Şimdi Ara

ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA (273. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.562
Cevap
41
Favori
583.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_usta

    Yeni nesil Zavoli Bora S32 .

    Mehmet ustam benim araçta bu kit takılı yanlız şöyle bir sıkıntı var lpg yi full doldurunca 4 ışığın hepside devamlı yanıp sönüyor nefen olabilir bu sıkıntı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yaman1906 Y kullanıcısına yanıt
    Aracınızda Bora S32 kiti mevcut. seviye sensürü 1090 . şamandra seviye sensürlerinin doluluk oranını aştığı yerde bunu yapar. yani tam full olduğunu size ikaz eder. bir sorun değil sadece bilmeniz açısından firma tarafından konulmuş bir seçenek. eski AEB sistemimizde bu seçenek yoktu.
  • mehmet_usta kullanıcısına yanıt
    Anladım mehmet ustam birde ustam bu sistemin gaza geçme ısısı kaç derece olmalı sizce 35 derecemi 40 mı sabah çok geç geçti gaza 5 dk felan sürdü geçmesi hava o kadarda soğuk deildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaman1906 Y kullanıcısına yanıt
    Bu durum açıkçası bulunduğunuz yer ilede alakalı. ancak ortalama 35 derece olması iyi . 30 derece ye kadar düşürmenizde sakınca yok.
  • Alisei direct modelinde basinc kac bar olmasi gerekiyor? (gdi motor)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • digicemba D kullanıcısına yanıt
    1.3 ile 1,6 arası olmalı
  • mehmet_usta kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmet ustam arıza yine nüksetti (tekleme sallama tıkanma) bugün Faruk ustaya götürdüm cihaza bağladı enjektör veya regulatörde sıkıntı yok dedi beyin arıza vermiş dedi elinde bi tane 2.el akıılı ecu varmış 600 tl aldım taktık İNŞALLAH bu kez düzelir artık bıktım uğraşmaktan en son yol verecem artık satıp kurtulucam mübarek günlerde iş güç bırak git araba peşinde koştur bezdim artık ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi historiyst_45 -- 14 Haziran 2017; 1:11:57 >
  • historiyst_45 kullanıcısına yanıt
    Çok çok geçmiş olsun
  • Arkadaşlar lpg li araç sahiplerinin katılımıyla zenginleşecek bir whatsapp grubu kurduk.

    Lpg de yaşadığımız sorunları sıkıntıları yazarak tartışarak çözüm arayabiliriz.

    Bilgi ve tecrübe paylaşımı grubudur.Boş muhabbet ve geyik yoktur.



    https://chat.whatsapp.com/IDWTvT3qeZCInkTxVW0FiE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 aracıma ankarada zavoli marka lpg kit taktırdım. Yakıttan ve performans dan çok memnunuz, sadece filitre değişimine servise gidiyoruz , daha öncede lpg li araç kullandım , fakat zavoliye verdiğim paraya değdi Harika bi sistem yapmış adamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frodobaggins35

    iyi aksamlar 2006 model toyota verso kullanmaktayım. arabamda zavoli marka tüp bulunmaktadır.
    soğuk olsun sıcak olsun ilk çalışmada (starstoplu marş) marşı iki defa basmadan çalışmıyor.
    ne yapacağımı söylerseniz sevinirim.
    afyonda bulunuyorum


    mehmet usta daha önce konuşmuştuk. arabada bugün birşey farkettim size söyleme gereği duydum.
    arabayı benzine aldığımda gaz deposu dolu ise yine yapıyor.
    ama benzine alıyorum gazda arabada hiç yok ise yapmıyor.
    bu nasıl bir arızadır. yardımcı olursanız sevinirim.
  • mrb arkadaşlar başımdan geçen ilginç olay şöyle;iki yıl kadar önce aldığım araçta zavoli sıralı sistem takılı,şu ana kadar sadece geçen yıl fitre değişimini kendim yaptım(boru arasındaki)gayet memnundum.ancak düne kadar.Kılimayı açınca gaz kokusu gelince bulundum kentte(webden arayıp buldum)ki yetkili servisine gittim.Usta şöyle elle bir muayene etti!Abi sen bunu gazda kullanma aracı yakarsın,bunun bir bakıma ihtiyacı var,yaklaşık 1500 TL ama ucuzundan istersen 700 e olur dedi.Karta da taksit yaparım dedi.Başka bir lpg ciye gittim,o da bu sefer cihazla kontrol etti;abi gaz kaçağı falan yok,sen egsozcuya git oradan gelen koku fana veriyor dedi..Sonra tanıdak bir usta ama lpg ci değil,baktı ve 50 cm uzunluğunda bir boruyu araçtan söktü,uçlarını keskiyle kesip yerine taktı...egsoz dada patlak falan yok dedi...gaz kokusu tamamen kesildi...lanet olsun kendini servis veya usta zanneden çakallara..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.hastası

    mrb arkadaşlar başımdan geçen ilginç olay şöyle;iki yıl kadar önce aldığım araçta zavoli sıralı sistem takılı,şu ana kadar sadece geçen yıl fitre değişimini kendim yaptım(boru arasındaki)gayet memnundum.ancak düne kadar.Kılimayı açınca gaz kokusu gelince bulundum kentte(webden arayıp buldum)ki yetkili servisine gittim.Usta şöyle elle bir muayene etti!Abi sen bunu gazda kullanma aracı yakarsın,bunun bir bakıma ihtiyacı var,yaklaşık 1500 TL ama ucuzundan istersen 700 e olur dedi.Karta da taksit yaparım dedi.Başka bir lpg ciye gittim,o da bu sefer cihazla kontrol etti;abi gaz kaçağı falan yok,sen egsozcuya git oradan gelen koku fana veriyor dedi..Sonra tanıdak bir usta ama lpg ci değil,baktı ve 50 cm uzunluğunda bir boruyu araçtan söktü,uçlarını keskiyle kesip yerine taktı...egsoz dada patlak falan yok dedi...gaz kokusu tamamen kesildi...lanet olsun kendini servis veya usta zanneden çakallara..

    aynısı benim araçta da oluyordu. Zavo li lpg takılıydı. lpg ci tamirciye, tamirci egzozcuya, egzozcu lpgciye gönderip duruyordu.

    Demenk sorun bu kadar basitmiş.




  • sanırım sıcaklardan borularda deformasyon oluşuyor,bir yerden daha hafif koku geliyor.sanırım motorun üstündeki koruyucu kağı tork anahtarla söküp yarın bakacağım.sanırım motora giren boru ağzı.Ama çok az koku geliyor.önceki gibi değil.tüm bağlantı yerlerini kontrol edeceğim.sanayideki çakallara yedirmemeye ant içtim
  • Mehmet _usta' nın dikkatine; arkadaşlar 2011 model 4*4 150 beygir tiguan aracı yaklaşık bir yıldır satın aldım ve kullanıyorum, araçta karma tüketimli zavoli lpg takılı, şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım, ancak son zamanlarda araç çalışır çalışmaz hareket etmeye kalktığımda bir kusma ya da gaz yememe olayı görülüyor, ve araç stop ediyor, hatta kalkış yapmadan devriyaja basıp gaz verdiğimde iyi gaz yemiyor, küm küm diye tıkanıklık var gibi oluyor, ancak araba çalıştıktan sonra bir müddet bekleyip gaza geçince hiç bir sıkıntı olmuyor, batmanda ikamet ediyorum, burdaki zavoli servisine en az 5 defa gittim, her seferinde bir şey denedi olmadı, en sonunda abi senin benzin legretörün gitmiş olabilir dedi. onada tam emin değiliz, sordum benzin legretörü çok pahallı bir parça en az 1.500 TL , değişitirip yine aynı sorunu yaşarsam büyük bir hüsran olur, lütfen yardımcı olun arkadaşlar ne yapabilirim, lpg nin garantisi bile halen devam ediyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu arada aracı benzinle kullanmaya başladım, sorun ortadan kalktı, aracı lpg ye geçirince yine aynı sorun görülmeye başlandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araçtaki koku işini hallettim,borulardanmış.sormak istediğim filtre meselesi,boru arasına takılanı değiştirdim ama gaz kesme filtresi var ufak bir şey,onu nasıl takacağımı bulamadım.şimdiden bilgiye teşekkürler..(webde zavolininkini bulamadım diğerleri var sanırım)
  • arkadaşlar,sonunda hem gaz kokusunu kestim hemde gaz kesici deki ufak filtreyi değiştirdim.Çok basit,13 anahtarla altındaki uzun vidayı söküyorsunuz,bir adet siyah contası var sakın onu takarken unutmayıçok kolay ve basit,filtre vardı_geçen yıl boru filtreyle birlikde hedisiydiçakal ustalara pere yok(dürüst ustalara saygım sonsuz)
  • ulaş72 U kullanıcısına yanıt
    aracın lpg ilgili sıkıntısı kesinleşmiş. iki seçenek var. ya araca harici bir yerden lpg gidiyor. ve ilk çalıştırma benzinle olduğu için iki yakıt karışımından ötürü boğululmasıdır. bu düşük bir ihtimal. yada lpg ecusu aracın benzin ms lerini değiştirdiğinden sabah bu hatayı veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.