Şimdi Ara

Zam mevzusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çalıştığınız yerde patronunuzla maaşa zam vermezseniz işi bırakacağım muhabbeti yaptınız mı hiç? Yaptıysanız bu işin tüyosu nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi William0 -- 13 Mayıs 2025; 22:35:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• zam mevzusu diye okudum  

• Muhtemelen patronun kapı orda demesiyle sonuclanacaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüyosu yok gidiyorsan git der. Maaş artış olayı iş değiştirerek olur. Birtakım durumlarda kıdem + maaş gelir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OptimizedSettings kullanıcısına yanıt
    Benim elim daha güçlüyse diyemez işte

• Nick7658 N kullanıcısına yanıt
    Bana da öyle geliyor 1 ay kafa dinleyip sonrasında daha iyi maaşlı iş bulmayı umuyorum

• sökmez. aynı iş yerinde dururken kıdem artar maaş artmaz. iş değiştirirken kıdem artmaz maaş artar.

işi bırakırım demek bi pazarlık kartı olamıyor. şöyle olur: sen iş bulmuşsundur, istifa ettiğini bildirirsin. patron der ki dur kardeşim kaç para verdiler ben de sana biraz zam yapayım hem düzenin bozulmasın der. bu durumda zam alıp aynı iş yerinde devam edebilirsin. bunu yapanlar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şirketler de zam ...
    8 ay önce açıldı
    MEMURLARA ZAM ÜSTÜNE ZAM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Benim de oyle bir olay 20 bin lira daha yuksek teklif aldım baska yerden ama hem baska sehir hem de burda rahatim dedigin gibi yapsam koparabilirim herhalde bir seyler

• limbesh kullanıcısına yanıt

Doğru okumuşsun?

• İşin tüyosu, görüşmeye hazırlıklı gitmek. Boş boş, %50 zam yap yoksa işi bırakırım talebini kimse kabul etmez.

Piyasada benzer pozisyonlara ne kadar maaş veriliyor onu öğrenmen lazım önce. Yani bu işten ayrılırsan, ne kadar para kazanacaksın.

Bu tutar aynı zamanda şirketin senin yerini doldurmak için işe alacağı yeni elemana ödemesi gereken maaş olacak. Üstüne bir de İK masrafları, eğitimler, iş alışma süreci vs. nedeniyle ortaya çıkacak zararlar var.

Müdürüne bunları güzelce açıklayıp, bu bilgiler ışığında makul bir zam istersen eğer reddetme şansları çok düşük olacaktır.

Burada dikkat etmen gereken birkaç konu var. Piyasanın çok üzerinde maaş istememen gerek. İşten ayrılırsan eğer yerine kesinlike birini almak zorunda olduklarından emin olman gerekir ayrıca. Çalıştığın şirkette kendini ne kadar "vazgeçilemez" bir pozisyona koyduysan, bu tür pazarlıklarda kadar başarılı olursun.

Son olarak da, eğer "zam yoksa işi bırakırım" diyeceksen eğer, işi bırakmaya hazırlıklı olmalısın. Bu kartı bir kere kullanma hakkın var, talebin reddedilirse eğer o şirkette sağlıklı bir şekilde devam etme şansın yok.

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Tam aradığım cevaptı hocam çok iyi özetlemişsiniz teşekkürler.

• Bana o şekilde gelenlere işin gücün ast gelsin diyorum gidene kal diyemem,

• William0 kullanıcısına yanıt

Umarım işinize yarar, bol şans!

Bir gelişme olursa haber verin.

• Hizmet sektorunde zibilyon tane adam var. Yasa hak hukuk zaten yok. Isverenler nie zam yapsınkı.

Parayı mal satark degil işçi sömürüsüyle kazanıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.