Şimdi Ara

ZAVALLININ TEKİYİM (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
3
Favori
4.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Yaşamamın sebebi korkuyor olmam sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    Nasıl gidiyor hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Togrul99 kullanıcısına yanıt
    Dizi izlemeye başladım. Nofap uygulamaya başladım. Derslerime de ufaktan asılıyorum. Sosyalleşme hala sıfır. Tarzımı değiştirdim. Duygularımı bastırmaya çalışıyorum ama bir gün o baskı patlama ile sonuçlanacak...
  • İyi hissetmek kitabını alıp oku içindekileri uygula mutlaka fayda görürsün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerple

    Dizi izlemeye başladım. Nofap uygulamaya başladım. Derslerime de ufaktan asılıyorum. Sosyalleşme hala sıfır. Tarzımı değiştirdim. Duygularımı bastırmaya çalışıyorum ama bir gün o baskı patlama ile sonuçlanacak...
    hayat amacı belirlemekle birileriyle sosyalleşme amacının birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. ama tabii hayatın amacın ne olursa olsun herkesin bir yapısı var. hayatın amacın ne olursa olsun tercihin az sosyalleşmek olabilir. ama yapın böyle değilse ve belli psikolojik şeylerden dolayı böyleyse o zaman bunu yenmen gerek. bence hem doğru bir amaç seç hem de bu amaç senin bu korkularını, vesveselerini yensin. dinimizi hayatın amacı kılarsan, sana hem hayat amacı verir, hayatını anlamlı kılar, imtihan dünyası çünkü, hem sana gayret motivasyon verir, çünkü alemlerin Rabbine sığınıyorsun, psikoloğa da ihtiyacın olmaz, çünkü tüm derdini, tüm tevbeni, tüm duanı seccade üzerinde her şeye Kadir olanla baş başa iken ifade ediyorsun, hem intihar seçeneğine yaklaşamazsın çok çaresiz kalsan da, çünkü ahirette bunun kötü bir şekilde karşılığı var. hayat amacın bu şekilde olursa sosyalleşmenin de bir amacı olur, boşa olmaz, havadan sudan olmaz. bence bütün bu psikolojik sıkıntılar nihilizmden doğuyor, hiçlik, anlamsızlık. böyle olunca insan zorluklardan kurtulmak için motive olamaz çünkü anlamı yok, niye uğraşayım der üç günlük dünya için, intiharı seçer eğer çıkamadığı psikolojik sıkıntılar varsa ama hakikatte bu dünya da anlamlı, imtihan yeri, ve sonra da adaletin tamamen tecelli ettiği bir ahiret hayatı var. inşallah bunlar kafanda bazı şeyleri oturmana yardımcı olur. nofap'a başlaman çok iyi, hayat enerjini boşa sarf etmemiş olursun ve kendini daha değerli, iradeli, güçlü hissedersin. bütün değersizlik duygusu ahlaki çöküşte saklıdır. bravo. dizi ya da film izlersen de biyografi tarzındakileri tavsiye ederim, mesela bir gencin başarı hikayesi gibi, motive eden. gidip de karamsar isyankar joker gibi filmleri tavsiye etmem.




  • Sanırım bende nihilizm bataklığına battım. Felsefi konularla içli dışlı olmadan önce daha dindar biriydim. Sonra yavaş yavaş ahlaki değerlerimi kaybettim. Şu an çökmüş bir moloz yığınıyım diyebilirim. Hayat beni yozlaştırdı. Duyarsız biri oldum. Fazlaca sorgulayan ve şüpheci biriyim. Cevapları bulana kadar da o buhranda kalmayı göze alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerple

    Sanırım bende nihilizm bataklığına battım. Felsefi konularla içli dışlı olmadan önce daha dindar biriydim. Sonra yavaş yavaş ahlaki değerlerimi kaybettim. Şu an çökmüş bir moloz yığınıyım diyebilirim. Hayat beni yozlaştırdı. Duyarsız biri oldum. Fazlaca sorgulayan ve şüpheci biriyim. Cevapları bulana kadar da o buhranda kalmayı göze alırım.
    anlıyorum. dikkat et kendine. insan fıtratı, yapısı gereği doğruya yaklaştıkça sağlıklı, zinde olur, yanlışa yaklaştıkça yapısı alarm vermeye başlar. psikolojik sıkıntılar da yanlış düşüncelerin, takıntıların fazlalaşmasıyla oluşur. doğruya değil yanlışa şüphe duyarsan şüphe faydalıdır ama doğruya şüphe duymaya başlarsan şüphelerden kurtulamazsın ve bu seni hastalandırır. seni iyileştirenden şüphe duyma. şüphecilerin peygamberleri filozoflardır ve onların da çoğu psikolojikman sıkıntılı ve intihara meyilli. çünkü boşluktalar, değersiz hissediyorlar. bir kısmı da hep intihar etmiştir araştırırsan. bir de hal sirayet eder. arkadaşın kimse sana onun ahlakı, hali, düşünce yapısı sirayet eder. okudukların için de böyle. hali bozuk insanları okursan sen de bozulursun. sadece kendini kıstas bil. arkadaşlarınla vakit geçirince, o okuduğun kitaplara devam edince daha mı kendine güvenin geliyor, düşünce olarak sağlıklı oluyorsun ya da motivasyonun düşüyor mu hayata karşı? kendine güvenen müminlerin kitaplarını okursan, karamsar değil iyimser olanlarla arkadaşlık edersen sana daha faydası olur, onların halleri sana sirayet eder. göreceksin vesveseler azalmaya başlayacak. dinlediğin şarkılar bile çok önemli. şu anda psikolojikman açık ve kırılgan olduğun için bunlar sana daha çok zarar verir. kolay gelsin.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.