Şimdi Ara

Zalman'dan yeni işlemci soğutucusu: CNPS8700 LED

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günümüz modern işlemcileri gelişen teknolojilere ve ilerleyen üretim tekniklerine paralel olarak multi (çoklu) çekirdek yapıya sahip olmalarına rağmen üreticilerinin işlemci yanında verdiği standart fanlar ile ideal sıcaklık değerlerinde sorun çıkarmadan ve günlük ihtiyaçları karşılayabilecek performansta çalışabilmekteler. Bu noktada herhangi bir sorun gözükmezken standart işlemci soğutucularının yarattığı gürültü seviyesi veya yapılacak olası hız aşırtma (overclock) uygulamalarında standart soğutmanın yetersiz kalması gibi etken faktörler sebebiyle kullanıcıların hatırı sayılabilecek bir bölümü özellikle bu iş geliştirilmiş farklı niteliklere sahip soğutma ürünlerini alıyor yada almak istiyorlar ki bunu özellikle her geçen gün büyüyen overclock sektörünün gelişiminden de anlayabiliyoruz.

Soğutma konusunda önde gelen firmalardan biri olan ve yüksek performanslı soğutma çözümleriyle tanıdığımız Zalman yeni hazırladığı işlemci soğutucusu CNPS8700 LED'i duyurdu. Firmanın bir önceki iddialı ve başarılı modeli olan CNPS7500-Cu LED'in devamı olarak geliştirilen CNPS8700 LED'in kendine özgü ayırt edici bazı önemli detayları da bulunmakta. Intel'in soket 478 ve 775, AMD'nin ise soket AM2, 940, 939 ve 754 formunda hazırlanan işlemcilerine destek veren yeni soğutucu, işlemci desteği konusunda firmanın verilerine göre kesinlikle sorun yaşayacak gibi durmuyor. 120x123x67mm boyutlarında olan Zalman'ın yeni soğtucusu tahmin edebileceğiniz gibi tamamen bakırdan imal edilmiş durumda. Ürünün ağırlığı ise 475gr.

Zalman CNPS8700 LED'in en önemli özelliği sahip olduğu ısı iletim boruları. Zira iki adet ısı iletim borusuna sahip olan soğutma, iletim boruları vasıtasıyla ısının soğutcunun tababnından alınıp yapraklara dağıtılması ve yaparakların da 110mm'lik fan yardımıyla soğutulması prensibine dayanarak çalışıyor. Soğutma üzerinde kullanılan 110mm'lik fanın sessiz çalıştığı üretici tarafında ifad e edilmekte. Soğutma ile gelen ayarlanabilir fan hızı kontrolcüsü (Fan Mate 2) sayesinde kullanıcılar performans veya gürültü seviyesini ihtiyaçlarına göre belirleyebiliyorlar. Ayrıca yine Zalman'a göre, kullanılan 110mm'lik fanın desteği ile soğutma işlemcinin yanı sıra ekran kartı, yonga seti, bellek ve voltaj regülasyon modellerinin de soğutulmasına yardımcı oluyor ve bu sayede genel sistem soğutmasına da katkı sağlayabiliyor.

Slim Tower / düşük profilli HTPC gibi farklı kasa yapıları ile de son derece uyumlu olan CNPS8700 LED ile Zalman'ın yine iyi bir iş çıkardığını söyleyebilmek te mümkün. "Sessiz" moda alındığında gürültü ve titreşim yaratmayan, sahip olduğu "tünel" adı verilen aeordinamik tasarım ile daha verimli ve performanslı soğutma sağladığı Zalman tarafından ifade edilen yeni soğutmanın piyasaya çıkış tarihi konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Fakat elimize ulaşan son bilgilere göre Zalman CNPS8700 LED, Avrupa'da büyük bir ihtimalle yaz ayları içeriside yaklşaık 40$'lık fiyat etiketi ile satışa sunulabilir.

Sayfanın Linki : http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=277&code=009

• Oldukça başarılı bir tasarım olmuş. Asefiğin eline geçtiğinde suyunu çıkartana kadar test edecektir.

Tabiki akla ilk gelen sorun yüksek performans isteyenler için fanın değiştirlememesi. Overclock için oldukça yeterli olacaktır fakat big typhoon'un yanında heat pipe sayısıda oldukça az kalıyor.

Benim gönlüm ısı dağıtıcı yapraklarıda bakırdan yapılmış bir Ultra big typhoonda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 14 Haziran 2007; 2:22:52 >
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
  • zalman gene güzel bir iş çıkarmış ama açıkcası ben daha farklı olmasını isterdim;Sanırım düşük profili de ele geçirmek için çıkan bir sogutucu
    Noise Level(2) : 17.5dBA ± 10% ~ 33dBA ± 10%

diğer modellerine göre biraz daha sessiz olacağa benzio ama 1150 rpm'de17.5dBA vermesi garip bendeki Thermalrock soğutucu bile 2200rpm de döndüğünde 21dBA

Şu zamanlarda hem sessiz hemde ısı yalıtımını iyi yapan cpu soğutucuları ön planda malum yaz geldi. Havalar sıcak pclerde bir o kadar başarılı bir ürün tek eksisi biraz gürültülü olması onu da çıkartırsak güzel bir ürün.... Ne diyim hayırlısı

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

Oldukça başarılı bir tasarım olmuş. Asefiğin eline geçtiğinde suyunu çıkartana kadar test edecektir.

Tabiki akla ilk gelen sorun yüksek performans isteyenler için fanın değiştirlememesi. Overclock için oldukça yeterli olacaktır fakat big typhoon'un yanında heat pipe sayısıda oldukça az kalıyor.

Benim gönlüm ısı dağıtıcı yapraklarıda bakırdan yapılmış bir Ultra big typhoonda

Bugüne kadar piyasadaki üst seviye tüm soğutucuları denedim çoğunun test sonuçlarını yayınladım.

Zalmanında tüm 7xxx serisi ve 9xxx serisinide denedim.

Nacizane tecrübem orta seviye soğutucuları arasında yerini ancak alabileceği

Artık dönem heat pipe dönemi,bu saatten sonra bu tarz soğutucular sadece pazarlama sitratejisi

• çeşit olsun diye piyasaya sürülmüş bir soğutucu, uzun zamandır infinity kadar radikal bir soğutucu çıkmadı. eskiden her yeni soğutucu, kendinden öncekileri alt ederdi, şimdi ise sadece gösteriş ve makyaj sahibi soğutucular çıkıyor..

bakır ısı dağıtıcılı big typhoon benim de rüyam olsa da, ağırlık sebebiyle tercih edilebilir miydi bilmiyorum murat üstad, zira al yapraklı olanı bile birsürü tartışmaya sebep oldu anakartı kırar falan diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

ısı dağıtıcı yapraklarıda bakırdan yapılmış bir Ultra big typhoon

walla ööle bişey olsa acayip olur

tr de ucuz olur inş
  • zalmandaki hava akışı hoşume gidiyor...gerçekten de başarılı ancak nedense sadece bakır kullanılmış bir soğutucu hoşuma gitmiyor...bakır emdiği ısıyı olduğu gibi geri yansıtabilecek bir maden keşke heat pipeları bakır bırakıp çevredeki bakır plakalar değiştirilip aleminyum olsaydı (madenin özelliği ısıyı aldıktan sonra geri göndermemesi ki genelde big typhoon gibi üst seviye soğutucularda kullanılan bir yöntemdir...)
  • Zalman'ı severim ve neredeyse tüm soğutucularım zalman. Ancak 9500 gibi bir tasarımı olmalı ki ancak kasaya ve bileşenlere uyum sağlasın Yine de almayı düşünenler için fiyatının güzel olduğu söylenebilir
    CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?
  • Zalman soğutucular yüsek kaliteli,yüksek fiyatlı soğutucular 8700 şefiğinde dediği gibi orta segmentte kendine yer bulacaktır
  • süper alet nezmn çıkıcak bu?
  • 4 ısı iletim borusu olsaydı daha kullanışlı bir hal alırdı
  • Ben de zalman cnps 7000cu modeli var yaklaşık 4 senedir kullanıyorum tık yok ve çok sessiz oldukça da iyi soğutuyor. Bende kinin ağırlığı 773 gr dı sanırım. Yalnız bu modelde ağırlık nasıl bu kadar azaltılmış ilginç gerçekten. Fakat işlemci soğutucu alacaklar hiç düşünmesin her şeyi hak ediyor zalman soğutucular. Bu arada bunu alıp ayrıca kasa fanı takan olursa kızarım cidden Bu ve 12cmlik fanlı iyi marka bir psu içeri de poyraz estirir.
  • 9700 e göre bayabi geride kalır
    ama güzel şekil işe yarar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.