Şimdi Ara

Zamanın Ötesindeki Deha Tesla (Margaret Cheney) Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Zamanın Ötesindeki Deha Tesla (Margaret Cheney) Tavsiye


    Zamanın Ötesindeki Deha Tesla kitabını geçtiğimiz günlerde bitirdim ve kitaplığımda bulunan nadir kitapların arasında kendi yerini aldı. Aslında yavaş yavaş, sindirerek okumak istedim ama merakım buna izin vermedi ve kitabı kısa zamanda bitirdim. Zamanın Ötesindeki Deha Tesla kitabı Margaret Cheney tarafından yazılmış, biyografi türünde bir kitap. Kitapta mucidin çalışmalarından çok, biyografi türünün gerektirdiği şekilde özel hayatına ve yaşantısına değinilmiş. İlk başta beklentilerimi karşılamadığını düşünsemde (çünkü çalışmalarını ve icatlarını merak ettiğim için okumak istemiştim) sayfaları çevirdikçe aklımda bu düşüncenin en ufak bir izi dahi kalmadı

    Zorluklarla sürdürdüğü yaşamı, karşılaştığı engelleri görünce Tesla’ya olan saygım ve hayranlığım bir kat daha arttı. Mükemmel bir hayal gücüne ve hayallerini gerçekleştirme yeteneğine sahip bu adam, ne kadarda tarihte pek ismini duyurmayı başaramadıysa da (Edison kadar bile tanınmıyor maalesef) , bence gelmiş geçmiş en iyi mucitlerin başında yer alıyor. Şuan bile akıl sır erdiremediğimiz, halen gerçekleştirilmesi güç olan şeyleri bile yıllar öncesinden hayal etmiş, ufak bir kısmını gerçekleştirme fırsatı bulmuş. Fakat önüne çıkan engellerden ve maddi destek bulamayışından dolayı en az gerçekleştirdikleri kadar önemli bir çok hayalini de gerçekleştirme fırsatı bulamamış.

    Dönemin ünlü mucitlerinden Thomas Edison’la arası da hiç iyi olmamış. Edison, birçok kez Tesla’yı hayal kırıklığına uğratmış. Kitapokunduğunda Edison’a karşı öfkelenmemek elde değil. [​IMG]Daha fazla detaya girmek istemiyorum. Mutlaka okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda edinip, okumanızı tavsiye ederim…

    Kitabın Arka Kapağı

    Adı Edison veya Marconi kadar bilinmese de Nikola Tesla gelmiş geçmiş en büyük mucitlerden biri, hatta birincisi kabul ediliyor. Sırp asıllı, Hırvatistan doğumlu ve ABD vatandaşı olan bu dâhi sayesinde bugün ışıl ışıl aydınlanan kentlerde yaşıyoruz. Ama insanlığın Tesla’ya borçlu olduğu şey bununla sınırlı değil tabii. Gerçekten zamanının çok ilerisinde yaşayan bir bilim insanı olan Tesla patentinin Marconi’ye değil kendisine ait olduğunu ancak ABD Yüksek Mahkemesi kararıyla kanıtlayabildiği radyodan televizyona, robotlardan telsiz haberleşmesine, bilgisayardan füzelere kadar bugün gündelik yaşamımızda yer alan pek çok şeyin mucidi veya fikir babasıdır.

    Kendisine ait bir evi olmayan, otellerde yaşayan, hiç evlenmeyen ve en iyi dostu ünlü yazar Mark Twain ile güvercinler olan Tesla yirminci yüzyılın ilk yarısında sayısız icat yaptı. Ancak bunları ticari ürüne ve kendisi için bir gelir kaynağına dönüştürmeyi pek umursamayınca inanılmaz buluşları Edison veya Marconi gibi açgözlü “tüccar mucitler” tarafından çalındı. Ne yazık ki bugün onların adı Tesla’dan daha çok biliniyor.

    Hayallerine bugün bile ulaşılması zor görünen Tesla İkinci Dünya Savaşı’nın ortasında, 1943’te öldüğünde çalışmalarını yakından izleyen FBI bütün araştırma notlarına, yayımlanmamış makalelerine el koydu. Daha sonraki yıllarda nükleer teknolojinin geliştirilmesinde ve uzay çalışmalarında değerlendirildiği söylenen bu belgeler üzerinde hâlâ incelemeler sürüyor.

    Genç yaşta ABD’ye göç eden bu büyük mucit bilim tarihinde hak ettiği yeri çoktan almıştır ama sıradan insanların da zihninde ve gönlünde hak ettiği yeri almalıdır. Bu kitap bu işin daha fazla gecikmemesine katkıda bulunmak için yazılmıştır.

    Kitabın ilk baskısı “Tesla Anlaşılamamış Dahi” ismiyle yayımlanmıştır.

    Yazıyı kişisel blogumda yayınlamıştım. Sizlerinde faydalanmasını istediğim için burda da paylaşıyorum. Orjinal yazı: Zamanın Ötesindeki Deha Tesla (Margaret Cheney)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLegendy -- 2 Haziran 2014; 0:40:25 >







  • Bu kitabi ben de cok merak ediyorum finaller bitsin başlayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kitap bende de var, baya oldu alalı ama okumadım henüz maalesef. Birkaç yıl önce 50. sayfaya gelip bırakmıştım, elimdekileri bitirince baştan okuyacağım.

    Bendekinin adı Anlaşılamamış Dahi ama aynı kitap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 1 Haziran 2014; 18:36:00 >
  • Zevkle ve merakla okuduğum bir kitap, aynı yazarın 'TESLA Anlaşılamamış Dahi' adlı başka bir kitabı daha var içerik aynı.
    Ayrıca incelemenizi takdir ediyorum forumda böyle incelemelerin artması lazım, devamını bekliyorum.
  • Geçen sene hiç usanıp sıkılmadan, zevkle okuduğum bir kitaptı. Bu kitabı okuyarak o dehanın nelerin üstesinden geldiğini, Edison ile kısa süre iyi ilişkiler güttüğünü, sonrasında General Electric ile 2 rakip şirketler haline geldiklerini ve daha birçok bilgiyi kitaptan edinebilirsiniz. Anlatımı da sürükleyici, sıkmıyor insanı. Okuyacaklara tavsiyemi sunarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canınıyerim

    Bu kitabi ben de cok merak ediyorum finaller bitsin başlayacağım


    Okumanızı kesinlikle tavsiye ederim

    quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    Bu kitap bende de var, baya oldu alalı ama okumadım henüz maalesef. Birkaç yıl önce 50. sayfaya gelip bırakmıştım, elimdekileri bitirince baştan okuyacağım.

    Bendekinin adı Anlaşılamamış Dahi ama aynı kitap.


    quote:

    Orijinalden alıntı: condensator

    Zevkle ve merakla okuduğum bir kitap, aynı yazarın 'TESLA Anlaşılamamış Dahi' adlı başka bir kitabı daha var içerik aynı.
    Ayrıca incelemenizi takdir ediyorum forumda böyle incelemelerin artması lazım, devamını bekliyorum.


    Yazının sonuna not düşmüştüm zaten; "Kitabın ilk baskısı “Tesla Anlaşılamamış Dahi” ismiyle yayımlanmıştır." İçerik aynı, sadece basım farkı var. Okuduğum kitaplar hakkında bu tür yazılar yazmak hoşuma gidiyor. Okuduğum kitaplar hakkında elimden geldiğince görüşlerimi paylaşmaya çalışacağım...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Affirmative!!

    Geçen sene hiç usanıp sıkılmadan, zevkle okuduğum bir kitaptı. Bu kitabı okuyarak o dehanın nelerin üstesinden geldiğini, Edison ile kısa süre iyi ilişkiler güttüğünü, sonrasında General Electric ile 2 rakip şirketler haline geldiklerini ve daha birçok bilgiyi kitaptan edinebilirsiniz. Anlatımı da sürükleyici, sıkmıyor insanı. Okuyacaklara tavsiyemi sunarım.


    Kesinlikle okunması gereken bir kitap. Sizinde belirttiğiniz gibi birçok bilgi edinilebilir bu kitaptan...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.