Şimdi Ara

Zeka ile sosyal olmanın ters orantılı olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilmem siz katılır mısınız. Zeki insanlar çok sosyal olmuyor, olamıyor. Yani bir cafeye gidip akşama kadar boş muhabbet etmek, boş konulardan konuşmak pek tatmin edici gelmiyor. Fakat biraz daha düşük zekaya sahip birisi bunu hiç sorun etmiyor. Gece gündüz dışarıda takılıp herkesle her sohbeti yapabiliyor.

Yine bir başka örneği 1 gün dışarıda takılıp en güzel aktiviteleri yapıp sosyalleşince ertesi güne o sosyal pil bitiyor. İnsan görmeye tahammülü kalmıyor.

Benim çevremde hem çok zeki olup hem çok sosyal olan birisi yok. Sizin var mı ?

Çok yaşıyorum bunu. Ne işim var benim burada dediğim de çok oluyor.

• Bizim arkadaşın cocugu vardı. Tuhaftı biraz. Sosyal değildi. Sonra bir iki test yaptılar. Üstün zekalı çıktı. Üstün zekalılar okuluna gitti. Ordaki çocuklarla sosyalleşti iletişim kurmaya başladı. Meğerse bizim zeka seviyemiz yetmiyormuş cocuga

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Zamanında cok fazla sosyal ortamda bulundum ama cogunda bir mecbur olma mevzuları da vardı. Iste okul, askerlik, is ortamı, kurs ortamı spor ortamı, boxing ortamı, gym ortamı vs vs..

Insanlar cok beyinsiz gerçekten, sizler üzerinize alınmayın.. Ben insanlar dedigim zman genel olarak insanlık demek istiyorum, kimse sahsen üzeirne alınmsın. Beyinsiz insanlıktan degerli insanlar da cıkabiliyor gercekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ağustos 2026; 19:33:43 >
  • Bilimsel çalışmalarda gerçekten böyle bir korelasyon mevcut. Zeka arttıkça sosyallikte düpedüz içe dönüklük (introversion) şeklinde olmasa bile belirli miktarda bir geri atım atma ve kendi iç dünyana yoğunlaşma söz konusu. Zeka seviyesi düştükçe aşırı sosyalleşme eğilimleri ve ihtiyaçları artıyor. Buradan verilmiş bir insan popülasyonu içerisinde belirli zeka seviyesine karşılık insanların sosyal gruplaşmalara kaydığını, buna karşın daha zeki bireylerin daha izole, en azından daha seçici olduğunu varsaymak mümkün (en azından oda sıcaklığında diyelim; kültür, meslek, kariyer, belki siyasetin içinde bulunma vs birçok faktör var).

• Zeki insanlar kafede bir araya gelince boş konulardan konuşmuyor. Sosyal pilin ise zekayla alakası yok. Çok farklı konular.

zeki insanlar boşluğa, boş şeylere dayanamıyo bence, ha sosyallik boş değil fakat insanlar boş maalesef

Zeki insanlar bir araya geldi mi zeka seviyeleri ile alakalı konularda dönüp duruyor. Geçersiz argüman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Zeki insanlar biraz tuhaf oluyor ama o doğru bence. Herşeyi derin algıladıkları ve hissettikleri için olabilir belkide.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yok bazı şeyleri çok detaylı ve derin algılıyorlr ama normal insanların çok kolay algıladığı şeyleri hüç anlayamıyorlar

Sosyal zekaları yüksek bence. Mesela bir arkadaşım vardı tıpkı bahsettiğiniz gibi biriydi. Sıradan işleri yapamaz, ama dünyayı çok farklı gördüğünü söylerdi. Bir çok tahmini de isabetli çıkardı mesela. Ama çocuğa, rahatsız herhalde bu gözüyle bakılırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sniper Man -- 7 Ağustos 2026; 10:12:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zeki insanlar bir araya gelemez ve zeki seylerden konusup zekice sosyallesemezler cunku bir araya gelebilecek kdar fazla zeki insan yok

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Yok bazı şeyleri çok detaylı ve derin algılıyorlr ama normal insanların çok kolay algıladığı şeyleri hüç anlayamıyorlar

zeki insan yok o taktirde tum insanlar aptal maalesef hatta ben de en onde gideyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Ağustos 2026; 12:28:47 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.