaksan önerim A Link Between Worlds, Wind Waker olur. Başlangıç için bu oyunlar ideal bence. Ayrıca NS e çıkacak olan BotW da giriş için çok uygun duruyor.

    Zelda oyunlarının odak noktası dungeonlar ve puzzle yapısıdır. Bazı çözümlerde baya bi zorlanırsın ama yaptıgın an vay be adamlar ne bölüm tasarlamış der hayran kalırsın. Başarım hissi çok yüksektir. Kendinle gurur duyarsın.

    Bu noktada bir şeye daha değinmek isterim. Nintendo'ya özellikle ülkemizde çocuklara hitap ediyor derler ama Zelda ve Mario oyunlarını bitirmek, sonunu görmek ciddi ciddi zeka, yorumlama, oyuncu yeteneği ister. O birbirinin aynısı modern oyunları bitirerek kendini oyuncu sanan insanların iddia ediyorum yüzde 90 ı Zelda ve Mario oyunlarını bitiremezler, gamepad kırarlar.

    Sözün özü bu dediğim iki oyun ve çıktıktan sonra BotW başlangıç için ideal görünüyor. Ama unutma ki hangi oyunundan başlarsan başla gerçek bir oyun oynadığını hissedeceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • edd121 kullanıcısına yanıt
    Ayrıca lore yani hikaye olarak endişelenme her oyun birbirinden farklı paralel evrenlerde geçiyor gibi düşün. Amaç aynı ama hikaye değişik. Birbirini peşi sıra takip eden katı bi durum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • White Room by a Window kullanıcısına yanıt
    normal olarak birbirini takip eden hikaye serilerinden çok daha fazla haz alırım ama yorumlarınız baya ilgimi çekti öyleyse hiç nes snes e bulaşmadan yakın tarihdekilerle başlayayım bitirince tekrar bir daha konu açarım fikirlerimi belirtirim iyi veya kötü yönde :)
  • a link to the past ile başla. sonra link's awakening'le devam et. daha sonra oracle serisi veya ocarina of time'a geçebilirsin. daha yeni oyunlar hele ds'tekiler daha kötü bence. oyunlar arasında bağlantı yok diyenler de yanlış biliyor. majora's mask, ocarina of time'ın direkt devamı, diğer oyunlarda da bağlantılar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.