Şimdi Ara

Zbrush hakkındaki sorularım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar ben amatörce blender kullanan birisiyim. Zbrush organik modellemede mükemmel gibi görünüyor ama herhangi bir gelir elde etmek için anladığım kadarıyla lisans alınması gerekiyormuş.
    Şimdi benim sorum şu;
    Ben Zbrush'ı lisanssız indirip modelleme yapsam bunu blenderda animasyona çevirip youtube'a yüklesem bir sıkıntı çıkar mı? Veya en azından yaptığım çalışmaları artstation'a yüklesem lisans konusunda bir sıkıntı çıkar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gizzmo -- 22 Haziran 2020; 18:30:18 >



  • Render edilmiş görüntüden yola çıkarak lisans kontrolü yapılması mümkün değil.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Sadece cahilliğimden soruyorum, hangi şekillerde lisans kontrolü yapabilirler peki? Biliyorsunuzdur ki Zbrush'ın lisans fiyatı gerçekten cep yakıyor Türkiye şartlarında ve bende bir öğrenciyim kendimce meslek edinmek istiyorum. Eğer youtube'dan animasyon sayesinde para kazanmaya başlayabilirsem herhangi bir dava durumu falan olur mu? Ondan çok korkuyorum.
  • Gizzmo G kullanıcısına yanıt
    ZBrush'ın internet bağlantısı olmazsa lisans kontrolü yapamaz. ZBrush ile render edilmiş imajlar ile lisans kontrolü yapılması imkasız. 3Ds Max, Houdini gibi yazılımlar kaydedilen proje dosyaları içine programların versiyonları hakkında bilgi yazabiliyorlar, ZBrush'ı bilmiyorum fakat kaydedilmiş proje dosyasını paylaşmak riskli olabilir. ZBrush ile yapılmış modeli export edip Blender gibi bir yazılım içinde kullanarak render alınmasıyla lisans kontrolü yapılması da imkansız.

    Youtube'da video'da kullanlan font'dan dolayı bile telif sorunu çıkabilir, özgün çalışacaksanız ve çalıntı model kullanmayacaksanız kimse hak iddia edemez.
  • Size çok teşekkür ederim. Eğer olurda gelir elde etmeye başlarsam ilk işim lisans almak olacak zaten.
  • zbrushla nasil bir gelir elde etme planiniz var ki lisans kontrolune takilmaktan cekiniyorsunuz? Programi disklere cogaltip firmalara satma planiniz mi var?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.