Şimdi Ara

Zabıt katibi nasıl olunur ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene lise bitiyor ve hayırlısıyla KPSS sınavına gireceğim bu sene. Hem memurluk yapıp hemde 2. öğretimden üniversite okuyacağım.
    Lise mezunları pek rağbet görmüyor haliyle KPSS alımlarında. Hizmetli olmak için en az 90 95 almak gerekiyor. Her neyse.
    Okuduğum lise ve bölüm Ticaret meslek lisesi muhasebe. 10. Sınıfta F klavye dersi gördük. Şimdi ben zabıt katibi nasıl olurum ? Bu konuda bilgisi olanlar varsa cevaplarsa sevinirim

• Öncelikle kppsden en az 70 alman ve her sene açılan adalet bakanlığının sinavina girmen gerekiyor. Sınavda 3 dakika içerisinde net 90 kelime yazarsan mülakata girmeye hak kazanıyorsun. Mülakatıda geçtiğin taktirde işe başlıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: luluruk

Öncelikle kppsden en az 70 alman ve her sene açılan adalet bakanlığının sinavina girmen gerekiyor. Sınavda 3 dakika içerisinde net 90 kelime yazarsan mülakata girmeye hak kazanıyorsun. Mülakatıda geçtiğin taktirde işe başlıyorsun.

O mülakat nası bir şey ? Ne soruyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: fatihgaucho

F klavye olması şartmı acaba benim Q klavyem iyi. Birde torpil çok dönüyor sanırım mülakatmış felan

2014 yılında kurumlar f klavyeye geçti o yüzden bildiğim kadarıyla bundan önce ki sınavlarda Q klavye kullanılıyordu.
    Mülakat olan yerlerde torpilin olması kaçınılmazdır zaten ama yinede bir ihtimal deneyeceğiz artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKISHBOSS

bir şey soracağım 2015 te lise kpss var mı?

lise ve önlisans kpss 'leri sadece çift yıllarda yapılır. en yakı 2014 daha sonra 2016

bu arada Q klavye kullanılabiliyor. Ben 1 ay sonra icra katipliği içi Q klavyeden sınava girecem
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3_ok

quote:

Orijinalden alıntı: luluruk

Öncelikle kppsden en az 70 alman ve her sene açılan adalet bakanlığının sinavina girmen gerekiyor. Sınavda 3 dakika içerisinde net 90 kelime yazarsan mülakata girmeye hak kazanıyorsun. Mülakatıda geçtiğin taktirde işe başlıyorsun.

O mülakat nası bir şey ? Ne soruyorlar.

Karşına hakim ve savcılardan oluşan bir heyet geliyor rastgele canları ne isterse soruyorlar. Soruları bilmen önemli değil, amaç seni beğenmeleri işi yapabilecek kapasitede görmeleri. Yanımdaki adama Türkiyede bulunan barajlardan tut falanca ilin ilk milletvekilleri sorulurken bana sadece yaşadığım ilin ilçelerini sormuşlardı. Sen kazandınmı dersen sanıyorum ki hala eğitim görmekte olduğumu belirtmemde anlaşılır olamadığım için 11. yedekte kaldım.

• Gerçekten f klavye mi kullanılıyor? Bende q klavyede 10 parmak öğrenip sınavına girmeyi düşünüyordum.
  • Bende 2011 yılında zabıt katibi olarak işe başlamıştım kpssden 75 almıştım 3 dakikada 210 kelime yazıp mülhakat birincisi olmuştum. Kadrolu ve sözleşmeli olarak 2 mülhakata girdim. Kadroluda torpil çok döndüğü için şansınız biraz azalabilir, sözleşmeli mülhakattında ismin nedir anlamı nedir Atatürk ilkelerini say biz seni niye işe alalım olmuştu :) Daha sonra Başkan beyle görüşmeye gitiğimde başarı sıralamasına göre ilk 3 kişiyi odasına davet etti bizde gittik benim yanımda çalışabilirsiniz istiyor musunuz demişti biz 2 kişi istemiyoruz ilçeye gitmek istiyoruz demiştik kalan bir kişiyi özel kalemi yaptı 2 kişiyi bende içindeyim istediğimiz yere gönderdi :) Ne kadar çok yazarsanızokadar şansınız artar arkadaşlar, başarılar.

Orijinalden alıntı: Indigo

Gerçekten f klavye mi kullanılıyor? Bende q klavyede 10 parmak öğrenip sınavına girmeyi düşünüyordum.

Q veya f istediğini kullanabilirsin.

Orijinalden alıntı: eg90

Bende 2011 yılında zabıt katibi olarak işe başlamıştım kpssden 75 almıştım 3 dakikada 210 kelime yazıp mülhakat birincisi olmuştum. Kadrolu ve sözleşmeli olarak 2 mülhakata girdim. Kadroluda torpil çok döndüğü için şansınız biraz azalabilir, sözleşmeli mülhakattında ismin nedir anlamı nedir Atatürk ilkelerini say biz seni niye işe alalım olmuştu :) Daha sonra Başkan beyle görüşmeye gitiğimde başarı sıralamasına göre ilk 3 kişiyi odasına davet etti bizde gittik benim yanımda çalışabilirsiniz istiyor musunuz demişti biz 2 kişi istemiyoruz ilçeye gitmek istiyoruz demiştik kalan bir kişiyi özel kalemi yaptı 2 kişiyi bende içindeyim istediğimiz yere gönderdi :) Ne kadar çok yazarsanızokadar şansınız artar arkadaşlar, başarılar.

Sözleşmeli olunca bildiğim kadarıyla belli çalışma süresi var 6 ay 1 yıl gibi onu kadroluya dönüştürebiliyor muyuz ?

• quote:

Bende 2011 yılında zabıt katibi olarak işe başlamıştım kpssden 75 almıştım 3 dakikada 210 kelime yazıp mülhakat birincisi olmuştum. Kadrolu ve sözleşmeli olarak 2 mülhakata girdim. Kadroluda torpil çok döndüğü için şansınız biraz azalabilir, sözleşmeli mülhakattında ismin nedir anlamı nedir Atatürk ilkelerini say biz seni niye işe alalım olmuştu :) Daha sonra Başkan beyle görüşmeye gitiğimde başarı sıralamasına göre ilk 3 kişiyi odasına davet etti bizde gittik benim yanımda çalışabilirsiniz istiyor musunuz demişti biz 2 kişi istemiyoruz ilçeye gitmek istiyoruz demiştik kalan bir kişiyi özel kalemi yaptı 2 kişiyi bende içindeyim istediğimiz yere gönderdi :) Ne kadar çok yazarsanızokadar şansınız artar arkadaşlar, başarılar.

210 kelime ne demek ya Benim 10 parmak yazmayı öğrenmem gerek.

• quote:

hem 3 dakikada 210 kelime nasıl yazılır ki ? Saniyede 1 kelime yazsan bile olmuyor.

• Katipler.net i takip et istersen ismin soy ismini söyle sana 3 dakikada 210dan fazlasını yazayım zabıt katibi olmamama rağmen şuanda halen o özellğimi taşıyorum ve çokta işime yarıyor hızlı yazmak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.